Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar, 16 Ekim pazartesi günü parmak izi randevu kağıdı adresimize ulaşmış ama posta kutusunu dün kontrol ettiğimiz için dün gördük. USCIS sisteminde de parmak izinin gönderildiğine dair bir ibare yoktu o yüzden gelmesi sürpriz oldu.

    25 Ekim'e USCIS Chicago South ASC'ye vermişler randevuyu. Biz bugün erkenden gidip vermek istedik parmak izini.
    Oraya 11'de varmıştık ama nedense yemeğe gideceğiz 12'de gelin dediler.

    12'de gittik. Randevu günü dersimiz olduğunu söyleyip o yüzden erken geldiğimizi belirttik. İçeri aldılar. Ama içerideki parmak izini alacak kişi bizi erken aldığı için diğer görevliye kızdı. Fakat yine de aldılar parmak izlerimizi.

    Daha sonra akşam üzeri ikimizin de parmak izleri uscis sisteminde hem green kart hem de çalışma izni başvurusu için alındığını belirten güncelleme geldi.

    Umuyorum ki bundan sonraki aşama USCIS görüşme randevusu gelmesi ya da görüşme olmadan onay gelmesi olur. Lawfully'de bizimkine benzer dosyalar içinde %41 oranında görüşme olmadan onay geldiğine dair bir ibare var artık ne kadar doğru bilmiyorum.

    2 Ekim'de I-485 Receipt kağıtlarımız elimize ulaştığında gittiğimiz okullara early withdrawal (okulu yarıda bırakma) yapıp statümüzü bitirmek (Terminate) istediğimizi belirttik ve okullarımızı bıraktık artık Green Kart statümüz pending olduğu için.

    Bekleyen herkese bol şans. Sorusu olanlar yazabilir.


  • @gokhanabd, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Plus19 Merhaba hocam sizi yabanci olan forumdan da takip ediyorum. Bizde letterimizi bekliyoruz bio icin onerilen tarihte mi gittiniz? Walk in yaptiniz gozukuyor bu sureci aciklar misiniz acaba 🙂 tesekkurler

    https://yesilkartforum.com/forum/post/394719

    Merhaba mesajı şimdi gördüm ama siz yazdıktan 20 dakika sonra ben de süreci açıklamıştım. Linkten görebilirsiniz. Sorunuz varsa alabilirim.


  • @Plus19 merhaba dosya numaranız current olduktan sonra mı başvuru yaptınız yoksa daha öncesinde mi başvuru yaptınız.


  • @Burak-Elmacı, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Plus19 merhaba dosya numaranız current olduktan sonra mı başvuru yaptınız yoksa daha öncesinde mi başvuru yaptınız.

    1 Ekim'de Current olduk Ama vize bülteninde numaranız açıklandığında başvuru yapabiliyorsunuz. Ağustos ayında başvurumuzu yollayabilirdik eğer hazır olsaydı. Eylül 19'a ancak hazırlayıp gönderebildik.


  • @Plus19 cevabınız için teşekkür ederim; inşallah bir an önce gc alırsınız 🙏🏻 bizde şubat mart gibi Amerikaya gelerek süreci orada devam ettirmek istiyoruz malum dosya numaramız biraz yüksek Ankara’nın performası da çok iç açıcı değil gibi duruyor.


  • @Burak-Elmacı Burak Bey , Subat ? Mart ayini gecirmemenizi onemle tavsiye ederim .


  • @Plus19 Bizim Avukat GC elimize ulasana kadar F1 Statunuzu koruyun birakmayin ne olur ne olmaz demisti . Bende genelde ayni tavsiyede bulunuyorum . Zira Mulakata giderken bizden devamlilik Raporu istediler Okuldan , bunuda mulakat esnasinda gun gun hafta hafta kontrol ettiler .
    Bagli bulundugunuz Field Office e gore mulakatiniz normal sartlarda parmak icinde 45 gun sonra gibi geliyor ortalamada . Filed Office e tabiki cok bagli bir durum . Mulakatsiz onay ihtimali az da olsa yinede tabiki var . Bol Sans


  • @Figen bizde geçirmemek için elimizden geleni yapacağız benim pasaport yenilemem gerekiyor eğer pasaport süresinin bitmesine 6 aydan fazla süre olduğu için yapılmaz ise mecburen Mart ayı ortası yada sonu gibi gelebileceğiz.


  • @Burak-Elmacı Merhaba, Kanunen 2. pasaport alabiliyorsunuz. Kanunen buna bir engel yok durum yok. Benim 1. 10 yıllık pasaportun bitmesine 1 yıldan fazla bir süre vardı, yenisini aldım. Memur kadın 1. pasaportu iptal etmiyorum onu Amerika'nın giriş problemi yaptığı ülkelerde kullanırsın dedi. 2. Pasaport (10 yıllık yine yenisi) ile Amerika'ya girersin dedi.
    Saygılarımla,

    Sık sorulan sorular;
    8. Soru; Bir Kişi En Fazla Kaç Pasaport Alabilir?
    Cevap: Bir kişi en fazla iki geçerli pasaport alabilmektedir.


  • @Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Plus19 Bizim Avukat GC elimize ulasana kadar F1 Statunuzu koruyun birakmayin ne olur ne olmaz demisti . Bende genelde ayni tavsiyede bulunuyorum . Zira Mulakata giderken bizden devamlilik Raporu istediler Okuldan , bunuda mulakat esnasinda gun gun hafta hafta kontrol ettiler .
    Bagli bulundugunuz Field Office e gore mulakatiniz normal sartlarda parmak icinde 45 gun sonra gibi geliyor ortalamada . Filed Office e tabiki cok bagli bir durum . Mulakatsiz onay ihtimali az da olsa yinede tabiki var . Bol Sans

    Bildiğim kadarıyla yasal olarak statünüzü Current olup USCIS tarafından receipt alana kadar korumanız yetiyor. Ama tabi olası ret durumunda başka bir statünüz kalmıyor. Öyle bir risk var.


  • @Plus19 hayırlı olsun. Ben de AOS düşünüyorum da CS 137xx, acaba Amerikaya ne zaman giriş yapmamı tavsiye edersiniz?
    Muhtemelen numaram ocak-subat gibi aktif olur. AOS, kura sonuçları aciklanmadan Amerikada olanlar icin diye biliyorum. Turist vizesiyle gidip nunarasi ordayken aktif olanlar için sorun olmaz inşallah bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler


  • Merhaba 2024 Case number 1377X. Dosya taşıma ve AOS, turist vizesiyle, arasında daha garanti olan hangisidir?Turist vizesiyle Amerikaya gitmeden AOS yaptiran arkadaşlar varmı mıdır ne kadar sürede green card aldınız?


  • @steward59 forumdaki başarılı ve başarısız AOS deneyimlerini okudunuz mu? Başarılı ve başarısız deneyimlerin imzalarına bakınca tahmini tarih konusunda bir fikir verecektir ve bu konuda danışmanlık veren forum kullanıcıları da sizi yönlendirebilir. Kişisel görüşüm Ocak ayında giriş yaparak Mart ortası veya Nisan başında işlemlerinizi başlatmanızın daha güvenli bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bu durumda olası DV sürecinin erken bitme olasılığı ihtimaline karşın da bir nebze önleminizi almış olursunuz. Tecrübeli kullanıcılar da yorum yapacaktır. Süreç biraz deneyimleri gözlemlemek, süreci iyi okumak, field office’in performansı ve şansa kalıyor biraz…

    Edit: aynı soruyu 3-4 farklı başlık altında tekrar sormuşsunuz, doğru başlıkta soruyu sormanız ve cevabını beklemeniz doğru olacaktır 👍


  • @steward59 Bence vizeniz varsa şu anda gelin. Beklemeyin.


  • @ATS16 teşekkürler. Evet foruma henüz tam hakim değilim bu yüzden farklı başlıklara yazmışım. AOS konusunda olumsuz tecrübe okumadim varsa linki copy paste yaparsanız çok sevinirim


  • @steward59 buradan ulaşabilirsiniz olumsuz sonuçlanan AOS tecrübesine

    https://yesilkartforum.com/forum/post/391728


  • @koray2000 öncelikle büyük geçmiş olsun zor bir durum okurken hissettim ama dünyanın da sonu degil ve Amerikaya gitmek için birçok vize çeşidi var bunlar araştırılıp bir avukat aracılığıyla tekrar denenebilir. Sağlık olsun diyerek bu acı tecrübeyi unutmak lazım.Samimi ve ayrıntılı paylaşımın icin teşekkürler. Telegramdan yazmak istedim ama kullanıcı adın bulunamadı. Ben de AOS düşündüğüm için ayrıca konuşmak isterim. Görüşmek üzere


  • @Jasmin-Merve-Kazgan hayırlı olsun. Merak ettiğim aos başvuru yapmadan Amerikada ne kadar süre geçirmiştiniz? Mayıs ayinda Miamiden giriş yaptık dediğiniz ilk defa Amerikaya mi giriş yaptınız yoksa Amerika içinde başka bir yerden mi?


  • @Redbeard çok teşekkür ederim.


  • @onami siz sorunsuz şekilde Green card aldınız sanırım AOS ile yanlış anlamadiysam?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

43
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum