DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Bu ileti silindi! -
@mlisa sistemsel hatalar oluyor formu mutlaka tamamlayın bariz hatalar dışında mülakat almadan açtırmayın.
-
@Fatma-Yılmazoğlu ilk aylarda bu şekilde olması normal .
-
Aralık mülakatları bu hafta mı dağıtılacak? Bir de tahmini olan var mı CN kaçlara kadar gelir randevular
-
@erenist mülakatın ne zaman dağıtılacağını nerden öğreniyoruz?
-
@dgnnnnn, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@erenist mülakatın ne zaman dağıtılacağını nerden öğreniyoruz?
Bunun için bildiğim kadarı ile kesin bir tarih yok. Konsolosluğun müsaitliğine göre değişkenlik gösteriyor. Genelde içinde bulunduğu ayın bülteni yayınlandıktan 1 hafta için dağıtılıyor ve o ay için tek seferde dağıtıyor. Tabi değişkenlik gösterebilir ama genelde böyle oluyor. Geçen hafta yapmalarını bekliyorduk ama yapmadılar. Önümüzdeki haftayı beklicez artık. İnşallah bu ayıda boş geçmezler.
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar, kafama bir soru takıldı. Çocuğum 3 temmuzda doğdu, eylül ortası gibi de pasaportu geldi. Pasaport gelir gelmez, ds260 formuna girip bilgilerini girdim. Asıl talihli eşim, ardından ve son olarak çocuğumuzun isimleri alt alta sıralandı.
ANCAK eşim ve benim bilgilerime girip çocuğumuz olduğuna dair sayıyı eklemedik. Bu bir sorun çıkarır mı? Kafama feci takıldı :/
-
@semihistanbul mülakat tarihi aldıktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosluk ile iletişime geçerek durumu kanıtlarıyla ileteceksiniz ve mülakat öncesi asıl talihli ve eşinin formalarında güncelleme yapmak istediğinizi ileteceksiniz. Size geri dönüş yaparak formların açıldığını ve güncellemelerin yapılabileceğini iletecekler. İlgili güncellemeleri yaptıktan sonra formları kapatacaksınız ve mülakat tarihini bekleyeceksiniz.
Formu açtırmak için konsolosluk ile iletişime geçeceğiniz zaman mülakat tarihi aldıktan sonra. Bol şans 🍀
-
@salih-atilla 5 bin sıralamaya nasıl daha önce vize veriyorlar. Yani demek istediğim henüz bin de olanlara sıra gelmeden 5 bininceye nasıl sıra geldi
-
Greencard lotosunu kazandıktan sonra DS-260'ı doldururken ve mülakatta pasaport tipi fark ediyor mu? Bu süreçte yeşil pasaportumuzu kullanabiliyor muyuz?
-
@UmutsuzGöçmen Merhabalar, öncelikle Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin ,paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Sonrasında DV2024 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar bildiğiniz gibi Ankara yavaş ilerletiyor süreci . Sıra numarası yüksek olan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeyi düşünüyor. Geçen sene sıra vermemiş çünkü Ankara o yüzden biraz gerginim açıkçası
-
@drhalilyilmaz dosyanızı taşımayı düşünebilirsiniz
-
@drhalilyilmaz dosya taşımayı araştırmalısın.
-
Arkadaslar suanda avrupada hangı numaralar alınıyor mulakata
-
@drhalilyilmaz Merhaba, 2023 yılında Ankara'nın yavaş performansı nedeniyle GC Kazanan CS No yüksek olan arkadaşlarımız aşağıdaki 2 yöntemi uyguladılar. (2. Yöntemi herkes yapamıyor ne yazık ki)
- Yöntem; Dosyalarını farklı ülkelere taşıdılar. Bunun için de Amerika'nın Göçmen vize mülakatları yapılan ülkelerine mail göndererek dosyalarını taşımak istediler. Bunun için forumda dosya taşıma ile ilgili mülakatları okumanızı öneririm. Dosya taşıyan arkadaşlar tecrübelerini forumda yazdılar.
- Yöntem; Eğer Amerika için turist vizeniz var ise; Amerika'ya giderek "AOS" yapabilirsiniz. (AOS = Adjustment Of Status) Aos yapabilmeniz için CS NO'nun "Current" olması gerekmektedir. Örneğin; sizin numaranız "21xxx" ise bülten de 21000 'li numaralar gelmeden prosedürü başlatamazsınız. Bu arada AOS için yazılı olmayan ancak yapılması önerilen 90 gün önceden giderek Amerika'da vakit geçirmeniz önerilmekte ve Numaranız Current olduktan sonra statü değişikliği prosedürünü başlatmanız gerekmektedir. Yine örnek vermek gerekirse; Diyelim ki tahminen "21xxx" numaralar Haziran 2024 gibi mülakat dağıtılacak ise Mart 2024 gibi Amerika'ya gitmeniz 90 gün yaşamanız ve Haziran 2024 numaranız "Current" olduktan sonra prosedürü başlatmanızdır. Yine "AOS" için spesifik olarak forumda yaşanan tecrübeler anlatılmıştır ve bu konu özelinde de spesifik olarak konu başlığı bulunmaktadır. . (Aratmanızı öneririm) Not: 90 gün kuralı yazılı değildir. Örneğin; Mayıs'da yada Haziran'da Amerika'ya giderek prosedürü başlatabilirsiniz. (Numaranız current olduğu tarih anlamında dedim.) Bu yıl 07 Eylül'de kotalar bitti, dolayısıyla dosya da taşısanız, Aos'da yapsanız zamanla çok önemlidir. Bu yıl bunu kötü anlamda tecrübe (Şanssızlık) eden çok arkadaşımız oldu. :( :( Onlar için çok üzgünüz, gelecekte umarım tekrar GC kazanırlar ve kartlarını alırlar..
Saygılarımla,
-
Bu ileti silindi! -
@Redbeard, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@drhalilyilmaz Merhaba, 2023 yılında Ankara'nın yavaş performansı nedeniyle GC Kazanan CS No yüksek olan arkadaşlarımız aşağıdaki 2 yöntemi uyguladılar. (2. Yöntemi herkes yapamıyor ne yazık ki)
- Yöntem; Dosyalarını farklı ülkelere taşıdılar. Bunun için de Amerika'nın Göçmen vize mülakatları yapılan ülkelerine mail göndererek dosyalarını taşımak istediler. Bunun için forumda dosya taşıma ile ilgili mülakatları okumanızı öneririm. Dosya taşıyan arkadaşlar tecrübelerini forumda yazdılar.
- Yöntem; Eğer Amerika için turist vizeniz var ise; Amerika'ya giderek "AOS" yapabilirsiniz. (AOS = Adjustment Of Status) Aos yapabilmeniz için CS NO'nun "Current" olması gerekmektedir. Örneğin; sizin numaranız "21xxx" ise bülten de 21000 'li numaralar gelmeden prosedürü başlatamazsınız. Bu arada AOS için yazılı olmayan ancak yapılması önerilen 90 gün önceden giderek Amerika'da vakit geçirmeniz önerilmekte ve Numaranız Current olduktan sonra statü değişikliği prosedürünü başlatmanız gerekmektedir. Yine örnek vermek gerekirse; Diyelim ki tahminen "21xxx" numaralar Haziran 2024 gibi mülakat dağıtılacak ise Mart 2024 gibi Amerika'ya gitmeniz 90 gün yaşamanız ve Haziran 2024 numaranız "Current" olduktan sonra prosedürü başlatmanızdır. Yine "AOS" için spesifik olarak forumda yaşanan tecrübeler anlatılmıştır ve bu konu özelinde de spesifik olarak konu başlığı bulunmaktadır. . (Aratmanızı öneririm) Not: 90 gün kuralı yazılı değildir. Örneğin; Mayıs'da yada Haziran'da Amerika'ya giderek prosedürü başlatabilirsiniz. (Numaranız current olduğu tarih anlamında dedim.) Bu yıl 07 Eylül'de kotalar bitti, dolayısıyla dosya da taşısanız, Aos'da yapsanız zamanla çok önemlidir. Bu yıl bunu kötü anlamda tecrübe (Şanssızlık) eden çok arkadaşımız oldu. :( :( Onlar için çok üzgünüz, gelecekte umarım tekrar GC kazanırlar ve kartlarını alırlar..
Saygılarımla,
Çok bilgilendirici olmuş emeğinize sağlık.
Size bir yorum sorusu olarak sormak isterim, sizce 5xxx sayılara ne zaman mülakat tarihi verilir. 2nl ve görüşme tarhileri ne olur? Geçen seneki incelememde ocak gibi 2nl maili mart gibi mülakat görüşmesi olmuş ama geçen senelerde current ilk bültende olmuştu bu aralık bu sene ise aralık 2 ay geçikmeli current oldu. Sizce bu durum tarihleri ileri zamana öteler mi?
-
@yusufalak Yusuf Bey Merhaba, forumda çoğu insanın verdiği cevabı vermek istemiyorum ama tahmin zor ya, sonuçta her yılın dengeleri başka oluyormuş. (Klasik cevap) Sonuçta burada önemli olan Ankara'nın performansı, ben bu yıl güveniyordum Ankara'ya ancak fikrim 1 ay öncesinde değişti. Bir de üzerine Jeopolitik kötü gelişmeler olduğu için ve Ülkemizin duruşu etkileyecektir. (Politik yorum gibi oluyor) Sonuçta ortam geriliyor ve bunun siyasal sonuçları olacaktır diye düşünüyorum. :( Ülkemizin duruşunun yanlış yada doğru olduğundan bahsetmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Normal şartlar da Ocak gibi olması gerektiğini düşünüyorum. Mart gibi de mülakat olur diye düşünüyorum. Ancak yanlış bilmiyorsam (Tecrübeli arkadaşlar yorum yapar.) Current olsanız bile illaki %100 davet alacaksınız diye bir durum yok zaten. Dolayısıyla dosya taşıyanlar yada AOS yapanlar aslında kendi şanslarını kendileri yaratıyor diye düşünüyorum. Dediğim gibi %100 mülakat daveti alınacak diye bir durum yok diye biliyorum. Tecrübeli birisi umarım bu yoruma katkı sağlar.
Saygılarımla,
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum