Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank Durum felaket ve inanılır gibi değil. Ve herhangi bir mantığı yok ( En başından beri söylediğim konu ) yani bazı aylar hiç verilmemiş , bazı aylar 1 . Düşünebiliyormusun son 1 yılda F2A kategorisine ne kadar vize verilmiş ? Toplasan 50 kişiyi geçmez. Ayrıca konsolosluğun toplamda verdiği vize sayısına göre oranına baktığında iş daha da ilginç bir hal alıyor. Yani yaklaşık son aylarda 500-600 immagrant visa verdilerse aylık olarak F2A kategorisine %1 bile verilmemiş. Ki A tablosu current olmasına rağmen.
    Ben yine de iddia ediyorum Visa Bulletin işinin ( A Tablosu ) interview ile mantıksal bir bağlantısı YOK.


  • @Procedure Dunya genelindeki rakamlara bakılınca family preference kategorisinde verilen vizelerde bir azalma yok. Bu da demek oluyor ki backlog'un cut-off tarihinin gerisine uzandigi yerler gercekten var. Cut-off tarihini current yapmayarak tüm dünyayı PDye gore onceliklendirmis oluyorlar. Kapasitesi yüksek ya da backlog'u kısa ülkelerden başvuranların kalabalık ülkelerden başvuranların önüne gecmesi engelleniyor. Aksi durumda, ornegin Avrupalılara her zaman Meksikalilardan önce aile birleşimi saglanir. Bizim beklememizin Meksikaliya ne faydası var diyeceksin. Cevabi kategorinin yıllık kotasinin olması. Tek başına TR onemli bir kota doldurmuyor ama backlogu kısa olan tüm ülkeleri cut-off ile devreden cikarinca Meksika gibi uzun kuyruklu ulkelere ciddi miktarda kota aciliyor. Zaten yıllardır bu yapilmadigi icin 2018 oncesinden PD'si olup hala bekleyenler var o ülkelerden. Bizim gibi ülkelerden bekleyen olmadıgı icin de Ankara'nin vize kapasitesi diğer kategorilere kullanılıyor. Bizim icin uzucu ama uzun suredir bekleyenler icin iyi. IR kategorisi gibi family preference icin de kota olmasaydı keske. Muhtemelen bu durum yaşanmazdı.


  • @gembruce tamamen saçma ve mantık dışı bir uygulama. O yüzden genel bir algoritma olduğunu düşünmüyorum ya da mevcut algoritmanın hakkaniyetli olduğunu..


  • @Procedure Konu hakkaniyetse 5 yildan uzun suredir ayni vize icin bekleyenlerin 2-3 yıldır bekleyenlerin önüne alinması son derece mantıklı. Üstelik ülke ayrımı yapmadan. Kotanin tamamini kullandıkları surece önce gelenin önce vize alması gayet adil. Toplam rakamları görmeden önce farklı düşünüyordum ama su an karardan dolayı suçlamıyorum. Keske tüm süreç icin bekleyeceğimiz öngörülen sureyi paylaşsalardı da biz de ona gore hayatimizi planlayabilseydik.


  • Merhabalar takip ettiğim avukat paylaşmış bende görselini paylaşıyorum umarım doğrudur


  • Kasım 2023 için uscis tüm aile destekli kategorileri ve tüm istihdam temelli kategorilerindeki başvuru sahiplerinin dosyalama tarihleri dates for filling chart tablosunu kullanmaları gerekiyor kasım 2023 vize bültenine göre f2A kategorisi 1 Eylül 2023 olacak


  • Görseli paylaşsaydım yazıyı aynen paylaştım bu bizler için iyi bişey mi bülten hızlandı demek mi bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim herkese iyi akşamlar


  • @gembruce nasıl anlayamadım . Mesela Meksika da diyelimki 2500 kişi bekliyor ama türkiyede 100 kişi bekliyor f2a kategorisinde ve 2.500 kişi 100 kişiden önce başvurmuş durumda. Ama Ankarada konsoloslukta da toplam iş adedi aylık600 ve diğer kategoriler diyelim toplamı 500. Bu durumda Hepimiz Meksikayı bekleyelim ve Ankara boş olmasına rağmen.
    Bu mu mantık ve akıl çerçevesinde iş yapmak , Hakkaniyet bu mudur ??
    Neyse boşa kürek çekiyorum anlatmakla. Herkese bol şans diliyorum. Sağlıkla kalın..

  • ⭐⭐

    @lina bununla ilgili cevabımı aşağıdaki iletide bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/394515


  • @Procedure Evet, aynen öyle. Ankara boş durmuyor ve göçmen vizesi randevuları vermeye devam ediyor. Eğer, Ankara ve diğer boş olan postlar sürekli, gelen kadar vize vermeye devam ederse, bahsettigin Meksikalılar yıllık kota yüzünden 5-6 yıldan da uzun bekler. Onların yerinde olsaydın, kuyruk olmayan ülkeler kotayi bizden önce tüketiyor, onlar 2 sene beklerken biz neden 5 sene bekliyoruz, bu nasil adalet demeyecek miydin?


  • Bu durumlar artık o kadar can sıkıcı olmaya başladı ki anlatamam. Erkek arkadasim anne babasi üzerinden 2019dan beri F2B kategorisinde bekliyor. Sizler zaman kaybettikce Meksikadan sınırdan geçip hayatini kurmaya basliyor insanlar😞 Yasal olmayan göçmenlerin işi bile daha kolay


  • @gembruce Filipinler ve dominik gibi ulkelerde 2018 yilindan bekleyen sayisi cok fazla, uzerine bu ulkelerden gelen greencard sahipleri nedense citizenship almiyor.

    Redditte ikna edeyim kotadan 1 kisi eksilde 1 one geceriz diye ancak umrunda degil ordakilerin vatandas olmak.


  • @gembruce buradaki problem bence su oldu, yillarca current durumda tuttular ve hem cok basvuru aldi, hem de AOS yapanlarin surecleri hizli ilerledi, 2021 yilinda PD'si olan cok sayida kisi aldi, kotayi tuketti. Bunlar sirali gitmeliydi.

    uzerine emin olamadim ancak ya FY2021 ya da FY2022 yilinin F2A kotalari F2023 EB'lerine aktarildi. ( 57bin vize).

    gecen sene ayda 8-10k civariyla acilis yapti, bu yil daha istatistikler gelmedi ancak cok daha dusuk olacagini dusunuyorum. 2019 yilinin temmuz ayinda current'a cekme sebepleri kotanin hepsini kullanamayacaklarina yonelik tahmin yapmislardi, bu sene de benzeri olup hizlica ileri cekebilirler, cunku birikim olan PO'lar cok fazla sayida degil, avrupada neredeyse bu kategoride vize verilmiyor, en cok backlog olan filipinler, vietnam, dominik, kuba, colombiya ve meksika ayda 7250 vize verme hizina ilk aylar yaklasabilir ancak sonrasinda bu sayilarin altinda kalacak, hizli bir sekilde ilerletmeleri gerecek. yine de bunlar tahmin.

    Ek olarak sacma soyle bir durum var, bizden tam 1 ay once basvurmus insanlar ocak ayinda aldi, neredeyse 10 ay oldu ve bu sekilde giderse 2 yil sonra alabilecegiz. Bence bu da sistemin sacmaligi.


  • @gizemaö onceden ne kullaniliyordu acaba? Remzi Bey kendisi farkina yeni mi varmis?


  • @gembruce size katılıyorum. Çok duygusal bakmamak lazım zaten bu olaya resmi bir kurum sonuçta adamlar için 2020 belki biraz aciklanabilir ama 2017 den bekleyeni covidle bile açıklayamaz. Birazda uzun süre current kalması yaptı bu yığılmayi tabi.
    Zaten şu da bir gerçek bayilmiyorlar bize ülkelerine gitmemiz için burada ülke ayrımı yok ki dünya geneli bir kota var ve bu kotanin olması bile bizlere zaten, işine geliyorsa bekle demenin bir yolu. Hepimiz bazen burada sanki bir yetkili varmış gibi sitem ediyoruz ama malesef herkes şuan aynı mağduriyeti yaşıyor. Bizimki biraz dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali oluyor. Ama en azından beyin fırtınası yapıp mantık yürütmeye çalışıyoruz. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Adamların bize kişisel husumeti yok sonuçta bu mantıkla bakarsak bazı ülkelerden nefret mi ediyorlar? Önemli olan kendi sistemlerini işletmek.
    2019 yılına kadar geldiklerine göre 2017 ve 18 bitmiş olmalı. 2020 yilininda (gerilemeden once) yarısını geçmişlerdi zaten bir süre sonra hızlı bir ilerleme olacağını umuyorum. Başkada çare yok zaten sabırla bekliyoruz.


  • @acgx FY200'de FP'den kullanılmayan (ya da kullandırılmayan, hangisi doğru bilmiyorum) 57000, FY2023'te EP'ye aktarildi. Mantıklı olan 2023 FP'ye aktarılması aslında. Neden EP bilmiyorum. FP'de kalsa buradaki herkesin isi çözülmüş olurdu. 1-2 ay ile kacirdik sonuçta.



  • @belgin efendim buyrun.


  • Merhabalar, greencard talihlisi olarak 2022 yılının temmuz ayından beri amerikadayım. Bu süreç içerisinde evlenemediğimiz için eşime F2A başvurusu yaptık, an itibariyle 14 aydır cevap bekliyoruz.

    Sorum şu ki F2A süreci devam ederken eşim adına DV greencard başvurusu yapmamızda bir sakınca var mıdır?

  • ⭐⭐

    @caganpaker DV lottery’e başvurabilirsiniz, bu 2 süreç birbirini etkilemez. Kazanırsanız hangi süreç daha hızlı ilerlerse o yöntemle green card sahibi olabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum