Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, DV24 talihlisiyim ve dosya numaram yüksek olduğu için dosyamı taşımaya uğraşıyorum ama henüz olumlu hiçbir dönüş alamadım. Amerika'da çalışmadan bir kaç ay geçirerek AOS yapmak benim için imkansız olacağı için yapamam diye düşünüyordum ama üniversite öğrencisi olduğum için WAT yapabileceğim geldi ama onda da aklıma şöyle bir soru takıldı. En erken mayıs ortası veya sonu gibi amerikaya giriş yapabiliyormuşuz ve çoğu kişiden AOS için minimum 30-40 gün yapılabilirse 90 güne kadar beklenmesi gerektiğini okudum. Bekleme süresine AOS süreci de eklenince tam DV24 sürecinin sonuna denk geliyor o yüzden de bu tercih doğru mu bilmiyorum. Sizce dosya taşımayı beklemek yerine WAT ile direkt gitmek daha mantıklı olabilir mi?

  • ⭐⭐

    @metehanbati Bu karar yesil karti ne kadar istediginize bagli. Ilk olarak sunu soylemeliyim ki, eger baska ulkede oturma/yasal calisma/vatandaslik hakkiniz yoksa dosya tasimak cok guvenilir/garanti bir yontem degil ki. Gecerli bir ABD vizeniz varsa AOS yapmaniz en mantikli yontem. Sonucta WAT da bir masraf degil mi? Dedigim gibi KCC araciligiyla dosya tasima hakkiniz yoksa, daha belli olmayan bir surec icin AOS hakkinizi yakmayin.


  • @lumos Evet WAT da bir masraf ama en azından süreç ilerlerken çalışma hakkım olduğu için masrafı baya bir düşürebiliyorum ama aklım çok karıştı.


  • @metehanbati hocam AOS konusundan bağımsız DV talihlisi olduğunuz için WAT vizesi alma şansınız da düşük bunu da unutmayın. Bir WAT acentesi çalışanı olarak, acentelere para vermeden önce bunu da aklınızda bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim. Sözleşmenizi, vize reddi durumda TAM iade şeklinde yapma yoluna girebilirsiniz. Ancak DV talihlisi olduğunuzu kimseye söylememenizi de tavsiye ederim. Bol şanslar.


  • @Hope-Breaker WAT mülakatında DV talihlisi olduğumu ben söylemeden bilebilirler mi?


  • @metehanbati Kesinlikle bilirler. Kimseye söylemeyinden kastım acente çalışanlarıydı. Bir vize görüşmesinde aşırı bilgi vermemelisiniz ancak konsolosluk görevlisinin sorduğu sorulara da doğru yanıtlar vermelisiniz.


  • @Hope-Breaker Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.


  • @metehanbati Rica ederim. Bol şanslar...

  • ⭐⭐

    @frida_beau, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @goodluck Umarım aşı yaptırmasına gerek kalmaz. Benimde benzer sekilde aşı kartım yoktu ve test sonucuna göre karar vereceğiz dedi doktor. Sonuçlara göre, tamamına bağışıklığım vardı. Sadece grip aşısı yaptılar oda 20-25 dolar gibi bir ücretti.

    Super bilgi. Cok tesekkurler. Umarim bize de gerek kalmaz. Kayinvalidem iyi huylu bir kanser atlatti. 1 sene tedavi gordu. Bunu belirtmeli miyiz sizce?


  • @goodluck Aşılar için goodrx gold üyeliği açın. ilk 1 ay ücretsiz. aşı ismini yazın size etrafınızdaki eczanelerde en uyguna olanları gösteriyor.


  • @metehanbati Green kart talihlisi olup WAT vizesi alan kişiler oldu. Görüşmede tebrik ettiler arkadaşları hatta.


  • @goodluck kesinlikle doktora bunu anlatin. cocuklara covid asi zorunlulugu var mesela bu asamada ben ogluma yaptirmak istemedim. Doktora alerjik reaksiyonlarini anlattim ve doktor tamam ben kendi yorumumu ve tavsiye etmedigimi yazacagim dedi, onun formlarinda da simdilik sorun cikmadi.
    umarim risksiz ve masrafsiz atlatirsiniz bu asamayi 🙏🏻

  • ⭐⭐

    @frida_beau, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @goodluck kesinlikle doktora bunu anlatin. cocuklara covid asi zorunlulugu var mesela bu asamada ben ogluma yaptirmak istemedim. Doktora alerjik reaksiyonlarini anlattim ve doktor tamam ben kendi yorumumu ve tavsiye etmedigimi yazacagim dedi, onun formlarinda da simdilik sorun cikmadi.
    umarim risksiz ve masrafsiz atlatirsiniz bu asamayi 🙏🏻

    Cok tesekkurler. Parasinda da degilim aslinda da bir suru luzumsuz islem yapmalarindan cekiniyorum.


  • Merhaba, eşim amerikan vatandaşı kontrol ettiğimde Immediate Relative (IR) kategorisindeyim. Bu noktada I-130 ve I-485'i ve diğerlerini birlikte gönderebiliyorum diye görmüştüm. Peki ikisinin de ücretini ödüyor muyum yoksa sadece I-485'in ücreti hepsini bir arada gönderdiğim için yeterli oluyor mu?


  • @callbee Merhaba, bu iki formun ucretini de odemeniz gerekmektedir.


  • @frida_beau teşekkür ederim


  • @metehanbati Merhaba 90 bekleme diye bir kural yok. Ben 90 bekleme yapmadan işlemleri başlatacağım. Sağolsun forumda bir arkadaşımız aşağıdaki linki gönderdi. Ancak ben zaten bu kararı almıştım. (90 gün beklememe) forumda 90 gün kuralı ile ilgili görüşümü de yazmıştım. Bence 90 gün kuralı diğer vize türleri için geçerli olabilir. Ancak "GC" için geçerli olmadığını düşünüyorum. Bu arada 90 gün kuralı aşağıdaki "UPDATE" ile değişmiş de olabilir. Müsait olduğunuzda bir incelersiniz.

    Bu sitede "July 16 2021" tarihli update de "90 gün kuralına bir atıfta bulunmuşlar.

    Saygılarımla.

    Edit: @erenotti evet bir arkadaş dediğimiz arkadaşı buldum ve ekledim. (geriye dönük mesajlara baktım) Çünkü teşekkürü tekrar tekrar hak ediyor. Çok teşekkürler. @erenotti


  • @goodluck ben de saglik raporu icin hastane bakarken saglik sigortali olarak tum bu muayene, testler ve asilari yaptirmanin daha ucuza gelecegini ogrendim ve saglik sigortasi yaptirdm. Zaten bir saglik sigortasina ihtiyacim da vardi, sizin icin de gerekli mi bilmiyorum tum yazismayi okuyamadim. Ben NC'deyim onu da belirteyim. Muayene icin 5 hastaneden fiyat aldim, fiyat araligi cok genis. Sigortali olarak muayene icin 220$ odedim. Testleri ve asilari sigorta kapsadi. Cok ucuza halletmis oldum. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @aslisirin, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @goodluck ben de saglik raporu icin hastane bakarken saglik sigortali olarak tum bu muayene, testler ve asilari yaptirmanin daha ucuza gelecegini ogrendim ve saglik sigortasi yaptirdm. Zaten bir saglik sigortasina ihtiyacim da vardi, sizin icin de gerekli mi bilmiyorum tum yazismayi okuyamadim. Ben NC'deyim onu da belirteyim. Muayene icin 5 hastaneden fiyat aldim, fiyat araligi cok genis. Sigortali olarak muayene icin 220$ odedim. Testleri ve asilari sigorta kapsadi. Cok ucuza halletmis oldum. Kolay gelsin.

    Tesekkurler ben kayinvalidem icin arastiriyorum. Abd vatandasiyim kizinin uzerinden green card icin yardimci oluyorum. Florida’da bikac yere sordum sigorta icin kendim ugrasmam gerektigini soyledi saglik firmalari. $450’a biyer buldum. Kan testi yapip asilari soyleyecekler gerisine bakacagim sonrasinda


  • @Redbeard İlginiz için teşekkür ederim. Ben de şansa bırakmamak için gittiğim gibi işlemleri başlatacağım umarım sonu hepimiz için olumlu olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

42
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum