DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle forum kapalıyken bu forumda ne kadar zaman harcadığımı farkettim :D
Ve bir güncelleme yapmak istiyorum. Almanya oturumum var bu yüzden KCC aracılığı ile dosyamı taşımaya çalışıyordum her seferinde anlamsız ve alakasız bilgilendirme emailleri geliyordu. En son emailimde cevap olarak dosya numaramın bültende aktif olduğunu ve artık konsolosluklarla iletişime geçmem gerektiği söylendi. Ben diğer ay current olacağımı zannediyordum ama sanırım vize bülteninde numaranızı görürseniz kendinizi current sayabilirsiniz. Ben yanlış biliyormuşum. Benim gibi düşünen varsa diye bilgilendirmek istedim. Herkese bol şanslar dilerim.
-
@mamudo ikinci yesil pasaportu alınca ilki iptal oldu mu kontrol ettiniz mi ya da görevli böyle birsey söyledi mi?
-
@Hope-Breaker nasıl yani, benim cn 20k da mesela ben dosya taşımak için vize bülteninde 20k yı beklemeyecek miyim
-
@bahadir02 Şöyle, dosya taşımak için 2 yöntem var. KCC ile iletişim ya da konsolosluklar ile iletişim. Eğer oturumunuz varsa KCC'ye yazıp taşıyabiliyorsunuz ama bunu yapabilmek için dosyanızın KCC'de olması lazım yani current olmamış olmanız lazım. Vize bülteninde bir sonraki ayda current olsanız bile dosyanız KCC'den çıkıyormuş. Bunu öğrenmiş oldum ben yani.
-
@bahadir02 Beklemeyin… Beklemeniz gerekmiyor… CN’ınız current olmadan başka konsolosluklara transfer talebinde buluna bilirsiniz. Tek fark; eğer talep ettiğiniz kons.luk kabul ederse, cn. current değilse dosyanızı kcc’den, current’sa Ankara’dan talep ediyor. Mülakat e-mailini de numaranız current olduktan sonraki bir tarihte alıyorsunuz.
Bakınız: Ben :)
-
@akincetin slmlar unganlarda farketmez duzeltirsinjz ama eger eski pasaportlarinizda vize varsa mutlaka konsolosluga giderken yaninizda bulundurun.
-
@Hope-Breaker aslında bunu 2021 yılında yazmıış ve bu başlıkta da defaatle aktarımıştım ama demek ki :)
-
Ben bir soru sormak istiyorum, forumda aradım ve cevabını bulamadım. Hesabımda yaklaşık 10k dolar ve 8k euro var. Bunlar yaklaşık 5-6 aydır hesabımda duruyor, mülakat bekliyorum hâlâ. Bu para birimleri bir sorun yaratır mı? Euro olanı dolara çevirmek gerekir mi? Yoksa mülakat gelene kadar hiç dokunmamalı mı, 5-6 aydır hesaba hiç dokunulmadı, sadece öylece paralar duruyor.
-
Merhaba,
DS-260'a girdiğimiz pasaportların süresi az kaldığı için eskilerini iptal edip, 10 yıllık yeni pasaport başvurusunda bulunduk,
Ankara'da hastahane randevusu alırken pasaport numarası için yeni pasaportları girmemiz gerektiğini belirttiniz.
Peki AIS Kaydı için eski iptal olan pasaportları mı yoksa yeni gelecek pasaportları mı girmeliyiz?
https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1571420086262-ai-s-kaydi-olus-turma.pdf
pdf üzerinde bir bilgi göremedim. -
@Hope-Breaker imzanızdan gördüğüm kadarıyla DS260 formu doldurduktan sonra turist vizesi almışsınız. Bu nasıl mümkün oldu? Mülakatta zorlandınız mı?
-
Merhabalar, doğru yere mi soruyorum bilemedim ama amerikaya gir çık yaptıktan sonra ne kadar zaman kazanıyoruz süreç 6 ay daha mı uzuyor ?
Bir de asıl talihli gir çık yapsa yetiyor mu yoksa bütün aile üyeleri 6 ay içinde abd ye girmeli mi ? -
Selamlar Arkadaşlar, şimdilik KCC dahil 18 ülkeye mail attım, hiç birinden olumlu dönüş alamadım, mail attığım ülkeler aşağıdadır. Geçen yıl ki gibi iki ülke bulabilecek miyiz bilmiyorum?

-
@erenist forumdaki ilgili başlıkları incelemelisiniz;
-
@akincetin vizeyi hangi pasaporta bastıracaksanız onu yazmalısınız.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@Emre-Kurtulmuş Hmm tamamdır.Ais'te DS-260 numarası olarak geçen numara CONFIRMATION NO mu olacak.
-
@oturan hiç beklemeden sicil kaydını almak için yazışmalara başlayın bence. mülakat sırasında uzun kalmış olmanız nedeni ile talep edilebilir. o sırada aslında ben giriş çıkış yaptım vs. gibi dialoglarla dert anlatmak yerine beyan edersiniz.
-
@toykan17 bir soru sormadan önce lütfen forumda defaatle cevaplanmış iletileri inceleyin;
-
@dkagan55 umarım bu yık kabul eden bulabilriz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum