Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @ametin-k Bu linkten form 'i130' ve 'permenant resident filing for spouse and children under 21' seceneklerini secip ortalama sureleri gorebilirsiniz. Suanda Uscis sureci 36 ay civari gorunuyor. Malesef Uscis onayindan sonra bir de NVC sureci ve konsolosluktan mulakat almak icin beklemek gerekiyor.


  • @kadargo baktım şimdi 14ay yazdı, Çok teşekkür ederim , cvp için


  • @ametin-k U.S citizen'a bakmis olabilirsiniz. Permanent resident'larin suresi ofis, ofis bakildiginda 29 ay ile 38,5 ay arasinda gorunuyor. En guncel bilgiyi yakin zamanda onay almis arkadaslar verecektir yine de.


  • Sizin öneriniz nedir, Aos mu dosya taşımak mı olur ? bu süreç ile ilgili düşünceleriniz , Belki bizim durumuzda olanlar için ( Hanımı ikna etmem baya zorlar :) ). Tavsiyeniz ne olur


  • @kıvanç teşekkür ederim bilgi için. Bir avukat dönüş yaptı soruma ve şöyle dedi.
    Meksika üzerinden geldiği için dosyanız sizin yanacak. 3 yıl çöp sıfırdan başlayacak geri de gönderebilirler. Kuzu kuzu beklemeye devam. ALLAH yüzümüze baksın da aile birleşimi tüm dosyaları hızlandırsın. 🙏


  • @ametin-k Selamlar Mart ayına kadar mülakata çağırılmaysa tabi ki şansınızı kaybetmemek için AOS yapmalısınız. Üç ay bekledikten sonra gc alıp aileniz için Gc süreci başlatabilirsiniz.
    Eşiniz çocukla kaldığı için kıza turist vizesi almaya çalışırsanız onlarda o şekilde gelmeyi dener. Gelince de onlara aos sürecini başlayabilirsiniz. Çocuk olduğu için alabilir belki.
    Çocuğun yaşını, bakacak kimse varmı? üç ay ayrı idare edebilir mi bilmem ama mümkün ise anne de gc alabilirse iyi olur. Değilse zaten çocuğunuzun geleceği için tekte olsa siz gc almaya çalışacaksınız. Kolay gelsin


  • @hope34 hocam çok teşekkür ederim, şubat en geç mart gidişata göre AOS sürecini başlarım 🙏🙏🙏


  • @ametin-k eşiniz ve çocuğunuza da turist vizesi almayı da deneyebilirsiniz. Biz ekimde basvurdugumuzda şubat sonuna randevu vermişlerdi ancak sürekli kontrol ederek randevuyu kasıma çekebilmiştik. Birlikte giderseniz süreci büyük ölçüde kısaltmış olursunuz.


  • @bernat

    Siz, eşiniz göçmen vizesi beklerken ona turist vizesi mi alabildiniz?


  • @ICu eşim greencard mülakatımızda apye kalmıştı ve mali yıl bitimine vize kotası doldugu için vize alamadı. Turist vizesine basvurdu ve daha önce göçmen vizeye basvurdugunu formda belirtti ve ayrıca ben abddeyim. Bunlara rağmen Turist vizesi onaylandı. Geçerli bir sebep belirtebilirseniz olabiliyor.


  • @bernat
    Mantıklarını -varsa- anlamıyorum. Elbette sizin sebebiniz de geçerli ama başka geçerli sebebi olan pek çok kimseye de vermediler.

    Peki siz Türkiye'den mi aldınız vizenizi?


  • @ICu greencard mülakatımız Viyana’da oldu. Turist vizesini İstanbul’dan aldı. İyi bir dosya hazırlayıp, ziyaret için güçlü bir sebebiniz olursa şansınız var.


  • Merhaba. eşim greencard sahibi kasım 2022den itibaren aktif olarak abd de yaşıyor. ağustos 2023 te evlendik. I130 formunu 12 ekim 2023 te gönderdik. Bu süreci nasıl hızlandırabilirim. Hızlandırma dilekçesi nasıl yazılır ne gibi gerekçeleri geçerli buluyorlar. turist vizesi başvurabilir miyim? en azından gidip gelsem süreç tamamlanana kadar. nasıl bir dosya hazırlarsam turist vizem onaylanır. yardımcı olabilir misiniz?


  • @elifkocabay valla ben bir kaç vize danışmanı ile konuştum özellikle handan hanım ile konuştum amerika uzmanından, boşuna turist vizesine başvurma red verecekler dedi ve red verdiler de:( aklımda başka ülkeden de denemek geçiyor ama sonuç aynı olacaksa ne gerek var, vize memuruda dedi yerinde olsam sürecin bitmesini beklerim diye, tek çare göçmen olan vize türleri ile gitmek çalışma izni vs


  • @elifkocabay merhabalar, sadece 2023 güncel yorumları geri dönük kontrol edip okuyabilir misiniz? Süreç hakkında bilgi oluşturması için tavsiye ederim.


  • @bernat teşekkür ederim, Şimdi Dosya taşımayı uğraşıcam, bu arada tursit vizesi içinde denicem şansımı


  • @bernat, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @ICu eşim greencard mülakatımızda apye kalmıştı ve mali yıl bitimine vize kotası doldugu için vize alamadı. Turist vizesine basvurdu ve daha önce göçmen vizeye basvurdugunu formda belirtti ve ayrıca ben abddeyim. Bunlara rağmen Turist vizesi onaylandı. Geçerli bir sebep belirtebilirseniz olabiliyor.

    Esinizin sureci f2a mi? peki Priority Date'iniz nedir?


  • Vize bülteni açıklandı


  • @moonlight
    8 aylık bi ilerleme olmuş biz 2020 eylül ekim bekleyenleri 2024 ekim ayına kadar bekleriz sanırım.


  • Merhabalar. Göçmenlik başvurusu devam ederken yurtdışında bir ülkeden turist vizesi alabilen var mi acaba? Cevrenizde duydugunuz oldu mu?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    763 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum