Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.3k 685

  • @burcugulsn tesekkur ederim🙏🏻 cok az kalmis en kisa surede yazarsiniz siz de🌸


  • @burcugulsn Stres yapmayın Burcu hanım. O gece evet stres olmuştuk ama şimdi tatlı bir anı olarak anlatıyoruz. O olaydan sonrada çok şükür hiç bir işimizde sorun yaşamadık. Herşeyi kolaylıkla ve hızlıca hallettik. Umarım sorunsuz gelir ve aynı şekilde devam eden bir hayat kurarsınız. Bol şanslar.


  • @lumos Hayırlı olsun yeni hayatınız. Dilerim sorunsuz ve huzurlu bir adaptasyon süreci geçirirsiniz.


  • @lumos Tebrikler yeni hayatınızda başarılar.

  • ⭐⭐⭐

    @achillesoag hos bulduk, yolumuz acik olsun hepimizin.


  • @yunoxxw Hayırlı olsun . Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • @lumos Hayırlı olsun. Tebrik ederim.


  • @bozyuruk, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @gknatak97 merhaba bende 1 ay önce geldim amerikaya. Bende Türk hattımı açtırmıştım ama çok verimli kullanamadım. Size ve geleceklere tavsiyem eğer telefonunuz destekliyorsa daha Türkiye'de iken e-sim alıp öyle gelmeniz. mint mobile 15 usd ye sınırsınz paketi vardı. Benim telefonum desteklemediği için alamamıştım.

    Mint mobile i e sim olarak kullanabilirsiniz ve Turkiyedeyken de alabilsiniz biz oyle yapmistik. E simi Turkiyedeyken aldik turkiye hatlarimiz da telefonlarimizda fiziki sim olarak takili ve Amerikaya iner inmez Mint mobile hattimizi kullanmaya basladik.


  • @bozyuruk çok teşekkürler 🙏🏻 zor bir misyonu varmış göçmenliğin 🥹


  • @Erdoğan-0 evet şimdilik Türkiye deki can sıkıcı işlerle uğraşıyoruz 🙏🏻


  • @lumos Hoşgeldiniz yolunuz açık olsun. Bizde gelirken valizlerimizde biraz fazlalık vardı ama hiç sorun etmediler bizim 6 büyük valizimiz vardı ve hepsinde 200-400 arası bir aşım mevcuttu. Hatta taşımak için bize eşlik eden arkadaşlarım geçmiş vs deselerde görevli hiç sorun etmedi.


  • Herkese merhaba, sonunda ABD ye ilk girisi Boston havalimanindan yaptik. Hicbirsey sorulmadi, sari zarflar alindi, zarflarin uzerine damga vuruldu ve pasaportlara "admitted" damgasi basildi. Kafama takilan bir durum var. Vize uzerine ilave bir damga vurulmadi, sadece bos sayfaya standart giris damgasi basildi. Herhangi bir yerde 1 yil green card gecer gibi bir ibare de yok. Korkmali miyiz yoksa bu normal mi? :)


  • @Mr-Yavuz hayir, standart prosedur bu. Vizenin basildigi tarihten baslamak uzere 1 sene gecerli pasaporttaki damga. I-551 yazar uzerinde.


  • @cnpist sorun su uzerinde I-551 yazmiyor maalesef. Sadece admitted yaziyor ve tarih var


  • @Mr-Yavuz Vizedeki fotoğrafın alt tarafında yazar aciklama


  • Amerika ya ilk girerken adres değişikliği olarak başka bir eyalet yaptığınızda greencard gelme süresi uzarmı,, böyle bir durum varmı

  • ⭐⭐

    @Cancan Hayir ekstra surec uzamasi gibi bir durum olmuyor. Anlik olarak uscis'in yogunluguna bagli uzama sureci.


  • Benim pasaportumun süresi 4 mart 2024’te bitiyor. İlk girişimi 17 Aralık 2023 tarihinde yapacağım. Pasaportu greencard olarak 1 sene boyunca kullanabildiğimiz damga pasaportumun süresi bitse de girip çıkmak için geçerli oluyor mu?
    Çünkü ilk gittiğimde greencardımı almadan Türkiye’ye geri döneceğim. Yüksek ihtimal 2. girişimi 4 Mart 2024’ten sonra yaparım yani pasaportumun süresi bitmiş olacak. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emiroz sen mülakata giderken yeni bir pasaport çıkartmadan mı gittin. Çünkü yeni pasaportu çıkaracaksın her durumda. 2024 daha da fazla zam gelecek sonuçta. Mülakata gitmeden önce eski ve yeni pasaportu birlikte götürecektin ondan sonra yeni pasaporta vizeyi basacaklardı. Amerikaya gidince konsolosluğa uğra ikinci gidişinde sana sorun yaratmasınlar diye oradan bir yazı alırsın. geri dönmenin aciliyetini söylersin. Durumu anlatırsın. Dönüşte yenni pasaport olacak ancak onda da vize olmayacak gibisinden. Yada adres verdiğin yere greenkart kart olarak gelecek sana fedex yada ups ile kargolayıp göndersinler.


  • @ayvalik10 Mülakata giderken yeni pasaport çıkarmamıştım çünkü greencardımı alıp o şekilde dönerim diye düşünmüştüm ama planlarım değişti daha erken dönmem gerekecek. O zaman anladığım kadarıyla süresi geçmiş pasaportu greencard olarak kullanamayacağım. Kartı kargoyla gönderme konusunu araştırayım. Yardımcı olacak bir başlık var mı?


Benzer Başlıklar

  • ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

    Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    378 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

    Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

    Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

    Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum