DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
merhaba değerli forum üyeleri
iki gün önce mülakat tarihi aldık. DS-260 formunda doldururken dikkatimden kaçan bazı ufak hatalar ve forma eklemek istediğim şeyler var. Ama bize sorun çıkarmayacak hatalarsa formu açtırmak istemiyorum. Bu eksiklikleri sizinle paylaşıp görüşünüzü almak istedim.- Pasaportumun süresi dolduğu için bilgilerini girememiştim. yeni pasaport bilgilerimi ekleyemedim
- Amerikada adres edinmemiştik o nedenle bu alanıda boş geçtik. ama şimdi ekleyebileceğimiz bir adresimiz var
- Annemin kızlık soyadı yerine şimdi kullandığı soyadını yazdım
- Şimdiki mesleğimi sordu 'other' dedim. detay istediğinde de 'my own job' yazmışım. Şehir Plancısıyım ve Kendi ofisim vardı. onu bu şekilde belirtebildim. ama yetersiz oldu sanki
- yaptığım iş için en az 2 yıl deneyim gerekiyor mu kısmına evet dedim. çünkü işe alımlarda hep deneyim soruyorlar ama sanırım bahsettiği bu değildi. mezun olur olmaz işe başlayanda oluyor.
- Eğitim kısmına university degree dedim. okul adı sorduğunda üniversite bilgilerimi girdim. sonra degree or diploma kısmına diploma yazdım. degree olması gerekiyormuş. 4 yıllık üniversite mezunuyum.
- gittiğim okullar kısmında erasmusta gittiğim okulu da ekledim çünkü transkriptimde görünüyordu. Bu okul için degree mi diploma mı diye sorduğunda öğrenci değişim programı yazdım. hata mı emin değilim
- SSN numarası istiyor musun diye sorduğunda hayır ı işaretlemişim. eşim içinde eveti işaretlemişiz. aslında amerikaya gidince ssn için kendimiz başvuru yapabilir mişiz ama benim hayır ı işaretlemem sorun olur mu.
Bu düzeltmeler için ds-260 formunu açtırmalı mıyım sizce?
şimdiden teşekkür ederim. -
@yldrmflz ds-260 mı bahsediyorsunuz?
-
@yagmursafak merhaba yani case numberiniz yüksek olduğu için sizin Ankara konsolosluğundan vize almanız biraz zor gözüküyor bu yüzden eğer dosyanızı Maskat,Viyana gibi yerlerdeki amerikan konsolosluklarına taşıyabilirseniz forumdan gördüğüme göre de gayet rahat bir şekilde mülakat alabilirsiniz eğer schengen vizeniz varsa Viyana konsolosluğu eğer Schengen vizeniz yoksa Umman için e-vize almayı deneyebilirsiniz(tabii ki dosyanızı Maskat Konsolosluğuna taşıyabilirseniz...)
-
@yagmursafak süreç hakkında danışmanı ihtiyacınız yok emin olun buradaki gönlü güzel yardımsever abilerim ablalarım danışmandan alıcağınız verimin kat be katını veriyor sizin yapmanız gereken tek şey sadece araştırmak... bu forumda ihtiyacınız olan bütün bilgileri bulabilirsiniz
-
@yagmursafak Sizi yönlendirmek istemiyorum kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz ancak sizin yerinizde olsam Ankaraya güvenmezdim...
-
@ametin-k Adana’yı kapattılar az önce duyuruldu. ABD devlet personeline de hareketliliği en aza indirmeleri talimatı vermişler.
-
@rektinpeace yine yeni stresler yükleniyor…
-
@rektinpeace ben oradaki en aza indirgeme cümlesini seyahat anlamında düşünmek istiyor ve inanıyorum 😅
-
Evet seyahat hareketliliğinden bahsediyor çok şükür şimdilik sakıncalı bir durum görünmüyor.
https://tr.usembassy.gov/security-alert-update-on-impact-of-demonstrations-throughout-turkiye-continued-temporary-closure-of-us-consulate-adana-u-s-mission-turkiye/ -
@Can-3 Gecen sene dosya tasimayi kabul eden viyana ve maskat'in bu sene tekrar dosya kabul edeceginin garantisi yok maalesef. Tipki DV22 surecinde oturumsuz dosya kabul eden barbados , uruguay ve bosna'nin DV23 surecinde dosya kabul etmemesi gibi. Bu sebeple kisilerin dosya kabul edilmesi durumunda gidebilecegi tum konsolosluklara mail atarak sorgulamasi en dogru adim olacaktir.
-
@Şeyma-Yaren-Aytekin Mulakat aldiginiz icin formunuzu actirmaniz bir sorun teskil etmeyecektir. Gozunuze carpan hatalari bu sekilde duzeltebilirsiniz. Mulakat gunu dahi duzeltebilirsiniz fakat o heyecan ile bazi seyleri atlama ihtimalinizi goz onunde bulundurun. Guncel pasaport , Amerika'da gideceginizi beyan ettiginiz adres ve SSN bu yazdiklariniz icerisinde en major eksiklikler. Okul ve meslek kismi ile yazdiginiz durumlar cok buyuk problem degiller.
-
Bankada göstereceğim para çok önemli mi? 4-5 bin dolar göstersem sıkıntı yaşar mıyım
-
@dgnnnnn Bu tamamen mulakat yapacaginiz konsolosluk gorevlisinin ve sizin mulakat aninda soyleyeceginiz gitmeyi planladiginiz eyalet etki edecektir. Kiyasla Vergi oranlari yuksek ve pahali eyaletlerdense vergi oranlari dusuk ve daha uygun eyaletlerden birisine gideceginizi soylemeniz faydaniza oalcaktir. Ornek olarak California icin 4-5 bin yetmeyecegini dusunurken Texas ve Florida icin yetecegini dusunebilir. Tavsiyemiz bir sekilde gosterebileceginiz maksimum mikari hesap dokumunuzde gostermeniz.
-
Merhabalar cn numaramın aktif olup olmadığını nereden takip ediyorduk
-
Bu ileti silindi! -
@achillesoag yardımınız için çok teşekkür ederim
-
merhabalar... Bir hususta bilgilerinizden faydalanmak isterim. Case Number ım 14 binler civarında. Ama DS-260 24.05.2024 de yolladım. Daha doğrusu bir an evvel hızlı bir şekilde gönderileceğini bilmiyordum. Dolayısıyla DS-260 formum sitede yer alan diğer adayların bir çoğundan geç gitti. Bu durum mülakat tarihi almam konusunda benim şansımı azaltır mı? Ayrıca örneğin "şubatta elçilik bütün numaralar Current" der ise benden daha üst sıralarda olup DS-260 formunu benden evvel gönderenler mi öncelikli olarak mülakat tarihi veriliyor. Yani benim şansım azalıyor mu?
Teşekkürler.... -
@Can-3 meraba teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Diğer ülkelerin konsolosluklarına ingilizce mail atmak gerekiyor anladığım kadarıyla ve eğer kabul edilirsem mülakat da ingilizce olacaktır ve bunun için yeterli ingilizcem yok en azından şu an için
-
@htm-a güncel kasım ayı bülteni ve yayınlanacak diğer bültenlerden tskip edebilirsiniz.
-
@achillesoag ben sadece birkaç konsolosluk üzerinden örnek verdim. Ancak dediğiniz de doğru geçen yıl kabul ediyor diye bu yıl da kabul edeceği anlamına gelmiyor)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum