DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @keyifteyiz tamamdır teşekkürler, abim icin sormuştum. Belki birkaç yıla alabilir.


  • @oturan bu konu beni de ilgilendiriyor 1 yıl mı, 6 ay mı bilmiyorum ben 2 sene kesintisiz kaldığım için mecbur alacam dediğiniz gibi verirler mi bilemiyorum


  • @oturan, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba. Yurtdışında 1 yıldan fazla kalındıysa o ülkeden adli sicil kaydı almak gerekiyormuş. 2008-16 yılları arasında Rusya’da yaşadım ve çalıştım, fakat sürekli Türkiye’ye seyahatlerim olduğu için hiç kesintisiz 1 yıl ve üstü süre Rusya’da kalmadım. Rusya’dan o yıllara dair adli sicil kaydı yine de almam gerekir mi sizce?

    Rusya’nın malum durumu sebebiyle belgeyi mülakat tarihine kadar yetiştiremezsem ne olur? Bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz?

    Not: Herhangi bir kötü adli sicil kaydım veya sabıkam yok, sadece belgeyi almak zor görünüyor.

    Trabzon konsolosluğu biraz daha hızlı veriyormuş yine bu forumda okumuştum


  • @escada0101 Merhaba, hayır yaptırmadım.
    Ben sağlık personeliyim. Küçük bir ilde görev yapıyorum. Burda aşı bile yok hastaneyle birebir görüştüm. Yani aşı kalmadı cov*d kalmadı niye böyle bir şey istiyorlar anlam veremiyorum. Pazartesi doktorunla görüşeceğim.


  • @Umut-Şele Anladım ben de bi şansımı deneyeceğim yarın, teşekkürler


  • Merhabalar sürec hakkında aklıma takılan bir durum var daha önceden anlatıldı veya yazıldıysa kusura bakmayın gerçekten

    Soruma gelicek olursak mülakat öncesi banka hesabımıza koymamız gereken 15k bir miktar dolari mülakat günü gösterdikten sonra bu miktar para Amerika'ya girene kadar mı hesabımızda kalmalı yoksa mülakat sonrasında bu miktar değişse bile sorun olur mu örnegin benim kendi birikimlerim 11k civarı üstünü eşten dosttan tamamlicam mülakat sonrasında bu parayı geri vermem sorun olur mu yoksa ABD girene kadar hesabımda tutmalı miyim?


  • @symbi0te

    Tutmanıza gerek yok yok symbi0te bey, Bir çok kişi borç alıyor, vizeniz basıldıktan sonra paranın kontrol edildiğini duymadım.

  • ⭐⭐⭐

    @symbi0te vizenizi aldıktan sonra geri verebilirsiniz hesabınızı kontrol edemezler


  • @symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar sürec hakkında aklıma takılan bir durum var daha önceden anlatıldı veya yazıldıysa kusura bakmayın gerçekten

    Soruma gelicek olursak mülakat öncesi banka hesabımıza koymamız gereken 15k bir miktar dolari mülakat günü gösterdikten sonra bu miktar para Amerika'ya girene kadar mı hesabımızda kalmalı yoksa mülakat sonrasında bu miktar değişse bile sorun olur mu örnegin benim kendi birikimlerim 11k civarı üstünü eşten dosttan tamamlicam mülakat sonrasında bu parayı geri vermem sorun olur mu yoksa ABD girene kadar hesabımda tutmalı miyim?

    Mülakata bile gerek yok bence. Bankadan yazısı aldıktan sonra bile çekebilirsiniz. Kimse mahkeme kararı olmadan banka hesaplarını sorgulayamaz. Tabi riske girmek istemiyorum derseniz ve aldığınız veya alacağınız borcların vadesi yeterli ise vize basılana kadar tutabilirsiniz tabi.


  • Merhaba, 17.01.2024 tarihinde mülakata gideceğiz. Eşim, ben ve 7 yaşında oğlumuz ile. Mülakata ve sağlık muayenesine oğlumda girmeli mi yoksa sadece yetişkinler mi gidiyor?


  • @ssoydan88 çekiliş öncesi doldurduğunuz formda ve çekiliş sonrası doldurduğunuz DS260 formda beyan ettiğiniz ana talihli ve beyan ettiğiniz diğer tüm aile üyelerinin de sağlık kontrolüne girmesi gerekiyor. Bu doldurulan iki formda da çekiliş şartlarını karşılayan ancak bilgilerini doldurmadığınız aile üyesi var ise eleniyorsunuz mülakatta. 2023 mülakat deneyimlerini okumanızı tavsiye ederim. Bol şans


  • @ssoydan88, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, 17.01.2024 tarihinde mülakata gideceğiz. Eşim, ben ve 7 yaşında oğlumuz ile. Mülakata ve sağlık muayenesine oğlumda girmeli mi yoksa sadece yetişkinler mi gidiyor?

    DV2023 Mülakat Deneyimleri Başlığını bol bol okuyun isterseniz..


  • @hsn-kartal merhaba. Evet alabiliyormuşuz. Bizim pasaportların bitmesine 3 yıl kalmıştı. Yeni verilenler 10 yıllıkmış. Geçen hafta gidip işlemlerimizi yaptık. Bu durumda iki tane yeşil pasaportumuz olacak.


  • Merhaba,
    03.01.2023 tarihinde excel'de doldurduğum üzere konsolosluğa gideceğiz,
    Öncesinde DS-260'a girdiğimiz pasaportların süresi az kaldığı için eskilerini iptal edip, 10 yıllık yeni pasaport başvurusunda bulunduk,
    Ankara'da hastahane randevusu alırken pasaport numarası istiyor,
    Bu hastahane randevusu için eski iptal olan pasaportları mı yoksa yeni gelecek pasaportları mı girmeliyiz?
    Belki önemsiz bir soru ama riske atmak istemiyorum.
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @akincetin e devlette başvurunuzdan 1-2 gün sonra pasaport numaranız düşüyor oradan bakıp yeni pasaport numaranızla alabilirsiniz randevunuzu. Eski pasaportla randevu alsanızda sorun olmaz daha sonra pasaport numaranızı güncelletirsiniz unganlara


  • Arkadaşlar merhaba. Öncelikle forum kapalıyken bu forumda ne kadar zaman harcadığımı farkettim 😃

    Ve bir güncelleme yapmak istiyorum. Almanya oturumum var bu yüzden KCC aracılığı ile dosyamı taşımaya çalışıyordum her seferinde anlamsız ve alakasız bilgilendirme emailleri geliyordu. En son emailimde cevap olarak dosya numaramın bültende aktif olduğunu ve artık konsolosluklarla iletişime geçmem gerektiği söylendi. Ben diğer ay current olacağımı zannediyordum ama sanırım vize bülteninde numaranızı görürseniz kendinizi current sayabilirsiniz. Ben yanlış biliyormuşum. Benim gibi düşünen varsa diye bilgilendirmek istedim. Herkese bol şanslar dilerim.


  • @mamudo ikinci yesil pasaportu alınca ilki iptal oldu mu kontrol ettiniz mi ya da görevli böyle birsey söyledi mi?


  • @Hope-Breaker nasıl yani, benim cn 20k da mesela ben dosya taşımak için vize bülteninde 20k yı beklemeyecek miyim


  • @bahadir02 Şöyle, dosya taşımak için 2 yöntem var. KCC ile iletişim ya da konsolosluklar ile iletişim. Eğer oturumunuz varsa KCC'ye yazıp taşıyabiliyorsunuz ama bunu yapabilmek için dosyanızın KCC'de olması lazım yani current olmamış olmanız lazım. Vize bülteninde bir sonraki ayda current olsanız bile dosyanız KCC'den çıkıyormuş. Bunu öğrenmiş oldum ben yani.


  • @bahadir02 Beklemeyin… Beklemeniz gerekmiyor… CN’ınız current olmadan başka konsolosluklara transfer talebinde buluna bilirsiniz. Tek fark; eğer talep ettiğiniz kons.luk kabul ederse, cn. current değilse dosyanızı kcc’den, current’sa Ankara’dan talep ediyor. Mülakat e-mailini de numaranız current olduktan sonraki bir tarihte alıyorsunuz.

    Bakınız: Ben 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

200
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum