Buradaki hocalarımın paylaştıklarından ve okuduklarımdan mütevellit abd de iyi bir iş kolu olur düşüncesi ile ve yeni bir mesleği öğrenmek isteyen arkadaşlara da faydalı olur düşüncesi ile şunu söylemek istiyorum ki BOYACILIK bence tercihleriniz veya en azından araştırmalarınız arasında olsun. Benim şu anki işimden önce kendime yeni meziyetler katmak adına yaptığım, giriştiğim bir çok iş kolundan bir tanesiydi. Ve işin içinde biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir çok inşaat işinden, bizzat söyleyeceğim şeyler hususunda, öğrenilmesi ve de profesyonelleşilmesi görece daha kolay bir meslektir. Bence bu meslekteki en önemli husus -kimisi buna katılmayabilir ama bence kesinlikle en önemli faktör budur- YETENEKTİR. Bizim gibi ustalar arasında buna el kıvraklığı, bileğin dönmesi filan da denir ama oralara girmeye hacet yok şimdi. 
1- İyi bir ustanın yanında yaklaşık 2 ay çıraklık yaptıktan sonra ( ki yetenekli iseniz bu süre kısalır veya ustanız pek yetenekli değil ama tecrübeli ise sizin ustadan bağımsız çalışamaya başladığınızda bunu fark etmeniz hiçte zor değildir. Bu sayede de kendinizi günceller ve eksiğinizi kapatırsınız. Ayrıntılara girmek uzun olur şimdi
) yine ustanın nezaretinde tek başına yapacağınız bir iki iş sonrası tek başınıza iş almaya ve teslim etmeye başlarsınız.
2- Genel olarak baktığımızda kapalı ve de temiz mekanlarda çalıştığınızı söyleyebiliriz. Hiç inşaattan anlamayan kişiler buna katılmayabilir, gayet doğaldır.
3- Şu an ki Tc piyasasında ortalama getirisi olan bir iştir. Daha geçenler 3+1 yaklaşık 110 metrekare fazla zedesi olmayan bir eve verilen sadece işçilik parası 20 bin tl idi. İş yaklaşık 5-6 günlük bir iş. Bunu söylüyorum ki Abd de bence getirisi daha fazladır yani.
4- Bence çok zevkli bir iş. İnsanı rahatlatan öncesi ve sonrası diye bakmaya iten ve sonrasında çıkardığınız şeyle mutlu olunan, hele ki bu beğeni iş aldığınız kişilerden geliyorsa bir nevi psikolojik rahatlama, rehabilite edilme hissi veren bir zanaat.
5- Başta söylediğim yetenek hususunun sizde olup olmadığını en geç ilk 3 ayda çözersiniz. Yetenek olmadığına kanaat getirirseniz de bu mesleği yapmaya devam edebilir misiniz tabi ki de evet ama ileriye dönük bir çok sorunla karşılaşırsınız bence. Göreceli bir konu olabilir farklı görüşlere saygı duyarım.
6- Her meslekte kötü yanlar olur. Boyada en barizi sürekli o kimyasalların kokusuna maruz kalmak ve solumak vardır.
En nihayetinde bence insan her yaşta her şeyi öğrenebilir ve neye ilgisi var yeteneği var bunu deneyerek anlayabilir. Şimdiler de bazı şeyler daha kolay ben lise zamanlarımda ustamın yanında 3 ay boyunca sadece macun çektim ve zımpara yapmıştım. Düşünün bir kere bile boya fırçasını elime alıp duvara vurmamıştım. Vesselam.