DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Bende değişik bir deneyim yazayım bahsi geçen kişi benim bir arkadaşım daha önce 2021 yılından beri AP (19 Ay) de aktif olarak beklemekteydi, defalarca mail attık ancak AP devam ettiğini söylediler arkadaşım da tekrar şansını denemek istedi ve tekrar randevu aldık hızlıca, bu sefer iş amaçlı gitmesi gerekiyordu şirket amerika şirketi,

    burda dikkatimi çeken görüşmeden önce kendisine mail geldi parmak izi verebilir görüşmeye katılabilir tarzında ve Ceac sitesinden daha görüşmeye girmeden kontrol ettiğimizde bende no status yazıyordu zamanında arkadaşım da görüşme için bekleniyor gibi bir ibare vardı ve case open tarihi mülakatından 5 gün öncesine aitti muhtemelen açıp dosyasını incelediler. Mülakatı çok kısa sürmüş ne amaçla gittiği kaç gün kalacağı gibi 2-3 basit soru sonrası onayı aldık.


  • @tufank çok teşekkürler, epey seyahat vardı 5 sene içinde ama yine de ekleyeyim. Dediğiniz gibi ais'te tek grup olarak da birleştirmeye çalışacağım nasıl yapıldığını iyice okuduktan sonra.

    Yanlış başlık için de kusura bakmayın lütfen 🙏🏻 Burayı mutlaka güncelleyeceğim görüşmeden sonra.


  • Merhaba B1/B2 turistik vizesi için hesapta ortalama ne kadar para olması gerekiyor


  • @Neslihan-Yaşar herhangi bir tutara gerek yok, bakmıyorlar bu tür belge/bilgilere.


  • @zeynep34 maalesef ödeme yaptıktan sonra ais'ten grup birleştirme yapılmıyor. çağrı merkezinden destek istedim yardımcı olmadılar. şimdi mail attım ama bir şey çıkacağını sanmıyorum.


  • Annitibaeiyle vize reddi aldı eşim ikinci kez çocuk yok diye veremem demiş adam oldukça muhabbetli ve pozitif bir müşakat sonrası muhtemelen aile bölünmüyor gidersek kalırız diye düşündü


  • @tolgasatir Merhaba, arkadasiniz turist vizesi icin Ap’de 19 aydir beklerken yine ayni vize turunde basvuru yapip bu kez sorunsuz onay mi aldi? Dogru mu anladim?

  • ⭐⭐

    @captain35 geçmiş olsun

  • ⭐⭐⭐

    @dpdemir evet tam olarak böyle oldu ilginç bir şekilde 🙂


  • @tolgasatir Ilginc. Super cok sevindim arkadasiniz adina.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S selamibasaran 

  • Merhabalar sevgili üyeler geçtiğimiz günlerde Ankarada girdiğim mülakat sonucu 10 yıllık b1/b2 turist vizesi almaya hak kazandım. Vize mülakatım öncesinde mülakat başlığındaki hemen hemen tüm deneyimleri okumuştum, bu sebeple başka üyelere de yardımcı olması açısından kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle profilimden bahsetmem gerekirse 27 yaşındayım erkeğim, bekarım, mesleğim avukat, son 5 sene içerisinde farklı seferlerde toplamda 12 ülkeye turistik amaçlı ziyaretlerde bulundum. Mülakata gelirsek:

    Mülakat saatinden yaklaşık yarım saat önce elçilik binasının önünde hazırdım. ( çok erken gelmenize gerek yok herkesi vaktinde alıyorlar.) Görevliye pasaportumu teslim ettikten sonra bir 5-10 dakikalık beklemenin ardından ismim okundu ve içeri girdim. Pasaportumu geri bana teslim ettiler ve güvenlik kontrolünden geçtim.

    Akabinde vize mülakatının yapılacağı binaya yürüyorsunuz orada Türk görevliler gerekli evraklarınızı ve pasaport ile fotoğraflarınızı kontrol ediyorlar. Akabinde parmak izi için sıraya giriyorsunuz. ( Bu arada forumda okuduğum diğer örneklerde numaratör olduğu ve bize verilen numaralar ile hem mülakata hem parmak izi sırasına girdğimizi okumuştum. Lakin benim görüşmeye girdiğim gün hem parmak izi için hem mülakat için insanlar tek sıra halinde sıraya bekleyerek giriyorlardı.)

    Parmak izimi verdikten sonra vize mülakatının olduğu sıraya girdim ve beklemeye başladım. Sıramı beklerken hemen hemen tüm vize mülakatlarını izleyebildim diyebilirim. Benim mülakatımın olduğu gün sadece 3 görevli görüşme gerçekleştiriyordu. Biri sadece ingilizce yaparken diğer iki görevli türkçe ve ingilizce görüşme gerçekleştiriyordu. Fikrimi sorarsanız , mülakatınızı türkçe veya ingilizce yapmanızın mülakatın sonucuna bir etkisi bulunmamakta. Görüşmelere dair genel bir özet vermem gerekirse red oranı ile kabul oranı %60 kabul ile %40 red gibiydi lakin redlerin çok ama çok büyük bir çoğunluğunu 1 aylığına vs dil okuluna gitmeye çalışan gençler oluşturuyor. Hemen hemen hepsine red veriyorlar. 30 yaş altı olup bekar olmak evet bir problem gibi gözüksede bu profilde olan çok fazla kişinin vize başvurularının onaylandığını gördüm. Ama hiç birinin şansa onay aldığını söylemem çünkü ya genelde mesleki profilleri güven vericiydi veyahut turistik geçmişleri mevcuttu.

    Yaklaşık 30-40 dakikalık bir beklemenin ardından sıra bana geldi. Görevliye pasaportumu teslim ettim ve akabinde eski pasaportumu da yanımda getirdiğimi görmek isteyip istemediğini sordum teşekkür edip eski pasaportumu da aldı. İki pasaportuma da bir 5-10 saniye göz gezdirdikten sonra soruları sormaya başladı.

    Görevli: Amerikada ne kadar kalacaksınız
    Ben: 2 hafta kalacağım

    Görevli: Amerikaya ziyaret sebebiniz nedir
    Ben: Turistik gezi amacıyla gidiyorum.

    Görevli: Amerikaya tek mi seyahat edeceksiniz.
    Ben: Hayır …….. isimli arkadaşımla seyahat edeceğim.

    Görevli: Onun Amerika vizesi var mı?
    Ben: Hayır ama onunda şu tarih şu saatte vize görüşmesi olacak.

    Görevli: Amerikada nereye gideceksiniz ve neler yapacaksınız
    Ben: Şuralara gidip bunları bunları yapıcam vs vs ( genel olarak kısa ve net olarak 2-3 cümlede tatil planımı anlattım)

    Görevli : Vizenizi onaylıyorum.

    Akabinde üzerinde tebrikle vizeniz onaylanmıştır yazan bir kağıt verdi ve elçilik binasından ayrıldım. Görüşmem toplamda 1-1.5 dakika anca sürmüştür. Götürdüğüm evraklara bakma gereği duyulmadı( genel olarak okul veya iş için gitmeyen kimsenin evraklarına bakmadılar). Görüşme gerçekleşmesinden 3-4 saat sonra approved oldu.Ertesi gün ise issued oldu ve pttden pasaportumun teslim alındığına dair sms geldi. Teslim adresi olarak İstanbulu seçtiğim için 1 günde pasaportumun Ankaradan İstanbula gelmesini bekledim ve totalde 3 iş günü gibi bir sürede pasaportumu vizem basılı olacak şekilde pttden teslim aldım.

    Ayrıca arkadaşım da vize görüşmesine girdi ve benzer sorular akabinde onun da vizesi onaylandı. Bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım ayrıca Amerika hakkında vereceğiniz turistik gezi tavsiyelerine de açığım.

  • ⭐⭐

    @Alka-0 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @Alka-0 tebrikler vizeniz hayırlı olsun. İlerideki arkadaşlara tecrübe olması açısından 12 ülke içerisinde hangileri vardı? Kaç tanesi vizesizdi?
    Avukat olarak kendi büronuz mu var yoksa bir büroda çalışan mısınız?


  • @Alka-0 vizeniz hayırlı olsun iyi tatiller.


  • @Alka-0 Vizeniz hayırlı olsun öncelikle , turistik vize başvurusu yapmayı planlıyorum daha önce yurtdışına hiç çıkmadım bu red almama neden olur mu acaba ?


  • @tufank Merhaba Kosova vatandaşıyım Tr den abd vizesi başvurusu yapıcam oturma izni gerekiyor mu?? ne kadar süre olması lazım en az oturma izninin?

  • ⭐⭐

    @subasi tavsiye edilen vatandaşı olduğuz / ikamet ettiğiniz ülkede görüşmeye girmek. Ama bu mevcut şartlar altında mümkün değilse ve burada girmek istiyorsanız en azından randevu tarihi ve vize basılı pasaportu teslim alıncaya kadar oturum veya kalma izni olması yeterli diye düşünüyorum. Konuya çok hakim değilim ama vize görüşmesinde, neden kendi ülkeniz değil de burada girdiğiniz sorusu gelebilir, buna mantıklı bir cevabınız olması gerekecektir.


  • Merhabalar, ds-160 formunu dolduruyorum ama forumdaki deneyimleri okuyunca kafam karıştı. konuya netlik kazandırmak adına yardımcı olursanız sevinirim.
    1.) seyahat planını ds-160 formunda belirtmeli miyim ?
    2.) tanıdığınız var mı ? sorusuna da ; eşim ile beraber başvuru yapıyoruz ve eşimin kuzeninin missouri de kendi şirketi var , bize davet atabileceğini iletti . forma eklemek karışıklık yaratır mı ? yada hiç yazmamalı mıyım?

  • ⭐⭐

    @nurcan-imğa
    Seyahat planınızı ds-160 da belirtin. Nereye gideceksiniz ve kaç gün sorusunun cevabı formda olsun.

    Tanıdık kişi yasal ise belirtmeniz bir sorun olmayacaktır.

  • ⭐⭐⭐

    Yarın sabah 07.30da İstanbul konsolosluğunda mülakatım var yarın mülakata girecek olan herkese başta kendim olmak üzere bol şans diliyorum onaylandı tecrübesini yazmak nasip olur inşallah 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

206
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum