Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

• @ozancanan

1. ileri almak derken, ertelemek mi? yoksa daha yakin bir tarihe cekmek mi?

2. sorun yasamamasi lazim.

3. permit'in sonuna kadar kullanabilirsiniz.

• @crazycells evet ertelemekten bahsediyorum.

• @ozancanan Benim bildigim kadariyla erteleme yapmaniz mumkun, ama bunun icin once randevu tarihinin verilmesini beklemeniz gerekiyor. Fakat sureci ayrintili olarak bilmiyorum.

Bu arada eger randevu tarihiniz verildikten sonra hala ABD icindeyseniz ve randevu tarihine kadar beklemek istemiyorsaniz (acil cikmaniz gerekiyorsa), ilgili USCIS ofise gidip durumunuzu anlatip randevuyu o gune almayi rica edebilirsiniz. Bu sekilde randevu tarihini ayni gune alan arkadaslar oldu. Ama dedigim gibi bunun icin de randevu tarihinizin aciklanmasini beklemeniz gerekiyor.

• @crazycells o zaman re-entry formunu doldurduktan sonra ofise gidip bir konuşmak lazım. Belki ileri bir tarihe randevu verme konusunda yardımcı olurlar. Deneyip göreceğiz :) Olmazsa 1 ay sonra bir Amerika seyahati daha bizi bekler. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

• Merhabalar,
    Ben 2016 talihlisiyim. Mayıs 2017 de ilk giriş çıkışımı yaptım ve mayıs sonunda kartım elime ulaştı. Kartımın başlangıç tarihi de Temmuz 2017 olarak görünüyor. Daha henüz kartımla USA'e giriş yapmadım. Ben de re-entry permite başvurmayı düşünüyorum. Bunu kartımla USA' e ilk girişimde mi gerçekleştirmek zorundayım? Yani bir kez daha giriş çıkış yapsam ve bir sonraki gidişimde başvursam sıkıntı olur mu? Konu ile ilgili bilgisi olanlar yarımcı olabilirse çok sevinirim.
    Teşekkürler.

• @fdnry ilk giriste basvuru yapmak zorunda degilsiniz, daha sonra da basvuru yapabilirsiniz. Re-entry permit genelde 2 yilligina verilir fakat eger son 5 yilin 4 yildan fazlasini ABD disinda gecirdiyseniz max. 1 yilligina verilir, yani eger 4 yil sonra basvurursaniz 1 yilligina verilecektir, bilginize.

• ABD disinda ne kadar kalinirsa sorun olmaya basliyor gc sahipleri icin ? Onceki mesajlarda 1 yil gibi telaffuz etmis crazycells. Bunun bir sistematigi var midir mesela senede toplam 6 aydan fazla ABD disinda kalinamaz vs. gibi ?

• Merhaba, ben kasim ayinda ilk girisimi yaptim Amerika'ya ve geri dondum. Suan 1 yil kullanabilecegim bir vize var elimde(?). Bundan sonra kac defa daha sizce 6 ayi gecemeden gir cik yapabilirim ve sonunda re-entry permite yapacamda. 3 yila kadar zamana ihtiyacim var.

Alakasiz not: @crazycells forum cok iyi olmus:) yeni kesfettim.

• @wahap hosgeldiniz sayin wahap,

Su konuya bir goz atin isterseniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/1

Evet, Green card elinizde olmasa bile vizenizi 1 yil boyunca giris-cikislarda kullanabilirsiniz. Maalesef giris cikislar icin sihirli bir formul yok, ilk birkac yil girisler sorun ediliyor genelde ama herkes kendi durumuna gore degerlendiriliyor. Eger 3 yila ihtiyaciniz varsa, ilk bir yil 6 ayi gecirmeden ABD'ye giris cikis yapip, sonrasinda re-entry permit alabilirsiniz. Sizin durumunuzda yazin bir daha giris yapip cikabilirsiniz ve sonra yine 2018 yilinin sonuna dogru giris yapip re-entry permit icin basvuru yapabilirsiniz.

• Merhaba
    Yaklaşık 1.5 yıldır işimden aldığım izin sayesinde Amerikadayım(DV2016 TALİHLİSİYİM). Ancak temmuz ayı itibariyle görevimin başına dönmek zorundayım çünkü emekliliğime 16 ay kaldı ve onu tamamlamak istiyorum.Bu nedenle reentry permit e başvurmak istiyorum. Bazı sorularım olacak.

1. açıklama kısmına "orada bir işim var ve emekli olup dönmek istiyorum" diye gerçeği yazsam sakıncası olur mu?
    2. 8 yaşındaki oğlum ile birlikte döneceğiz onun için de ayrı ücret ödemem gerekiyor mu?
    3. dönüş yapmak istediğim bölüme "temmuz 2020" mi yazacağım?
      bilgi verirseniz çok sevinirim.saygılarımla
  • ⭐⭐

keyfi sebeblerden Re-entry Permit alınırmı

• @athens1997 Re-entry Permit (I 131) içinde söyledi:

Merhaba
    Yaklaşık 1.5 yıldır işimden aldığım izin sayesinde Amerikadayım(DV2016 TALİHLİSİYİM). Ancak temmuz ayı itibariyle görevimin başına dönmek zorundayım çünkü emekliliğime 16 ay kaldı ve onu tamamlamak istiyorum.Bu nedenle reentry permit e başvurmak istiyorum. Bazı sorularım olacak.

1. açıklama kısmına "orada bir işim var ve emekli olup dönmek istiyorum" diye gerçeği yazsam sakıncası olur mu?
    2. 8 yaşındaki oğlum ile birlikte döneceğiz onun için de ayrı ücret ödemem gerekiyor mu?
    3. dönüş yapmak istediğim bölüme "temmuz 2020" mi yazacağım?
      bilgi verirseniz çok sevinirim.saygılarımla
    1. sorun olmaz, islerimi tamamen bitirip ABD'ye kalici olarak yerlesmeyi dusunuyorum diyebilirsiniz.

2. Oglunuzun yasi kucuk oldugu icin siz Green Card'la girerken kendisi uzun sure disarda kalmis olsa bile girmesine izin vereceklerdir, o nedenle teorik olarak onun icin de re-entry permit almaniz gerekli olsa da, pratikte o kadar gerekli degil. O nedenle siz nasil yapmak istediginize kendiniz karar verin.

3. Basvurudan 2 yillik sonraki sureyi yazin. Ne olur ne olmaz 2 yili cok asmasin...

• @yapay-zeka Re-entry Permit (I 131) içinde söyledi:

keyfi sebeblerden Re-entry Permit alınırmı

ilk kez aliyorsaniz buyuk ihtimal sorun cikarmayacaklardir ama yine de "canim oyle istiyor" demek yerine :) Turkiye'deki islerinizi tamamen bitirip sonrasinda ABD'ye tasinacaginizi soylemeniz daha uygun olur.

• Merhaba, net bir karar vermesek de re-entry permit de opsiyonlarımız içinde bulunuyor. Konu hakkında benim de birkaç sorum olacak.

Bizim durumumuz kısaca şu şekilde;

*Green card talihlisi benim, hepimizin (eşimin ve 20 aylık kızımın da) kartları elimize ulaştı. Nisan 15-23 haftası Amerika'da olacağım, eşimin iş durumu nedeniyle yalnız geleceğim. Süreci ailem için benim başlatmamda bir sorun var mı? Sanırım sadece ben ve eşim için re-entry başvurusu yapmamız yeterli olacak. Kızımla ilgili bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum ama gerekirse onun için de başvuruda bulunabilirim. Bu noktada farklı düşünen var mı?

• Süreçle ilgili yazılanlardan anladığım kadarıyla ilk şart fiziksel olarak Amerika'da bulunmak fakat bunun tam olarak nasıl ispat edildiğini anlayamadım. Süreci başlatmak için herhangi bir ofise vs. gitmem gerekli mi yoksa sadece form ve istenilen belgeleri postalamam yeterli mi, eğer yeterli ise biyometrik randevu almak için gönderilen I-131 formunu ve ödeme talimatlarını benim ya da bir başkasının göndermesi hangi adımda önem kazanıyor, başvuru formunu kimin gönderdiği nasıl tespit ediliyor?

• Kısa sürede dönüş yapacağım için I-797C formunu doğrudan ben alamayacağım, bu bir sorun oluşturur mu? Form sadece posta ile mi gönderiliyor?

• Nisan'da başvuru yaptığımızı ve Haziran gibi biyometrik randevu tarihinin belli olacağını varsayalım, bu randevu yeri formda belirttiğimiz adrese göre mi belirleniyor ? Büyük ihtimalle Temmuz'dan önce giriş yapamayacağız, Türkiye'deyken mail yoluyla randevuyu ertelememiz mümkün olur mu? Devamında biyometrik randevu için gelip kısa sürede dönüş yapmak sorun yaratır mı ?

Re-entrye karar vermesi ayrı başvuru sürecinin kendisi ayrı kafamızı karıştırdı, umarım sağlıklı bir karar verebiliriz, yardımlarınız için teşekkürler.

• @anka Re-entry Permit (I 131) içinde söyledi:

Merhaba, net bir karar vermesek de re-entry permit de opsiyonlarımız içinde bulunuyor. Konu hakkında benim de birkaç sorum olacak.

Bizim durumumuz kısaca şu şekilde;

• Green card talihlisi benim, hepimizin (eşimin ve 20 aylık kızımın da) kartları elimize ulaştı. Nisan 15-23 haftası Amerika'da olacağım, eşimin iş durumu nedeniyle yalnız geleceğim. Süreci ailem için benim başlatmamda bir sorun var mı? Sanırım sadece ben ve eşim için re-entry başvurusu yapmamız yeterli olacak. Kızımla ilgili bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum ama gerekirse onun için de başvuruda bulunabilirim. Bu noktada farklı düşünen var mı?

• Süreçle ilgili yazılanlardan anladığım kadarıyla ilk şart fiziksel olarak Amerika'da bulunmak fakat bunun tam olarak nasıl ispat edildiğini anlayamadım. Süreci başlatmak için herhangi bir ofise vs. gitmem gerekli mi yoksa sadece form ve istenilen belgeleri postalamam yeterli mi, eğer yeterli ise biyometrik randevu almak için gönderilen I-131 formunu ve ödeme talimatlarını benim ya da bir başkasının göndermesi hangi adımda önem kazanıyor, başvuru formunu kimin gönderdiği nasıl tespit ediliyor?

• Kısa sürede dönüş yapacağım için I-797C formunu doğrudan ben alamayacağım, bu bir sorun oluşturur mu? Form sadece posta ile mi gönderiliyor?

• Nisan'da başvuru yaptığımızı ve Haziran gibi biyometrik randevu tarihinin belli olacağını varsayalım, bu randevu yeri formda belirttiğimiz adrese göre mi belirleniyor ? Büyük ihtimalle Temmuz'dan önce giriş yapamayacağız, Türkiye'deyken mail yoluyla randevuyu ertelememiz mümkün olur mu? Devamında biyometrik randevu için gelip kısa sürede dönüş yapmak sorun yaratır mı ?

Re-entrye karar vermesi ayrı başvuru sürecinin kendisi ayrı kafamızı karıştırdı, umarım sağlıklı bir karar verebiliriz, yardımlarınız için teşekkürler.

Kiziniz icin bence de surec sorun olmaz.

fiziksel adresinizi forma yaziyorsunuz, ayrica imzanizi da atiyorsunuz. Boylece USCIS sizin nerde oldugunuzu biliyor.

Diger sorulariniz tamamen sureci ve asamalarini zorlamaya yonelik sorular :) ne olur ne olmaz ben de bilmiyorum. Bu surec ABD'deyken izin alinip sonra ABD disina cikmak icin dizayn edilmis. O nedenle sorulariniza ancak sizin gibi dusunup hareket eden biri cevap verebilir :) Su an icin dediginiz asamalardaki sureci sizden ogrenecegiz gibi duruyor maalesef.

Eger izin almadan ABD disina cikarsaniz benim tahminim USCIS'in basvurunuzu iptal edecegi yonunde. Ama pratikte ne kadar toleransli davranirlar bilmiyorum maalesef.

• Bizim durumda şu ben kasımda geldim hala buradayım çalışıyorum geldiğim ilk günden beri ama eşim TR de çalışıyor.Ocakta geldi 10 gün süre kaldı SSN si ve Greencard ı adresimize ulaştı ama eşim hala TR de olucak temmuz a kadar.Re Entry permit gereklimi bizim için?

• @betfair39 Re-entry Permit (I 131) içinde söyledi:

Bizim durumda şu ben kasımda geldim hala buradayım çalışıyorum geldiğim ilk günden beri ama eşim TR de çalışıyor.Ocakta geldi 10 gün süre kaldı SSN si ve Greencard ı adresimize ulaştı ama eşim hala TR de olucak temmuz a kadar.Re Entry permit gereklimi bizim için?

Eger 1 yildan daha uzun ABD disinda kalacaksaniz ya da boyle bir ihtimal varsa re-entry permit'e basvuru yapin.

• Merhaba,

DV-2017 talihlisiyim. ABD ye 2 defa Chicago' dan giriş yaptım fakat son girişimde pasaport memuru çok sıkıştırdı ve pasaportuma I-327 diye birşey yazdı ve bu belgeyi almam gerektiğini söyledi. Bu belge nedir? 1-131 ile aynı mıdır?

• @veycell Re-entry Permit (I 131) içinde söyledi:

Merhaba,

DV-2017 talihlisiyim. ABD ye 2 defa Chicago' dan giriş yaptım fakat son girişimde pasaport memuru çok sıkıştırdı ve pasaportuma I-327 diye birşey yazdı ve bu belgeyi almam gerektiğini söyledi. Bu belge nedir? 1-131 ile aynı mıdır?

Evet, I-327 aldiginiz re-entry dokumaninin ismi. I-131 ise bu dokumani almaniz icin doldurmaniz gereken formun ismi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k