Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Dosyasını taşıyan bir kişi yurt dışındaki konsolosluğa yeminli tercüme gerektiren belgeleri verirken ıslak imzalı ve kaşeli belgelerin aslını mı vermelidir yoksa yeminli tercüman ıslak imzalı ve kaşeli belgeyi tarayıp tarafıma iletse ben çıktı alıp konsolosluğa versem bi sorun olur mu? Çünkü ben şu an yurt dışına çıkmayı düşünüyorum belgeleri mülakat tarihim belli olduktan sonra topluyacağıma göre bir veya iki tane tercüme için Türkiye’ye gel git yapmak zorunda kalmak istemiyorum ya da gel git yapmak zorunda mıyım ?

• Merhaba arkadaşlar, Dosya taşıma maili ile alakalı acaba ankara konsolosluğunun birden fazla ülkeye baktığından dolayı yoğun olduğundan bize sıra gelmesi konusunda çekincelerimiz olduğundan bahsetsek bu şikayet gibi mi olur? Yoksa direkt dosyamı taşımanızı rica ediyorum mu yazmalıyım ? Bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

• @Lifepark-0 Ben bu cari yılda Ankara konsolosluğunun dağıttığı mülakat sayısının çok az olduğunu, CN’ımın büyük olduğunu, bu performansla giderse mülakat alamayarak hakkımın yanmasından endişelendiğimi yazdım. Talebinizi çok detaylandırmayın. Mümkün olduğu kadar kısa ve net yazın.

• @ozmell hak yok ki,lütuf var

• @hsn-kartal hayır mukakat kaldıgı yerden devam eder mı? Onu soruyorum. Konsoslosluk kapandı sonra açıldı dıyelım,herkes mı greencard sasnsını kaybedıyor onu anlamadım

• @atalardankalanbirben Merhaba, nerelere mail attınız acaba herhangi olumlu olumsuz dönen oldu mu ?

• @Kerem-Turgut merhaba bu konu ile ilgili dosyanızı açtırmayın.

• @burcugulsn Burcu hanım merhaba, bu savaş vs işlerinden dolayı Amerika'ya giremeyeceğinizden endişeli misiniz aralık gibi giriş yapmayı dusundugunuzu belirtmişsiniz sonucta ne olacağı belli değil

• @misha90 merhaba gerçekten çok endişeliyiz fakat tüm planlamaları ona göre yaptık 3 aralıkta miamiden giriş yapacağız inşallah. Tüm dualarım masum insanların daha fazla zarar görmeden bir an önce bu savaşın son bulması.

• politik durumlar sebebiyle bizim GC mulakatlarini yalan ederler mi ?

• @burcugulsn İnşallah sorun cıkmaz. Tüm dualarımız o yönde bırakın israil'i tüm dünya savaşa girip 3. dünya savasına yol acacak gibi sanki gidişat 😞

• @atalardankalanbirben Belgelerin asillari, belgelerin Ingilizce olmamasi halinde asillarinin yeminli (hatta bazen noter onayli yeminli ve apostilli) tercumelerini vermelisiniz.

Zamani gelince size postalayabilirler herseyi, fiziksel olarak gitmenize gerek yok ki Turkiye'e, boyle bir kayginiz varsa sizin adiniza Turkiye'de bu islemler icin noterden vekalet de verebilirsiniz guvendiginiz bir kimseye.

• ⭐⭐⭐

@ozmell Tamamen konsolosluga bagli, ama mali yil biterse bu surecte mulakat alabilme hakkiniz maalesef yaniyor. Ya da son aylarda acilirsa konsolosluk bu durumda da dagitim yapacaklarinin ya da kime ne kadar yapacaklarinin garantisi yok. Mesela gecen sene fiilen kpanmadi ama kapanmis gibi davrandilar DV talihlilerine karsi; 2022 de toplu dagitim yaptilar gibi. Pandemi donemi tamamen kapandi ve cogu kimseler magdur oldu.

• @Meho35 hiç bir yere mail atmanıza gerek yok aa sizi atlamışız mülakat gönderelim hemen şimdi demeyecekler bir sonraki mülakat dağıtımını bekleyeceksiniz. Geçtiğimiz senelerdede benzer durumlar oldu atlanan dosyalar

• @Meho35 bana da aynısı oldu. 200 yeni geldi

• @furkansn Size tavsiyem; özel bir gerekçesi yoksa mülakat alana kadar aracınızı satmayın. Hiç bir mülkünüzü satmayın. Zamanı geldiğinde aracınızı elden çıkartıp parayı yatırırsınız. Paranın kaynağı sorulduğunda (sorulursa) açıkca söyleyin. Bunda yasal olmayan, saklanacak bir şey yok.

Bu arada, bankada nakit göstermek, araç ev göstermekten iyidir.

• @drhalilyilmaz DV2022- DV2023 mülakat deneyimleri başlıklarına bakabilirsiniz.

• @eray26 ederler.

• @gucarslan insallah boyle seyler olmaz ve kimse magduriyet yasamaz.Sadece Turkleri mulakatta eleyebilirler o zaman. Insallah olmaz boyle seyler

• Merhaba arkadaşlar evlendikten sonra asıl talihli rus vatandaşı eşimin soyisimi değiştiğinde yeni bir ds formu talep edip sıfırdan doldurmaya başlayabilir miyiz? (Add applicant-supouse kısmında olmaması gereken birinin bilgileri de var onu da silmek istiyoruz)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k