@rainman, içinde söyledi: Turist vizesi Yesil Pasaport/Normal Pasaport
Merhabalar herkese,
7 martta vize gorusmem var mevcutta bordo pasaportum var. Fakat yesil pasaport alma hakkim 1 martta basliyor. Izmirde yasiyorum. Pasaportlar yanilmiyorsam ankarada basiliyormus. 1 martta evraklarimi hazirlayip basip ankaraya gitsem il nufus mudurlugune, oradan daha kisa surede cikarabilir miyim pasaportumu? Ankarada yesil pasaportumu alir almaz da istanbula gececegim cunku 7 marttaki gorusmem istanbulda.
Pasaportumu alir almaz ds formumu guncelleyecegim ve gorusmeye girecegim. Sizce bu plan uygun mudur? Ne yapmaliyim?
Lutfen yardim
Mevcut olan bordo pasaportunuz yaninizda oldugu surece bir problem yasamazsiniz. Eger yesil yetismezse bordoyu kullanirsiniz.
Hatta DS-160 formunuzu guncellemeye de gerek yok, direkt yeni pasaportunuzu mulakata goturmeniz yeterli olur. Eger yapabiliyorsaniz AIS'teki bilgileri guncelleyebilirsiniz, ama bunu yapmaya firsat olmasa da sorun degil, konsolos kendisi guncelleyebilir bilgileri.
Pasaport icin ise, dediginiz gibi Ankara'dan alacaksaniz birkac gun kazanma ihtimaliniz var, ama biraz sansiniza bagli. Su basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1414/t-c-pasaport-türleri-ve-pasaport-başvurusu
Basvurunuzda bol sanslar.