F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@ICu Green kartlının adına kira sözleşmesi gibi bir belge bekliyorlardı anladığım. Türkiye’de yerleşik birisinin böyle bir belge sağlaması zor. Bu şekilde evlilik nedeniyle eş için green kart başvurusu olmasa gir-çıklar bir şekilde halledilir zaten. Ama eşe green card başvurusu yapılacaksa bu gibi durumları bir araştırmak iyi olabilir.
-
@lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
@ICu Green kartlının adına kira sözleşmesi gibi bir belge bekliyorlardı anladığım. Türkiye’de yerleşik birisinin böyle bir belge sağlaması zor.
Evet bu mantıklı. Bunu yazılı şartlarda görmedim ben ama yazılı olmayan kurallarından biri olabilir. Yazılı olmayan bir sürü kuralları var zaten
Bu arada Tr'de bekleyerek eşine GC alan kişinin üzerinde kira sözleşmesi yoktu
-
ABD'ye hiç giriş yapmadan gecen 14 yılin ardından expire olmuş bir GC ile ülkeye giriş yapmayı deneyen biri olarak, 1 yılı asan ülke disinda kalma surelerinde, sinir polisine o sure zarfında ABD'de yasama isteginizi ve ülke ile baginizi koruduğunuzu ispatlamanız gerektiğini söyleyebilirim. Satın alinmis ya da kiralanmış bir ev (satın alındıysa hala ödenen borcunun olması daha iyi), otomobil (kredi ile alindiysa ve hala ödeniyorsa daha iyi), devam eden ABD'de bir is (calisan ya da ortak) isinizi fazlasıyla kolaylastirir. Bir de para kazanmasanız dahi her yıl tax return file etmek onemli. Ama en iyisi disarida gecen surenin 6 ayi asmamasini saglamak. Masraflı ama kafanız rahat olur. 2 yıldır; 3-5 ay TR, 1 ay ABD seklinde yaşıyorum ve diğer saydiklarimin hepsini de yapıyorum. Sınırda hiç başım agrimadi.
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Bu arada aşağıda her ay kategorilere göre verilen vize sayılarını paylaşıyorum.
Bu verilere göre F2A ile ilgili bizim gibi bekleyenlerin işi çok ama çok zor maalesef.
July 2023 7 vize verilmiş Ağustos 2023 11 kişi tahmin edin durumu.. Maalesef Visa Bulletin vs tarihler bence hikaye gerçek bu listelerde açık açık görülüyor.
Hatta bazı aylar F2A ya hiç vize bile verilmemiş.
Herkese bol şanslar..
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics/monthly-immigrant-visa-issuances.html -
L lumos bu başlıktan bahsetti
-
@Procedure FXleri de dahil etmeniz lazım. Ülke limitinden exempt olanları gösteriyor. Rakam toplamda az yine de tabii. Ankara ve tüm dünya rakamlarını paylaşıyorum. Dunya çapındaki aile birleştirme rakamlarına baktigimizda, Nisan sonrası donemin oncesine Gore Mart ayi hariç bir pek gerilemedigini goruyoruz. Ağustos ayındaki düşüş backlogun ermesi nedeni ile sanırım. Eylül aciklaninca teyit edilir. Ekim icin 13 aylık ilerleme umit vericiydi ama Kasim'da 1 gün dahi ilerlememesi beni bitirdi.
VIZE TURU BAZINDA ANKARA

VIZE KATEGORISI BAZINDA ANKARA

VIZE TURU BAZINDA TUM DUNYA

VIZE KATEGORISI BAZINDA TUM DUNYA

VIZE TURLERININ ACIKLAMALARI VE KATEGORILERI

-

Arkadaşlar hepinize merhaba , Avukat Remzi Kulen böyle bir post paylaşmış. Bu ay ki mülakatlarda tüm kategoriler için Dates For Filing chart tablosunun kullanacağını belirtmiş.
-
@gizemaö Mülakat için sadece ve sadece A . Final Action Dates tablosu baz alınır. Burada bahsedilen her ay bülten açıklamasında yer alan AOS, I-485 formunu doldurmak için hangi tablonun baz alınması gerektiği. Kasım ayı için B. Date for filing tablosu baz alınıyor. ( B tablosu aynı zamanda Consular Processing yapanlar için DS-260 formunu doldurabilmek anlamına geliyor )
-
@Procedure Ağustos 2023'te sadece F2B kategorisinde 1 vize verilmiş o da TR vatandaşı değil.
Temmuz 2023'te 7 adet verilen F2A vizesinden sadece 1 tanesi TR vatandaşı. Bir de böyle durumlar var maalesef..
Temmuz 2023 doğum ülkesine göre verilen vize sayıları:
-
@tufank Durum felaket ve inanılır gibi değil. Ve herhangi bir mantığı yok ( En başından beri söylediğim konu ) yani bazı aylar hiç verilmemiş , bazı aylar 1 . Düşünebiliyormusun son 1 yılda F2A kategorisine ne kadar vize verilmiş ? Toplasan 50 kişiyi geçmez. Ayrıca konsolosluğun toplamda verdiği vize sayısına göre oranına baktığında iş daha da ilginç bir hal alıyor. Yani yaklaşık son aylarda 500-600 immagrant visa verdilerse aylık olarak F2A kategorisine %1 bile verilmemiş. Ki A tablosu current olmasına rağmen.
Ben yine de iddia ediyorum Visa Bulletin işinin ( A Tablosu ) interview ile mantıksal bir bağlantısı YOK. -
@Procedure Dunya genelindeki rakamlara bakılınca family preference kategorisinde verilen vizelerde bir azalma yok. Bu da demek oluyor ki backlog'un cut-off tarihinin gerisine uzandigi yerler gercekten var. Cut-off tarihini current yapmayarak tüm dünyayı PDye gore onceliklendirmis oluyorlar. Kapasitesi yüksek ya da backlog'u kısa ülkelerden başvuranların kalabalık ülkelerden başvuranların önüne gecmesi engelleniyor. Aksi durumda, ornegin Avrupalılara her zaman Meksikalilardan önce aile birleşimi saglanir. Bizim beklememizin Meksikaliya ne faydası var diyeceksin. Cevabi kategorinin yıllık kotasinin olması. Tek başına TR onemli bir kota doldurmuyor ama backlogu kısa olan tüm ülkeleri cut-off ile devreden cikarinca Meksika gibi uzun kuyruklu ulkelere ciddi miktarda kota aciliyor. Zaten yıllardır bu yapilmadigi icin 2018 oncesinden PD'si olup hala bekleyenler var o ülkelerden. Bizim gibi ülkelerden bekleyen olmadıgı icin de Ankara'nin vize kapasitesi diğer kategorilere kullanılıyor. Bizim icin uzucu ama uzun suredir bekleyenler icin iyi. IR kategorisi gibi family preference icin de kota olmasaydı keske. Muhtemelen bu durum yaşanmazdı.
-
@gembruce tamamen saçma ve mantık dışı bir uygulama. O yüzden genel bir algoritma olduğunu düşünmüyorum ya da mevcut algoritmanın hakkaniyetli olduğunu..
-
@Procedure Konu hakkaniyetse 5 yildan uzun suredir ayni vize icin bekleyenlerin 2-3 yıldır bekleyenlerin önüne alinması son derece mantıklı. Üstelik ülke ayrımı yapmadan. Kotanin tamamini kullandıkları surece önce gelenin önce vize alması gayet adil. Toplam rakamları görmeden önce farklı düşünüyordum ama su an karardan dolayı suçlamıyorum. Keske tüm süreç icin bekleyeceğimiz öngörülen sureyi paylaşsalardı da biz de ona gore hayatimizi planlayabilseydik.
-
Merhabalar takip ettiğim avukat paylaşmış bende görselini paylaşıyorum umarım doğrudur
-
Kasım 2023 için uscis tüm aile destekli kategorileri ve tüm istihdam temelli kategorilerindeki başvuru sahiplerinin dosyalama tarihleri dates for filling chart tablosunu kullanmaları gerekiyor kasım 2023 vize bültenine göre f2A kategorisi 1 Eylül 2023 olacak
-
Görseli paylaşsaydım yazıyı aynen paylaştım bu bizler için iyi bişey mi bülten hızlandı demek mi bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim herkese iyi akşamlar
-
@gembruce nasıl anlayamadım . Mesela Meksika da diyelimki 2500 kişi bekliyor ama türkiyede 100 kişi bekliyor f2a kategorisinde ve 2.500 kişi 100 kişiden önce başvurmuş durumda. Ama Ankarada konsoloslukta da toplam iş adedi aylık600 ve diğer kategoriler diyelim toplamı 500. Bu durumda Hepimiz Meksikayı bekleyelim ve Ankara boş olmasına rağmen.
Bu mu mantık ve akıl çerçevesinde iş yapmak , Hakkaniyet bu mudur ??
Neyse boşa kürek çekiyorum anlatmakla. Herkese bol şans diliyorum. Sağlıkla kalın.. -
@lina bununla ilgili cevabımı aşağıdaki iletide bulabilirsiniz:
-
@Procedure Evet, aynen öyle. Ankara boş durmuyor ve göçmen vizesi randevuları vermeye devam ediyor. Eğer, Ankara ve diğer boş olan postlar sürekli, gelen kadar vize vermeye devam ederse, bahsettigin Meksikalılar yıllık kota yüzünden 5-6 yıldan da uzun bekler. Onların yerinde olsaydın, kuyruk olmayan ülkeler kotayi bizden önce tüketiyor, onlar 2 sene beklerken biz neden 5 sene bekliyoruz, bu nasil adalet demeyecek miydin?
-
Bu durumlar artık o kadar can sıkıcı olmaya başladı ki anlatamam. Erkek arkadasim anne babasi üzerinden 2019dan beri F2B kategorisinde bekliyor. Sizler zaman kaybettikce Meksikadan sınırdan geçip hayatini kurmaya basliyor insanlar😞 Yasal olmayan göçmenlerin işi bile daha kolay
-
@gembruce Filipinler ve dominik gibi ulkelerde 2018 yilindan bekleyen sayisi cok fazla, uzerine bu ulkelerden gelen greencard sahipleri nedense citizenship almiyor.
Redditte ikna edeyim kotadan 1 kisi eksilde 1 one geceriz diye ancak umrunda degil ordakilerin vatandas olmak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum