Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @lavender ülkeye olan bağlarınız ne kadar güçlü ise görevliyi ülkeye geri döneceğinize ikna etmeniz ve vize almanız kolaylaşır. aynı iş yerinde uzun süredir çalışıyor olmak, gelir durumu, ailevi bağlar, seyahat geçmişi gibi bir sürü değerlendirme kriteri var. Schengen ülkeleri ve İngiltere vizesi alıp gezmeniz avantajınıza olabilir. Bu tip vizeleri almış ve seyahat etmiş olmanız görevliyi ülkeye geri döneceğinize ikna etmek için önemli bir değerlendirme kriteri oluyor.


  • @tufank anladım. birinci dünya ülkeleri öncelikli. önce oraları deneyeyim.


  • @lavender WAT yapmış olmanız avantaj.
    Lakin benim önerim mutlak suretle ingiltereye gidip gelmeniz ve birkaç kere schengen almanız.
    bunu kesin bir seyahat planıyla desteklerseniz abd için(özellikle iş için), alamayacağınızı düşünmüyorum.


  • @charon evet sonuçta kalma şansım varken geri döndüm. kaçak olarak yaşayabilecek biri değilim amacım sahiden turistik gezi. ilk denememi dediğiniz ülkelerden yapacağım. gerçi şengen vizesi almak da kolay değil ama olsun. denemeden bilemeyiz.


  • @lavender önceliğiniz ingiltere olsun. Vize paylaşımı yapılıyor çünkü. Sistemde direk göreceklerdir.
    schengen için pasaporta bakılması gerek.


  • Bugün annem için vizemizi aldık istanbulda. çok zorlamadan 3-4 soru sorup vermiş görevli. Dışarda beklerkende çoğu kişi alarak çıktığını söyledi. Olumsuz sonuçlanan görmedim annemden önce çıkan 5-6 kişide de.


  • @caner92, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Bugün annem için vizemizi aldık istanbulda. çok zorlamadan 3-4 soru sorup vermiş görevli. Dışarda beklerkende çoğu kişi alarak çıktığını söyledi. Olumsuz sonuçlanan görmedim annemden önce çıkan 5-6 kişide de.

    Vizeniz hayırlı olsun.


  • Merhabalar,
    Annem ve kizkardesim icin mart 2022 tarihinde yaptigimiz turist vizesi Ankara'da red almisti. Sebep olarak Turkiye'de yeterli bag olmadigi verildi. Çok büyük süpriz olmuştu çünkü benden baska diğer tum baglari Turkiye'de. O zaman amerika vatandaşıyla evli ve green cardliydim.
    Ekim 2023'te annem icin turist vizesine tekrardan başvurduk. Su an Amerikan vatandasiyim ve şubat sonu gibi bir bebek bekliyoruz. Annemin bizi ziyaret edebilmesi hem bizim icin hem onun icin çok onemli. Bildiginiz uzere mülakat tarihi acilmiyor. Anladigim kadarıyla son iki yıl icinde ret almış olmanın da etkisi var. Istanbul'da açık olan tarihler de 2025'te gorunuyor.
    Basvuruyu tekrardan yapıp 'son iki yıl içerisinde ret aldınız mi' sorusuna hayır cevabi mi vermemiz daha mantıklı, yoksa istanbul'dan randevu alıp onu one çekmeye calismak mi?
    Bekleyelim belki acilir dedik ama artık caresiz bir durumdayız. En son göçmen vizesine başvurmak opsiyonu var ama o da hem çok uzun surecek hem de ihtiyacımız olan vize ziyaretçi vizesi. Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi bildirirseniz çok müteşekkir oluruz.
    @crazycells


  • @ikbal merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Kabul etmek lazım zor bir durum. Son iki yıl içerisinde red aldınız mı sorusuna hayır cevabı vermek hiç mantıklı değil; çünkü zaten başvuru yapıldıktan sonra bunu görebilecekler ve yanlış beyandan ötürü ret alacaksınız. En yakın tarihe randevu alıp sürekli öne çekmeye çalışmanız daha mantıklı gibi görünüyor.

  • ⭐⭐

    @ikbal geçmiş olsun, maalesef beklemekten başka bir çare yok. Randevu alıp takvimi takip etmeniz gerekecek. Ret alanlar için de bazen takvimde boşluklar oluşuyor. Takip edip geriye çekmeniz gerekecek. Diğer yöntemi önermiyorum, yanlış beyana giriyor çünkü.


  • @ikbal benimde bir tane reddim vardı sıkı takip ederek öne çekilebiliyor ama normal redsizlere göre çok daha az açılyor beklemekten başka çare yok ne yazık ki 😕 red yok işaretlerseniz arkadaşların da dediği gibi yalan beyana gider diye düşünüyorum bende. Mümkün oldukça gün içinde bakabilirsiniz ben genel olarak erkene çekerken genelde gün içinde açıldığına denk geldim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ikbal durumunuz acil ve kendiniz öne çekebilecek tarih bulamıyorsanız aşağıdaki linkten salihe ulaşabilirsiniz. Size destek olacaktır

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti/363


  • Merhaba, eşim ve çocuğumla birlikte geçtiğimiz ekim ayında Greencard'la Amerika'ya yerleştik. Kızım geniş ailesine çok düşkün, arayı çok uzatmadan aile bireylerine turist vizesi almak istiyorum. Formu doldurup randevuyu aldık, Ocak 2. haftasında randevuları var. Herkesin yaşadığı gibi ben de ret almalarından korkuyorum.

    Aklıma takılan bir kaç soruyu sizlere danışmak istedim.

    • Ev hanımı annem, emekli babam ve kayınvalidem için randevu aldık. Hepsi için de eşimi sponsor gösterdik. Eşim Amazon Deposunda çalışıyor, bankada 25 k civarı paramız var. Her biri de ABD'ye ayrı zamanlarda tek başına gelecekler. O nedenle randevularını birbirinden bağımsız aldık. Eşimin üçüne de sponsor olması sorun yaratır mı? Ayrıca kendi gelirleri, birikimleri, araç ve ev tapusu evraklarını da görüşmeye götürmeleri gerekli mi?
    • 3ünün de formunu ben doldurdum. Formun sonunda bu formu kim doldurdu sorusuna kendi bilgilerimi yazdım ve formu onayladım. Bu bir sorun yaratır mı? Onlar doldurmuş gibi mi düzenlemeliydim? Açıkçası Amerika'dan doldurulmuş bir formu onlar doldurmuş gibi imzalamak da riskli geldi bana, bilemedim.
    • Hepsi de gerekçe olarak torunlarını özlediklerini ve görmek istediklerini söyleyecekler. Başka bir tavsiyeniz var mı?
    • Yaşlı ve bakıma muhtaç bir babannem var, annem ve babamla birlikte yaşıyor, o nedenle annem ve babam ayrı zamanlarda yanımıza gelip, Amerika'da çok uzun kalamayacaklar. Bir ikamet belgesi ile durumu başvuru niyetimizi açıklayan mektupta dile getirsek, vize sonucunu olumlu etkiler mi?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler,


  • @gozdelymn Merhaba, sponsor göstermekten kastınız ds160 formunda seyahatin masraflarını kimin karşılayacağı sorusuna girdiğiniz bilgi mi? Bence emekli maaşları ya da başkaca gelirleri varsa kendilerini yazmanız daha uygun olur. Genç evlatların, bilgisayar kullanma kapasiteleri az olan anne/babalarına yardım etmesi kadar doğal bir şey yoktur, o yüzden sorun olacağını sanmıyorum. Babannenizin durumuyla ilgili olarak; mülakat esnasında farklı tarihlerde geleceklerini söyledilerse, bunu bir şekilde ds160 formuna da yansıtmanız ya da tarihleri, dolayısıyla da başvurmanız gerekli.

    Anladığım kadarıyla anneniz ve babanız beraberce geleceklerine yönelik olarak form doldurdunuz; ama mülakatta ayrı ayrı geleceklerini söyleyeceksiniz. O zaman şöyle yapın, toplam seyahat süresi 2 hafta; ancak babanız (ya da anneniz) 1 hafta kalıp dönecek ve babannenizle ilgilenecek. Aksi takdirde konsolosun gözünde formdakiyle aykırı beyanda bulunmuş gibi görünebilirler. Eğer bunu önceden düşündüyseniz yazdıklarımı yok sayabilirsiniz.

    İyi şanslar dilerim.


  • @EasternStar Sponsor derken, bahsettiğiniz gibi masrafları karşılayacak kişi olarak eşimi seçtik.
    Emekli gelirleri düşük bulurlar diye korktuk açıkçası. Ama kendilerini göstermek daha doğru ise o şekilde değiştirebilirim formlarını.
    Türkiye'ye dönme ihtimalini güçlendiren bir sebep olduğu için babannemden bahsetmek iyi olur mu diye sormak istedim. Gereksiz bilgi vermek de ret sebebi diye okuyorum. İkamet belgesi istenen evraklarda yok, biz bu evrağı sunsak ve türkiyeye geri döneceklerini vurgulasak absürd olur mu?


  • En çok vize reddi verilen madde 214(b) maddesidir, bu madde kısaca başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğine ilişkin kanaat uyandırdığı anlamına gelir. Şahsen ben konsolos olsam hali hazırda ABD'de oğlu olan başvuranın seyahat masrafını karşılayacak kadar gelir elde edememesini bu madde ile ilişkilendirirdim. O sebeple bence masrafları kendileri karşılayacaklarını belirtsinler; ama eğer konusu açılırsa konaklama için ödeme yapmayacağız çok da masraflı olmayacak diye eklesinler.

    Babannenizin durumu için tabii ki siz gerekli belgeleri yanınızda götürün, o belgelerin içerisinde vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi ile varsa diğer tapular ve banka hesap dökümü de olsun. Başvuranlardan biri erken döneceğim, çünkü evde bakıma muhtaç bir büyüğümüz var diyerek eklerse absürd durmaz, geri dönmeye ilişkin de geçerli bir sebep olur zira ABD Dışişleri Bakanlığı 214(b) maddesinden red alınmaması için aile bağlarını da göz önüne almaktadır. Resmi siteden alınan metin aşağıdadır:

    "Ties are the various aspects of your life that bind you to your home country. Strong ties vary from country to country, city to city, and person to person, but examples include:

    Your job;
    Your home; and/or
    Your relationships with family and friends.

    While conducting visa interviews, consular officers look at each application individually and consider the applicant's circumstances, travel plans, financial resources, and ties outside of the United States that will ensure the applicant’s departure after a temporary visit."

    Lütfen beni yanlış anlamayın; niyetim ukalalık yapmak değil, kendimi konsolosun yerine koyuyorum. Şahsen ben resmiyette seyahat sponsoru olarak ABD'de yaşayan oğlunu gösteren emekli bir çifte vize vermekten imtina ederdim; ancak babannenizin durumu bunu değiştirecek ve yukarıda bahsedilen "aile ve arkadaşlarla ilişkiler" kısmından ülkeyle yeteri kadar bağı olduğu kanaatini uyandırırdı. Size sadece bunu resmi olarak izah etmek düşerdi.


  • @gozdelymn Gözde hanım formda anne babanız birlikte gidecekmiş gibi beyanda bulunup bu şekilde de görüşmeye gidebilirler diye düşünüyorum. Vizeyi aldıktan sonra da bileti ayrı zamanlarda alma kısmı ABD hükümetini değil tamamen sizi bağlar. Bence seyahat kısmına takılmadan beraber görüşmeye girmelerini sağlayın, en nihayetinde birlikte cocuklarını ve torunlarını görme niyetiyle orada olacaklar. Vizeyi aldıktan sonra keyfinize ve özel sebeplerinize göre biletleme tarihlerini ayrı zamanlarda elbette yapabilirsiniz. Naçizane fikrimdir, tecrübeli arkadaşlar yazarsa da iyi olur.


  • @zeynep34 Zaten sizin söylediğiniz gibi yapmışlar, ama sorun şurada: Mülakatta babannenin durumundan ötürü ayrı ayrı gideceklerini belirtmeleri gerekiyor ki aile bağları güçlü olduğu için geri döneceklerine dair kanaat güçlensin. Yoksa elbette sizin dediğiniz gibi yapılabilir.

    Yani kısacası iki tercih yapabilirsizin Sn @gozdelymn ; Zeynep Hanımın dediği gibi beraber gidip döneceklerini beyan ederler ve babannenin durumunu ancak kısa bir seyahat planı ile iletme şansları olur. Diğeri ise bir kişinin seyahatini (örnek veriyorum) 20 diğerini 10 gün olarak planlamak. Bu kısımda konsolos bunun sebebini yüksek ihtimalle soracaktır; orada babannenin durumunu iletebilirler.

    Ds formunda beraber seyahat edeceklerini söyleyip mülakatta ayrı ayrı sehayat edeceklerini beyan etmek ise çelişkiden ötürü reddedilme ihtimalini artırır.


  • İlk iletile ayrı ayrı planlanmış mülakat diye anladığım için aslında yazma gereği duymuştum. Size katılıyorum, görüşme esnasında esas mesele geri döneceğine dair bir durum sunmak olduğundan aynı bilgi verilebilir. Biz de eşimle benim hatamdan ötürü ayrı girmiştik görüşmeye ama ikimiz de formda ne yazdıysak onu beyan ettiğimiz için problemsiz bir biçimde aldık. @gozdelymn hanım ebeveynleriniz beraber de girse ayrı da girse aynı şeyi yani bakmakla yükümlü olduğumuz biri var derlerse çelişkili bir durum yaratmazlar diye düşünüyorum.

    Şimdiden dilediğiniz gibi kolaylıkla geçmesini umuyorum, sevgiler.


  • @zeynep34 @EasternStar
    Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alarak formu yeniden doldurup form numarasını da sistemde yenileyeceğim.
    Ailem de ilk kez böyle bir başvuru yapacağı için heyecanlı. Umarım her şey yolunda gider 🙏
    Sonucunu da paylaşacağım.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 22
  • 5
  • 28
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum