ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
Arkadaslar merhaba, amerikadaki chase hesabıma para gonderilmesi icin tr de subeye gidilmesine gerek var mi yoksa mobil uygulamadan gonderiliyor mu. Ayrica bir limiti var mi. Tesekkurler
-
@Payakan mobil uygulama yerine internet şubesini tercih ederseniz daha iyi olur. Her banka mobil uygulama ile swift işlemine onay vermiyor. Şubeye gitmenize gerek yok.
-
@Payakan subeye gitmeye gerek yok. Ben ABd de yasiyorum , QNb kullaniyorum ve mobil uygulama uzerinden swift yapiyorum. Limit icin bankaniz ile gorusun, sizin isteginize kalan bir konu. Masak 50k dolar uzerine , nereye ne ne amacla sorusunu sorduruyor bankalara.
-
@deebee çok teşekkürler.
-
Öncelikle herkese merhabalar,
Ilk sayfadan itibaren bircok gonderiyi inceledim. Yalniz bir konuda tam net olamadim. Amerikadan Turkiyeye yuklu miktarda para goturmek istedigimizde Swift ile goturmenin mantikli oldugunu dusunuyorum. Ancak, 50K ve uzeri miktarlarin gonderilmek istendiginde bankalarin ne kadar kesinti yapacagina dair bir bilgiye ulasamadim. Bu konuda yakin zamanda transfer yapmis olan arkadaslar bilgi verebilirler mi acaba? -
@ebrarkocabash Bu bankadan bankaya degisir. ABD deki bankalar 15 ila 30 dolar arasi gelen paradan kesinti yaparlar. TRdeki bankalarin masrafi ve ayrica arada muhabir bankanin kestigi degiskenlik gosterir. Turkiyedeki banka kendi kesintisini soyler lakin bazen arada bir ucuncu muhabir banka da oluyor, onlar da bir kesinti yapiyorlar. Gelmeden once TRdeki bankanizla gorusmenizi oneririm.
-
@EasternStar, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
@Erhan-2 ABD için yurtdışı muafiyet istiyorum demeniz yeterli. En uzun süre 1 yıl olarak veriliyor.
Teb bankasına muafiyet 1 yıllık veriyorsa ,süresi dolduktan sonra Amerikada BoFA dan para çekmek ücretli hale mi geliyor?
-
@kartalveat hayır, hatırladığım kadarıyla muafiyet vermeden para çekemiyorsunuz.
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
@cnpist tesekkur ederim cevabiniz icin. asil merak ettigim, burdan Turkiye'ye donus yapan arkadaslar varsa eger, ellerinde yuklu miktar para oldugunda bunu swift ile bankalar arasi transfer yaparak mi yoksa yanlarinda nakit olarak mi goturuyorlar?
internette arastirdigim kadariyla, yanimizda goturelim desek her ne kadar bunu havaliminaninda deklare etsek bile, yinede bunun belgelendirilmesi ve oradaki personelin insiyatifiyle yinede el konulabilecegini okudum.
swift ile transferde ise yine benzer sekilde bu sefer IRS tarafindan bu transferlerin bekletildigi ve arastirildigi fln yaziyor. bole durumlarda kalip bir sikinti ile karsilasmak istemiyorum, o yuzden en problemsiz para transferinin nasil gerceklesegini ogrenmeye gercekten cok ihtiyacim var.
bu arada biz amerikada vizeyle yasiyoruz, eger bu onemliyse diye not dusmek istedim. -
@ebrarkocabash Merhaba, Yakın zaman da Amerika'ya geldim ve gelirken 9.500 USD Nakit aldım. (10.000 'nin altında problem yok, beyan etmek zorunda değilsiniz.) Girişte sormadılar. Sorsaydılar eğer, beyan edecektim. Amerika'ya geldikten sonra TEB aracılığı ile Chase Bank'da açtığım hesaba 2 kere para gönderdim ve 1 gün de geçti hesaplarıma. TEB transfer sırasında 107 TL masraf kesti. (Garanti Bankası 22 yıllık maaş müşterisiyim, Garanti ciddi bir masraf çıkardı, o nedenle teb üzerinden yaptım.) Muhabir banka sanırım bir tane oldu şansıma, oda TEB'in ortak olduğu BNP Paripas aracılığı ile Chase Bank'a geçti. Sadece 15 USD Masraf ödedim. Özetle SWIFT ile göndermek en basit yöntem. Bu arada 1 gün içerisinde Chase Bank hesabıma geçmesine şaşırdım. Bilginize, Saygılarımla...
-
@ebrarkocabash kusura bakmayin , hizli cevap yazmisim . Siz ABdden Tr ye yuklu miktar soruyorsunuz , genelde burada hep ters sorular oluyor, tekrar ozur dilerim. Paranin yasal yollardan elde edildiginin kanitlanmasi, yasadisi para aklama yolu ile elde edilmediginin belgelenmesini istiyor ABD hukumeti. Bu ABDye transfer olan paralar icin de gecerli . Amac yasa disi para trafigini engellemek. Ne kadar suredir ABD de yasadiniz, kazanciniz nereden geldi sorularina gumruk polisine cevap vermeniz gerekir eger ki cash ile gitmek isterseniz.
-
@Haliax
Alici borsa USDT deposit icin hangi secenekleri sunuyorsa sadece onlari kulanabiliyoruz. Benim kullandigim Turk borsa sadece Ethereum ve Tron aglarindan gelen transferleri kabul ediyor. -
@Redbeard Merhaba, detayları paylaştığınIZ için teşekkürler. Ben de bugün bankamla görüştüm (iş bankası). İnternet sitesinde de yazdığı üzere işcepten transfer yaparsam işbankasının aldığı ücret 0.5% ve azami 4000 TL. Göndermeyi düşündüğüm tutara bakılırsa ben bu 4000TLyi olduğu gibi ödeyeceğim. Tabi buna muhabir banka ücreti dahil değil ve onunla ilgili detay veremiyorlar.

Şimdi TEB'in ücretlerine baktım ve inanılmaz düşük işbankasına göre.

Anladığım kadarıyla tutara bağlı olarak da ücret değişmiyor. Sizin de tasarrufunuz bu yönde, değil mi? Eğer öyleyse birikimimi TEB'e taşıyabilirim :) Teşekkürler. -
@avc İşbankası cidden çok yüksekmiş. Ben 4 işlem için o kadar komisyon ödemedim.
-
@avc Ben de yıllarca Garanti Bankası ile çalıştım ve bende Garanti'den transferi yapmadım. Çünkü transfer için çok ücret çıkıyordu mobil bankacılıkta. Forum sayesinde TEB ile alakalı yorumları okuyup TEB bankasında hesap açtım. TEB seçmemin asıl nedeni TEB vadesiz USD hesabımdan masraf ödemeden Bank Of America ATM'lerinden ücretsiz para çekme düşüncem idi. Burada hesap açınca ve birikimi Chase Banka aktarınca buna şuanlık gerek kalmadı. Ben TEB üzerinden 2 kere işlem yaptım ve 107 TL'lik tutarı aldı. Bu arada yalan söylemeyeyim tek sefer de 12.000 USD transfer yaptım bankanın günlük limitine takıldım sanırım. Bu rakam arttırılıyor mu onu da bilmiyorum
Teb ile gerekirse bu minvalde öncesinde limitler için konuşun bence. Chase Bank bir ücret kesmedi. Aradaki muhabir banka 15 USD kesti. (Sanırım TEB'in ortağı olan BNB Paribas) Bilginize... -
@avc kısmen eksik cevap vermişim. 2 kere işlem yaptım 2 işlem de farklı tutarlarda. TEB 1. işlem ve 2. işlem için ayrı ayrı 107 TL kesti. Söz konusu para Amerikaya geldiğinde 1. İşlem için 12.000 USD gönderdim. 15 USD kesti
hesaba 11985 hesaba geçti. 2. işlem için 5.000 USD gönderdim. Onun için 10 USD kesti hesaba 4.990 USD geçti. Bilginize.. Saygılarımla... -
@Redbeard Cevap için çok teşekkür ederim. Ben de aynı şekilde birikimlerimi TEB'e taşımayı düşünüyorum. Biraz baktım farklı bankalara, en mantıklısı TEB gibi duruyor. Hatta hesap açmak için girişimde bulundum ancak sitesinde görünen 107 TL, hesap açma işlemi sonunda 'okudum' olarak imzalamam gereken ücret bilgi formunda görünmüyordu. Sadece şube için olan vardı ve o da yaklaşık iş bankası kadar pahalıydı. Sanırım siz işlemi CEPTETEB kullanarak yaptınız ve 107 TLlik işlem ücreti sadece Cepteteb uygulamasında geçerli. Pazartesi günü bunu netleştirip ben de bir hesap açmayı ve dolar birikimimi oraya aktarmayı düşünüyorum. Limitlerle ilgili de uyardığınız için teşekkür ederim. Onu da ayrıca bankaya soracağım.
-
@EasternStar Değil mi!? Yıllardır işbankasıyla çalışıyorum, biraz pahalı bir banka kabul ediyorum ama hizmetlerinin kalitesi olsun, çalışanlarının profesyonelliği olsun gayet memnunum. Ancak kusura bakmasınlar bir işlem için 4000 TL vermem :)
-
@avc Evet ben CEPTETEB indirim 5 dk'da hesap acmistim. Hesap açmak çok basit.. Transferlerı ancak mobil bankacılığa giriş yaparak gönderdim. Hesabınızı cepte teb'den açın. Sonra vadesiz USD hesabı açın. Daha sonra transfer sirasında ben mobil bankacılık yerine TEB'in web sitesinden "internet bankacılığına" giriş yapıp transferi yaptım. Ben memnunum TEB'den. Sizin de memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Saygılarımla... -
@Redbeard teşekkürler. Pazartesi inşallah bende TEBli olacağım :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum