Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• dosya durumumuzu sorgulamak için kcc’ye mail atmamız gerekir/önerilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@ahuramazda Mail atmanız iyi olur. Kentucky Consular Center (KCC) başlığında yer alan mesajda detaylar var:

https://yesilkartforum.com/forum/post/298733

• @Serapp Serap hanim merhabalar , ögrenmek icin soruyorum. Neden iyi olur dediniz?

• @zge geçen sene Aralık bülteni 15 bindeydi bu sene 12 bin daha yavaş gidiyorlar hakkımızda hayirlisi

• @adaderyaela aslinda case number'ı buyuk olan numaralar icin iyi, gecen seneyi biliyorsaniz performansi yuksek olan konsolosluklar kotayi doldurunca Türkiyede 14 15 binler bile mulakata giremedi.

• ⭐⭐⭐⭐

@jtcarlos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap hanim merhabalar , ögrenmek icin soruyorum. Neden iyi olur dediniz?

Merhaba. Dosya sorgulamanın zararı yok hatta faydası olabilir diye düşündüm o nedenle iyi olur dedim😊
    İlgili mesajda detaylar anlatılmış.

• @jtcarlos bu durum Turkler icin cok iyi.Diger konsolosluklar onceden vizeleri verip kotalari hemen dolduramazlar bu sayede

• @jtcarlos yani az ilerlemesi daha iyimi yani direk 15 bin verse numaraları yüksek olanlar mülakata giremeyecekmiydi

• Aralik 6 binde hatta ocak 12 bin @adaderyaela

• @adaderyaela Anladığım kadarıyla bu durum, bizim (Ankara) gibi yavaş çalışan konsoloslukların yavaş yavaş ilerlediği; az mülakat verdiği durumlarda diğer ülke konsolosluklarının açıklanan bültene uygun şekilde; hızlı hızlı mülakat dağıttı durumda uzun vadede kendini gösteriyor. Kısaca biz (Ankara) o an açıklanan, current olan kotanın %15'ine henüz mülakat vermişken diğer ülke konsoloslukları daha verimli çalışıp %50'nin üzerine çıkıyor. Böylece tüm EU bölgesine ayrılan 50 bin kota hızlıca biz dışındaki ülke mülakatlarınca dolduruluyor. Yani yavaş yavaş cut off (bültende açıklanan o aydan sonra mülakata çağrılabilecek muhtemel sıra numaraları) sayılarını arttırmak yavaş kalan Ankara gibi elçiliklere yetişme imkanı sunarken bizim gibi mülakat bekleyen insanların da henüz çağrılmadan kotasının erkenden bitmesini engelliyor. (Bakınız geçen sene 13binlerde biten vize kotası...)

Elbette bu dediklerim şimdiye kadar forumdan okuduklarımdan sonra yanıtlayabildiklerim. Cut off, bülten ya da kota sayılarında hata yapmış olabilirim ancak anladığım kadarıyla genel çerçeve bu şekilde.

• @Demayfo teşekkür ederim anladım simdi

• @Emre49876 @mdogan7 öncelikle Sürecinizi imzanıza taşımanızı tavsiye ederim;
    Dosya Numarasi: 2024EUXXXXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy
    Örneği bu şekilde.
    Sorunuzu bu link ’e gidip orda sormalısınız. Sorularınızı doğru başlıklarda sormanız daha hızlı cevap almanızı sağlar.

• I ibrahimumut bu başlıktan bahsetti

• Mülakat maili alan arkadaşlar var mı ? Varsa lütfen EXCEL listesine yazabilirler mi.

• Mülakat maili bugün gelmez. Amerika'da gaziler bayramı var. Gelirse hafta içi gelir.

• Ocak ayı için 12.000 hayırlı olsun. Umarım bol mülakat dağıtılır da Ankara 5-6 bine kadar gelir.

• @teknomer olsa bal olur 👍

• @yusufalak İnşallah alırsınız. Ankara her zaman ki gibi yavaş çalışıyor desenize :( :(

• @Redbeard Çalışsın da yavaş hızlı fark etmez geçen sene neydi öyle :(

• Bulgaristan geçici oturum ile dosya taşıma kabul ediyormu bilen varmi?

• @baran-bozdogan çok yavaş çalışmasın ya, insanlar mağdur oluyor ne yazik ki :( Ben çalışacağını düşünsem şuan Amerika'da olmaz, sıcak evimde , Ailem ile birlikte olurdum. Evimdem 11.000 Km uzağa, AOS yapmak için geldim.. :( :( Green Card almak isteyen herkesin Allah yardımcısı olsun...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k