Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @theonenonly Merhaba, zor bir lokasyondan almışsınız. Tebrik ederim.
    AOS ücreti ile Green card ücretini nasıl ödediğinize dair süreci biraz daha detaylı anlatabilirseniz çok makbule geçer. Teşekkürler.


  • @erenotti Merhaba.
    Teşekkür ederim evet bayağı zor bir yerden almak nasip oldu.
    330$ vize görüşmesi ve green card için. Ayrıca başka para ödemiyoruz. Aşağıdaki linkte US Department’a nasıl göndereceğiniz anlatılıyor. Missouri’ye göndereceksiniz. A4 kağıdına çıktı alıp linkteki boşlukları doldurup onu da kargoya ekleyeceksiniz. Kargonun içine size geri yollanması için ek kargo kutusu katlayıp ekleyin gönderene US Department ve adresi , alıcıya da kendinizi ve adresinizi yazacaksınız. Asıl kargo paketine de tam tersini yazacaksınız. Ben gelir gelmez banka hesabı açtım. Çek gönderdim kendi adıma. Çekin mutlaka kopyasını alın göndermeden önce.

    AOS için ödenecek ücret I-485 için 1,140$ biometrics için 85$ toplam 1,225$. Bunlar benim gönderdiklerim fiyat yükselebilir. Bilginiz olsun.
    Yine tüm bu parayı ben çek yazarak ödedim. I-485 formunu gönderirken dosyamın içine koydum. Bu şekilde ödemeyi aldılar. Money order, credit card ile de ödeme yapılabiliyor diye biliyorum. Başka sorunuz olursa cevaplayabilirim. Sürecinizde başarılar.


  • @theonenonly çok teşekkürler bilgiler için. Aklıma birşey takılırsa ilerleyen süreçte yazarım. Forumu okumayı bırakmayacaksanız tabi 🙂


  • @erenotti rica ederim. Elimden geldiğince vakit bulunca okumaya cevaplamaya çalışacağım inş sorabilirsiniz o nedenle🙂


  • @Figen 88 gün süren Greencard sürecimiz tamamlandı ve ailecek kartlarımız geldi ve SSN'lerimizi aldık. Süreç öncesi ve süreç içerisinde desteğini esirgemeyen, her türlü soruya detaylı, açıklayıcı cevap veren Figen hanım buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Herkese selamlar.


  • @findiklahmacun Sizin durumunuza pek hakim değilim açıkçası ancak ben I-485 formunu doldururken bana formda yeni SSN kartı isteyip istemediğime dair bir soru sorulmuştu ben de evet demiştim. O şekilde SSN kartı için ayrıca müracaat yapmadan kart elime ulaştı. (16 Eylül’de geldi. 1 Eylül’de basmışlar. Yaklaşık 15 günde geliyor tabi bu dv lottery için sizin durumunuzda daha uzun sürüyor mu bilmiyorum.)
    Siz de formu doldururken gönderilmesini istediğinizi belirttiyseniz size de gelmesi lazım. Baktınız gelmiyor süre uzadı o zaman size en yakın ofise gidip sorabilirsiniz ya da oradan başvuru yapabilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E ecom 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @gucarslan @crazycells Merhaba Bir oneri getirmek istedim , imza bolumune AOS yapanlarin Field Office bilgilerini yapabilecegi bir ekleme yapabilirsek bu ve bundan sonraki Arkadaslara Field Office seciminde belki biraz daha fazla Isik tutabiliriz . Bu sene Field Office lerden bayagi bir cile cektik . Boylelikle mulakatsiz onay veren Ofisler , uzatanlar , bekletenler vs gibi bilgileri biraz daha paylasilir duruma getirebiliriz , sizin icinde uygunsa tabi ?

    merhaba, elbette bu şekilde ilerleyebiliriz.
    lütfen öncelikle sizinle çalışmış ve vizesini alan arkadaşlara bu konuda bilgi verin ve elinizde bir veri / tablo varsa burada paylaşırsanız daha da sağlıklı olur.

    bu sayede ilerleyen yıllarda daha verimli olacaktır, aos yapacak arkadaşlara.

    DV2024 için de gördüğümüz kullanıclara bunu belirtmelerini talep edelim 😉


  • @gucarslan tamamdir bir Tablo hazirlayip burada paylasayim ve ayrica ulasabilecegim tum Arkadaslara rica edeyim benim gibi eklesinler imzalarinin ilgili bolumune


  • Merhaba,

    Bugün I-130'u doldurup göndersem, visa bulletin'de şuanda F2A 1SEP23 yazıyor. Bu durumda eşim I-485 formunu doldurup başvuramaz mı? İlla 1OCT yada C olmasını mı beklememiz lazım?


  • @cnblgc Aynen öyle. I-485’i file edebilmek için priority date’inizin current olması gerekiyor.


  • @lavita Beklemeden edersek? Bir kaç yerde avukatlar pending durumunda olur, date geldiğinde işleme alınır diyor. Bazıları da rejected olur diyor :S


  • @cnblgc Ben bu konu ile ilgili bazı facebook gruplarında reject edilenler gördüm. Pendingte bekleme konusunda gördüğüm bir örnek yok. Şimdi yanlış yönlendirmiş olmayayım, deneyimi olan arkadaşlar varsa belki onlar yanıtlayabilir.


  • O zaman diğer bir sorum;

    I130'u file edersem, I485'i file etmeden, I130'da belirttiğim eşim, Avrupa'ya gidip gelebilir mi? Zira Turist vizesiyle süresi 1 Aralık'ta doluyor. Over stay yapmak istemiyoruz. Avrupa'da 2-3 ay kaldıktan sonra tekrar ABD'ye 2. kez turist olarak girebilir mi?


  • merhaba arkadaslar. AOS fee oderken money orderi 1000+225 $ seklinde iki money orderla yapabilirmiyiz? biometric fee icin 85$ ayri bi money order yapamaya gerek var mi? Tesekkurler


  • @cnblgc Geçerli vizesi olduğu sürece Amerika’ya gelebilir ama girişte custom’da detaylı sorguya girme ihtimali yüksek olur. Kesinlikle giremez gibi bir durum yok ama officer’a geliş amacı geçici gibi gelmezse ülkeye girmesine izin vermeyebilir. Biraz riskli olabilir bu yüzden. Ama dediğim gibi kesin girer ya da giremez gibi bir durum yok.


  • @SAVAS, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Arkadaşlar,
    Benim Green card'ım üzerinden eşim ve 7 yaş oğlum B1 vizeleri ile gelip Aos için ilk olarak I-130 gönderdikten sonra kotayı bekleyeceğiz 485 için. Peki bu sürede ülkede kalabilieceklermi? Okul gitmesinde bir sakınca varmı? Teşekkürler

    B-2 Statüsü varsa yasal olarak kalabilirler. Filing date kısmı sizin I-130 işleme alınma tarihinden sonra olduğu anda I-485 başvurusu yapabilirsiniz. Arkasından I-485 receipt aldığınızda artık statüleri Adjustment pending olarak değişiyor ve korumanıza gerek kalmıyor.


  • @gokhanabd, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    merhaba arkadaslar. AOS fee oderken money orderi 1000+225 $ seklinde iki money orderla yapabilirmiyiz? biometric fee icin 85$ ayri bi money order yapamaya gerek var mi? Tesekkurler

    tek çek ile ödemeniz lazım.

    .


  • @cnblgc, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    O zaman diğer bir sorum;

    I130'u file edersem, I485'i file etmeden, I130'da belirttiğim eşim, Avrupa'ya gidip gelebilir mi? Zira Turist vizesiyle süresi 1 Aralık'ta doluyor. Over stay yapmak istemiyoruz. Avrupa'da 2-3 ay kaldıktan sonra tekrar ABD'ye 2. kez turist olarak girebilir mi?

    Bunun yerine B-2 Extension yapabilirsiniz.


  • Ben ve eşim birlikte Adjustment of Status başvurusunu gönderdik. Şu ana kadarki süreci paylaşayım.

    Dosya Numarasi: 2024EU000032XX
    DS-260 Gonderimi: Gönderilmedi
    DV-Fee Ödeme Kargosu: 9 Ağustos 2023
    DV-Fee Kargo teslimi: 11 Ağustos 2023
    DV-Fee Ödemenin çekilmesi: 14 Ağustos 2023
    Saglik Muayenesi: 23 Ağustos 2023
    DV-Fee Ödendi Belgesi gelmesi: 2 Eylül 2023
    I-485 Gönderim: 19 Eylül 2023
    I-485 Teslim Edilme: 20 Eylül 2023
    NOA Letter:
    Biometrics Randevusu:
    Mülakat Tarihi:
    Green Card:


  • @gokhanabd bir çeki maximum 1000 dolar yapabildiğimiz için biz de dediğiniz gibi iki çek gönderdik. Sorun olmadı. Biyometrik ya da ayrı filelar için ayrı ayrı bölmeye gerek yok. Dediğiniz şekilde gönderebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum