Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)


  • @kewanee Szin yorumunuzu atlamışım , aklım çok karıştı. En iyisi sanırım gitmemek ama gidenler de var. Çok kararsız kaldım. Çok çok teşekkür ederim tekrar.


  • @goze K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Şuan çalışmıyorum , sadece dönüş biletim olacak elimde. İnşallah çok büyük bir problem çıkarmazlar. Peki sizce bir arkadaşımın yanına geldiğimimi söyleyeyeyim yoksa nişanlımın mı? Bir de sistemden onlar görüyor mu başvuru mu? Tekrar çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

    Turist vizesini niye aldiysaniz, o nedenle kullanmalisiniz aslinda. Cunku konsoloslukta verdiginiz cevabi gorebiliyorlar. Ilk alis nedeniniz neydi? Arkadasinizi ziyaret etmek mi?

    Buyuk ihtimal kapidaki arkadas degil; ama secondary pasaport kontrolundeki kisiler bu bilgilerin hepsini gorebiliyorlar.


  • @goze tabi ki. Bu sizin tercihiniz. Ama yaralanicinin ABD ziyaret etmesi pek hoş görülmüyor. ABD giriş yaparken sistemde görünüyor olacak. Ayrıca pasaport kontrolündeki memur sizin k1 vize sürecinde olduğunuzu ve bu yüzden geri döneceğinize ikna olmayabilir. Ve pasaport memuru siz geri gönderebilir onlar bu hakka sahipler Ve k1 vize mülakatından bu sizin önünüze çıkacaktır. Eğer çok önemli sebepten dolayı ABD ziyaret etmeyecekseniz. Bence bu riski almak tehlikeli. @crazycells söylediği gibi geri geleceğinizi belgeleyen belgeler ve neden ziyaret ettiğinizi gösteren belgeler varsa. Bu sizin için iyi olur. Tabi ki bunu yapan kişiler var. Kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Eğer sadece nisanlinizla zaman geçirmek ise söylediğim gibi bir ortak ülkede ya da nisanlinizin sizi ziyaret etmesini talep edin. Ya da bu konuyla ilgili bir avukatta danışabilirsiniz. Bu sizin tercihiniz.


  • @kewanee @crazycells Tekrar çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Sanırım bu bilgilendirmelerden sonra gitmeyeceğim. Benim bu sorundan başka sorularımda olacak eğer tekrar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    1. Vize için Ankara'dan bilgilendirme gelmeden ben birçok belgemi hazırladım fakat Ankara'nın bilgilendirmesinden sonra kalan evrakları hazırlamak için ne kadar süremiz olacak? Onlar mı randevu tarih verecekler yoksa ben mi tarihi belirliyor olacağım?
      2.Sağlık için muayane için gerekli belgelerde randevu mektubunu getiriniz dedikleri belge eve gelen evrak mıdır yokda DS-160 mıdır ?
    2. I-134 formunu nişanlım bana posta yolu ile mi yollayacak , orjinal olması gerekli midir?
      4.Doğum belgesi, nüfus kayıt örneği gibi evrakların en son bir ay içinde alınması şartı var mıdır ?
      5.Bir kaç tane Ankara'dan gönderilen örnek mailleri okudum. Görüşmeden önce evrakları gönderiniz dediklerinde orjinalleri mi yollacağız yoksa fotokopileri mi yollacağız?
      6.Randevu tarihimizden 15 gün önce mi evrakları göndereceğiz?
      7.Ben İstanbul'dayım , sağlık raporu sadece Ankara'dan mı alınıyor? Randevu tarihinden kaç gün önce almalıyız?
      8.Kronik tiroid hastalığım var , bununla ilgili belge almam gerekiyor mu? Yoksa sadece ilaç kutum yeterli midir?
      9.Burun ameliyatı oldum , bununla ilgili belge almam şart mıdır?
    3. 6 aydan fazla kalınan ülkelerden alınan sicil kaydını 4 ve 5 ay önceden alsam sorun olur mu?

    Bu arada ben San Francisco'da yaşıyor olacağım. Grup üyeleri olarak Amerika'da görüşenler var mı?

    Çok fazla soru sordum farkındayım ama emeğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim. Gerçekten çok teşekkürler!


  • @goze 1- NOA2 sonrası NVC ulaşması 2-3 hafta. NVC sonrası 2-3 hafta içinde Ankara'dan size email gelecek. İlişkiye ait kanıtlarını hazırlayabilirsiniz şimdiden.
    2- Nişanlinizin ıslak imzası gereklidir. I-134, W2, 1040 bunların olması gerekli. Size nasıl ulaştırabilir FedEx, UPS ile olabilir. Önemli olan nişanlınızın ıslak imzası.
    3- Bu tarz bir şart olduğunu bilmiyorum. Ama genelde resmi evrakların son geçerlilik tarihi oluyor. Zaten NVC sürecinde bunları hazırlamak için yeterli zamanınız olacak.
    4-5- Siz Ankaraya bir dosya göndermiyorsunuz. Artık dosya gönderilmiyor sanırım 5-6 yıl önce bu kaldırılmış. Dosyayı mülakatta giderken yanınızda götüreceksiniz.
    6- Amerikan konsosluğunu onayladığı doktorlardan sağlık raporu alabilirsiniz. Sanırım sadece 3 doktor var. Evet sadece ankara'da bu doktorlar. Zaten size link şeklinde e-mail olacak konsolosluk
    7- Bir belge alıp almamanızı tam olarak bilmiyorum. Ama doktor randevunuza giderken sürekli kullandığınız ilaçları yanınızda götürün.
    8- eğer önemli bir ameliyat değilse bir evrak gerekli olmaz. Eğer hali hazırda bunun ile ilgili bir evrak varsa ya da evrak alabiliyorsanız siz yinede tedbir amaçlı yanınızda bulundurun. Zaten doktor size soracaktır geçirdiğiniz ameliyatları ve geçirmiş olduğunuz önemli hastalıklarınızı.
    9- Bu konuda bir fikrim yok. Ama tahminime göre genel olarak sabıka kayıtlarının bir geçerlilik süresi var. Daha önce yaşadığınız ülkedeki resmi kurum daha iyi bilgilendirme olur.
    Kusura bakmayın. Sanırım bir sorunuzu atlamışım. Doktor randevu tarihini ve mülakat tarihimizi kendiniz belirliyorsunuz. İlk önce mülakat tarihinizi alıyorsunuz. Daha sonra doktor randevu tarihinizi alıyorsunuz. Mülakat tarihiniz olmadan doktor randevunuzu alamıyorsunuz. DS-160 değil. Ankara konsolosluğunun size göndereceği yani dosya numarası olan ve ödeme linki randevu linki olan email print yapmanız gerek. Bahsedilen belge bu.
    Note: Biz de RFE sürecindeyiz. tamamen öğrendiğim bilgilerle cevap vermeye çalıştım. Eğer bir yanlışım ya da eksiğim varsa sayın @crazycells düzeltmek olur.
    Grup üyelerinin ABD'de görüşüp görüşmediğini bilmiyorum. Mutlaka birileri birbiriyle iletişim halindedir. Ben adaptasyon sürecini kısaltmak amacıyla kendi vatandaşlarımla çok fazla görüşmek istemem. Ve maalesef bazı kendi vatandaşlarımız yeni gelenleri suistimal ettiğini duymuştum. Sanırım bununla ilgili formda bir başlık vardı.


  • Öncelikle hayırlısı olsun sayın @goze . Sorularınıza arkadaşlar gerekli cevapları vermişler ben bir düzeltme yapayım. @kewanee Islak imza şartı aranmıyor taratıp mail atsın yeterli aman ha sakın boşunu kargo parası vermeyin o paralar size burada lazım ☺ Konsolosluk görüşmesi için benim önceki iletilerimi okursanız sıralama vs konusun da az çok yardımı dokunacaktır sayın @goze süreciniz de başarılar dilerim ☺


  • Sevgili @goze süreciniz hayırlı olsun, umarım sorunsuz ve kısa sürede sonuç alırsınız. Bizim sürecimizde 5-10 ay arası süren NOA2 tam olarak 5 ay sürdü. Bizim başvurumuz California ofisi tarafından incelendi, diğer ofisler daha yavaş çalışıyor olabilir. Benim de kronik tiroid hastalığım var, internetten araştırdığım kadarıyla doktora giderken belge götürmek faydalı. Ben elimde olan test, ultrason vs. belgeleri götürmeyi düşünüyorum. Öğrenci iken 9 ay Çek Cumhuriyetinde yaşamıştım. Adli sicil kaydı için İstanbuldaki konsolukla görüştüğümde bana belgenin 2 ayda geleceğini söylediler. Keşke NOA2 beklerken bu işi halletseymişim, şuan zamanlama konusunda biraz stresliyim. Benim tavsiyem 6 aydan uzun süre yaşadığınız ülkelerin konsolosluklarını arayarak onlardan bilgi almanız. Eğer sicil kaydı geçerliliği kısa süreli değil ise, NOA2 gelmeden bu işlemi halledebilirsiniz. Son olarak ben New York’a gideceğim. Eğer New York’a gidecek olan arkadaşlar var ise öncelikle burada sonrasında ise New York’ta tanışmak isterim :)


  • @rookie Merhaba hatırlarsanız beni sizin düzeltmenizle avukatın yanlış bilgi vermesini ortaya çıkarmıştım . Bir sorum bana dönüş hala yapılmadı Ağustos 7 de başvuru yaptık. Şimdi bu hükümetin çalışmaması bizim işi daha çok uzatır mı ? Teşekkürler


  • @kewanee @misi-misiyos @crazycells Bilgilendirmeleriniz için çok çok teşekkür ederim. Umarım bu süreci yaşayan tüm arkadaşlar olumlu sonuç alırlar.
    Bende Kıbrıs'ta 6 yıl yaşadım ve geçen hafta adli sicil belgesi için başvuru yaptım. Bir ay gibi bir süreçte hazırlanacağını söylediler , ama yarın tekrar geçerlilik süresini öğrenmek için konsolosluğu arayacağım.


  • @Rookie cok tesekkur ederim! Insallah hayirlisi olur ve sorunsuz gecer.


  • @özgür merhaba etkileyecegini sanmiyorum zaten noel tatiline girdiler çalışmıyorlar bildiğim kadarıyla zamanlama konusunda endişe etmenize gerek yok çünkü henüz haziran ve temmuz ayı tam olarak sonuçlanmadi. Herkes bekliyor.


  • Sayın @özgür geçen senede aynısı bizim başvurumuz için olmuştu hükümet kapatılmıştı ona rağmen normal diyebiliceğimiz zaman aralığın da sonuçlanmıştı @graombze nin de dediği gibi içiniz rahat olsun uzatmaz.


  • Merhaba; Bu sabah itibariyle onaylandığımızı bildiren NOA2 nişanlama ulaştı. Merakla ve endişe ile bekleyen arkadaşlarımız olduğu için konuyu güncel tutmak istedim.
    NOA1= 7 Mayıs
    RFE= 19 Kasım
    RFE Cevabının ofise ulaşımı = 4 Aralık
    NOA2 onay= 18 Aralık
    NOA2 letters= 24 Aralık
    *Note= Eminim bazı arkadaşlar soracaktır RFE nedenini bu yüzden şimdiden yanıtlayayım. 2 inch x 2 inch (5x5) olması gereken pasaport fotoğraflarımızın boyutlarının yanlış olması. Ve nisanlimin bir dava dosyasının sonuçlandığının bilgilendirilmesi. ( RFE cevap verildiği tarihten itibaren RFE sonucu genel olarak 2-3 hafta sürüyor.) Bizim RFE 14 günde sonuçlandı.
    *Note= Amerikan vatandaşı olan kişinin adına daha önceden açılan bir dava dosyası varsa bununla ilgili mahkemeden alınan belgenin I-129F ile gönderilmesi gereklidir. Dava dosyasının tarihine bakılmaksızın. ( 25 yıl önce sonuçlanan bir davanın sonucunu dahi görmek istiyorlar.) Amerikan vatandaşının trafik cezalarının da istendiği görülüyor ( speed tickets etc.) ve eğer amerikan vatandaşı ehliyetine el konulduysa ve ehliyetini yeniden alması için bir sınıfa kaydolduysa etc. Bunlarla ilgilide belgelerinin sunulması gereklidir. Birçok kişi bunları I-129F ile göndermediği için RFE alabiliyor.
    Note= NOA2 bekleyen arkadaşlar son zamanlarda check case status güncelleme geç oluyor ya da olmuyor. Bizim RFE bildirimi aldığımız süreye kadar geçen zaman 6 ay 20 gün.
    NVC ile ilgili bir gelişme olduğunda bununla da ilgili paylaşım yapacağım.
    NOA2 bekleyen ve yeni başvuru yapacak olan arkadaşlara bol bol sabırlar diliyorum.


  • @özgür Federal hükümetin kapatılması işlemlerinizi etkilemeyecektir. Kısmen de olsa bazı bilgileri online ve telefonla erişim sağlanabilecekmiş. Bununla ilgili USCIS NEWS bölümünde bir açıklama yapılmış.


  • Merhaba arkadaşlar ,

    Daha önce K1 vizesi sahibi olarak başvurmuş olduğum social security card bugün itibariyle tarafıma iletildi.Yalnız kartın üzerinde 'VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTHORIZATION' yazmakta burdan anlaşılacağı üzre bu kart çalışmak için tek başına yeterli değil ancak geçerli bir çalışma izniniz varsa bu kartla çalışabilirsiniz.

    Bu kartı sağlık sigortası yaptırmak, banka hesabı açmak,kredi kartı,ehliyet almak gibi işleriniz için kullanabilirsiniz lütfen gelir gelmez en yakın ofise gidip kartınıza başvurun.

    @kewanee gözünüz aydın dostum çok sevindim konsolosluk görüşmesinde başarılar ☺


  • @Rookie teşekkür ederim dostum. SSN ile ilgili paylaşımınla ilgili de ayrıca teşekkür ederim. 😊


  • @crazycells @Rookie size danışmak istediğim birşeyler var. Nvc için herhangi birşey yapmak gerekli olmadığını biliyorum. Ama bazı birşeyler okuyorum ve aklımız biraz karıştı. Tedbir amaçlı sormak istedim yinede.
    1-) e-mail güncellemesi yapmak gerekli mi?
    2-) NVC gelecek olan e-mail nişanlıma mı gelecek? @Rookie bir ajans ile başvurduğu için email ajansa iletilmiş. Bu sebepten sorma gereksinimi duydum.
    3-) Nisanlimin eski eşinin ölüm beyanı gerekli olur mu mülakat aşamasında? I-129F ile bunu zaten belgelemiştir. Yinede bu ölüm beyanın bir kopyasını yanımda götürmeliyim? Çünkü nişanlım I-134, w2 ve 1040 belgelerini gönderirken ölüm beyanını da rica edeceğim.


  • @kewanee
    1-Evet Nvc için herhangi birşey yapmanıza gerek yok e-mail güncellemesi de dahil .
    2-Nvc başvururken bildirimler için vermiş olduğunuz e-mail adresine e-mail atacaktır.Nişanlınızın ki verildiyse ona gelecektir diye düşünüyorum.
    3-Ds formunu doldurup konsolosluktan randevu aldıktan sonra size konsolosluktan gerekli belgeleri bildiren e-mail gelecek orada zaten hangi belgeleri istediklerini belirtecekler istenilen belgeler de nişanlınızın eski eşinin ölüm beyanı da varsa tabi ki götürmelisiniz.


  • @Rookie teşekkür ederim. Biraz aklım karışmıştı. şimdi herşey rayına oturdu :)


  • @goze K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @kewanee @misi-misiyos @crazycells Bilgilendirmeleriniz için çok çok teşekkür ederim. Umarım bu süreci yaşayan tüm arkadaşlar olumlu sonuç alırlar.
    Bende Kıbrıs'ta 6 yıl yaşadım ve geçen hafta adli sicil belgesi için başvuru yaptım. Bir ay gibi bir süreçte hazırlanacağını söylediler , ama yarın tekrar geçerlilik süresini öğrenmek için konsolosluğu arayacağım.

    Artik o ulkede yasamadiginiz icin 4-5 ay onceden alsaniz da kabul ediliyor.


Benzer Başlıklar

  • K-1 Nişanlılık Vizesi Mahkeme Sorusu

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    213 Bakış
    M
    Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var. Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum