Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SdasCtz sorun olmaz, aile üyelerinden birinin oturum sahibi olması yeterlidir.


  • Tecrübeli arkadaşlara birşey danışmak istiyorum,bir süredir kcc ile mailleşiyorum ve belçikadaki 11.000 case numberına sahip insan interview alırken türkiyedeki 2500 üstü hala alamadı,bu amerikanın eşitlikler ilkesi ile çelişmektedir şeklinde selzenişlerde bulunuyorum ve kcc ile atışmanın tehlikeli bir yanı var mıdır? Yani eleştirdiği için sürecinde problem yaşanlar olmuş mudur geçmişte


  • 27 aralık unganlarin sisteminden randevu aldım otomatik mail geldi ancak onay maili gelmedi bu onay maili gelmesi bir süreyi bulabiliyor mu yoksa bir hata olmuş olabilir mi yada aldığım tarihe yakın bir tarihte mi geliyor?

  • ⭐⭐

    @ozkan-akbulut Bu durum ne yazik ki Konsolosluklarin yogunluguna , baktiklari dosyalara , DV kazanan sayisina vs vs bagli. Kcc ile bu konuda atismak bosa kurek cekmekten baska bir sey degil bence ama siz yinede atismamayi tercih edip dosyanizi tasimak icin diger konsolosluklara mail atmayi surdurun.


  • @symbi0te sağlık kontrolü randevusu için yaptığım başvuru sonrası gelen “New Appointment Request Received” konu başlıklı email ile “Appointment Confirmation” konu başlıklı email 13 dakika ara ile geldi bana


  • @ATS16 pazar günü aldım randevuyu belki haftasonu diye görmenmis olma ihtimalleri vardır veya kaçırma mail attım kendilerine appointment randevusu geldi ama onay gelmedi


  • @Asumanm Daha ilk 2700 ile 5000 arasına bile mülakat mail'i gelmedi

  • ⭐⭐⭐

    @pinbil sürecinizi riske atmak istiyorsanız üstüne birde para vermek istiyorsanız tabii ki çalışabilirsiniz.

    Bahsettiğiniz danışmanlıkların bile takip ettiği ve buradan bilgi aldığı bir forumdasınız şu anda bilginiz olsun

  • ⭐⭐⭐

    @ozkan-akbulut tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok Özkan bey. Boş yere enerjinizi bence sonuç alamayacağınız bir konu üzerinde harcamayın dosya taşımaya odaklı mailler atın derim.

    Yüksek ihtimalle kcc maillerinizi bile umursamayıp otomatik cevap listesinden cevap veriyordur, eşitlik ilkesi vs gibi şeylerle maalesef kccyi evet ya böyle bir durum var ankarada dedirtemezsiniz adamlar zaten bütün süreçte artık çekilişi kazanmanız vize almanızı garanti etmez diye her yere yazdılar resmen.


  • @gucarslan ustadim benim icin hayati onemde oldugu icin bahsi gecen avukat ile gorustum ayrica figen Hanim Dan da destek aliyorum ailem burada yasarken islerimi birakip aos icin buraya geldim ve en verimli bilgiyi alabilecegimi bildigim forum da da dile getirdim sorumu tamamen sonuc odakli ve hataya mahal birakmadan hamleler yapma gayreti icerisindeyim.Tavriniz uzdu yinede tesekkurler emeklerinizi takip ediyorum bircok uyeye desteklerinizi de Bana olmamasi taktire sayan olmadiginizi gostermez


  • Vize bulteni bu hafta ici gelebilir diye umitleniyorum gecmis aylardaki yayinlanmaya gore


  • Herkese merhabalar Ben Türk vatandaşıyım ve DV2024 programı ile green card hakkı kazandım ve bu hakkı kazandıktan sonra yabancı uyruklu kız arkadaşımla evlendik.2 gün önce randevu tarihim belli oldu ve randevuya katılmadan önce eşimin resmi bilgilerini dosyama eklemek istiyorum ancak eşim hala bekarlıktaki soyadının bulunduğu evlilik öncesi pasaport ve kimliğini kullanıyor çünkü Ankara'daki büyük elçilik yeni bir pasaport defteri veremiyeceklerini, sadece soyadının değiştiğini gösteren bir kağıdı eski pasaporta yapıştırcaklarını söylüyorlar. Sizce eşimin bilgilerini bekarlık soyadı ile dosyama ekleyebilir miyim?
    Yesilkartforum sayfanızı özenle takip ediyorum ve karşılaştığım sorun için net bir cevap bulamadığım için bu yazıyı yazma kararı aldım. Yanıtınızı bekliyor olacağım.
    Saygılarımla,
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Güvenç tavrım şahsınıza değil, öyle olsa bu iletimde avukatlardan değil sizden bahsederdim.
    ayrıca size destek olmadığımız ya da olmayacağımız anlamına gelmiyor, öyle olsa forumda ileti yazmanızı engeller forumdan uzaklaştırırdık diğer avukat ve danışmanlık şirketlerine yaptığımız gibi.

    derdimiz, sizlerden tonla para alan bu adamların aldıkları parayı haketmesi için uğraşmak.
    biz burada zamanımızın çoğunu DV süreçlerine harcarken, bir kullanıcının çıkıp "ya benim danışman ..... dedi, bi baksanız doğru mu söylediği" demesi çok da uygun bir davranış olmuyor.
    aynısı avukatlar için de geçerli..

    forum, desteğe ihtiyacı olan herkese, elbette sizlere de açık.
    ben de forumun diğer kullanıcılar da bildiklerini hiçbir karşılık beklemeden paylaşmak için burada.
    bunu yapmayanlar ya da para için yapanlar malum, siz de biriyle çalışıyorsunuz zaten.

    desteğe ihtiyacınız olursa buradayım/z, sorularınızı yöneltmekten çekinmeyin.


  • Forumdaki iletileri okurken aklıma bir şey takıldı. Asıl talihli eşim, diplomalarının hepsinde evlenmeden önceki soyisimi yazıyor. Şimdi evli olduğumuzdan soy isim değişti mülakat esnasında bu sorun teşkil eder mi? Soy isimi değişikliği ile ilgili daha önce bu konuda mesaj atan var mı diye arama yaptığımda, en son DV2020 yılında buna benzer bir soru sorulmuş. O mesaja karşılık verilen cevapta bir arkadaş şöyle bir mesaj atmış “mülakat için soruyorsanız, bu tür değişiklikler vukuatlı nüfus kayıt örneğinde gözüktüğü için bir problem olmayacaktır” Acaba o zamandan bu zamana kurallarda değişiklik oldu mu yoksa hala aynı şekilde sorun teşkil etmez mi?


  • @duman öncelikle bilgilerinizi imzanıza taşımalısınız ve exel dosyasına işlemelisiniz sorunuzu da bu bağlantıdan sorarsanız size konu hakkında bilgisi olan kişiler daha hızlı yardımcı olabilirler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   I ibrahimumut 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozkan-akbulut, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Tecrübeli arkadaşlara birşey danışmak istiyorum,bir süredir kcc ile mailleşiyorum ve belçikadaki 11.000 case numberına sahip insan interview alırken türkiyedeki 2500 üstü hala alamadı,bu amerikanın eşitlikler ilkesi ile çelişmektedir şeklinde selzenişlerde bulunuyorum ve kcc ile atışmanın tehlikeli bir yanı var mıdır? Yani eleştirdiği için sürecinde problem yaşanlar olmuş mudur geçmişte


    bu iletiyi okuyunca DV2021 sürecinde yaşadığımız olaylar geldi aklıma, size de anlatayım;

    DV2021 sürecinde evrak talebi / onayı diye bir sistem vardı. DS260'ı doldurduktan bir süre sonra KCC size evrak talebi yapıyordu,
    kısaca mülakata götüreceğiniz evrakların .pdf hallerini sizden talep ediyordu mail ile.
    mail atıp dosyanızın durumunu sorabiliyor, gayet güzel cevaplar da alabiliyordunuz kalıp cevaplar da olsa.
    süreç bittiğinde toplam 460+ üzerinde mail gönderdiğimi farkettim..

    gönderdikten bir süre sonra da evrak onayı gönderiyordu, yolladığınız evrakların onaylandığına dair. o sene evrak onayı alan herkes mülakat almıştı..
    hatta KCC'ye telefon ile ulaşabiliyordunuz DV2021 sürecinin başında. baya arayıp konuşabiliyorduk.. DV2020'de bültende cut-off içindeyseniz mülakat gününüzü bile telefonla öğrenebiliyordunuz, öyle diyeyim size.
    ben her gün en az 4-5 kere arıyor, dosyamın durumunu soruyordum. bir ara hangi çalışanın, hangi gün, hangi shifte geldiğinin bile listesini çıkartmıştım.
    christine'i yakalayıp sorarsam en detaylı bilgiyi alıyordum misal, christine çok iyiydi, oranın eskilerinden, halden anlayan christine, canım christine..

    neyse.. süreç devam ederken KCC bir süre evrak talep / onaylarını göndermemeye başladı.
    bir hafta, on gün, yirmi gün derken baya baya çalışmayı durdurdular. ne telefon, ne mail hiçbir şeye cevap vermiyorlar. telefon sürekli telesekretere düşüyordu.
    mülakat gelmesi bırak evrak talep / onayı bile gelmememi artık baya baya delirtti beni..
    bir gün aklıma KCC'nin binasının yanındaki firmaları arama fikri geldi, bu adamlar binanın içindemi gerçekten, içeri girip çıkan birileri var mı diye.
    baya baya arayıp sordum.. cidden! kimi şaşırdı, kimi cevap vermedi, kimi orada öyle bir kurum mu varmış dedi..
    sonra aklımıza adrese online yemek siparişi verme fikri geldi; baya baya adrese online sipariş verip teslim edilip edilmediğini kontrol edecektik.
    sonuçta hepsinin shift detayları vardı, herhangi birinin adına bir pizza siparişi verdip gönderdik.

    teslim edildi, baya baya yedi namussuzlar ama maile / telefona cevap veren yok!
    sonra devlet kurumlarının ve bazı mahkeme kayıt evraklarından kurumun başındaki adamın bilgilerine ulaştım.
    telefon ettim, açtı.. başladım derdimi anlatmaya.. sonra mı? sonrası dıt.. dıt... dıt.. dıt.. ile devam eden o gıcık ses.

    kcc denen kurum, emin olun dünyanın en boş, işe yaramaz, gereksiz ama bir o kadar da hayatınıza etki eden kurumlarından biri(ydi).
    allahtan artık onların payı sizin süreçleriniz için %5 bile değil..
    çünkü ne evrak talebi kaldı, ne de onayı.. bu sayede dosya taşıma fırsatı da doğdu hem, son iki mal yılı görüyorsunuz.
    tek işlevleri konsolosluğun talep ettiği adetlerde mülakatı, bülten + DS260 submit sırasına göre sizlere yollamak.

    bunu şunun için anlattım aslında;
    tek derdiniz mülakat almak olsun, kcc filan boşverin. onların sizin sürecinizle alakalı zerre etkisi yok, olmayacak da..
    zaten christine de bırakmış işi.. yolu açık olsun.

    öyle işte,
    ha sonra mı?

    sonra biz mülakat alamadık 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimumut diplomada ismi yazan eşinizse sorun olmaz, içiniz rahat olsun.

  • Yasaklı

    Mülakattan sonra pasaportu gönderdiklerinde mail geliyor mu?

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dgnnnnn mülakatınız oldu mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum