Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ceen Türk vatandaşlığınız olduğu için başka belgeye gerek olmaz. E-devletten istenilen belgeleri alıp gidebilirsiniz. Yine de emin olmak istiyorum derseniz de nişanlınız evleneceğiniz belediyeye durumu anlatıp hangi belgelerin istendiğini sorabilir ya da o belediyenin internet sitesinden bakabilirsiniz.


  • Bugun gidip konustu fakat orada da soyle bir durum olmus sanirim ; Nisanlinizin Abd'den evli olmadigina dair belge almasi gerekiyor denmis. Aksi halde evlenemezsiniz demisler. Simdi ben bu belgeyi nereden alabilecegimi arastiriyorum ama henuz bir sonuca ulasamadim ne yazik ki 😞


  • Benim eşim de, hem Türk vatandaşı hem de Amerikan vatandaşı. Biz de aynı süreci yaşadık. Evliliğinizi Türkiye’de yapacağınız için, Amerika’dan getireceğiniz herhangi bir belgeye ihtiyacınız yok. Türkiye’ye gelip, Naerys’in belirttiği gibi, E-Devlet’te yazılı olan belgelerle evliliğinizi yapabilirsiniz.


  • @notron ilk sorum abde mi yaşıyorsunuz yaşıyorsanız sürecimiz kısa olur 3-6 arası,Türkiyeden gidecelseniz 6-16 aya kadar uzaya bilir;online başvurduysanız rastgele bir servis center olur ama lakin online başvurular posta ile başvuru yapanlara göre daha hızlı ilerler süreç, pasaportunuza basılan ır1 vizesi olarak alırsınız %90 ihtimalle aosla alanlarda öyle veriyormuş immigration officeler.


  • Merhabalar ben Amerika’ya giriş yaptım. Greencard ne kadar sürede adrese geliyor? Bilgisi olan var mı?


  • Arkadaşlar merhaba son 1 ay içerisinde NVC ye joint sponsor ekleyebilen var mı? Daha önce 3 kere yazdım kimse cevap vermedi. DQ bildirimini aldım fakat eşimin geliri yetersiz joint sponsor ekle butonuna basıp gerekli evrakları yükledikten sonra "Your request cannot be processed at this time" hatasi aliyorum 1 aydir bu şekilde ne yapabilirim?


  • Herkese Merhaba,mülakat öncesi çocuklardan dolayı foruma üye olup çok okuyamadım.Mülakatım 8 kasımda gerçekleşti.4 Kasım da sağlık muayenem vardı,işlemler çok hızlı ilerliyor,uzun süre beklemiyorsunuz,herkes yardımcı oluyor. Ama benim sonuçlarımı mülakat günü göndermemişlerdi konsolosluğa.O yüzden mümkünse daha erken gidin sağlık raporu için.Mülakat günü İçeriye saate göre sırayla alıyorlar,biz 08.15 olanları beraber aldılar.Öncelikle o Türk memur bana da denk geldi,benim çok modumu düşürdü ama siz kesinlikle moralinizi bozmayın (sorunu emin olun bizler değiliz,ayrıca mülakatı yapan o değil )evraklarınız tam olduğu takdirde hiç bir şekilde mülakatta sorun yaşamıyorsunuz.Konsolos bey çok kibar ve yardımcı.Ben İngilizce olarak mümkünse Türkçe yapabilir miyiz dedim,ama ingilizcen yeterli zaten burada tercümanımız var dedi ve İngilizce devam ettik.Nerede,nasıl tanıştınız,eşiniz ne iş yapıyor diye sordu?6 aydan fazla yurtdışı çalıştığım için oranın sabıka kaydını istedi.Kanıt olarak küçük bir albüm hazırlamıştım ona göz gezdirdi.Sağlık raporun gelir gelmez pasaport postalıyorum dedi ve 17 Kasım pasaport elimdeydi.Burayı takip eden bir arkadaşımız vardı benimle,Beyza’ydı ismi yanlış hatırlamıyorsam,buradan selamlar🤗Sadece evraklarınız tam olduğundan emin olun,herkesin gönlüne göre geçmesi dileğiyle,şimdiden bol şanslar.


  • @gocman

    Benzer bir problem yaşadım. Ceac sitesine giriş yaptıktan sonra sağ üstte Documents linkine gidin. Orada herhangi bir yere yükleyebilirsiniz. Comment kısmına Joint Sponsor yazmanız yeterli oluyor.

    Benim yüklediğim evraklar bu şekilde onaylandı ve vizeyi alabildim.


  • @Gönül-Akbaş Yeni hayatınızda mutluluklar Gönül hanım. Green Card ödemesini yaptınız mı? Ödeme yaptıktan sonra 3 ay içerisinde geliyor ancak ne kadar sürede geldiği herkeste farklı oluyor. Kimisinin birkaç haftada geliyor kimisinin 3 ay sürüyor. Benimki 34 gün sürmüştü. Ödeme yaptıysanız o ekranda IOE ile başlayan Receipt Notice olacak. Onunla başvurunuzu takip edebilirsiniz.


  • @ceen Normalde bu belgeye ihtiyacınız yok. Neden böyle demişler anlamadım. Ama garanti olsun diyorsanız da County Clerk’s Office’ten alıyorsunuz o belgeyi. Oraya gidip “Evlilik sertifikamı istiyorum” diyorsunuz. Onlar da kayıtları araştırıyorlar. Evlilik belgesi bulamayınca da “bu kişinin evlilik kaydı yoktur” ibaresi içerisinde yazan bir belge veriyorlar. Türkiye'ye geldiğinizde bu belgeyi yeminli tercümana çevirttirip noter onayından sonra belediyeye teslim edersiniz. Çevirinin içerisinde “bu kişinin evlilik kaydı yoktur (bekardır)” gibi bir ibare de koydurun. Genelde böyle istiyorlar. Sorun çıkmasın sonradan. Biz de aynen böyle yaptırmıştık.


  • @notron, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim eşim californiada yaşıyor online i-130 doldurduk bizim dosyaya california eyaleti mi bakacak yoksa online olduğu için rastgele bir eyalet mi bakacak? Bu i-130 işlemi ortalama ne kadar sürer ve online başvuru avantaj dezavantaj mı ? Son olarak biz yaklaşık olarak 1 yıl önce evlendik ve yeni başvuru yaptık konsolosluk aşamasına gelene kadar diyelim ki evlilik süremiz 2 yılı geçerse alacağım vize cr-1 mi ir-1 mi olur koşulsuz green card alabilir miyim yoksa başvurduğum tarihte ki evlilik zamanı mi önemli

    Online başvuru yapmanız bakacak olan merkezi etkilemez. Her türlü başvuruda merkezler rastgele atanıyor. Kaliforniya da bakabilir, diğer merkezlerden biri de olabilir. İşlemin ortalama ne kadar süreceğini kimse bilemez. Servisin yoğunluğuna, dosyanızın atandığı memurun hızına, psikolojisine vs her şeye göre değişiyor. Ortalama süreler USCIS sitesinde mevcut ama çok da doğru değiller. Konsolosluk aşamasına gelene kadar evlilik süreniz 2 yılı geçerse çok büyük ihtimalle vizeniz IR1 olarak basılır.


  • Bu ileti silindi!

  • Hello, does anyone here know how long it takes in Bosnia and Herzegovina to schedule an interview at the embassy? They just transferred us from Turkey/Ankara to Bosnia and Herzegovina/Sarajevo and assigned us a new case number. But I don't know how long the wait is and how it's going now, do you wait and track DQ or do you have to wait "in line"?


  • @approachingminimums cok tesekkur ederim mevcut dosyami pdf ten tekrar pdf e cevirerek denedim sorunum cozuldu.


  • Uscis aşaması güncel kaç ay şu an


  • @notron Servis merkezine gore asagidaki linkten bakabilirsiniz.


  • Selamlar belgeleri nvcye yükleyeceğizde eşimin gelir ve ödediği vergi 25.400 usd avukat sponsor olamazsınız başka sponsor bulun diyor ne yapabiliriz bu haliyle yüklersek mülakatta sıkıntı çıkarırlarmı


  • @Busra-Akdag mülakattan önce nvc kabul etmez zaten ek sponsor ister sizden eğer eşinizin geliri yeterli olmazsa.


  • Arkadaşlar merhaba; idari işlem sürecindeyken sağlık raporu bitip yenileyen var mı? Ben 6 aydır idari işlem sürecindeyim ve sağlık raporumun süresi bitti. Konsolosluğa ne yapmam gerektiği ile ilgili sorduğum soruya versiği cevap şu şekilde;
    Dear Sir/Madam,

    Idari islem sureciniz tamamlandiginda size yapmaniz gerekenleri iceren bir e-mail gonderecegiz. Saglik raporunuzu da o vakit alabileceksiniz. Su an icin lutfen sadece bekleyiniz

    Sincerely,

    Ne yapmalıyım bilemedim 😞
    Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy, Ankara


  • Bugün sağlık muayenem vardı. Daha önce çokça paylaşılan prosedürler aynen geçerli. Net güncel bilgi olması açısından, TL üzerinden kredi kartiyla ödeme yapabiliyorsunuz. Muayene randevusunu Cumartesi gününe almanın bir avantajı var. Ofis Öğlene kadar çalıştığı için işlemler çok hızlı ilerliyor. Randevum saat 10'daydi. 10:37'de tüm işlemleri halledip dışarı çıkmıştım. Eğer bir sıkıntı varsa pazartesi öğlen arayacaklarını söylediler. Umarım sıkıntı çikmaz, tekrar günü birlik yolculuk yapmak külfet olacak.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 58
  • 51
  • 654
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum