Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Cem-Akıncı öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bahsettiğiniz durum bir red değildir, formda doğru işaretlemişsiniz.


  • Teşekkürler imzamı güncelledim. Daha detay vermek gerekirse eşime neden amerikaya gidiyorsun vb. sorular hiç yöneltilmemiş o aşamaya hiç geçmemiş ama konsolosluğa girmiş olması orada randevu alınmış olabilir, randevuya gitmemiş ya da evrak eksik hatalı görünüyor olabilir şeklinde yorumladım bu durum bizi tedirgin etti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Cem-Akıncı dediğim gibi, bu bir mülakat ya da red değil.
    ama illa ki bu konsolosluk kayıtlarında vardır. gelebilecek soruya hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.
    sizin tarafınızdan kaynaklanmayan bir durum olduğunu ve mülakata dahi katılmadığınızı aktarmanız yeterli olacaktır.


  • Çok teşekkür ediyorum. Selamlar .

  • ⭐⭐

    @teknomer, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba,
    Yeni ay yeni umutlar. Umarım ülkemiz ve sürecimiz için güzel bir ay olur.
    KCC üzerinden dosya taşırsak(eğitim yolu, çalışma yolu, master vs) taşıdığımız ülke mülakat mailinde bu belgeleri istiyor mu? Mesela 6 aylık master programına kayıt olduk ve current olduğumuzda programımız 3 ay önce bitmiş olması problem oluşturur mu? Yoksa mülakatta bu belgeleri sormuyorlar mı?

    Eğitim veya çalışma belgelerini toplaması kolay. Ayrıca geçen yıla bakacak olursak, 6 aya kadar current olursunuz, yeter ki bir yol bulun ve dosyanızı transfer edin.


  • @gucarslan 11 binde olan adam da giremiyorsa ankaranın vay haline ben de 10k dayım haziran gibi gelir diye tahmin ediyorum o zaman kaça kadar gelcek sıra bi zahmet gelsin yani (konu dışı siz hep negatif pompalıyorsunuz da sebebini merak ettim hep bir negatiflik tamam realist olun da insanları da bu tarz söylemler kullanarak heves kırıyorsunuz egonuzu bi kenara bırakıp cevap verirseniz sevinirim)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @talhabakunin ilk olarak noktalama işaret kullanmadığınız için yazdığınız cümle(ler)den anlamlı bir ifade çıkartamıyorum onu net söyleyeyim.

    gelelim (eğer bana diyorsanız) "hep negatif pompalıyorsunuz" imanıza.
    şimdi sn. @talhabakunin, dv ile alakalı bilginizin minimum düzeyde olduğunu biliyorum, varsayım değil bu.
    geçmiş yılların performanslarından tutun da, dünyadaki bütün konsoloslukların performanslarını bir kere bile incelemediğinizi de biliyorum, yine varsayım değil bu.
    hatta ve hatta mülakata girecek olduğunuz ankara'nın geçmiş yıllardaki performanslarına bir kere dahi bakmadığınıza da eminim, yine varsayım değil bu.

    yaptığım yorumları "ego" olarak algılamanıza gelirsek;
    geçmiş yılların deneyimlerine baktığınızda göreceksiniz ki, dv talihlileri olarak bu foruma ve bu sene olmayan telegram gruplarında verdiğimiz emekler gösteriyor ki; insanlar vizelerine ulaşmasında bu desteklerin payı çok büyük.
    insanlar onlara yaptığımız yorumları, verdiğimiz destekleri birer ego emaresi olarak alsaydı bunları yazmadı diye düşünüyorum.

    ben, yaşanan aksaklıklar ve yasaklardan dolayı vizesini alamamış bir dv talihlisiyim.
    bu hıncımı, dv ile alakalı zerre bilgisi olmayan insanlara yerdım etmeyerek ya da onları yanlış yönlendirerek alabilirdim.
    ama bunun yerine, insanlara birazcık faydamız olsun diye gönüllü uğraşıp durarak yapmaya çalışıyorum ki başkaları benim / bizim yaşadıklarımızı yaşamasın.

    DV2024'te ankara hangi cn'ye kadar mülakat verir elbette kimse bilemez, bilemeyecek de.
    baktığınızda geçen yıl 2K, 3K bile vizesiz kaldı bu ankara'da. ama tavsiyemize uyan 20K üzeri bir çok kişi vizesini aldı.
    biri de çıkıp demedi ki "negatif pompalıyorsun mr. ego"

    burada yazıları bir tavsiye olarak alanla, bir ego simgesi olarak alan arasında tek bir fark oluyor 30 eylül'de;
    o da pasaportuna basılı vize..

    ez cümle; ışık sizinle olsun sn. @talhabakunin
    namaste!

  • ⭐⭐

    Abd Ankara konsolosluğumu 3 ay kapatıyorum dese ne olacak. Bir çok insan vize alamayacak. Tecrübelileri ego ile suçlamaktansa şu forumda geçen yüzlerce tecrübeyi okuyun bence faydalanın. Ben olsam öyle yapardım.Kazanamadım ama çoğu entry okudum.
    Kazansaydım daha fazlasını okurdum.

    @talhabakunin, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan 11 binde olan adam da giremiyorsa ankaranın vay haline ben de 10k dayım haziran gibi gelir diye tahmin ediyorum o zaman kaça kadar gelcek sıra bi zahmet gelsin yani (konu dışı siz hep negatif pompalıyorsunuz da sebebini merak ettim hep bir negatiflik tamam realist olun da insanları da bu tarz söylemler kullanarak heves kırıyorsunuz egonuzu bi kenara bırakıp cevap verirseniz sevinirim)


  • @gucarslan şöyle ben sizin yorumlarınızı elbette kaale alıyorum ama insanlara bunun haricinde yazdığınız tiye aldığınız yorumlar var adam 11 binde ve siz ona çok geç kalmışsınız diyorsunuz yani geçen sene 4 ay kapalıydı ve 14k da kapattı bu sene de tabii olağanüstü bir şey olup kapanabilir ama yüksek ihtimalle ilk 14k girecektir yine de varsayım yaparak neden bu konuda böyle bir şey dediniz merak ettim

    ego dememin sebebi şu tiye aldığınız cevaplar bu yüzden herkesin bilgisi olanların yorumu kıymetlidir

    ayrıca bilgim minimum değil gayet de bilgim var ama yoğun biri olduğum için burayı çok sık kullanamıyorum bunu bile varsayım değil demeniz bile bi ego göstergesi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @talhabakunin eğer bilginiz varsa zaten bu foruma ya da benim / bizlerin yorumlarına kulak asmadan sürecinize devam edersiniz diye düşünüyorum.
    dv süreci, öyle sizin dediğiniz gibi; "10k dayım haziran gibi gelir diye tahmin ediyorum o zaman kaça kadar gelcek sıra bi zahmet gelsin yani" gibi hayali ifadelerle yürümüz olsa kimse vizesiz kalmazdı.
    çok bilginize olması, doğru bilginiz olması anlamına gelmiyor.
    eğer bir konuda bilgi sahibiyseniz ve bu bilginize insanlarla paylaşıyor, onlara yol gösteriyorsanız bu sizin ego olduğunuzu göstermez.

    buradaki hiçbir soruyu "ti'ye" alarak cevaplamam.
    kişi okumadan, araştırmadan, zerre bilgi sahibi olmadan ve en çok da forum kurallarına uymadan ileti yazıyorsa gerektiği gibi cevap verip, merakını gidermek için üslubunca bilgi talep ederse de bilgi veririm.

    siz sorunuzu ilk iletinizde; "bu yorumunuzdaki sebepleri paylaşır mısınız?" şeklinde sorsaydınız, "egonuzu bir kenara bırakıp cevap verin" demek yerine, cevabınızı alıp merakınızı giderirsiniz.
    ancak bunun yerine imada bulunup, asılsız bir mukabeleye girme gayreti gösterdiniz.

    insanlara dv ile ilgili desteğimiz her zaman baki ancak; üslup konusunda hizmetimiz bulunmamaktadır.

  • ⭐⭐

    @gucarslan Sizi tanımayan DV talihlilerinden birinin talihsiz mesajı!
    Tanımadığı belli ama birini suçlamadan önce insan araştırma yapar geçmiş mesajlarına falan bakar 😡
    Siz yardım etmeseniz, uyarılarda bulunmasanız yüzlerce kişi mali yılı hüsranla kapamıştı bile.
    Çok insanın hayatına dokundunuz.
    Siz bu forumun şansısınız, iyi ki varsınız...


  • @talhabakunin Merhabalar, belki üzerime vazife değil kusura bakmayın ama bir kaç kelam etmek istiyorum. Öncelikle '11 binde olan adam da giremiyorsa ankaranın vay haline' demenize istinaden geçmiş yıllardaki veriler gösteriyor ki her sene kademeli olarak 20 binde olan adam da giremiyorsa, 15 binde olan adam da giremiyorsa diye diye şuan 11 binde olan adam da giremiyorsa seviyesine kadar düştük ki bu durumda ortada bir gerçek var demektir ki o da dibin dibi her zaman ihtimal dahilindedir.

    İkinci olarak heves kırılması konusuna gelirsek ortadaki gerçek şu; bahse konu vizeyi en hevesli olandan ziyade her duruma karşı tedbirini alanların alma oranı kesinlikle daha yüksek. Yani 'acı gerçekler' maalesef hevesli olmanın yeterli olmadığını gösteriyor. O yüzden sonuç itibariyle kişilerin hevesleri kırılmasın diye tatlı yalanlar söyleyenler şuan için daha 'sempatik' gözükebilir ama acı gerçekleri yüzünüze vuranların sizin hayrınızı düşündüğünü anladığınızda maalesef çok geç olabiliyor eğer kulak ardı ederseniz.

    Üçüncü olarak ise çok uzun zamandır kişilerin asıl motivasyon kaynağı para olduğu ki bazı durumlarda hepimizin de motivasyon kaynağı bu iken size, bana ve başka bir çok kişiye karşılıksız yardım eden, ekonomik bir çıkar gözetmeyen kişileri ego ile tanımlamak ki egonuzu bir kenara bırakıp cevap verirseniz demek Sn. @gucarslan 'ın önceki cevaplarını ego ile cevap verdiğini düşündüğünüzü gösterir varsayımından yola çıkarak düşününce bence talihsiz bir açıklama olmuş.


  • genel bir cevap vereyim ben

    Ben bilgim sonsuz kimsenin fikrine ihtiyacım yok demedim. Akıl akıldan üstündür o yüzden herkesin fikri önemli eğer mantıklıysa. Sizin uslup konusunda tiye almanız ve burada insanlık hali belki ilk defa internet ile tanışanlara forumu kullanmayı öğretirken bile bi kaba uslubunuzu gördüm.

    Ever tabii ankara bugun kapattım daha mulakat yok diyebilir 5k daki adam bile giremeyebilir ama şöyle demek geç kalmışssınız tarzı demek mi daha doğru yoksa

    Hocam 11k riskli bi rakam gibi duruyor dosya taşımayı düşünün bence

    demek mi daha doğru hangisi daha bi ağır itham size biraktım.


  • Merhaba , ocak ayı için açıklanan bültende numaram 12.000 cut off sayısının altında 10xxx, yani numaram aktifleşmiş diye anlıyorum, ancak henüz bir email gelmedi, ve entrant status check sayfasında giriş yapınca herhangi bir değişiklik yok, hala you have been randomly selected… yazısı var. Bu normal mi acaba? Ben mi yanlış bir şey yapıyorum ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Summer-0 henüz CN2000ler dahi mülakat almadı, nisan / mayıs öncesi mülakat maili almayı beklemeyin derim.
    bültenin 12K açıklanmış olması, mülakat alacağınız anlamına gelmez.
    bülten, mülakat alabilir caseleri göstermek içindir.


  • @gucarslan açıklama için çok teşekkürler. Mulakata frankfurttan gireceğim, yine de en erken nisan gibi mi randevu emaili gelir? Bana ilk gelecek bildirim email üzerinden mi olacak? Başka bir platformu (bülten vs) takip etmeme gerek var mıdır? Yoksa sadece emailin gelmesini mi beklemeliyim ( ESC sayfasını ayda bir kontrol edeceğim emailde problem olma ihtimaline karşı)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Summer-0 frankfurt için yukarıdaki yorumum elbette geçerli değil, oranın performansını ayrı takip etmeniz gerek.
    mülakat için de yapacağınız tek şey mail beklemek ve 1 ocak sonrası ceac'dan kontrol sağlamak.
    başka yapmanız gereken bir şey yok. bol şans..


  • @Summer-0 Merhabalar , 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ülkelerin vize verme oranlarının istatistikleri yayınlanıcak. Ocak ortasında Mart ayı vize bülteni yayınlanacağı sırada Frankurtun vize verme istatistiklerini kontrol edin derim. Şahsen ben ANKARA için öyle yapacağım ve dosya taşımayı düşünüyorum ŞUBAT ayı itibari ile. Sağlıcakla kalın, yolunuz açık olsun başarılar şimdiden mülakatta.


  • @gucarslan çok teşekkürler. Frankurtun performansını takip edebileceğim bi platform var mıdır acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Summer-0 hazırladığımız siteyi inceleyebilirsiniz;


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum