DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Redbeard, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    Merhabalar, Umarım doğru yere yazıyorumdur. Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler. TEB üzerinden Chase Bank'a bugün bir miktar para transferi yaptım. Transfer sırasında alıcı hesap no kısmına Chase Bank'ın bana verdiği bilgilerde görünen Chase Routing Number ve Account Number arada bir boşluk doldurarak yazdım. Umarım doğru yapmışımdır. Bu arada bankacının bana verdiği dokümanlar arasında swift kodu "CHASUS33" görünüyordu ilk önce öyle yaptım ama TEB internet bankacılığı hata verdi. Sonrasında Swift Kodu listesinde kendi şubemi bulamadım sanırım Global bir Chase (New York Sanırım) şubesi seçtim. özetle sorum şu; Alıcı hesap numarası kısmında hem routing number hem account number yazarak hata mı yaptım? Sadece 9 numaralı Account Number yeterlimiydi? Yanıt için şimdiden çok teşekkürler.

    Not: Teb 107 TL gibi masraf ücreti aldı, bakalım Chase ne kadar alacak 🙂 Burada okuduklarıma göre aklımda 15-30$ arası bir masraf kesecek diye bir beklentim var. 🙂

    Saygılarımla...

    Tecrübe paylaşımınız için teşekkürler, ben de TEB hesabı açtım Türkiye'de. ABD'ye gelmeye az kaldı, umarım işimi görür.


  • @Ercan-Geçgin Eğer TEB aracılığı ile BOFA (Bank Of America) ATM'lerinden nakit çekecekseniz (Vadesiz USD Hesabınızdan) eğer günlük para çekme limitini yükseltmeyi unutmayın. Ayrıca TEB , Amerika'da kullanım ile ilgili spesifik evraklar imzalatıyor. TEB müşteri temsilcisine Amerika'ya gideceğinizi mutlaka söyleyin. Bilginize, Saygılarımla..

    Not: Çok defa söylendi ama ben tekrarlayayım. TEB Vadesiz USD hesabınızdan BOFA ATM'lerinden günlük limitiniz kadar her hangi bir ücret ödemeden para çekebilirsiniz. (Günlük Limit Örneğin; 12.000 / 29 TL kur = USD karşılığı )


  • @Redbeard merhaba,
    TEB hesabımı CEPTETEB üzerinden açtım. Şubeye gitmedim. Vadesiz dolar hesabı açtım. Müşteri temsilcisi USA'e giderken arayın dolar hesabınızı favori hesap yapalım dedi. Onun dışında evrak filan imzalanması konusunda bir bilgi vermedi. Evrak imzalanması konusunda eminmisiniz? Ayrıca BOFA ATM'lerinden kart ile TEB dolar hesabına para yatırabilirsiniz dedi. Doğru bilgimidir? Yoksa beni çok soru sorunca başından mı savdı. Öyle bir işlem yapılabiliyor mu? Bilen birileri var ise aydınlatabilirmi.Teşekkürler.


  • @Erhan-2 son işlem yapılabiliyor mu bilmiyorum ancak kendiniz uygulamaya girip dolar hesabınızı favori yapabilirsiniz.


  • @Erhan-2 bofadan tebe para yatırılmıyor. Tebdeki olan para bofa atmsinden çekiliyor. 1 yıllık yurt dışı muafiyeti vermeniz lazım bunu da telefondan bağlanarak ya da mobil üzerinden yapabilirsiniz


  • @Erhan-2 Bende CEPTE TEB üzerinden açmıştım ama spesifik Amerika ile ilgili bir şeylere onay verdim çok eminim.. Arkadaşlar zaten yazmışlar diye yorumlarda.. (Muafiyet vb.) Bir problem yaşamayacağınızı düşünüyorum.. Saygılarımla...


  • @ozzgedenizz "1 yıllık muafiyet" konusunu nedir, açıklıyabilirmisiniz. Bunu müşteri temsilcine nasıl açıklıyıcam. teşekkürler.


  • @Erhan-2 yurt dışında ücretsiz para çekmenizi sağlıyor bunu zaten görevliler biliyor bize kendileri söylediler yani bunu söylemeniz yeterli


  • @Erhan-2 ABD için yurtdışı muafiyet istiyorum demeniz yeterli. En uzun süre 1 yıl olarak veriliyor.


  • Arkadaslar merhaba, amerikadaki chase hesabıma para gonderilmesi icin tr de subeye gidilmesine gerek var mi yoksa mobil uygulamadan gonderiliyor mu. Ayrica bir limiti var mi. Tesekkurler


  • @Payakan mobil uygulama yerine internet şubesini tercih ederseniz daha iyi olur. Her banka mobil uygulama ile swift işlemine onay vermiyor. Şubeye gitmenize gerek yok.


  • @Payakan subeye gitmeye gerek yok. Ben ABd de yasiyorum , QNb kullaniyorum ve mobil uygulama uzerinden swift yapiyorum. Limit icin bankaniz ile gorusun, sizin isteginize kalan bir konu. Masak 50k dolar uzerine , nereye ne ne amacla sorusunu sorduruyor bankalara.


  • @deebee çok teşekkürler.


  • Öncelikle herkese merhabalar,
    Ilk sayfadan itibaren bircok gonderiyi inceledim. Yalniz bir konuda tam net olamadim. Amerikadan Turkiyeye yuklu miktarda para goturmek istedigimizde Swift ile goturmenin mantikli oldugunu dusunuyorum. Ancak, 50K ve uzeri miktarlarin gonderilmek istendiginde bankalarin ne kadar kesinti yapacagina dair bir bilgiye ulasamadim. Bu konuda yakin zamanda transfer yapmis olan arkadaslar bilgi verebilirler mi acaba?


  • @ebrarkocabash Bu bankadan bankaya degisir. ABD deki bankalar 15 ila 30 dolar arasi gelen paradan kesinti yaparlar. TRdeki bankalarin masrafi ve ayrica arada muhabir bankanin kestigi degiskenlik gosterir. Turkiyedeki banka kendi kesintisini soyler lakin bazen arada bir ucuncu muhabir banka da oluyor, onlar da bir kesinti yapiyorlar. Gelmeden once TRdeki bankanizla gorusmenizi oneririm.


  • @EasternStar, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @Erhan-2 ABD için yurtdışı muafiyet istiyorum demeniz yeterli. En uzun süre 1 yıl olarak veriliyor.

    Teb bankasına muafiyet 1 yıllık veriyorsa ,süresi dolduktan sonra Amerikada BoFA dan para çekmek ücretli hale mi geliyor?


  • @kartalveat hayır, hatırladığım kadarıyla muafiyet vermeden para çekemiyorsunuz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @cnpist tesekkur ederim cevabiniz icin. asil merak ettigim, burdan Turkiye'ye donus yapan arkadaslar varsa eger, ellerinde yuklu miktar para oldugunda bunu swift ile bankalar arasi transfer yaparak mi yoksa yanlarinda nakit olarak mi goturuyorlar?
    internette arastirdigim kadariyla, yanimizda goturelim desek her ne kadar bunu havaliminaninda deklare etsek bile, yinede bunun belgelendirilmesi ve oradaki personelin insiyatifiyle yinede el konulabilecegini okudum.
    swift ile transferde ise yine benzer sekilde bu sefer IRS tarafindan bu transferlerin bekletildigi ve arastirildigi fln yaziyor. bole durumlarda kalip bir sikinti ile karsilasmak istemiyorum, o yuzden en problemsiz para transferinin nasil gerceklesegini ogrenmeye gercekten cok ihtiyacim var.
    bu arada biz amerikada vizeyle yasiyoruz, eger bu onemliyse diye not dusmek istedim.


  • @ebrarkocabash Merhaba, Yakın zaman da Amerika'ya geldim ve gelirken 9.500 USD Nakit aldım. (10.000 'nin altında problem yok, beyan etmek zorunda değilsiniz.) Girişte sormadılar. Sorsaydılar eğer, beyan edecektim. Amerika'ya geldikten sonra TEB aracılığı ile Chase Bank'da açtığım hesaba 2 kere para gönderdim ve 1 gün de geçti hesaplarıma. TEB transfer sırasında 107 TL masraf kesti. (Garanti Bankası 22 yıllık maaş müşterisiyim, Garanti ciddi bir masraf çıkardı, o nedenle teb üzerinden yaptım.) Muhabir banka sanırım bir tane oldu şansıma, oda TEB'in ortak olduğu BNP Paripas aracılığı ile Chase Bank'a geçti. Sadece 15 USD Masraf ödedim. Özetle SWIFT ile göndermek en basit yöntem. Bu arada 1 gün içerisinde Chase Bank hesabıma geçmesine şaşırdım. Bilginize, Saygılarımla...


  • @ebrarkocabash kusura bakmayin , hizli cevap yazmisim . Siz ABdden Tr ye yuklu miktar soruyorsunuz , genelde burada hep ters sorular oluyor, tekrar ozur dilerim. Paranin yasal yollardan elde edildiginin kanitlanmasi, yasadisi para aklama yolu ile elde edilmediginin belgelenmesini istiyor ABD hukumeti. Bu ABDye transfer olan paralar icin de gecerli . Amac yasa disi para trafigini engellemek. Ne kadar suredir ABD de yasadiniz, kazanciniz nereden geldi sorularina gumruk polisine cevap vermeniz gerekir eger ki cash ile gitmek isterseniz.


Benzer Başlıklar

  • 16
  • 17
  • 17
  • 19
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

218
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum