Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Önder-Bilgiç öncelikle ellerinize sağlık, çok fazla Uzak Asya ülkesi göremedim listenizde, tercih mi etmediniz yoksa farklı bir sebebi mi var mesela Tayland hem vizesiz hem de vize istatistikleri iyi.

• Bugun itibariyle ben gibi vize bulteni sitesini linc edenler var mi aramizda

• @eray26 Ben her gün iki defa bakıyorum, acaba atladığım bir şey var mı diye? :) :) :)

• @eray26 coming soon'a geldik :)

• @dkagan55 ben 10 15 defa giriyorum siteye, belki sikinti vardir diye sayfayi yenileyip duruyorum.

• @ibrahimhalılll bu ayki bultende insallah 15k goruruz

• @Kerem-1 hocam merhaba
    Türkmenistanın ankara konsolosluğu ile görüştüm,migration office den onaylı davetiye olmadan turist vizesi vermiyorlarmış,geçmiş yıllarda durumunuza benzer arkadaşlar için turkmenistandaki Türkiye büyükelçiği bakanlığa yazı yazması lazım dedi aksi halde alamazsınız dedi,ben yinede şansımı deneyim dedim Elçiliğimize durumu açıklayan dökümanlarla mail attım ,ümitlenmeden belki B planı olarak uğraşırım.Ümidimiz alternatif bir ülke bulabilmek zaman içinde

• @ibrahimhalılll, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@eray26 coming soon'a geldik :)

hadi bakalım hayırlısı mesele konsolosluğun bu ay kaç mülakat vereceği.

• @ozkan-akbulut Gecen sene turkmenistan vatandasi olup dosyasini ankara'dan oraya tasiyamayan talihliler olmustu. Bir diger turkmen vatandasi talihli biraz daha erken davranip DS260 gec submit ettigi ve ankaradan mulakat alamayacagina kanaat getirdigi icin vatandasi oldugu turkmenistana dosyasini tasidi fakat banka hesap dokumunu bir turlu kabul ettiremeyip AP kaldi ve yanlis hatirlamiyorsam 3 ay kadar bekledikten sonra kendi imkanlari ile tekrar konsoloslukla iletisime gecerek uzunca bir gorusme trafigi ve ek evraklar ile surecin sonlarina dogru vizelerine kavusabildiler. Turkmenistan konsoloslugunun da yogun konsolosluklar arasinda oldugunu unutmamanizi tavsiye ederim.

• @Önder-Bilgiç banada gonderebilirmisiniz birde mülakata nerde girdiniz

• @achillesoag , ve bilgisi olan herkese danışmak istiyorum. Mülakatımı Avusturyaya taşımayı planlıyorum. (Maili attım navigatora göre ama daha dönüş yapmadılar (3 gün oldu)). Yeşilpasaportum var. Mail içerisinde belirttim, eğer taşıma yaptıysanız, maili nereye nasıl attınız, maile kaç günde döndüler?, aydınlatırsanız sevinirim.
    Çok teşekkür ederim.

Dosya Numarasi: 2024EU34XX
    DS-260 Gonderimi: 28/05/2023
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy

• @misha90 rica ederim

• @Gupse kolaylık sağlaması dileğiyle...

• @dkagan55 birkaç istisna hariç olabildiğince yakın ülkelere mail attım asya ülkelerine tercih etmediğimden başvuru yapmadım.

• @adaderyaela ankarada mülakata giren sondan bir önceki ekipteyim, ucu ucuna mülakat aldım :) Linke tıklayarak tabloya bakabilirisiniz.

• Arkadaşlar unutmadan ekleyeyim. Bu tablo geçen sene oluşturuldu yani bu sene tamamen farklı cevaplar alabilirsiniz, sizlere fikir olması için paylaştım. Tüm konsoloslukların mail adreslerine web sitesinden ulaşıp kendinizce bir mail taslağı ile başvuru yapıp güncel net cevabı almanız daha faydalı olacaktır. Benim aldığım cevaplara kesin durummuş gibi takılmayın. Herkese bol şans.

• Herkese merhaba,
    Yeni ay yeni umutlar. Umarım ülkemiz ve sürecimiz için güzel bir ay olur.
    KCC üzerinden dosya taşırsak(eğitim yolu, çalışma yolu, master vs) taşıdığımız ülke mülakat mailinde bu belgeleri istiyor mu? Mesela 6 aylık master programına kayıt olduk ve current olduğumuzda programımız 3 ay önce bitmiş olması problem oluşturur mu? Yoksa mülakatta bu belgeleri sormuyorlar mı?

• @teknomer lise mezuniyet sarti oldugu icin yurtdisinda lise diplomasi isteyebiliyorlar, onun disinda mezun oldugunuz son okulun (lisans veya yuksek lisans) diplomasi yeterli olur. Devam ettiginize dair belgeniz varsa onu da yaniniza alirsiniz, sorun olmaz.

• @gucarslan Nedir eksik olan?

• @ozkan-akbulut merhaba. Özkan kardeşim, ben 12 yıl net orada yaşadım. O turist vizesi AB'deki 70 yaş üstü turistlere yılda 1 otobüs turist için verilen göstermelik vizeydi, o da Covid-19'dan sonra hiçbir zaman verilmedi.. Onlar da İpek Yolu'nu görmek için geliyorlardı. Göstermelik vizeydi o. T.C. vatandaşlarına rüşvet vermeden vize almak hiç mümkün değil. Konsolosluk görevlileri hariç. Eskiden yeşil pasaportlulara da vize yoktu, şimdi bilmiyorum onu ama onlara da Türkiye'nin ajanı olabilir muamelesi yapıyorlar. O da ayrı bir dert. Tek çare rüşveti verip vize almak ama ülkeye girdikten sonra da çok çok düzgün hareket etmeniz lazım. Lütfen önceki yazdıklarımı okuyun.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    529k Bakış
    A
    Selamlar tekrar, çok garip bir durumla karşılaştım aynısını yaşayan oldu mu? Dün öğleden sonra KCC'ye Ankara'da planlanan mülakat saatimi teyit amaçlı sormuştum. Bangkok'tan Ankara'ya taşıdıktan sonra Ankara current olmadığınız için mülakatınız planlanmadı diye belirtmişti KCC ise xx Ağustos tarihinde mülakatınız var demişti. Dün KCC ye mülakat saatini sorduğumda ise autoreply olarak 11 Agustos seklinde donus yaptı. 5 dakika sonra Ankara'dan mail aldım mülakatımın planlandığına dair evrak listesini gönderdikleri... Bugün 1 saat önce ise lütfen bir önceki maili dikkate almayın. Otomatik olarak gönderildi case iniz current olduğunda mülakat planlanacaktır diye bir mail geldi. Artık TRde herkes current olmasına rağmen bu mail neden geldi mülakatım planlandı mı yoksa planlanmadı mı yine arada kaldım. Mülakat maili geldikten sonra lütfen mülakat mailini dikkate almayın diye üstüne mail alan oldu mu?
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 27 Oy
    2k İleti
    271k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k