F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@Procedure Evet, aynen öyle. Ankara boş durmuyor ve göçmen vizesi randevuları vermeye devam ediyor. Eğer, Ankara ve diğer boş olan postlar sürekli, gelen kadar vize vermeye devam ederse, bahsettigin Meksikalılar yıllık kota yüzünden 5-6 yıldan da uzun bekler. Onların yerinde olsaydın, kuyruk olmayan ülkeler kotayi bizden önce tüketiyor, onlar 2 sene beklerken biz neden 5 sene bekliyoruz, bu nasil adalet demeyecek miydin?
-
Bu durumlar artık o kadar can sıkıcı olmaya başladı ki anlatamam. Erkek arkadasim anne babasi üzerinden 2019dan beri F2B kategorisinde bekliyor. Sizler zaman kaybettikce Meksikadan sınırdan geçip hayatini kurmaya basliyor insanlar😞 Yasal olmayan göçmenlerin işi bile daha kolay
-
@gembruce Filipinler ve dominik gibi ulkelerde 2018 yilindan bekleyen sayisi cok fazla, uzerine bu ulkelerden gelen greencard sahipleri nedense citizenship almiyor.
Redditte ikna edeyim kotadan 1 kisi eksilde 1 one geceriz diye ancak umrunda degil ordakilerin vatandas olmak.
-
@gembruce buradaki problem bence su oldu, yillarca current durumda tuttular ve hem cok basvuru aldi, hem de AOS yapanlarin surecleri hizli ilerledi, 2021 yilinda PD'si olan cok sayida kisi aldi, kotayi tuketti. Bunlar sirali gitmeliydi.
uzerine emin olamadim ancak ya FY2021 ya da FY2022 yilinin F2A kotalari F2023 EB'lerine aktarildi. ( 57bin vize).
gecen sene ayda 8-10k civariyla acilis yapti, bu yil daha istatistikler gelmedi ancak cok daha dusuk olacagini dusunuyorum. 2019 yilinin temmuz ayinda current'a cekme sebepleri kotanin hepsini kullanamayacaklarina yonelik tahmin yapmislardi, bu sene de benzeri olup hizlica ileri cekebilirler, cunku birikim olan PO'lar cok fazla sayida degil, avrupada neredeyse bu kategoride vize verilmiyor, en cok backlog olan filipinler, vietnam, dominik, kuba, colombiya ve meksika ayda 7250 vize verme hizina ilk aylar yaklasabilir ancak sonrasinda bu sayilarin altinda kalacak, hizli bir sekilde ilerletmeleri gerecek. yine de bunlar tahmin.
Ek olarak sacma soyle bir durum var, bizden tam 1 ay once basvurmus insanlar ocak ayinda aldi, neredeyse 10 ay oldu ve bu sekilde giderse 2 yil sonra alabilecegiz. Bence bu da sistemin sacmaligi.
-
@gizemaö onceden ne kullaniliyordu acaba? Remzi Bey kendisi farkina yeni mi varmis?
-
@gembruce size katılıyorum. Çok duygusal bakmamak lazım zaten bu olaya resmi bir kurum sonuçta adamlar için 2020 belki biraz aciklanabilir ama 2017 den bekleyeni covidle bile açıklayamaz. Birazda uzun süre current kalması yaptı bu yığılmayi tabi.
Zaten şu da bir gerçek bayilmiyorlar bize ülkelerine gitmemiz için burada ülke ayrımı yok ki dünya geneli bir kota var ve bu kotanin olması bile bizlere zaten, işine geliyorsa bekle demenin bir yolu. Hepimiz bazen burada sanki bir yetkili varmış gibi sitem ediyoruz ama malesef herkes şuan aynı mağduriyeti yaşıyor. Bizimki biraz dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali oluyor. Ama en azından beyin fırtınası yapıp mantık yürütmeye çalışıyoruz. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Adamların bize kişisel husumeti yok sonuçta bu mantıkla bakarsak bazı ülkelerden nefret mi ediyorlar? Önemli olan kendi sistemlerini işletmek.
2019 yılına kadar geldiklerine göre 2017 ve 18 bitmiş olmalı. 2020 yilininda (gerilemeden once) yarısını geçmişlerdi zaten bir süre sonra hızlı bir ilerleme olacağını umuyorum. Başkada çare yok zaten sabırla bekliyoruz. -
@acgx FY200'de FP'den kullanılmayan (ya da kullandırılmayan, hangisi doğru bilmiyorum) 57000, FY2023'te EP'ye aktarildi. Mantıklı olan 2023 FP'ye aktarılması aslında. Neden EP bilmiyorum. FP'de kalsa buradaki herkesin isi çözülmüş olurdu. 1-2 ay ile kacirdik sonuçta.
-
-
@belgin efendim buyrun.
-
Merhabalar, greencard talihlisi olarak 2022 yılının temmuz ayından beri amerikadayım. Bu süreç içerisinde evlenemediğimiz için eşime F2A başvurusu yaptık, an itibariyle 14 aydır cevap bekliyoruz.
Sorum şu ki F2A süreci devam ederken eşim adına DV greencard başvurusu yapmamızda bir sakınca var mıdır?
-
@caganpaker DV lottery’e başvurabilirsiniz, bu 2 süreç birbirini etkilemez. Kazanırsanız hangi süreç daha hızlı ilerlerse o yöntemle green card sahibi olabilirsiniz.
-
@baris ama siz sanrım Abd vizesine başvurup red almadınız, çünkü ben Red aldığım için Abd vizesinden red alan Canada vizesi alamıyormuş çok saçma, aynı sistemi kullanıyorlarmış
-
Hiç onay alan varmı benim başvuru tarihime yakın kişiler yazabilir mi pskolojim okadar bozulduki artık iyi bişeyler duymam gerekiyor 😞bu arada bizim servisimiz vermont olarak değişmiş
-
@memol1994 bunlar bence şehir efsanesi çünkü ortak bazı sistemler kullansalar bile her ülke vize başvurularıni kendi özelinde inceler. Kaldı ki çok örnek gördüm birinden red alıp diğerinden onay alan. Kanada en çok niyet mektubuna ve orada anlatilanlarin gönderdiğiniz evraklar ile desteklenmesine bakıyor. Tutarlı bir başvuru ve iyi yazılmış bir niyet mektubu ile alabilirsiniz. Yurt dışı çıkışları olan bir pasaport , basvuru türüne uygun miktarda parada etkili olacaktır.
-
@lina sizi çok iyi anlıyorum. Hepimizin iyi haberler duymaya ihtiyacı var. Servisin değişmesi güzel haber olabilir. Yogunluklara göre transfer ettikleri için belkide daha erken onay alırsınız. Sıkmayın canınızı demek kolay biliyorum ama elimizden gelen bir şeyde yok en azından umutlu olalım inşallah yakında buradan bol bol güzel haberler duyacağız🙏
-
@lina tarihlerimiz aynı benimde dosyam vermont a transfer oldu .hala onay gelmedi 😔
-
@lina nereye değişmiş bizimkinden tık yok vatandaşlığa geçtiği halde 😔😔😔
-
@ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
@memol1994 bunlar bence şehir efsanesi çünkü ortak bazı sistemler kullansalar bile her ülke vize başvurularıni kendi özelinde inceler. Kaldı ki çok örnek gördüm birinden red alıp diğerinden onay alan. Kanada en çok niyet mektubuna ve orada anlatilanlarin gönderdiğiniz evraklar ile desteklenmesine bakıyor. Tutarlı bir başvuru ve iyi yazılmış bir niyet mektubu ile alabilirsiniz. Yurt dışı çıkışları olan bir pasaport , basvuru türüne uygun miktarda parada etkili olacaktır.
Şöyle ki havayolu personeliyim o yüzden Kanada ya 20 kere gittim belki hatta bu ay yine kanada ya gidicem fakat vizecilerle görüştüğümde Abd den red aldığım için %99 red vereceklerini söylüyorlar boşuna param gideceği için başvurmamamı tavsiye ediyorlar
-
Arkadaslar 4 ay once F2A vizesine basvurdum. Tahmini sure 12 ay vs gosteriyordu, ilk 2 ay duzenli gitti 11,10 ay derken 3.ayda beklenilenden cok daha fazla surecek gibi birsey yaziyordu canim sikildi bakmadim. Neyse gecen gun bir bakayim dedim 2 ay gosteriyor :smiling_face: (Aktif olarak dosya inceleniyor yaziyor) Yabanci forumlardan da baktim ayni durumu yasayan bircok kisi var ve 1-2 senedir bekliyorlarmis. (Bu arada mulakat yerimiz polonya)
Son 3-5 sayfaya baktimda konudan alakasiz seyler konusulmus. Acaba bu kategoridekilerin son durumu ve yorumlari nedir? Cok merak ediyorum.
Saygilarimla. -
@cgokhan merhaba bu güzel haber. Konudan alakasız şeyler konusulmasinin aslında bir nedeni bu kategoride uzun zamandır hiç bir gelişme olmamasi. 30 aydır uscisden onay alamamış arkadaslarimiz olduğu gibi bultenin gerilemesinden dolayı mülakatlarinda durup bir yıldır mülakat bekleyen bizler varız. Uzunca bir süredir tek bir uscis onayi duymadik burada. Şuan başlıkta özetle son durum bu ve buna yakın örnekler... sizin mülakat yeriniz onayinizda belki bir fark yaratabilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum