Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Gönül-Akbaş hayırli uğurlu olsun

• @Gönül-Akbaş Tebrikler Gönül hanım sizin adınıza çook sevindim! Şimdiden iyi yolculuklar dilerim. :)

• @Gönül-Akbaş hayırlı olsun herşey gönlünüzce olsun inşallah 🙏

• Case tracker uygulamasindan nvc numarami sorguladigimda bu yaziyo

“Your case is in transit to the Consular Section. Your interview date was provided to you by the National Visa Center.”

Mulakat tarihiniz size bildirildi diyo fakat ben herhangibi bi mail almadim bunu nerden sorgulaya bilirim mulakat tarihi verilip verilmedigini 2 gundur degisti bu durum ama mulakat tarihine ulasamadim

• Herkese merhabalar,
    Dün sabah mülakatım vardı ve vizem onaylandı çok şükür!🥳😍 Bu süreçte bu platformdan o kadar çok şey öğrendim ki yardımcı olan, bu forumu açan, destekleyen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum💜

Bu arada PTT Kargo takip numaram da az önce gönderildi. Pasaportum yola çıkmış ✨ Darısı tüm bekleyenlere olsun...🌸

• @almira çok teşekkür ederim

• @oğuzhan-adıyaman çok teşekkür ederim

• @ceren-2 çok teşekkür ederim 🙏🏼

• @Gönül-Akbaş Size de hayırlı olsun yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum 🙏

• @yasmin982 Teşekkür ederim!

• @yasmin982 En kısa zamanda sizin ve burada bekleyen herkesin vizesini almanızı diliyorum!

• Müjdeli haberi alan herkesi tebrik ediyorum. Yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun 🙏👏

• @ahsenas Merhaba Ahsen hanım, tebrikleer! Mülakatınızı bizimle paylaşır mısınız? Ne gibi sorular sorduklarını? mülakatı yakın olanlar için eminim çok yararlı olacaktır. :)

• Herkese tekrar merhaba. Yarın sabah Amerika’ ya uçuyorum. Bundan sonraki süreç için hangi sayfaya bakabilirim. Çünkü bu süreçte burası bana çok büyük destek oldu.

• @ceren-2 çok teşekkür ediyorum😊 mülakattan önce evrakları isteyen Türk memurla pek hoş olmayan bir 5 dk yaşadım. Burada bahsettikleri çok gergin bir Türk memur vardı. O bana denk geldi maalesef. Detayları vermek istemiyorum. Ama o kişi denk gelirse canınızı hiç sıkmayın size özel bir durum değil bu. Daha sonra mülakat için yan tarafa yönlendirdi. Ben 3. Sıradaydım benden önceki kişi Amerikalı memurla mülakat yapıyordu. Sıra bana geleceğini düşündüm ama numaram yanmadı. 20 dk kadar bekledim benden sonra 6-7 kişi aldılar. En sonunda uzaktan numaramı gösterdim. Ve memur beni çok özür dileyerek aldı. Muhtemelen o Türk memur dosyalarımı geç vermiş. Mülakat kısmında eşiniz nerede çalışıyor, şu an nerede yaşıyor, sponsorunuz kim dedi. Bir de eşimin gelirinin yeterli olmadığına dair IRS dökümanı ve imzalı mektup istedi. Sonrasında her şey çok güzel tebrikler dedi. Ayrılırken tekrar gecikme için özür diledi. Pasaport 1 hafta PTT dedi. 😊

• Herkese merhaba. Yaklaşık iki aydır gelişmeleri buradan takip ediyorum. Vize işlemlerini tamamlamış olanları tebrik ediyorum. Mülakat tarihi bekleyenlere de ayrıca sabırlar diliyorum. Ben de yaklaşık 50 gündür mülakat tarihi bekliyorum.

Süreçlerini tamamlamış olanlara birkaç sorum olacak.

Eşimin geliri yetersiz olduğu için sisteme hem eşimin hem de sponsor olan kişinin W2 Tax return dokümanını yüklemiştik.

Forumda IRS dokümanından bir çok kişi bahsetti. Tax return evrağının IRS den daha fazla detay içerdiğini okumuştum. Acaba ben de IRS dokümanını ayrıca yüklemeli miyim?
    Vize işlemini tamamlamış arkadaşlar Tax return yüklemiş miydi?

• @ibrahim-karagöz Biz sponsorun IRS dökümanını ve W2 formunu bir de eşimin IRS dökümanını yüklemiştik. Mülakatta benden tax le ilgili IRS dışında herhangi bir şey istemediler.

• @ahsenas bilgi için teşekkür ediyorum. O halde sorun yaşamamak adına IRS ve gelirin yetersiz olduğuna dair bir mektup yüklememizde fayda var diye düşünüyorum.

• @ahsenas merhabalar sizin sponsor evraklarınız dışında bir de eşinizin gelirinin yeterli olmadığına dair mi evrak istediler?bizde aynı süreci yaşayacağız şimdiden hazırlayalım eğer isteniyorsa .Ayrıca sponsor evraklarının orijinali mi isteniyor yoksa yüklenilen evrakların çıktısını alıp götürmemiz yeterli mi? Şimdiden teşekkürler

• @feyza86 Evet açıkçası ben de son zamana kadar bilmiyordum. Mülakattan önce gönderilen checklistte (bu checklist maili bana gelmemişti sevgili @Naerys gönderdi sağolsun o şekilde fark ettim. Belki başka bir yerde yazıyordu ben görmemiştim);

“IRS Transcript (Upload to CEAC), From petitioner and any co- sponsors for the most recent year. If the petitioner did not file a tax return, they must provide a letter explaining why., for the most recent year.”

Eşim imzalı olarak ( <= bu kısım önemli) çok kısa durumu açıklayan bir letter yazdı. Buna ek olarak tax geçmişi olmadığına dair IRS den dökümanı aldı. Benden her ikisini de göstermemi istediler. IRS dökümanında ssn ın son 4 hanesi göründüğü için ben yanımda SSN ı da yanımda götürmüştüm. Onu da göstermemi istediler o belgenin eşime ait olduğunu teyit etmek için.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k