B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
İyi akşamlar dostlarım 🙌 aklıma gelen sorular olunca sizlerden bilgi almak istiyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Mevcutta değerlendirme aşamasında olan schengen vizesi başvurum var, süreç devam ederken b1b2 vizesine başvuru yapmam 2 vize başvurusunu olumsuz etkiler mi ?
-
@dilaradrk süreç olarak birbirinden bağımsızlar. Ama şengen bölgesi seyahati yapmış bir pasaport vize geçmişi açısından B1/B2 vize mülakatında artı puandır.
-
@ebaris86 Merhaba. Benim kımızında ( 6 yaşında) Mayıs ayında bitecekti pasaport kullanım süresi geçtiğimiz günlerde yenileme yaptık ve biliyorsunuz 5 yıllık veriyorlar. Şubat ayında vize görüşmemiz olacak ve seyahat planı yazın olduğu için daha seyahat etmeden yeni pasaport ile uğraşmak istemedim açıkcası. (Eski pasaportunda schengen vizesi vardı ve delip yırtıyorlar ve öyle geri veriyorlar)
-
@salih2825 bilgi için teşekkürler
-
@salih2825 geçerli bir schengen var ise, geçerli olan vizeyi de deldilerse ve o Schengen vizesi ile seyahat edecekse kızınız, bir sonraki seyahatinde sizin için sorun olacaktır. Pasaportun başındaki fotoğraflı kişisel bilgilerin olduğu sayfayı delmeleri gerekir/delebilir sadece…
-
@ATS16 Schengen süresi bitmişti o yüzden sorun etmedin açıkcası.
-
Merhaba bu sabah İstanbul'da vize görüşmesine girdim. Gördüğüm kadarıyla ciddi bir oranda vizesi onaylanmayan kişi vardı. Benim vize görüşmemi yapan genç kadın memur deskin üzerinde duran pasaportumu işaret edip bakabilir miyim dedi ve daha sonra nereye gideceğimi ve kiminle gideceğimi sordu. Eşimle gideceğimi söyledikten hemen sonra onun vizesi olduğunu belirttim. Başka bir soru sormadı ve 2-3 dk ekrana bir şeyler yazdıktan sonra onayladığını söyledi.
Sanırım eski pasaportumda olan 4 tane Schengen ve iki tane uzakdoğu seyahati olması pozitif etkiledi. Benim çekindiğim konu bu sene greencard çekilişini kazanıp da mülakat alamayınca ardına hemen turist vizesi başvurusunda bulunmamamın olumsuz bir intiba yaratacağıydı. Ona dair kendimce bir cevap hazırlamış hadi biran evvel sorsun da buna bir açıklık getireyim ve bu olumsuz intibayı değiştimeye çalışayım diye beklerken onunla ilgili hiç bir şey sormadı.
Tavsiyem oradaki olumsuz havadan olabildiğince sıyrılmanız. Kanuni prosedür gereği herkese potansiyel bir göçmen değerlendirilmesi yapılıyor. Bazen içerdeki kişilerin giyimine kuşamına kısacası dış görünüşüne bakarak kesin vize alır gibi yargıya vardığınız kişilerin gözünüzün önünde vizelerinin onaylanmadığını görünce biraz paniğe kapılabiliyorsunuz. Kimin neden vize alamadığını bilemezsiniz. Zaten tamamen oradaki memurun insiyatifinde olan bir konu. Değiştirebileceğiniz ve odaklanacağınız tek şey sizin yapacağınız görüşmede olabildiğince sakin ve rahat olmanız ve tabiki sorulan sorulara sorulduğu kadar cevap vermeniz. Bir diğer önemli konu da sizden belge istemedikçe belge vermeye çalışmayınız (gittiğinizde konsolosluğun ekranında bu uyarının yazdığını göreceksiniz).
Herkesin muradına kavuşması temennisiyle...
-
@malissahin tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
@malissahin tebrikler, hem göçmenlik başvurusu hem de göçmen olmayan vize başvurusunun onaylanması ender görülen bir durum :) Hayırlı olsunç
-
@malissahin tebrikler hayırlı olsun
-
@malissahin tebrikler.Dv kazananı olmanıza rağmen hemen hemen hiç birşey sormadan onaylanması çok güzel olmuş.Vizeniz hayırlı olsun.
-
Görüşme salonunda sadece B tipi turist vizesi değil, j,e, f v.b. diğer tip vizelerin görüşmesi de oluyor. Özellikle dil okuluna giden gençleri görüşmede zorluyorlar. Sadece salonda görüşmeleri takip edip "oo çok red veriyorlar" diye kesin bi yargıya varamazsınız. ayrıca sırada beklerken herkesi nasıl duyuyorsunuz ve red aldığına emin oluyorsunuz o da ilginç :) elinde pasaportla dönen herkes red yemiş olmuyor kimisi eski pasaportları elinde oluyor.
Daha önce de yazmıştım, burası, diğer sosyal medya veya çevrenize bakarak turistik vize konusunda karamsar olmayın.
-
Sadece bir anlık kesitten kesin bir yargıya varamam doğru söylüyorsunuz. Ben kesin bir yargı olarak değil gözlem olarak yazdım. Ayrıca amacım umutusuzluk yaymak değil orda olanları yorumlamayı bırakıp kendi sürecinize konsantre olmanın daha yararlı olacağını söylüyorum.
Herkesi de duyamıyorum bu arada :)
-
İstanbul ve Ankara arasında belirgin bir fark görüyor musunuz arkadaşlar? Ben daha yakın tarih olduğu için İstanbul'dan aldım randevuyu fakat takipteyim. Sanki bana Ankara hep daha olumlu gibi geliyor ama aylık olarak açıklanan vize onay sayılarına bakınca da (tabi burada başvuru sayısını bilemiyoruz sadece onay sayıları açıklanıyor) İstanbul sayısal olarak çok daha yüksek oran çıkıyor.
Onay Sayıları :
Ekim ayı İstanbul : 5.516
Ekim ayı Ankara : 2.597Eylül Ayı İstanbul : 4.863
Eylül Ayı Ankara : 2.103 -
@kaganuysl bence fark yok.Ankara daha çok göçmen vizelere ve afganistan,iran v.s gibi ülkelere de bakıyor.Neresi size yakınsa ordan girin bence.
-
@selamibasaran Tam ortadayım, Eskişehir :))
-
@kaganuysl o zaman akşam evde kura çekin.) Ankara daha kolay ulaşım olur bence.Ben olsam bu durumda Ankara derdim. Vize sonucu çok fark etmeyecektir.
-
@kaganuysl Tabii ki Ankara :)
-
Merhabalar, size durumumu anlatmak ve hepinizin fikirlerini almak istiyorum. Kız arkadaşım DV2024 kazananı dosya numarasının küçük olması sebebiyle bu ay içerisinde mülakatı var, Greencard çıkması ve mülakatın çok erken gelmesi aksiyon almamızı yavaşlattı o sebeple nikah, evlilik sürecine girecek vakit bulamadık. İş böyle olunca bende Amerika'ya gitmek için yol aramaya başladım ve bir danışmanla anlaşıp turist vizesine başvurdum. İlk aşama için Amerika'ya turist vizesiyle gidip kız arkadaşımla yerleşip yerleşmeme kararını yaşayarak vermek istiyoruz. Mülakatım 28.11.2023 tarihinde Ankara'da oldu fakat Red aldım.
Profilime gelecek olursak; 25 yaşındayım, bu sene temmuzda yeni mezun oldum babamın ticaretle uğraşması sebebiyle başka bir iş deneyimim olmadı, henüz sigorta girişim yok babamla birlikte resmi olmayan şekilde çalışıyorum. 7 yıllık ilişkim var, bekarım. Hesabımda 5000 USD gösterdim ve daha önce herhangi bir ülkeye giriş çıkışım olmadı yurtdışı deneyimim bulunmamakta. (Gerekli evrakların hepsini hazırladım fakat hiçbirine bakılmadı) Mülakat deneyimim şu şekilde oldu:
K: Daha önce hiç vize başvurunuz oldu mu?
B: Hayır.
K: Nereye gitmek istiyorsunuz?
B: Newyork
K: Kaç gün kalıcaksın?
B: 10 gün
K: Neden gitmek istiyorsun?
B: Yeni mezun oldum hayalim mezun olduktan sonra Amerika'ya gidip yeni insanlar tanımak ve ufkumu genişletmekti, turistik amaçla gideceğim. Yeni bir iş girişimimiz olucak en doğru zaman bu zaman düşündüm.
K: Ne iş yapıyorsun?
B: Aile şirketimizde çalışıyorum
K: Hang sektör üzerine işiniz?
B: Gıda
K: Pozisyonunuz nedir?
B: Pazarlama üzerine çalışıyorum
K: Evli misin bekar mısın?
B: Bekarım fakat evlilikte sonlandırmak istediğim 7 yıllık bir ilişkim var hatta kız arkadaşım kapıda beni bekliyor diyip gülümsedim.
Bekarım dedikten sonra mülakatımı yapan bayan yüzünü ekşitti ve bilgisayarda birşeyler yaparak üzgünüz vizeniz onaylanmadı diyerek pasaportumu uzattı.
(Mülakatı tercüman eşliğinde Türkçe gerçekleştirdim)Verilen kağıtta kalıp geri dönmeyeceğim şüphesi uyandırmam sebebiyle red verilmiş olabileceği yazıyordu sonradan düşününce bende tam iltica profili olduğumu ne yazık ki farkettim.
Kız arkadaşımın bu aydan itibaren Amerika'ya girmesi için 6 ay süresi olacak, bu sebeple çok sıkıntılı bir durumdayız ve hızlı bir şekilde tekrar başvuru yaparak vize almak durumundayım.
- Başvuruyu hemen yapmalı mıyım? Başvuruyu hemen yapmamda bir sakınca yok ise profilimi düzeltmek için ne önerirsiniz?
Örneğin bizim düşündüğümüz şirketi benim üstüme geçirmek (çok masraflı ve uzun), babamın beni şirkette bir pozisyona ataması, sigorta girişi yapılması, bir sonraki mülakatta nişanlıyım demem yüzük takmam gibi detaylar.
Vereceğiniz her bilgi benim için çok kıymetli, desteklerinizi bekliyor hepinize teşekkür ediyorum.
- Başvuruyu hemen yapmalı mıyım? Başvuruyu hemen yapmamda bir sakınca yok ise profilimi düzeltmek için ne önerirsiniz?
-
@EnesB, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
Merhabalar, size durumumu anlatmak ve hepinizin fikirlerini almak istiyorum. Kız arkadaşım DV2024 kazananı dosya numarasının küçük olması sebebiyle bu ay içerisinde mülakatı var, Greencard çıkması ve mülakatın çok erken gelmesi aksiyon almamızı yavaşlattı o sebeple nikah, evlilik sürecine girecek vakit bulamadık. İş böyle olunca bende Amerika'ya gitmek için yol aramaya başladım ve bir danışmanla anlaşıp turist vizesine başvurdum. İlk aşama için Amerika'ya turist vizesiyle gidip kız arkadaşımla yerleşip yerleşmeme kararını yaşayarak vermek istiyoruz. Mülakatım 28.11.2023 tarihinde Ankara'da oldu fakat Red aldım.
Profilime gelecek olursak; 25 yaşındayım, bu sene temmuzda yeni mezun oldum babamın ticaretle uğraşması sebebiyle başka bir iş deneyimim olmadı, henüz sigorta girişim yok babamla birlikte resmi olmayan şekilde çalışıyorum. 7 yıllık ilişkim var, bekarım. Hesabımda 5000 USD gösterdim ve daha önce herhangi bir ülkeye giriş çıkışım olmadı yurtdışı deneyimim bulunmamakta. (Gerekli evrakların hepsini hazırladım fakat hiçbirine bakılmadı) Mülakat deneyimim şu şekilde oldu:
K: Daha önce hiç vize başvurunuz oldu mu?
B: Hayır.
K: Nereye gitmek istiyorsunuz?
B: Newyork
K: Kaç gün kalıcaksın?
B: 10 gün
K: Neden gitmek istiyorsun?
B: Yeni mezun oldum hayalim mezun olduktan sonra Amerika'ya gidip yeni insanlar tanımak ve ufkumu genişletmekti, turistik amaçla gideceğim. Yeni bir iş girişimimiz olucak en doğru zaman bu zaman düşündüm.
K: Ne iş yapıyorsun?
B: Aile şirketimizde çalışıyorum
K: Hang sektör üzerine işiniz?
B: Gıda
K: Pozisyonunuz nedir?
B: Pazarlama üzerine çalışıyorum
K: Evli misin bekar mısın?
B: Bekarım fakat evlilikte sonlandırmak istediğim 7 yıllık bir ilişkim var hatta kız arkadaşım kapıda beni bekliyor diyip gülümsedim.
Bekarım dedikten sonra mülakatımı yapan bayan yüzünü ekşitti ve bilgisayarda birşeyler yaparak üzgünüz vizeniz onaylanmadı diyerek pasaportumu uzattı.
(Mülakatı tercüman eşliğinde Türkçe gerçekleştirdim)Verilen kağıtta kalıp geri dönmeyeceğim şüphesi uyandırmam sebebiyle red verilmiş olabileceği yazıyordu sonradan düşününce bende tam iltica profili olduğumu ne yazık ki farkettim.
Kız arkadaşımın bu aydan itibaren Amerika'ya girmesi için 6 ay süresi olacak, bu sebeple çok sıkıntılı bir durumdayız ve hızlı bir şekilde tekrar başvuru yaparak vize almak durumundayım.
Örneğin bizim düşündüğümüz şirketi benim üstüme geçirmek (çok masraflı ve uzun), babamın beni şirkette bir pozisyona ataması, sigorta girişi yapılması, bir sonraki mülakatta nişanlıyım demem yüzük takmam gibi detaylar.
Vereceğiniz her bilgi benim için çok kıymetli, desteklerinizi bekliyor hepinize teşekkür ediyorum.
Daha önce duyduğum bir sohbete dayanarak yazıyorum, hatta örneği malum video sitesinde bir bayanın videosunda varmış zamanım olmadı izlemeye.
Eğer kız arkadaşın mülakata girmediyse yıldırım nikahı kıyabilir ve zaman sorunu yaşamadan mülakata girebilirsiniz.
Sanırım örnek bir mesaj var bu linkte okuyun derim:
@crazycells, içinde söyledi: Green card çıktıktan sonra evlilik vs.
@bekircanari Green card çıktıktan sonra evlilik vs. içinde söyledi:
Merhaba değerli forum üyeleri,
Öncelikle aranıza yeni katılmaktan mutluluk duydum.Birçok yeri araştırmama rağmen pek bir sonuç elde edemedim bir de sizlere sorayım dedim...
Ben üniversite öğrencisiyim (son sınıf ocakta okulum bitecek)..
Green card a başvuru yapsam ardından çıkarsa evlilik yapsam kabul edilir mi?
Kız arkadaşımla ortak başvuru yapmayı düşünüyoruz eğer çıkarsa hemen evlenip masraf etmeden direk gitmeyi düşünüyoruz.Şayet çıkmaz ise bir yıl sonrasında evlilik düşünüyoruz...
Sizler ne dersiniz bu konu hakkında?Hosgeldiniz, bu konunun ilk postunu okumanizi oneririm:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
Cekilis sonucunda, mulakattan once evlenmeniz yeterli olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum