Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
@karacafamily size karar vermenize yardimci olacak bir soru sorayim kafanizin karismasi normal kimsenin cope aticak parasi yok dikkatli olmak iyidir 🙂
2 senaryo dusunun,
davaya katildiniz 500 + 2k yada 1k artik hangisine katildiysaniz ama gerek kalmadi bosuna para vermis oldunuz ya pause kendiliginden kalkti yada dava sonucunda katilimci olmasanizda yararlandiniz. son ihtimal dava kaybedildi isinize yaramadi Davaya katilmadiniz katilanlar vize aldi 30 eylul gecti sizin hakkiniz yanmis oldu.hangisine senaryo sizi daha cok uzer ?
Ben kendi kararimi bu sekilde aldim.Not. kimse ne sonuc cikacagini yada nasil uygulanacagini su tarihte bilemez sihirli kuremiz yok, yapabilecegimiz trende bakmak benzer isler nereye gidiyor ona gore karar vermeye calismak forumda konusuldu mu bilmiyorum DV26 ile ilgili kazanilmis bir dava var ABD icinde yerlesik AOS bekleyen bir aile gecen ay bireysel olarak actiklari davayi kazandi(DoJ savunma dahi yapmadi) karar sadece kendilerini ilgilendirecek sekildeydi.
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Mehmet-Cem-Akıncı öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
bahsettiğiniz durum bir red değildir, formda doğru işaretlemişsiniz. -
Teşekkürler imzamı güncelledim. Daha detay vermek gerekirse eşime neden amerikaya gidiyorsun vb. sorular hiç yöneltilmemiş o aşamaya hiç geçmemiş ama konsolosluğa girmiş olması orada randevu alınmış olabilir, randevuya gitmemiş ya da evrak eksik hatalı görünüyor olabilir şeklinde yorumladım bu durum bizi tedirgin etti.
-
@Mehmet-Cem-Akıncı dediğim gibi, bu bir mülakat ya da red değil.
ama illa ki bu konsolosluk kayıtlarında vardır. gelebilecek soruya hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.
sizin tarafınızdan kaynaklanmayan bir durum olduğunu ve mülakata dahi katılmadığınızı aktarmanız yeterli olacaktır. -
Çok teşekkür ediyorum. Selamlar .
-
@teknomer, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba,
Yeni ay yeni umutlar. Umarım ülkemiz ve sürecimiz için güzel bir ay olur.
KCC üzerinden dosya taşırsak(eğitim yolu, çalışma yolu, master vs) taşıdığımız ülke mülakat mailinde bu belgeleri istiyor mu? Mesela 6 aylık master programına kayıt olduk ve current olduğumuzda programımız 3 ay önce bitmiş olması problem oluşturur mu? Yoksa mülakatta bu belgeleri sormuyorlar mı?Eğitim veya çalışma belgelerini toplaması kolay. Ayrıca geçen yıla bakacak olursak, 6 aya kadar current olursunuz, yeter ki bir yol bulun ve dosyanızı transfer edin.
-
@gucarslan 11 binde olan adam da giremiyorsa ankaranın vay haline ben de 10k dayım haziran gibi gelir diye tahmin ediyorum o zaman kaça kadar gelcek sıra bi zahmet gelsin yani (konu dışı siz hep negatif pompalıyorsunuz da sebebini merak ettim hep bir negatiflik tamam realist olun da insanları da bu tarz söylemler kullanarak heves kırıyorsunuz egonuzu bi kenara bırakıp cevap verirseniz sevinirim)
-
@talhabakunin ilk olarak noktalama işaret kullanmadığınız için yazdığınız cümle(ler)den anlamlı bir ifade çıkartamıyorum onu net söyleyeyim.
gelelim (eğer bana diyorsanız) "hep negatif pompalıyorsunuz" imanıza.
şimdi sn. @talhabakunin, dv ile alakalı bilginizin minimum düzeyde olduğunu biliyorum, varsayım değil bu.
geçmiş yılların performanslarından tutun da, dünyadaki bütün konsoloslukların performanslarını bir kere bile incelemediğinizi de biliyorum, yine varsayım değil bu.
hatta ve hatta mülakata girecek olduğunuz ankara'nın geçmiş yıllardaki performanslarına bir kere dahi bakmadığınıza da eminim, yine varsayım değil bu.yaptığım yorumları "ego" olarak algılamanıza gelirsek;
geçmiş yılların deneyimlerine baktığınızda göreceksiniz ki, dv talihlileri olarak bu foruma ve bu sene olmayan telegram gruplarında verdiğimiz emekler gösteriyor ki; insanlar vizelerine ulaşmasında bu desteklerin payı çok büyük.
insanlar onlara yaptığımız yorumları, verdiğimiz destekleri birer ego emaresi olarak alsaydı bunları yazmadı diye düşünüyorum.ben, yaşanan aksaklıklar ve yasaklardan dolayı vizesini alamamış bir dv talihlisiyim.
bu hıncımı, dv ile alakalı zerre bilgisi olmayan insanlara yerdım etmeyerek ya da onları yanlış yönlendirerek alabilirdim.
ama bunun yerine, insanlara birazcık faydamız olsun diye gönüllü uğraşıp durarak yapmaya çalışıyorum ki başkaları benim / bizim yaşadıklarımızı yaşamasın.DV2024'te ankara hangi cn'ye kadar mülakat verir elbette kimse bilemez, bilemeyecek de.
baktığınızda geçen yıl 2K, 3K bile vizesiz kaldı bu ankara'da. ama tavsiyemize uyan 20K üzeri bir çok kişi vizesini aldı.
biri de çıkıp demedi ki "negatif pompalıyorsun mr. ego"burada yazıları bir tavsiye olarak alanla, bir ego simgesi olarak alan arasında tek bir fark oluyor 30 eylül'de;
o da pasaportuna basılı vize..ez cümle; ışık sizinle olsun sn. @talhabakunin
namaste! -
Abd Ankara konsolosluğumu 3 ay kapatıyorum dese ne olacak. Bir çok insan vize alamayacak. Tecrübelileri ego ile suçlamaktansa şu forumda geçen yüzlerce tecrübeyi okuyun bence faydalanın. Ben olsam öyle yapardım.Kazanamadım ama çoğu entry okudum.
Kazansaydım daha fazlasını okurdum.@talhabakunin, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan 11 binde olan adam da giremiyorsa ankaranın vay haline ben de 10k dayım haziran gibi gelir diye tahmin ediyorum o zaman kaça kadar gelcek sıra bi zahmet gelsin yani (konu dışı siz hep negatif pompalıyorsunuz da sebebini merak ettim hep bir negatiflik tamam realist olun da insanları da bu tarz söylemler kullanarak heves kırıyorsunuz egonuzu bi kenara bırakıp cevap verirseniz sevinirim)
-
@gucarslan şöyle ben sizin yorumlarınızı elbette kaale alıyorum ama insanlara bunun haricinde yazdığınız tiye aldığınız yorumlar var adam 11 binde ve siz ona çok geç kalmışsınız diyorsunuz yani geçen sene 4 ay kapalıydı ve 14k da kapattı bu sene de tabii olağanüstü bir şey olup kapanabilir ama yüksek ihtimalle ilk 14k girecektir yine de varsayım yaparak neden bu konuda böyle bir şey dediniz merak ettim
ego dememin sebebi şu tiye aldığınız cevaplar bu yüzden herkesin bilgisi olanların yorumu kıymetlidir
ayrıca bilgim minimum değil gayet de bilgim var ama yoğun biri olduğum için burayı çok sık kullanamıyorum bunu bile varsayım değil demeniz bile bi ego göstergesi
-
@talhabakunin eğer bilginiz varsa zaten bu foruma ya da benim / bizlerin yorumlarına kulak asmadan sürecinize devam edersiniz diye düşünüyorum.
dv süreci, öyle sizin dediğiniz gibi; "10k dayım haziran gibi gelir diye tahmin ediyorum o zaman kaça kadar gelcek sıra bi zahmet gelsin yani" gibi hayali ifadelerle yürümüz olsa kimse vizesiz kalmazdı.
çok bilginize olması, doğru bilginiz olması anlamına gelmiyor.
eğer bir konuda bilgi sahibiyseniz ve bu bilginize insanlarla paylaşıyor, onlara yol gösteriyorsanız bu sizin ego olduğunuzu göstermez.buradaki hiçbir soruyu "ti'ye" alarak cevaplamam.
kişi okumadan, araştırmadan, zerre bilgi sahibi olmadan ve en çok da forum kurallarına uymadan ileti yazıyorsa gerektiği gibi cevap verip, merakını gidermek için üslubunca bilgi talep ederse de bilgi veririm.siz sorunuzu ilk iletinizde; "bu yorumunuzdaki sebepleri paylaşır mısınız?" şeklinde sorsaydınız, "egonuzu bir kenara bırakıp cevap verin" demek yerine, cevabınızı alıp merakınızı giderirsiniz.
ancak bunun yerine imada bulunup, asılsız bir mukabeleye girme gayreti gösterdiniz.insanlara dv ile ilgili desteğimiz her zaman baki ancak; üslup konusunda hizmetimiz bulunmamaktadır.
-
@gucarslan Sizi tanımayan DV talihlilerinden birinin talihsiz mesajı!
Tanımadığı belli ama birini suçlamadan önce insan araştırma yapar geçmiş mesajlarına falan bakar
Siz yardım etmeseniz, uyarılarda bulunmasanız yüzlerce kişi mali yılı hüsranla kapamıştı bile.
Çok insanın hayatına dokundunuz.
Siz bu forumun şansısınız, iyi ki varsınız... -
@talhabakunin Merhabalar, belki üzerime vazife değil kusura bakmayın ama bir kaç kelam etmek istiyorum. Öncelikle '11 binde olan adam da giremiyorsa ankaranın vay haline' demenize istinaden geçmiş yıllardaki veriler gösteriyor ki her sene kademeli olarak 20 binde olan adam da giremiyorsa, 15 binde olan adam da giremiyorsa diye diye şuan 11 binde olan adam da giremiyorsa seviyesine kadar düştük ki bu durumda ortada bir gerçek var demektir ki o da dibin dibi her zaman ihtimal dahilindedir.
İkinci olarak heves kırılması konusuna gelirsek ortadaki gerçek şu; bahse konu vizeyi en hevesli olandan ziyade her duruma karşı tedbirini alanların alma oranı kesinlikle daha yüksek. Yani 'acı gerçekler' maalesef hevesli olmanın yeterli olmadığını gösteriyor. O yüzden sonuç itibariyle kişilerin hevesleri kırılmasın diye tatlı yalanlar söyleyenler şuan için daha 'sempatik' gözükebilir ama acı gerçekleri yüzünüze vuranların sizin hayrınızı düşündüğünü anladığınızda maalesef çok geç olabiliyor eğer kulak ardı ederseniz.
Üçüncü olarak ise çok uzun zamandır kişilerin asıl motivasyon kaynağı para olduğu ki bazı durumlarda hepimizin de motivasyon kaynağı bu iken size, bana ve başka bir çok kişiye karşılıksız yardım eden, ekonomik bir çıkar gözetmeyen kişileri ego ile tanımlamak ki egonuzu bir kenara bırakıp cevap verirseniz demek Sn. @gucarslan 'ın önceki cevaplarını ego ile cevap verdiğini düşündüğünüzü gösterir varsayımından yola çıkarak düşününce bence talihsiz bir açıklama olmuş.
-
genel bir cevap vereyim ben
Ben bilgim sonsuz kimsenin fikrine ihtiyacım yok demedim. Akıl akıldan üstündür o yüzden herkesin fikri önemli eğer mantıklıysa. Sizin uslup konusunda tiye almanız ve burada insanlık hali belki ilk defa internet ile tanışanlara forumu kullanmayı öğretirken bile bi kaba uslubunuzu gördüm.
Ever tabii ankara bugun kapattım daha mulakat yok diyebilir 5k daki adam bile giremeyebilir ama şöyle demek geç kalmışssınız tarzı demek mi daha doğru yoksa
Hocam 11k riskli bi rakam gibi duruyor dosya taşımayı düşünün bence
demek mi daha doğru hangisi daha bi ağır itham size biraktım.
-
Merhaba , ocak ayı için açıklanan bültende numaram 12.000 cut off sayısının altında 10xxx, yani numaram aktifleşmiş diye anlıyorum, ancak henüz bir email gelmedi, ve entrant status check sayfasında giriş yapınca herhangi bir değişiklik yok, hala you have been randomly selected… yazısı var. Bu normal mi acaba? Ben mi yanlış bir şey yapıyorum ?
-
@Summer-0 henüz CN2000ler dahi mülakat almadı, nisan / mayıs öncesi mülakat maili almayı beklemeyin derim.
bültenin 12K açıklanmış olması, mülakat alacağınız anlamına gelmez.
bülten, mülakat alabilir caseleri göstermek içindir. -
@gucarslan açıklama için çok teşekkürler. Mulakata frankfurttan gireceğim, yine de en erken nisan gibi mi randevu emaili gelir? Bana ilk gelecek bildirim email üzerinden mi olacak? Başka bir platformu (bülten vs) takip etmeme gerek var mıdır? Yoksa sadece emailin gelmesini mi beklemeliyim ( ESC sayfasını ayda bir kontrol edeceğim emailde problem olma ihtimaline karşı)
-
@Summer-0 frankfurt için yukarıdaki yorumum elbette geçerli değil, oranın performansını ayrı takip etmeniz gerek.
mülakat için de yapacağınız tek şey mail beklemek ve 1 ocak sonrası ceac'dan kontrol sağlamak.
başka yapmanız gereken bir şey yok. bol şans.. -
@Summer-0 Merhabalar , 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ülkelerin vize verme oranlarının istatistikleri yayınlanıcak. Ocak ortasında Mart ayı vize bülteni yayınlanacağı sırada Frankurtun vize verme istatistiklerini kontrol edin derim. Şahsen ben ANKARA için öyle yapacağım ve dosya taşımayı düşünüyorum ŞUBAT ayı itibari ile. Sağlıcakla kalın, yolunuz açık olsun başarılar şimdiden mülakatta.
-
@gucarslan çok teşekkürler. Frankurtun performansını takip edebileceğim bi platform var mıdır acaba?
-
@Summer-0 hazırladığımız siteyi inceleyebilirsiniz;
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum