Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Buğra97 Hemen güncellemeni tavsiye ederim yılbaşından önce başvur. Neden diye sorarsan ; Mülakata ANKARA'da gireceğimizi hayal edersek Haziran ayından önce zor gözüküyor. En az 1 yıllık geçerlilik süresi olsun vize öncesi

• @hasans_ vize reddi ile ülkeden çıkartılmak farklı durumlar, sizin herhangi bir ülkenin vize mülakatından red almanız sorun değil

• @emila niye bir sorun teşkil etsin ki. Ankara konsolosluğundayken aos yaparken ki içinde bulunduğunuz durum neyse, x konsolosluğuna dosyanızı taşımışkende aos yapmak isterseniz aynı durum olucak. Ha dosyanızı taşıtabildikten sonra aos yapmanın bir anlamı var mı orası tabi ayrı bir nokta

• @Emre-Kurtulmuş cok haklısınız.. O halde mail atmaya baslamak gerekır. Emre Bey dosya tasımayı bu sene kabul etmeyen ülke varmıdır. maıl atacak oldugumuz ülkelere ve ( maıl adreslerıne ) nereden ulaşabılırız? Cevapsız bırakmadıgınız ıcın cok ama cok tsk ederım🤲🏻🌸

• @enes5944 Teşekkür ederim

• @emila kusura bakmayın emre beye sormussunuz ama buna naçizane bir cevap vermek istiyorum.Emre bey ya da x bey nerden bilsin Allah aşkına 2023 geçen yılda kaldı bu sene farklı bu adamlar nerden bilsin kim kabul edecek kim etmeyecek? Sözüm size değil ne olur kusura bakmayın,ama arkadaşlar bu kadar bedavaci olmayın ya ,atın mail kim kabul edecekse edecek zaten kimse bilmiyor ki.Vallahi ben bilsem önce kabul edecek konsolosluğa mail atarım.

• image.jpeg

Ekim ayında bedelli askerliğe gittim terhis olalı 1.5 ayı geçti e devlette bu şekilde gözüküyor, elimde terhis belgesi var ama daha önceki tecrübelerde Askerlik Belgesinin barkodlu hali yani e devletten alınmış hali istenmiş ve bu baz alınmış bununla alakalı bir problem yaşarmıyım ?

• @Şeyma-Yaren-Aytekin Öncelikle geçmiş olsun talihsiz olmus umarım sorunsuzca vizelerinizi alırsınız. Dediğiniz mantıklı ama bu durumda sağlık muayenesi tarihi baz alındığı için o tarihten itibaren 6 ay içerisinde Amerikaya girmek gerekecek bu durumda.

• @Şeyma-Yaren-Aytekin öncelikle geçmis olsun dilerim covid sonrası sıkıntılae çoğaldı doğrudur bende aynı şekilde herhangi bir sorun olmamasına karşi 25 gün öncesine randevu aldım ay sonu ve unvanları gidicem bakalım görücez halimizi

• Merhaba ,

Daha önce yurtdışında mülakata girip birth certificate belgesi için vukuatlı nüfus kayıt örneği verip sorun yaşayan oldu mu ? Ben formül a belgesini e devletten alamıyorum, şu an yaşadığım yer cayman adaları burada herhangi bir konsolosluk yok başvurabileceğim mülakata gireceğim yerde Jamaika orada herhangi bir konsolosluğumuz yok bu soru biraz kafama takıldı şimdiden teşekkürler

• @misha90 evet doğrudur. Sağlık muayenesini Mülakattan 1 ay önce alırsanız mülakattan sonraki 5 ay içinde Amerika'ya giriş yapmış olmanız gerekiyor. Bunu belirtmeniz iyi oldu ben bahsetmemişim.
    Bir de diyelim sizden balgam testi istediler. Ve 2 ay sonra balgam testi sonucunuz çıktı. Bu sonuç çıktıktan sonra Amerika'ya girmek için 3 ay süreniz oluyormuş. Sağlık raporu gibi 6 ay değilmiş sonucun geçerliliği.

• @symbi0te teşekkür ederim. Umarım olumsuz bir şey olmaz ve ertesi gün sağlık raporunuzu alırsınız

• @hsn-kartal oncelıkle merhaba yalnız sız benım sorumu yanlıs anladınız benım sorum mülakat maılı attıgımız ulkelerın hangısının olumlu donup donmeyecegı degıl, örnek verıyorum gecen sene Vıyana mülakat kabul ederken bu sene kabul etmıyor diye duydum( buna oturum ısteyıp ıstemeyde dahıl) syg

• @Şeyma-Yaren-Aytekin hayırlısı hepimiz için aynı seyi düşünüyorum olası bir sorunda zaten şuan sürecin başındayız daha zamanımız var

• arkadaşlar daha önce de yazmıştım görmeyenler olabileceği için tekrar yazmak istedim. DV23 talihlisiyim vizemi ağustos ayında aldım. süreç çok sancılı geçtiği için dosyasını taşıyabilmek için çırpınanlardan biriydim ve bu süreçte yaklaşık 60 ülke konsolosluğuna mail attım ve aldığım cevapları derleyip bir tablo oluşturdum. dosya taşımayı düşünen varsa oluşturduğum tabloyu paylaşabilirim. daha önce paylaştığım arkadaşlar da diğer kişilerle paylaşabilirse herkese az da olsa fikir verebilir.

• Bu ileti silindi!

• @emila burada link paylaşamadığım için mesaj olarak ilettim

• Bu ileti silindi!

• @Önder-Bilgiç Gordüm cok tsk ederım👍🏻

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k