Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    @Emre-Kurtulmuş Öncelikle düşüncelerimiz çoğunlukla aynı. Bende o sene hep hayal kurdum. Hatta ondan önceki senede. Hatta bu senede çok fazla hayal kurup umut ediyorum. Kurduğum bu hayaller beni şu anın gerçekliğinden, stresinden ve sıkıntısından kurtarıyor. Bizde biliyoruz aslında ihtimalin imkansıza yakın olduğunu ama umut etmek Allah'tandır. Yani hiçbirimiz kendimizi kandırmıyoruz sadece HAYAL KURUYORUZ. Size şu konuda katılıyorum o piknik muhabbetinden bahsediyorsanız eğer ben o piknik konusuna dahil olmamıştım mesela. O tamamen çoğunun ilk kez başvuru yapanlardan oluştuğu bir eğlence unsuruydu çünkü. Yoksa zaten onlarında hepsine greencard çıkıp aynı sitede ev kiralayıp hadi mangal yapalım diye düşüneceklerini sanmıyorum. Yani sadece demek istediğim bırakın insanlar hayal kursun. Umut etsin. Bırakın insanlar hayaller aleminde dolaşsın. Size ya da bir başkasına zararı yok kimsenin hayal kurmasında. Bel bağlamayın sözlerinizde haklısınız. Sadece bunu deseniz tamam fakat kendilerini kandırıyorlar Hayaller aleminde dolaşıyorlar vs. yaşınıza yakışmıyor. Eşiniz sayesinde greencard kazanmışsınız fakat umarım zihniyetinizi en kısa zamanda değiştirirsiniz.


  • @Atlantis00 Greencard çekilişini kazanıp, mülakat alabilmek için insanüstü mücadele verip mülakat alamayan insanlar dahi umudunu kaybetmeyip, seneye kazanacağım diyerek hayal kuruyorken bu şekilde ''Hayaller aleminde dolaşıyorlar, kendilerini kandırıyorlar' tarzı söylemler çok tuhaf. Eşiniz sayesinde kazanmışsınız, kazandıktan sonra tabii bu tarz cümleler kurmak çok rahat olmalı. Evet arkadaşlar ihtimal imkansıza yakın, çok düşük kazanma oranı ama umut etmekten, hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Allah herkesin gönlüne göre nasip etsin 🙂


  • Buradaki hocalarımın paylaştıklarından ve okuduklarımdan mütevellit abd de iyi bir iş kolu olur düşüncesi ile ve yeni bir mesleği öğrenmek isteyen arkadaşlara da faydalı olur düşüncesi ile şunu söylemek istiyorum ki BOYACILIK bence tercihleriniz veya en azından araştırmalarınız arasında olsun. Benim şu anki işimden önce kendime yeni meziyetler katmak adına yaptığım, giriştiğim bir çok iş kolundan bir tanesiydi. Ve işin içinde biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir çok inşaat işinden, bizzat söyleyeceğim şeyler hususunda, öğrenilmesi ve de profesyonelleşilmesi görece daha kolay bir meslektir. Bence bu meslekteki en önemli husus -kimisi buna katılmayabilir ama bence kesinlikle en önemli faktör budur- YETENEKTİR. Bizim gibi ustalar arasında buna el kıvraklığı, bileğin dönmesi filan da denir ama oralara girmeye hacet yok şimdi. ☺

    1- İyi bir ustanın yanında yaklaşık 2 ay çıraklık yaptıktan sonra ( ki yetenekli iseniz bu süre kısalır veya ustanız pek yetenekli değil ama tecrübeli ise sizin ustadan bağımsız çalışamaya başladığınızda bunu fark etmeniz hiçte zor değildir. Bu sayede de kendinizi günceller ve eksiğinizi kapatırsınız. Ayrıntılara girmek uzun olur şimdi ☺ ) yine ustanın nezaretinde tek başına yapacağınız bir iki iş sonrası tek başınıza iş almaya ve teslim etmeye başlarsınız.
    2- Genel olarak baktığımızda kapalı ve de temiz mekanlarda çalıştığınızı söyleyebiliriz. Hiç inşaattan anlamayan kişiler buna katılmayabilir, gayet doğaldır.
    3- Şu an ki Tc piyasasında ortalama getirisi olan bir iştir. Daha geçenler 3+1 yaklaşık 110 metrekare fazla zedesi olmayan bir eve verilen sadece işçilik parası 20 bin tl idi. İş yaklaşık 5-6 günlük bir iş. Bunu söylüyorum ki Abd de bence getirisi daha fazladır yani.
    4- Bence çok zevkli bir iş. İnsanı rahatlatan öncesi ve sonrası diye bakmaya iten ve sonrasında çıkardığınız şeyle mutlu olunan, hele ki bu beğeni iş aldığınız kişilerden geliyorsa bir nevi psikolojik rahatlama, rehabilite edilme hissi veren bir zanaat.
    5- Başta söylediğim yetenek hususunun sizde olup olmadığını en geç ilk 3 ayda çözersiniz. Yetenek olmadığına kanaat getirirseniz de bu mesleği yapmaya devam edebilir misiniz tabi ki de evet ama ileriye dönük bir çok sorunla karşılaşırsınız bence. Göreceli bir konu olabilir farklı görüşlere saygı duyarım.
    6- Her meslekte kötü yanlar olur. Boyada en barizi sürekli o kimyasalların kokusuna maruz kalmak ve solumak vardır.

    En nihayetinde bence insan her yaşta her şeyi öğrenebilir ve neye ilgisi var yeteneği var bunu deneyerek anlayabilir. Şimdiler de bazı şeyler daha kolay ben lise zamanlarımda ustamın yanında 3 ay boyunca sadece macun çektim ve zımpara yapmıştım. Düşünün bir kere bile boya fırçasını elime alıp duvara vurmamıştım. Vesselam.

  • ⭐⭐

    @Lalo-Salamanca Ben ev alınca ustanın verdiği fiyatlara isyan edip evimi kendim boyadım. Evde önceden siyaha yakın çok koyu bir renk tonu vardı, 3 kat malesef kapamadı kendim 4 kat attım kapanması için(biraz da kapatıcılığı az kalitesiz boya seçmişim tabi). Eli kolu tutan herkesin yapabileceği bir şey ki youtube dan gördüğüm kadarıyla abd deki boyaların kapatıcılığı çok fazla, üstüne kullandıkları rulolar bizimkilerden büyük bu sayede çok daha hızlı bitiyor iş. Ben kadın halimle deneyimsiz bu eve 4 kat attıysam dediğim gibi eli kolu tutan herkes yapabilir. Aynı durum fayansçılar için de geçerli. Sadece el yatkınlığı lazım


  • @Birgariphayat aşçılık iyidir, ayrıca başlangıç için çok iyi seviyede ingilizce bilmene de gerek yok. Bence 1-2 aylık adaptasyondan sonra çok rahat devam edebileceğimiz bir meslek. Zaman zaman benim de düşündüğüm oluyor.


  • Ben mühendisim fakat ilk oalrak daha kolay iş bulabileceğimi düşündüğüm fırın pastacılık sektörüne girmeyi düşünüyorum. Hamurla aram iyidir, ve ekşi mayalı ekmeklerim meşhurdur çevremde mesela. Bununla ilgili sosyal medyam da var ve iş başvurularında etkili olacağını düşünüyorum. El mahareti olan işler daha çok para kazandıracağını düşünüyorum ve beklediğim gibi olursa da o sektörde de devam edebilirim. Bu ekmeğime hayır diyen işletme kendi kaybeder 😁

    Screenshot_20231030_153313_Instagram.jpg
    Screenshot_20231030_153254_Instagram.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yıldıray81 @debbieLA77 senden de artık böyle resimler bekliyoruz. Göster marifetlerini bakalım. Ortağın da hazır @Yıldıray81


  • @ayvalik10 Amerika'dan gelecek yeni iş tekliflerine açığım 😁

  • ⭐⭐

    @Yıldıray81 kilo yapmayan ekmek mi bunlar Yıldıray bey. 🙂 Ben de yapıyorum, çocuklar bu ekmeği görünce yemek yemiyorlar. 🙂 Velhasıl evde herkes kilo almaya başlayınca ara verdim.


  • @Lalo-Salamanca Fikriniz için teşekkür ederim.Ascilik için daha çok otellerde iş bakmayi düşünüyordum bunun faydasının olacağını ümit ediyorum.


  • @ayvalik10 Bu alanların içinde en çok aşçılık ilgimi çekiyor.Başlangıç için internetten tariflere bakarak kendimi denedikten sonra otellere başvuru yapmayı düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Birgariphayat @elektra @debbieLA77 sizlere workshop verebilir. En ince ayrıntısına kadar anlatır.


  • @elektra Evet aşçılıkta ilerlemeye karar verdim.Degerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim..

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 @Yıldıray81 ekmeklerim güzel görünüyor valla eğitim aldın mı? kendi kendine mi yaparak öğrendin 🙂

  • ⭐⭐

    @selamibasaran ekşi maya ekmek daha az kilo yapar çünkü daha az yersiniz daha tok tutar daha çok çğnenmesi gerekir ekşi maya ekmeğe devam:)

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 hahaha evet bu kış workshoplarımız açılmıştır... dünya ekmekleri:) hepsi de ekşi mayalı : ) artisan fırın açmak isteyenler buraya uğramalı:)


  • @selamibasaran Evet, gluteni minimize olan bir ekmek türü. Sıcakken tereyağıyla yumulmazsanız kilo yapmaz aslında. Bizde herkes yiyor.. Hatta yapmayınca eşim kızıyor adi ekmek yiyoruz diye 😃 Ben çoğunluk gibi pandemide başlamadım. Daha öncesinden yapıyordum, hatta eğitimini de aldım ve sertifikalıyım. Geriye GC kazanmak kaldı 😄

  • ⭐⭐

    BB67CDAE-5B8A-48EC-A428-5211759BAF87_1_105_c.jpeg bunlardan fırından yeni çıkmış ekşi maya baguette ler 🙂


  • @debbieLA77 Yapıyordum evde, araştıra araştıra video izleye izleye öğrendim. Fakat çeşit öğrenmek ve belge almak için eğitimini de aldım sonradan. Teşekkür ederim çok 🙂

  • ⭐⭐

    @Yıldıray81 süpersiniz valla maşallah... ekşi maya üstüne yok bence 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum