K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@graombze merhaba avukat aracılığı ile başvurduk ABD de bilgim Yok nvc diye geldi üç hafta önce dün sorduk eksik varım istediler mi Yok dedi . Biz daha yolun başındamıyız neresindeyiz ?
-
@özgür merhaba biz noa2 bekliyoruz 4. Ayımız bitti eğer eksik evrak varsa noa2 veya nvc de haber alacağız ilk bir ay içinde gelen noa1 nvc son asama 4-7 ay içinde geliyormuş genelde nvc aşamasına nvc artık amerikadaki işlemler bitecek ve konsolosluğa evrakların gelecek anlamında gibi birşey ilk 1 ayda gelen noa1 yani eğer noa1 geldiyse size bilemiyorum eksik evrak için beklemeniz gerek şuan belirsiz ne zaman eksik evrak gelir ya da eksik evrağıniz var mı? Nvc diyorsunuz biraz hızlı ilerlemiş bu kadar hızlısını hiç duymadım. Noa1 bildirimi aldınız mı daha önce
-
@özgür şuan mart ayı ve nisan ayı işleniyor sanırım noa2 için henüz onların tamamı haber almadı bilemiyorum nvc ise öyle olduğunu düşünmüyorum ama eğer öyleyse son aşama ama noa1 ve noa2 almadan nvc ye gideni duymadım böyle birşey olacağını sanmıyorum. Size WAC×××××× ile başlayan bir makbuz numarası geldi değil mi noa1den?
-
@graombze bizim avukatla başvuru tarihimiz Ağustos 7 . Üç hafta önce nvc gittiğini avukat söyledi .
-
@özgür makbuz numaranız var mı? Noa1 den ya da noa2 den ? Olbilir ben duymadım ama bilenler varsa yazarlar makbuz numaranız varsa kontrol edin. Eksik evrak varsa size bildirim gelir zaten. Yani biz haziran başında olanlar noa2 bekliyoruz.en son asama nvc noa1 para kabulü noa2 evrak kontrolü en uzun süren süreç bu süreç burada eksik evraklar varsa ortaya çıkıyor sonra nvc ve konsolosluk tabii sanırım nvc de de eksik evrak çıkabiliyor
-
@graombze merhaba 535 usd ödediğimiz Kağıt ulaştı wac18 diye başlıyor
-
@özgür tamam avukatınız yalnış söylemiş sanırım gelen kağıt Ödem e yaptığınıza dair ve davanızın kabul edildiğine dair bir kağıt şuan siz nvc değil noa2 surecindesiniz 4-8 ay içinde noa2 onayı alırsanız eğer nvc ye gidecek dosyaniz. Bu arada eksik kanıtlar bu süreç içinde dosyanız açıldığı zaman size bildirilir.
Süreç - noa1 yaklaşık 1 hafta ile 1 ay arasında geliyor
Noa2 yaklaşık 4-8 ayda sonuclaniyor.
Sonra nvc onun ne kadar sonuçlanacağını zaten baştaki postta yazıyor. -
Avukattan Ekim 2 sinde haber geldi
Bu arada Nvc ikinci bölüm evrakları istiyor diye bilgi geçti . İşlemler biraz hızlı ilerliyor demişti . -
@özgür davanizi kontrol edin makbuz numarasından nerde olduğunu anlarsınız zaten. Nvcdeyse eğer eksik evrak yok demektir ya da ben ilk defa bu kadar hızlı duydum. Eksik belgeniz varsa o makbuz numarasından rfe alip almadinizi gorursunuz zaten eve posta gelir diye düşünüyorum.
-
Merhaba sayın @özgür başvurunuz Ağustos ayında olmuş daha 2 ay tamamlanmadan dosyanızın Nvc ofisine gittiğini söylüyorsunuz inşallah doğrudur lakin ben de @graombze gibi ortada bir yanlış anlaşılma olduğu kanaatindeyim kaldi ki siz de Noa 1 denilen üzerinde dosya numaranızın olduğu wac ile başlayan numaranın iletildiğini belirtiyorsunuz.Tüm belirtilenler ışığında avukatınız ile tekrar açıkca sürecin neresinde olduğunuzla alakalı konuşmanızı tavsiye ederim .
-
Merhaba herkese, bir sorum olacak nişanlım ile başvurumuzu 2 ay önce tamamladık, şu aşamada formda belirttiğim ve mevcut iş yerimde çok bunalmış durumdayım ancak adres iş yeri değişikliği yapmak zaten uzun olan süreci daha da uzatır diye iş yerimi değiştiremiyorum. Bir çoğumuzun aşina olduğu üzere insan sevdiğinden uzak geçen her günün hesabını yapıyor :(. Zaten bu kadar uzun süre ayrı kalmak yeterince zorken bir de iş yeri değişikliği nedeniyle daha da uzatmak istemiyorum. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mıdır ? İş yeri değişikliği yapmam ne şekilde etkiler sürecimizi ?
-
@hagal K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:
Merhaba herkese, bir sorum olacak nişanlım ile başvurumuzu 2 ay önce tamamladık, şu aşamada formda belirttiğim ve mevcut iş yerimde çok bunalmış durumdayım ancak adres iş yeri değişikliği yapmak zaten uzun olan süreci daha da uzatır diye iş yerimi değiştiremiyorum. Bir çoğumuzun aşina olduğu üzere insan sevdiğinden uzak geçen her günün hesabını yapıyor :(. Zaten bu kadar uzun süre ayrı kalmak yeterince zorken bir de iş yeri değişikliği nedeniyle daha da uzatmak istemiyorum. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mıdır ? İş yeri değişikliği yapmam ne şekilde etkiler sürecimizi ?
Herhangi bir sekilde etkilemez, eger posta adresiniz degismeyecekse guncelleme yapmaniza gerek yok.
-
@crazycells Teşekkür ederim. Posta adresimi de değiştirirsem ne kadar süre ile etkiler peki bilginiz var mı ? Örneğin başka bir şehirde iş buldum.
-
@Hagal biz adresimizi cevrimici degistirdik. 1 gunde degistirildi diye mesaj geldi. Sizinki ne kadar sürer bilemiyorum ama bunlar süreci uzatacak şeyler değil diye düşünüyorum.
-
@graombze K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:
Teşekkürler, çevrimiçi nasıl değiştirebiliyorsunuz acaba ? Bende sadece WAC dosya numarası var işlemlerin tümünü oradan avukat gerçekleştirdi.
-
@hagal wac numarası ile giriş yap adres değişikliği yazar orda:)
-
@graombze K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:
Teşekkürler, çevrimiçi nasıl değiştirebiliyorsunuz acaba ? Bende sadece WAC dosya numarası var işlemlerin tümünü oradan avukat gerçekleştirdi.
sayin @graombze 'nin de belirttigi gibi USCIS'te adres degisikligi icin su siteyi kullanmaniz kafi:
https://egov.uscis.gov/coa/addressChange.doBu adres degisikligi surecinizi etkilemez, ama posta adresi olarak ABD'de bir adres belirtmeniz daha yerinde olurdu.
-
@crazycells Çok pardon ama anlamadım formda benim adresimi nişanlımın adresini ayrı ayrı soruyor. Orada bir adresimiz var nişanlımın evi. Benim de mevcut adresimi soruyor onun için de kendi adresimi yazdım.
-
@crazycells Çok pardon ama anlamadım formda benim adresimi nişanlımın adresini ayrı ayrı soruyor. Orada bir adresimiz var nişanlımın evi. Benim de mevcut adresimi soruyor onun için de kendi adresimi yazdım.
evet, dedigim gibi bu adresleri degistirmenize gerek yok.
Sadece USCIS'e iletisim amacli verdiginiz adres degisirse, guncelleme yapmalisiniz. Size gonderilecek postalar guncel adrese gonderilsin.
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum