Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Prm-oguzhan Merhaba 30 gün diye bir şey sormadılar sadece adres kanıtı istiyorlar. Ev kira kontratı, elektrik faturası vs göstermeniz yeterli.


  • Merhaba Michiganda ehliyet alan bilgi verebilecek biri var mı? Turkce olarak girilebiliyor mu sınava?


  • @muse, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    NJ EHLİYET DENEYİMİM (MOTOSİKLET DAHİL)

    bir motor kiralayarak sınava girmeliyim. Randevular şuan dolu Hazirana kadar.

    Merhaba, Motorsiklet ehliyetini alabildiniz mi? Sürüş testi zor muydu?


  • Maryland den ehliyet almak istiyorum. Yazılı sınava Türkçe girebilir miyim?


  • Merhabalar, eşimle birlikte ABD'ye New Jersey'den girip ehliyeti alıp Türkiye'ye dönmek istiyoruz.

    *SSN,
    *TC Ehliyeti,
    *Pasaport,
    *Banka hesap adresi
    *Social Security'den gelen zarf (Georgia'da bir adres gösterdik ama bunu New Jersey adresiyle değiştirebiliriz)

    Bunlarla 6 puanı doldurup sınava girebilir miyiz? (kira kontratı olmadan).

    New Jersey'de tanıdığımız yok. Adres gösterme konusunda bize yardımcı olabilecek var mı? Ehliyet sonrası başka eyalete geçeceğiz.


  • Merhaba,
    Bir ay önce göçmen vizeyle ABD’ye gelmiştim. Dün Chicago merkezdeki DMV’ye gidip ehliyet başvurusunda bulunmak istediğimi söyledim. Daha önce Connecticut’tan ehliyetim vardı ama 2018’de süresi bitmişti. Ehliyetin süresi bittiği için yazılı sınava ve sürüş testine girmem gerektiğini söyledi. Benden pasaport, yeşil kart, SS kart ve adres bilgisi istediler. Tuttuğum apartmanda Kasım başından itibaren oturmaya başlayacağım için sadece kira kontratını gösterdim. Kira kontratında kiralayan şirkertin de imzası olması gerektiğini söyledi ama sonra kabul etti. Sürüş testine gittiğinde oraya imzalı anlaşmayı götür dedi. Sanırım sürüş testine gidildiğinde de adres bilgisi/kanıtı götürülüyor. Sürüş testini kiralık araba ile yapabilip yapamayacağımı sordum. Bu konuda internetten yaptığım araştırmaya göre kiralık araba ile sürüş testi yapılamıyor ama yine de bunu görevliye sorup irdelemek istedim. Eğer sigprta yaptırırsan kiralık arabayla sürüş sınavına girebileceğimi söyledi. Sürüş testi yapan yerlerden birine gidip bunu orada da sorgulayıp ona göre araba kiralayacağım.


  • New Jersey'da Turk ehliyetini kullanarak sadece yazili sinavi gectikten sonra road testi atlayip ehliyet almak istiyorsaniz Toms River DMV'den uzak durun. Evrakta sahtecilik yapan Turklerden oturu oldukca killanmaya baslamislar, tavirlari bile cok rezil. Yazili sinavi gectikten sonra Turk ehliyetini 15-20 dk arkaya goturup incelediler ve dedikleri sey malesef elimizdeki ornekle uyusmuyor road test alacaksiniz oldu. Ertesi gune bile bos gun olmasina ragmen road test icin, erkenden giremiyorsunuz, genel olarak 3 ay bekletiyolar ama bize 20 gun sonra girebilme hakki tanidilar. Oakland DMV'si de Turk ehliyetini kabul etmedigini gormustum WP grubundan. Duyduklarima gore Lodi DMV guzel calisiyormus, NJ'den ehliyet alacaklara duyrulur.


  • @kaanvercetti bende lodiden aldım,katılıyorum size


  • Arkadaşlar selam. Ayın 23’ünde ehliyet sürüş sınavına gireceğim. Californiada. Bir araba kiralım. Bu arabanın asıl sahibinin insurance’ını döv kabul eder? Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim


  • NH den almayın ben aldım ama az ugrastırmadı. Yazılı testen 1 soru ile kaldım hiç çalısmamıstım direk gir dedi görevli 1 soru daha yapsam alıyordum alamadım 10 gün ertelediler 2. sınavı neyseki sonra hem yazılıyı hem road testi geçtim, road testde sağolsun Bosnalı bir abiye denk geldim zaten bende 12 yıllık ehliyet de var o konustu ben dinledim yol boyunca en son bir kaç uyarı yaptı amerikadaki kurallara yönelik sonra ehliyeti verdi. Başta kağı ehliyet veriliyor sonra hard tipini yolluyorlar.


  • Arkadaşlar selamlar NJ den ehliyet sınavına girdim ve sınavı geçtim. Geçici ehliyetimize aldım sonrasında ehliyetimin gelmesini bekledim bugün sınava girdiğim günden itibaren tam 37 gün oldu ve ehliyetim halen gelmedi bununla ilgili mail attım mantıklı bir cevap alamadım, NJMVC ye gittim çalışan arkadaş “Verdiğin adreste posta kutusunda adın yazmıyorsa geri gitmiştir” gibi saçma bir cevap verdi. İnternet üzerinden online adres değişikliği yaptım tekrardan geçici ehliyet talep ederek 11 $ tekrar ödedim sonuç henüz net hiç birşey yok ortada. Bu konu hakkında bilgisi olan ve yardımcı olabilecek birisi var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ömer-Kirişçi green kart - ssn yada diğer evrakları posta ile gönderirken yetkilinin dediği gibi posta kutusu başka kişisine ait ise ozaman c/o yazarak o kişinin ismini yazmalısın ki ozaman evrakları bırakırlar. Senin posta kutun da bizzat senin ismin yazıyorsa ozaman çok fazla mesaisi olsa da inşallah vakit bulup sana cevap yazabilir @FreeWoRLD


  • @ayvalik10 Aynı adrese eşim ve benim SSN ve Green Cardlarımız sorunsuz bir şekilde geldi. Bu sebepten sorun olabileceğini hiç düşünmemiştim. Şuan ne yapmam gerek peki ?


  • Arkaddaslar merhaba CALIFOROFNIA eyaletınde sınavlar TURKCE. Istersenız evınızde, ıstersenız dmv de sınava gırebılıyorsunuz. Bana gore kesınlıkle evde bılgısayar basında sınava gırmek akıllıca. Ayrıca sınava yakın tarıhte gırmıs bır kac kısıyı yanınıza alın. Bılgısayarın ıkı yanına kamera kadrajının dısına oturtun. Sınavlar 3 sık. Yanınızdakı arkadaslarınız bılgısayar arkasından 1 parmak gosterırse a, 2 parmak gosterırse b, 3 parmak gosterırse c yı ısaretlıyerek, sacma sapan olan sınavı basıte ındırgeyebılırsınız. Ben dmv de gırmıs oldugum ilk sınavda,, arkadaslardan edinmis oldugum gecmiste cikmis 13-14 civari test sorularini cozerek hazirlanmistim. Maalesef basarisiz oldum. Sonradan arkadaslar bir siteyi onerdi. Bu siteyi inceledigimde CA icin 36 soruluk 24 test oldugunu gordum. Sorulari cozerken, girdigim sinavda cikan bir cok soru burada da vardi. Degerli dostlarim CA ıcın ehliyet sinavi cevrenizden edinmis oldugunuz eski sorulari cozerek gecebileceginiz bir bilgi sinavi degil. Sorular net, acik, olmadigi gibi, cogu mantik kullanarak yapmak zorunda oldugunuz sorular. Bunun icin yani, sinavi yapanlarin mantigini anlamak ve yeterince bilgi edinmek icin asagida yazmis oldugum 3 siteyi bilgisayarda aciyorsaniz, cherome de acin ve mausun sag tusuna basarak turkceye cevir deyıp calısmak lazım. Bilgisayariniz yoksa cep telefonunuzda asagidaki linklerin uzerine parmaginizi basili tutun ve bir kac saniye sonra linki cherome de acin. sonra gelen her ekranda translate/turkceye cevir deyin. 1-https://www.dmv.ca.gov/.../california-driver-handbook/ bu site 23 bolum. Esas bilgiler 7. bolumden sonra basliyor. Bence bir cok bilgiyi buradan ogrenebilirsiniz. 2- https://www.dmv-written-test.com/cal.../practice-test-1.html burada 36 soruluk 24 test var. Adamlar neredeyse butun sorulari yakalamislar. Bu sitede bir de hile sayfasi denilen bir yer var 17 dolara satin alabiliyorsun. Sinavda cikan 150 soruyu hile sayfasinda tek tek aciklamislar. 3- https://www.epermittest.com/california/practice-permit-test burada da cok guzel sorular var.


  • @sanaldeniz Arkadaslar merhaba 2. sırada verdıgım ehlıyet sınavına hazırlık ınternet sıtesı sadece CA ıcın degılmıs, adamlar tum eyaletler ıcın testler hazırlamıs. Yanı sıteye gırıp farklı eyalet secıp sorulara calısavılırsınız. Dığer eyaletlerı bılmem ama CA ıcın hazırlamıs oldukları 36 soruluk 24 test de neredeyse sınav sorularının %70 ını yakalamıslar. Ayrıca 1 numarada belırttıgım sıte DMV CA sıtesıdır. Sız farklı eyaletlerde sınava gıreceksenız, DMV nın ılgılı eyaletını secın ve gelen sıtede handbook u bulun ve handbook da 6. veya 7. sayfadan sonra esas bılgıler gelıyor. Pekı sınava nasıl hazırlanmalı, bana göre önce handbook u bıtırın. Böylelilke temel bılgılere sahip olacaksınız. sonrada 2. sıradakı sıtede https://www.dmv-written-test.com/ kendı eyaletınızı secın ve soruları cozün...


  • Arkadaşlar merhaba benim için çok önemli olan bir konu var lütfen yardimci olurmusunuz.
    Benim SSN imde ismim ve soy isimim ters yazılmış ben bunu DMV ofisine gidince öğrendim NJ DMV ofisine başvurduğumda oradaki görevli SSN ile pasaportum uyuşmadığı için ( ismim ve soy ismim SSN de ters yazıldığı için ) başvurumu kabul etmediler ve sınava giremedim bundan sonra bende SSN imdeki sorunu çözmek için SSN ofisine gittim ama çalişma iznim bittiği için değişiklik yapamayacaklarını söylediler.
    Benim de aklıma şu geldi SSN olmayan insanlar SSN olmadan ehliyet alabiliyor ama bunun için galiba noter onayli SSN imin olmadığını kabul ettığım bir belge doldurmam gerekiyormuş ama sorun şu kı benim bir SSN im var sadece ismi hatali ama sinava giremiyorum SSN olmadığını gösteren belgeyide doldurmaya korkuyorum çünkü formda eğer yanlış bilgilendirme yaparsaniz cezasi olur diyor bu durumda ne yapmalıyım o formu doldursam büyük bir problem Ile karşılaşırmıyım başka yapabileceğim bir şey yok çünkü sinav başvurumu kabul etmiyorlar lütfen bilen birisi varsa yardimci olabilir mi?


  • New Jersey den almış olduğum ehliyeti başka eyaletler de nasıl kullanabilirim ?


  • Herkese merhaba. Miami de 8 gunde ehliyetimi aldim nasil bu kadar hizli aldigimi anlatacagim. Dmv yazili ve surus sinavi icin randevu beklerseniz surec uzun suruyor iki Miami de aydan erkene randevu yoktu.

    Ulkeye giris yaptiktan sonra 5. gun ssa ofisine gidip ssn numarami ogrendim bazi dmv subeleri ssa memurunun imzali bir belge vermesini istiyor bilginiz olsun. Ssn numarami ogrendikten sonra kaldigim eve rental insurance yaptirip esimi ekledim ve birinci adres kanitim bu oldu islem 5 dolar tuttu. Bankaya bu rental insurance ile gidip banka hesabi actim bankadan da aldigim belge ikinci adres kaniti oldu.
    Dmvden randevu alip daha uygun fiyata yazili sinava ve direksiyon sinavina girebilirsiniz fakat ben biran ince halletmek icin ilk once ozel bir surucu okuluna 150 dolar vererek yazili sinava girdim ve gectim. Okuldan aldigim sinav sonucu belgesini, ssa ofisinden aldigim kaseli ve imzali ssn numarami yazan belgemi ve adres kanitlarimi alarak dmv ofisine gittim.

    Burada bir parantez acmak istiyorum gocmenlerin yogun oldugu bolgedeyseniz cogu dmv ofisleri walk-in hizmet vermiyor yani randevu almak zorundasiniz ben bir iki gun boyunca dmv ofisi dolastim ve miami nin guneyinde olan kendaldaki dmv ofisinin walk in ofisi oldugunu ogrendim. Sabah 5 de kalkip siraya girdim ve isimi hallettim. Sinava girdiginiz surucu okuluna bunu sorun onlar bilir hangisi walk in ofisi hangisi degil.

    Dmv ofisine belgeleri verip gorme ve isitme kontrolleri yapildiktan sonra “drivers permit” belgesini aldim bu belge ile ozel bir surucu okulunda direksiyon sinava girebiliyorsunuz. Ozel bir okulda yine 150 dolara direksiyon sinavina girdim ve gectim. Yine okuldan aldigim belge ve drivers permit ile tekrar dmvye gittim ve ayni gun ehliyetimi basip verdiler.


  • @ozanurgun çok teşekkürler hocam , i🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    günaydın herkese aşağıdaki videoyu mutlaka seyredin bazı kurallar eyaletlere göre farklılık gösterse de alt yapısı ana kurallar her yerde aynıdır. Türk direksiyon eğitmeninden nasıl ehliyet alınır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum