ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
3 kişilik bir aile, aile planı çerçevesine dahil olabiliyor mu aile planları daha ucuz oluyor sanırım.. İphone kullanıcıları teknik verilere bakınca ABD telefonlarını götürdüklerinde çalışıyor olması lazım bu konuda sıkıntı yaşayan varmı
-
@barış ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
3 kişilik bir aile, aile planı çerçevesine dahil olabiliyor mu aile planları daha ucuz oluyor sanırım.. İphone kullanıcıları teknik verilere bakınca ABD telefonlarını götürdüklerinde çalışıyor olması lazım bu konuda sıkıntı yaşayan varmı
evet, 1 kisiden fazla olmasi yeterli.
Suradan kendi iphone neslinizi bulup sonra hemen asagidaki linke tiklayarak Axxxx ile baslayan model numaranizin hangi frekanslara uyumlu oldugunu kontrol edebilirsiniz:
https://support.apple.com/en-us/HT201296Model numaraniz kendi iphone'unuzda yaziyor.
-
Sevgili @crazycells çok teşekkür ederim
-
@barış Evet ornek olarak SimpleMobile’de 1 kisi icin 50 USD oderken 3 kisi icin sinirsiz tarifeye 100 USD odersiniz. Ben anneme de hat aldim, 25 USD oduyorum onun hattina.
-
Çift sim kartlı telefonlar için fikriniz nedir acaba. Örneğin samsung note9 (SM-N960F/DS). Öncelikle international versiyon olması nedeniyle cdma yok. Dolayısıyla verizon falan kullanamıcaz. T-Mobile gibi simkartlı hatlara uygun. Bankalar nedeniyle türk hattı da kullanacağım ve 2 telefon taşımak istemiyorum. Artıları eksileri nedir acaba. Orada dükkanlarda dualsim bulmak kolaymıdır. Abd de pek tercih edilmiyo çünkü. Hat 1 ve hat 2 için ayrı menüler mevcutmu. Yani 2nin mobil verisini kapatıp 1inkini kullanma gibi mesela.
-
@the-black-eagle ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
Çift sim kartlı telefonlar için fikriniz nedir acaba. Örneğin samsung note9 (SM-N960F/DS). Öncelikle international versiyon olması nedeniyle cdma yok. Dolayısıyla verizon falan kullanamıcaz. T-Mobile gibi simkartlı hatlara uygun. Bankalar nedeniyle türk hattı da kullanacağım ve 2 telefon taşımak istemiyorum. Artıları eksileri nedir acaba. Orada dükkanlarda dualsim bulmak kolaymıdır. Abd de pek tercih edilmiyo çünkü. Hat 1 ve hat 2 için ayrı menüler mevcutmu. Yani 2nin mobil verisini kapatıp 1inkini kullanma gibi mesela.
Ben Amazon'dan 10 dolara çift simli bir telefon aldım, eşimin ve benim Türkiye hatlarımızı taktım. Bu telefon evde bir köşede duruyor. Hiç sorunsuz kullanıyorum. Her dakika Türkiye'de bankacılık işlemi yapmayacaksanız böylesi daha mantıklı.
Çift hatlı telefonda dediğiniz ayarları yapmak mümkün.
-
@knnrn bey dediğiniz de mantıklı tabi. Ama ben banka işlerini örnek vermiştim. Yaklaşık 1 sene tr hattını kullanmam gerekecek aktif olarak. Teşekkürler bilgilendirme için.
-
@knnrn bey ayrıca amazon ebay gibi sitelerden telefon almak ne kadar güvenilir. Ben şuanda bakıyorum mesela kullanıcı oylarına göre 5 yıldız almış ebay de. Ama olumsuz commentlere baktığımda kullanılmış geldi sıfır değildi falan yazıyodu çoğunda. Böyle sıkıntılar varmı. Elektronik mağazalarında dualsim bulabilirmiyiz mesela. Ayrıca international versiyın olması mağaza seçiminde sıkıntı çıkarmaz dimi. Burdaki telefonum da samsung. Ama abd için uygulama indirince bölgenizde kullanılmıyor uyarısı alıyorum çoğu uygulamaya. Telefonu kurarken mağaza seçimi olarak tr seçmemden olsa gerek. Oradan alacağım note 9 dual sim için böle bir sıkıntı yaşarmıyız.
-
Örnek vermek gerekirse zillow indiremiyorsunuz mesela. Diyelim sıkıntı yok mağaza abd seçildi indirebildik. Aynı sorun tr banka uygulamalarında yaşanırmı acaba.
-
@the-black-eagle ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
@knnrn bey ayrıca amazon ebay gibi sitelerden telefon almak ne kadar güvenilir. Ben şuanda bakıyorum mesela kullanıcı oylarına göre 5 yıldız almış ebay de. Ama olumsuz commentlere baktığımda kullanılmış geldi sıfır değildi falan yazıyodu çoğunda. Böyle sıkıntılar varmı. Elektronik mağazalarında dualsim bulabilirmiyiz mesela. Ayrıca international versiyın olması mağaza seçiminde sıkıntı çıkarmaz dimi. Burdaki telefonum da samsung. Ama abd için uygulama indirince bölgenizde kullanılmıyor uyarısı alıyorum çoğu uygulamaya. Telefonu kurarken mağaza seçimi olarak tr seçmemden olsa gerek. Oradan alacağım note 9 dual sim için böle bir sıkıntı yaşarmıyız.
Uygulamaların bölgelere göre olması telefonun çift sim olmasıyla ilgili değil. Google Play hesabınızı nasıl ayarladığınıza göre değişiyor. Ben bu ayarı yapmadan önce Bank of America uygulamasını göremiyordum. Ama şu anda ABD'ye ayarlı olmasına rağmen Yapı Kredi, Cepteteb bankacılık uygulamalarını rahatlıkla yükleyebiliyorum.
Amazon herhalde en güvenilir alışveriş sitesidir. Ben çok alışveriş yapıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ebay Türkiye'deki Gittigidiyor ile aynı mantıkta (zaten Gittigidiyor da Ebay'e ait) çalışıyor. Kabaca "Amazon = Hepsiburada" gibi diyebiliriz.
-
@knnrn teşekkürler. Ben çiftsim kart diye dememiştim. Bu versiyonlar amerika için üretim değil ya mağaza seçimi olarak sormuştum. Tr banka uygulamaları çıkıyor ise zaten sorun kalmıyor. Parmaklarınıza sağlık :)
-
Belki yararli olur dusuncesiyle soyle bir bilgi paylasayim: Buradan yaklasik 1 yil once aldigim ATT hatli bir iPhone 6 cihazi az once kendi basima unlock yaptim ve Vodafon TR hattimi bu telefonla calistirabildim. Sasirmadim desem yalan olur.
-
amerikaya gelen arkadaslar sakin ama sakin metro pcs almasinlar :)))) abi gunde 50 defa scam aramami gelir :)) isminde meymenet yok zaten devamli bana metro turizmi hatirlatiyor :)))
-
Yekta biraz da aldığın numara ile alakalı... Banada devamlı geliyor... Numara eskiden miladis diye birine aitmiş ... Sinir ediyor bazen
.. -
@yekta ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
amerikaya gelen arkadaslar sakin ama sakin metro pcs almasinlar :)))) abi gunde 50 defa scam aramami gelir :)) isminde meymenet yok zaten devamli bana metro turizmi hatirlatiyor :)))
Bu durum şebeke ile ilgili değil, numaranın önceki sahibi ile ilgili.
-
Kullanılmamış numara olayı nasıl oluyor. Yalep edilebiliyor mu. Yoksa zaten yeni no yok elimde boşta ne varsa veriyolar mı :)
-
Şu ana kadar 2 numara kullandım, ikisine de saçma sapan spam mesaj ve aramalar geldi/geliyor. Bloke ettiğim 200'den fazla numara var. Biraz daha rahatladım sayılır. :D
-
Gençler genelde iPhone ve iMessage kullanıyor. Oraya buradaki gibi herkes WhatsApp kullanıyor düşüncesiyle giden fena yanılır.
-
@megashintai ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
Şu ana kadar 2 numara kullandım, ikisine de saçma sapan spam mesaj ve aramalar geldi/geliyor. Bloke ettiğim 200'den fazla numara var. Biraz daha rahatladım sayılır. :D
Beni amelia diye robot bir Hatun ariyor... Abartmiyorum 20 defa engelledim, hala baska nolardan yine ariyor :D Esimden daha cok duyuyorum sesini gun icinde :D
-
bana da mozambikten mesajlar geliyor. hattın eski sahibi mozambikliymiş. amerikada olmamasına ragmen whatsapp olarak hattı kullanmaya devam etmiş. numarayı ve whatsapp ı elinden alınca "ama ben ailemle iletişim kuruyordum bu numaradan, şimdi ne yapacagız" dedi. bende "kardeşim bu hattı ben aldım artık sen basının caresine bak" dedim. ne diyeyim? :D
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum