DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank Bir duzeltme yapmak isterim. DQ olunca dosya Ankara’ya gonderilmiyor. Durumunuz CEAC’de “at NVC” olarak goruluyor. Uzunca sure, aylarca bu durumda kaliyorsunuz. Taa ki NVC’den “sizin icin bir konsolosluk randevusu olusturuldu” maili alana kadar. Konsolosluk randevu maili geldigi gun dosya durumunuz CEAC’de “in Transit” oluyor. Dosya o tarihten sonra konsolosluga yonlendiriliyor. Birkac gun sonra da “Ready” oluyor ve mulakata hazirsiniz demektir. PD’si Current iken DQ olan dosyalar da her ay icin Final Action Dates’i takip etmek zorunda. Hatta randevu maili alsaniz dahi o mailde, eger mulakata gireceginiz ayda tarih geri giderse, mulakatinizin iptal edilecegi belirtiliyor. Diyelim ki mulakatiniz iki ay sonraya verildi. Sizin PD’niz mulakat verilen ayda Current ancak iki ay sonra bulten geriledi ve PD’niz artik current degil. Mulakat iptal oluyor. Bunu aciklayan yeni bir mail geliyor. Employment Based’de surec bu sekilde isliyor. F2A kategorisinde de boyle oldugunu dusunuyorum. Oldukca complex bir surec.

  • ⭐⭐

    @dpdemir teşekkürler detaylı bilgi için. evet ben de aslında aynı şeyi söyledim. yani DQ olduktan sonra A. Final Action Dates tablosu bizim için önemli, DQ olduğumuz tarihte bu tabloya bakıyoruz. Ama sizin aktardığınız göre DQ olup A tablosunda bir kez current olduktan sonra tekrar tekrar dönüp bültene bakmak gerektiğini bilmiyordum, eğer öyleyse durum çok kötüymüş. Ben DQ olduktan sonra "A Final Action Dates" tablosunda current olmanın green card'ın bizim için ayrıldığı fakat randevu beklediğimiz anlamına geldiğini düşünüyordum. Öbür türlü dosya Ankara'da veya NVC de bekletiliyorsa ve sürekli bültene bakmak gerekiyorsa durum çok saçma bir hal alıyor.

    Şu linkte tüm aşamalar var. "Step 12" den sonra bültenle işimiz bitiyor diye gösteriyor. Bütün koşullar sağlandığı halde bültenle işimiz bitmiyorsa, gerçekten işimiz var demektir 🙂

    Screenshot 2023-10-14 at 12.12.19.png


  • @tufank Maalesef bultenle isimiz vize “issued” olana kadar bitmiyor. Bunu Ap surecimde de deneyimledim. Ap’deyken bizim kategori birden 3 yil geriye gitti ve bana mail geldi. Ap surecim tamamlansa bile PD’im o ay “current” olmadigi icin vizemin basilamayacagini belirttiler o mailde.


  • @tufank Sanirim bu tablo herseyin normal surelerinde ilerledigini varsayarak asamalari acikliyor. Yani birden bire 3 senelik retrogression’larin yasanmadigi, backlogun bu kadar yogun olmadigi zamanlarda normalde boyle ilerliyordur. Simdi hersey cok karisti.

  • ⭐⭐

    @dpdemir belki siz AP'ye kaldığınız için durum farklı işliyordur, yine de bültenden dolayı sizi bekletiyorlarsa çok saçma gerçekten. Siz zaten hak kazanmışsınız (eşinizden dolayı) , AP'nin sonuçlanması bekleniyor olmalı sadece.

    A Final Action Dates için bülten açıklaması çok net yoksa. PD'miz buradaki tarih ile aynı veya daha önceyse veya tablo "C - all current" olduysa PD farketmeksizin, DQ olan tüm dosyalar için vize ayrılmış anlamına geliyor. Bu aşamadan sonra konsolosluk randevusu beklemeye geçmeliyiz, "normal" şartlar altında artık bülten ile bir bağımız kalmamalı. Konsolosluk randevularında bir kuyruk oluştuysa bunu anlarım evet, her şey tamam olmasına rağmen randevu verilmemesi bu kuyruğun uzunluğu ile ilgili olsa gerek.

    Screenshot 2023-10-14 at 12.27.17.jpg


  • @tufank bu basligi daha fazla mesgul etmek istemem ancak belki benzer durumda olacaklar icin de faydali olabilir diye paylasmak istedim. Bana gelen son mailde; “Ap sureciniz devam ediyor. Kaldi ki, sonuclansa bile PD tarihiniz bu ayki bultende gecerli olmadigi icin vize alamazsiniz” diye uzunca bir acikla yapip travelstate.gov’daki ilgili visa bulletin linkini gondermisler. Ap durumunda da mulakat verildigi ayda da visa bulletin dikkate aliniyor. Vizenizin basilacagi ay, visa bulletin’da PD tarihinizin “current” olmasi gerekiyor. Aksi halde NVC sizin icin bir vize numarasi gondermiyor. Vizeniz basilamiyor. Teoride nasildir pek bilmiyorum ama pratikte sistem boyle isliyor.


  • Öncelikle bilgiler için çok teşekkür ederim. Sonuçta ilk yazdığıma geri dönmek zorunda kaldım.
    Yaptığınız açıklamalar öncesinde okuduğum herşey in bir mantığı olmadığını ve kafama yatmadığını söylemiştim başlığı açarken.
    Sevgili @dpdemir ve @tufank gerçekten tüm detayları düzel güzel açıklamışsınız.
    Sonuç olarak gerçekten de şu anda visa için baktığımda “At NVC” de gözüküyor.
    Yani aslında 31 Mart ta A tablosunda Current olmak vs hiçbir anlam içermiyor.
    Ya da bekleme için sabit bir parametre yok.
    Tüm olasılıklar bir araya geldiğinde ce ğlkenizdeki konsoloslukta eğer sıra yoksa ve vize tarihinizde hala A tablosu current ise vs vs vs ise iş tamamlanıyor.
    Kısaca birden fazla parametre gerekiyor.
    Tekrar tüm bu güzel bilgiler için teşekkür ederim.
    Selamlar Sevgiler
    Herkese bol şans..

  • ⭐⭐

    @Procedure rica ederim. Paylaştığım aşamalar listesinde Step 16'ya yani en son aşamaya gelince dosyanız konsolosluğa aktarılıyor. Size Step 14'te belirtilen "interview will be scheduled letter" denilen bildirim geldi mi? Eğer bu bildirim geldiyse tabloda da yazdığı gibi PD'niz "A. final action dates" tablosuna göre current olmuştur. Bundan sonra Step 15'e geçiliyor ve son adıma geçmeniz için konsolosluktaki boş mülakat slotlarını bekliyorsunuz

    Screenshot 2023-10-14 at 12.12.19.png

  • ⭐⭐

    Resmi sitede Immigrant Visa Process başlığı altında aşağıdaki açıklama mevcut.


    If NVC determines you have paid the necessary fees, submitted the required immigrant visa application, Affidavit of Support, and supporting documents to NVC, you will receive an email that your case is documentarily complete and NVC will work with the appropriate U.S. Embassy or Consulate to schedule an appointment for you. NVC cannot predict when your case will be scheduled for an interview.

    The U.S. Embassy or Consulate General tells NVC what dates they are holding interviews, and NVC fills these appointments in a first-in, first-out manner. Please keep in mind, applicants in a numerically limited (preference) visa category can receive an appointment, their priority date must also be current. You can track your priority date using the Visa Bulletin at https://usvisas.state.gov/visabulletin.

    Screenshot 2023-10-14 at 17.37.28.png


  • @tufank aşağıda maili sizinle paylaşıyorum

    Bu arada 1 Mart 2023 ben önceki yazımda 31 Mart diye yazmıştım.

    01-Mar-2023

    Dear Su Melek Gurdal,

    This notice is to inform you that your case for an immigrant visa is documentarily complete at the National Visa Center (NVC) and has been since 31-Dec-2022. NVC has received all of the fees, forms and documents required prior to attending an immigrant visa interview. Your petition is awaiting an interview appointment. At this time, no further action is required. We appreciate your patience.

    Your case will remain at NVC until an appointment is scheduled, at which time we will send it to the appropriate U.S. Embassy or Consulate General. We will notify the applicant, petitioner, and attorney (if applicable) when an appointment is scheduled.

    The U.S. Embassy or Consulate tells NVC which dates they are holding interviews. NVC fills these appointments on a first-in, first-out basis and is unable to predict when an interview will be scheduled.

    Visa interviews at many U.S. Embassies and Consulates have been delayed as result of the global COVID-19 outbreak. For the most up-to-date information about the U.S. Embassy or Consulate's operating status, please visit their website at https://usembassy.gov.

    The next communication you receive from NVC will be either a notice that your appointment is scheduled, or if an appointment is not scheduled within the next 60 days, we will send a notice confirming that your case is still in line for an interview.

    Important: The applicant should not make any permanent financial commitments until they have received their immigrant visa. This includes activities such as:

    • Selling a house, car or property,
    • Resigning from a job, or;
    • Making other travel arrangements.

    Thank you for your continued patience.

    Regards,

    National Visa Center
    U.S. Department of State


  • @tufank tabii 60 gün içinde başka bir mail gelmedi hala bekliyoruz..

  • ⭐⭐

    Vize bülteni Mart 2023 tarihine kadar A tablosu için "C - all current". Siz yaklaşık 7 aydır dosyanızın Ankara'ya aktarılmasını ve randevu mail'i almayı beliyorsunuz. Bu da aşağıdaki linkte yer alan Step 14'te olduğunuzu gösteriyor. Step 15'e geçilince bu bildirimi alacaksınız. Bu da ancak Ankara'da interview için boş slot açıldığında olacak. Benim fikrim sizin artık vize bülteni ile bir işleminizin kalmadığı. Eğer bu bilgim hatalı ise resmi kaynaklardaki bilgiler de yetersiz çünkü DQ olduktan sonra vize bülteninde A tablosunda current iseniz artık vize bülteni ile işinizin kalmamış olması gerekiyor.

    edit: pardon mail'i hatalı okumuşum dosyanız 31 aralık 2022'den beri NVC'deymiş.


  • @tufank çok teşekkür ederim tekrar. Umarım tüm bekleyenler hızlı bir şekilde sonuca ulaşır.
    Bakalım daha ne kadar bekleyeceğiz. Biraz daha sabır gerekiyor sanırım.
    Ama mail geldiğinde mutlaka buradan paylaşım yapacağım ve bilgilendireceğim.
    Bu süreç çok uzun ve belli bir mantığa ya da parametreye uygun gitmiyor gibi algılıyorum.
    Kendinize iyi bakın, tüm cevaplar için çok teşekkür ederim .
    Selamlar Sevgiler

  • ⭐⭐

    @Procedure rica ederim, umarım çabuk sonuçlanır ve kızınız vizesini alır.

    Son alarak şu bilgiyi ekleyeyim. Resmi sayfada NVC "current" durumuna bakar diyor ama ne zaman bakar bunu belirtmiyor. DQ olduğu tarih değil de konsolosluğun müsait tarihlerine göre bakıyorsa işte o zaman saçma bayağı. DQ olduğumuz tarihteki bülten önemli ise artık bültenle bir işimiz kalmamış olması gerekiyor.

    Screenshot 2023-10-14 at 18.12.19.png


  • @Procedure Rica ederim 😊 Vize mulakatiniz verilene kadar her 60 gunde bir bu mailden almaya devam edeceksiniz. 1,5 yil boyunca her 60 gunde bir bu mailden bize de geldi. Umarim, en kisa surede sonuclanir. Ancak sizin kategoride de PD tarihi cok geriye gitti ne yazik ki.

  • ⭐⭐

    @dpdemir bu arada biraz daha araştırdım ve sizin gibi sürecin içerisinde olan diğer kişilerin yorumlarını da okudum. Aynen sizin söylediğiniz gibi DQ olduktan sonra A tablosundaki duruma NVC dilediği zaman bakabiliyormuş. ( konsolosluğun durumuna göre) Yani A tablosunda bir kez current olmak vizemizin hazır olduğu anlamına gelmiyormuş. Vizemiz basılana kadar bültenindeki retrogression dan etkilenebiliyormuş işlemler. Daha hızlı işlem yapan konsolosluklarda bundan etkilenme durumu daha az oluyormuş. Ankara nın durumu belli tabi..

    Aktardığınız bilgiler için teşekkürler, bugün de yeni bir şeyler öğrenmiş oldum.


  • @tufank Rica ederim. Ben de sizin bilgi paylasimlarinizdan cok sey ogrendim. Kendi adima ben de size cok tesekkur ederim. Siz de surecinizde deneyimleyeceksiniz bu adimlari. Teori ile pratigin uyusmadigi bircok durumla karsilasiyoruz.

  • ⭐⭐

    @dpdemir rica ederim, hep beraber doğru bilgiyi bulmaya gayret ediyoruz. Ben de hep yazılı bilgiden hareket etmeye alışkın olduğum için resmi kaynaktaki bilgileri doğru kabul ediyorum ama çoğu zaman beni yanıltıyor. dediğiniz gibi resmi sitede yazılan ile işleyiş çok farklı özellikle Covid dönemi ile oluşan backlog tüm süreci alt üst etmiş durumda. Bir de Ankara’nın performansı işin içerisine girince süreç saçma bir hale geliyor. Resmen pamuk ipliğine bağlı. İmkanı olan herkes riskleri de göze alarak AOS seçeneğini düşünmeli. En azından konsolosluğun insafına kalmıyor işlemler. Süreç içerisinde olan herkese de kolaylıklar diliyorum.


  • @yasmin982 Bende de ispanyolca gözüküyor.


  • @tufank evet arkadaşımızın söylediği gibi vizeyi alana kadar malesef bültenle işimiz bitmiyor. Örneğin ben yabancı bir forumda bülten ilk gerilediginde şöyle bir deneyim okumuştum.
    Arkadaş randevusuna gidiyor her şey tamam ama memur üzgünüm vizenizi şuan basamiyoruz sistem musade etmiyor diyor. Bırakın randevu almayı randevuya gidip her şey tamam bile olsa eğer bültende pd tarihiniz current değil ise vizenizin basilmasina sistem yani onundeki bilgisayar bile musade etmiyor.
    Mantıken zaten bultenin geriye gitmesiyle dq tarihine göre randevu almak mümkün değil herkes pd tarihinin current olmasını bekleyecek.
    Tekrar tüm pd ler current duruma gelirse ancak dq tarihleri önem kazanır. Yani dq olmak,randevu maili almak, hatta randevuya gitmek bile malesef bültende current olmayanın işine yaramıyor.
    Ayrıca beyefendi kızı için bekliyor ve pd tarihi biz 2020 bekleyenlerinden sonra ve hatta dq tarihi bile sanırım,,
    sizce mantıklı bakarsak eş olarak bizlerin mi önce randevu alması gerekir beyefendinin kızının mi? 3 yıllık pd tarihimiz neredeyse 1 yıl olacak dq tarihlerimiz var. Ve bekliyoruz bultenin geriye gitmesinden en çok mağdur olan biziz çünkü kiyisindan döndük bizden iki ay önce başvuru yapmış insanlar gideli bir yılı geçti hala sabırla bekliyoruz aile düzeni diye bir şeye hasret kaldık yıllardır.
    Sizleri çok iyi anlıyorum insan bir teselli ve boşluk ariyor umut olacak ama bu süreçte her an her şey olabiliyor. Allah korusun daha önce yaşandı salgını var konsolosluk kapanabiliyor. Daha büyük hayal kırıklığı yaşamamak adına biraz realist olmak zorundayız. Şuan hepimizin bultenin ilerlemesini beklemekten ve biran önce olmasini umut etmekten başka çaremiz yok. Bu bugün başvurmuş kişiler için bile geçerli çünkü bu iş konsoloslukta biter ve orası ilerlemeden arkadan gelen kimseye sıra gelmesi mümkün değil. Hepimize bol sabirlar diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum