Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.6k 685

• @bozyuruk, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@gknatak97 merhaba bende 1 ay önce geldim amerikaya. Bende Türk hattımı açtırmıştım ama çok verimli kullanamadım. Size ve geleceklere tavsiyem eğer telefonunuz destekliyorsa daha Türkiye'de iken e-sim alıp öyle gelmeniz. mint mobile 15 usd ye sınırsınz paketi vardı. Benim telefonum desteklemediği için alamamıştım.

Mint mobile i e sim olarak kullanabilirsiniz ve Turkiyedeyken de alabilsiniz biz oyle yapmistik. E simi Turkiyedeyken aldik turkiye hatlarimiz da telefonlarimizda fiziki sim olarak takili ve Amerikaya iner inmez Mint mobile hattimizi kullanmaya basladik.

• @bozyuruk çok teşekkürler 🙏🏻 zor bir misyonu varmış göçmenliğin 🥹

• @Erdoğan-0 evet şimdilik Türkiye deki can sıkıcı işlerle uğraşıyoruz 🙏🏻

• @lumos Hoşgeldiniz yolunuz açık olsun. Bizde gelirken valizlerimizde biraz fazlalık vardı ama hiç sorun etmediler bizim 6 büyük valizimiz vardı ve hepsinde 200-400 arası bir aşım mevcuttu. Hatta taşımak için bize eşlik eden arkadaşlarım geçmiş vs deselerde görevli hiç sorun etmedi.

• Herkese merhaba, sonunda ABD ye ilk girisi Boston havalimanindan yaptik. Hicbirsey sorulmadi, sari zarflar alindi, zarflarin uzerine damga vuruldu ve pasaportlara "admitted" damgasi basildi. Kafama takilan bir durum var. Vize uzerine ilave bir damga vurulmadi, sadece bos sayfaya standart giris damgasi basildi. Herhangi bir yerde 1 yil green card gecer gibi bir ibare de yok. Korkmali miyiz yoksa bu normal mi? :)

• @Mr-Yavuz hayir, standart prosedur bu. Vizenin basildigi tarihten baslamak uzere 1 sene gecerli pasaporttaki damga. I-551 yazar uzerinde.

• @cnpist sorun su uzerinde I-551 yazmiyor maalesef. Sadece admitted yaziyor ve tarih var

• @Mr-Yavuz Vizedeki fotoğrafın alt tarafında yazar aciklama

• Amerika ya ilk girerken adres değişikliği olarak başka bir eyalet yaptığınızda greencard gelme süresi uzarmı,, böyle bir durum varmı

• ⭐⭐

@Cancan Hayir ekstra surec uzamasi gibi bir durum olmuyor. Anlik olarak uscis'in yogunluguna bagli uzama sureci.

• Benim pasaportumun süresi 4 mart 2024’te bitiyor. İlk girişimi 17 Aralık 2023 tarihinde yapacağım. Pasaportu greencard olarak 1 sene boyunca kullanabildiğimiz damga pasaportumun süresi bitse de girip çıkmak için geçerli oluyor mu?
    Çünkü ilk gittiğimde greencardımı almadan Türkiye’ye geri döneceğim. Yüksek ihtimal 2. girişimi 4 Mart 2024’ten sonra yaparım yani pasaportumun süresi bitmiş olacak. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emiroz sen mülakata giderken yeni bir pasaport çıkartmadan mı gittin. Çünkü yeni pasaportu çıkaracaksın her durumda. 2024 daha da fazla zam gelecek sonuçta. Mülakata gitmeden önce eski ve yeni pasaportu birlikte götürecektin ondan sonra yeni pasaporta vizeyi basacaklardı. Amerikaya gidince konsolosluğa uğra ikinci gidişinde sana sorun yaratmasınlar diye oradan bir yazı alırsın. geri dönmenin aciliyetini söylersin. Durumu anlatırsın. Dönüşte yenni pasaport olacak ancak onda da vize olmayacak gibisinden. Yada adres verdiğin yere greenkart kart olarak gelecek sana fedex yada ups ile kargolayıp göndersinler.

• @ayvalik10 Mülakata giderken yeni pasaport çıkarmamıştım çünkü greencardımı alıp o şekilde dönerim diye düşünmüştüm ama planlarım değişti daha erken dönmem gerekecek. O zaman anladığım kadarıyla süresi geçmiş pasaportu greencard olarak kullanamayacağım. Kartı kargoyla gönderme konusunu araştırayım. Yardımcı olacak bir başlık var mı?

• Merhabalar

8 ekim istanbul houston thy direkt ucus icin havalimanina geldik, ailelerimiz biz ve kedimizle beraber cook uzun bir kuyrukta bekledikten sonra tek tek gözen security den gectik. Ucak full doluydu, farkli iki havayolu aktarmasini bağlamışlardı. Kedimiz basta miyavlasada sonra uzun bir sessizliğe büründü. Yolculuk turbulansliydi ve serce parmagimin ucunu tuvalet kapisina sıkıstırdım, parmagim catlayip davul gibi morarip şişti. Yolun yarisi onunla ugrastim ve sonunda ucak inis yapti. Pasaport kontrolunden sonra sari zarflari gumruk polisine teslim edip bekleme bolumune gectik, 1.5 saatten fazla bekledik o alanda, sonra gidebilirsiniz dediler. Ustumdeki nakit parayi beyan ettim, yemek vs varmi diye sordu o kadar, kedinin evraklarina bakmadilar. Ucak inis yaptiktan 2 saat sonra tum kalan valizleri baska yere kaldiriyorlarmis, baya bi valiz aramak icin ugrastim. Neyseki bulabildik sonunda. Aksam 6.40 ta inis yaptik 10.50 de havalimanindan cikabildik. Bir tanidigim bizi havalimanindan aldi ve richmonddaki baska tanidigimiz bir ailenin yanina birakti. Uzun ve yorucu bir yolculuk oldu, kedimiz yaklasik 30 saat ac susuz kaldi sesi cikmadi.

Yaklasik 1 ay oldu geleli tecrubelerimizi diger basliklar altinda yazacagim. Telefondan yazdigim icin harfler ve noktalama isaretlerine pek dikkat edemedim malesef, sevgilerle

• @tohma31 yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim.

• @tohma31 ABD deki hayatınızda başarılar. Her şey istediğiniz şekilde ilerler umarım

• ⭐⭐

@tohma31 geçmiş olsun. Tecrübelerinizi bekliyoruz.

• Merhabalar.
    Gocmen vize ile Seattle Tacoma (seatac) havaalanina ilk giris tecrubemden bahsetmek istiyorum. 3 Kasim tarihinde Antalya-Istanbul, Istanbul-Seattle ucusu icin yola ciktim. Turk hava yollari ile yolculugumda tek bagaj 30 kg olacak sekilde hazirlandim. Ilk kez gittigim icin acaba yanima alacagim gidalar problem olur mu diye cok endise ettim fakat hicbir problem cikmadi. Genel olarak bana 1-2 ay yetecek maddi olarak cok harcama yapmayacagim sekilde hazirlandim. Yolculuk rahat gecti ve ucakta herhangi bir formda doldurmadim. Seatac havaalanina indigimde ilk olarak bagajimi aldim daha sonra pasaport kontrolune gectim. Bu zaten ucaktan inmeden anons ediliyor ilk olarak bagaj aliyorsunuz. Pasaport kontrolu oldukca rahatti polis bana green kartimi sordu ve ilk girisim oldugu icin sari zarfimi teslim edince proseduru ona gore uyguladi. Uzerimdeki para miktarini sordu ve zarf uzerindeki adresimi degistirmek isteyip istemedigimi sordu. Adresim degistigi icin onun uzerini kalemle cizip guncel adresi yanina yazdi. Ayrica telefon numarasi sordu. Daha sonra baska bir gorevliyle iceri aldilar. Orada yaklasik 10 dakika bekledikten sonra gorevli yanima gelip green kartimla alakali bilgilendirmeler yapti ve direkt beni cikisa yonlendirdi. Cikista burada evini kiraladigim kisinin bir tanidigi beni havaalanindan alip eve birakti. Oldukca yorulmustum ve rahat bir sekilde tecrubemi paylasmak istedim. Simdi geleli bir hafta olmus bile. Gunlerim cok guzel geciyor. 10 Kasim tarihinde SSN ofisine gidip ssn numarami istedim fakat bana henuz numarami soyleyemeyeceklerini belirttiler ve 1 hafta daha bekle dediler. Bu surecte ehliyet ve is olanaklarini arastirdigim icin numaram cikar cikmaz basvurularimi baslatacagim. Seattle'da ulasim fena degil. Otobusle ulasim sagliyorum simdilik. Dogasi cok guzel ve insanlari oldukca kibar, yardimseverler. Tecrubelerim arttikca yazmaya devam edecegim simdilik bu kadar. Kendinize iyi bakin. Vize mulakati bekleyen arkadaslarinda mulakatlarini hizlica almalarini diliyorum 🙏

• Merhabalar Herkese

14 Ekim istanbul Havalimani -Newyork JFK havalimanindan U.S Citizinship ve U.S resident bolumunden ilk girisimi yaptim.
    Giriste CBP(Polis memuru) sordugu sorular
    -merhaba yaninda yiyecek getirdinmi
    -Green cardin bu adrese mi gelsin
    -Nekadar para getirdin
    Ve o muthis söz WELCOME TO U.S!
    toplam 2 dk surdu ve girisim sorunsuz oldu.

Havalimaninda internet var ama disari ciktiginizda kesiliyor. Uber cagirmak icin e sim aldik 8 dolara ve cagirdik
    16 Ekim gunu SSN ofisine gittim ve SSN numarami ogrenmek istedigimi soyledim ve daha henuz olusmadigini soyledi ve basvuru yaptim.
    23 Ekim gunu 9 Gunde SSN adresime geldi.
    25 Ekim ayinda ehliyet randevusu aldim ve sinava 27 Ekimde girdim newjerseyden turk ehliyetiniz varsa sadece yazili sinava girmeniz yeterli ve sinav turkce oluyor 50 soruda 40 dogru yapmaniz isteniyor.
    Ehliyet icin 6 puan toplamniz lazim
    Pasaport 4 puan
    SSN 1 puan
    Banka dokumu 1 puan
    Ve SSN geldigindeki adress proofunuz kabul oluyor. Ehliyet sinavini tekte gectim ve ehliyetim 10 gunde geldi
    31 EKim gunu 16 Gunde Greencard adresime geldi.
    New york cok guzel bir sehir fakat cok kalabalik eger kucuk bir sehirden gelicekseniz biraz hizli gelebilir simdilik bukadar hepiniz sevgiyle kalin ☺️☺️

• Eveeeeeettt :) Sonunda ABD'ye giriş yaptım. Vatana millete hayırlı olsun. :) Tuhaf duygular içerisindeyim. Bilet alma, uçuş günü, LA'de karşılama vs hepsini anlatmaya başlayalım. Umarım birilerinede faydalı oluruz. Sadece buradan değil. LA'de olanlara da inşallah.

Neden LA? Aslında bariz bir sebebi yok burada bir tanıdığım olduğu için LA. Onun faydasının olacağını düşündüğüm ve mental olarakta biraz rahat hissedeceğim için LA tercih ettim. Başlangıç için pahalı evet. Fazlasıyla hem de.

Mülakat sonrasında vizeyi alıp eve döndüğümde artık gidiş için planlamaları yapmaya başladım. Eylül Ekim gibi düşünüyordum ancak 9 Kasımda gelmek kısmet oldu.

Sürekli bilet bakarken ucuz bileti ancak londra aktarmalı buluyordum. American airlines ile. Ancak İngiltere benden transit vize isteyecek miydi bilmiyordum. Hemen araştırdım. Türk vatandaşı olduğum için transit vize gerekliydi. Ancak ABD, Canada, Avusturalya vizesi olanlar için transit vize gerekliliği YOKTU.

Bu bilgiye güvenerek biletimi aldım. 9 Kasım gidiş 21 Haziran 2024 dönüş (o tarihte bir iş halletmek üzere dönmek zorunda olduğum için dönüş aldım.) Londra aktarmalı uçacaktım. Bir abim hangi terminale ineceksin deyince gözüne ışık tutulmuş Davşan gibi kaldım :) Terminal? Terminaller arası transfer? Belki pasaport kontrolü? Bekleme süresi yetmezse ya da rötar olursa ilk uçakta? vs. vs.

Ne bileyim ben yahu. Sonrasında uzun araştırmalar, yeşilkart forum ve çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgiye göre vize ihtiyacımın olmayacağı yönündeydi. Londra'da pasaport kontrolüne girsem bile ABD vizesi yeterliydi.

9 Kasım günü saat 2.55 te British airways ile IST-LHR uçuşunu gerçekleştirdim. He bu arada bileti ucuza aldığım için bagaj hakkım yoktu. Ancak kontuardaki güzel hanımefendi 'uçağımız çok dolu isterseniz valizinizi ücretsiz bagaja alalım' dedi. Dedim 'cansın'.

Valizlerden kurtulduktan sonra bana aktarmalı uçata dahil olmak üzere 2 adet bording pass verdi. Pegasus muadili bir uçuş ile LHR'ye indik. Tabi bende tedirginlik. Ancak uçak içinde anons ettiler transitler mor rengi takip edin diye.

İndikten sonra transit tabelalarını takip ederek ekranları takip ederek ve bir güvenlik personeline sorarak terminaller arası transferi yapacağım otobüsün kalkacağı noktaya geldim. Ayrıca güvenlik personelinden de pasaport kontrolüne girmeyeceğimi sadece güvenlik kontrolünden geçeceğimi teyit ettim. Öyle de oldu.

IST-LHR arası uçuş yorucuydu. LHR'de LA uçuşu rötar yaptı. Kabin ekibi geç geldi uçağa. Ancak sonrasında bizleri aldılar. Uçağın yarısı boştu. 11 saatlik uçuş çok keyifliydi. Uyuyup uyanıp birşeyler yedim :D sürekli ikram vs. 3 lü koltukta bir uyumuşum ki :) o sayede jetlag olmadım :)

LA'ye indiğimde green card ile gelenleri ayrı bir noktada pasaport kontrolüne alınıyordu. Benden başka da kimse yoktu sanırım GC'lı. Oradaki görevli memur telefonlar oynarken ben geldim. Pek memnun olmadı gibi. :) hayata küsmüş gibi bir hali vardı. Pasaportumu ve konsolosluktan aldığım sarı dosyayı verdim.

Pasaporta bakıp Ay Yıldızı gördü ve nereden geliyorsun dedi. Türk Ocağı reis dedim. :) şöyle bir baktı efferin dedi. :) Sonra bir soru sordu anlamadığımı söyledim. boşver dedi. :) ve dosyayı açarak işlemlere başladı. Adres bu mu dedi. Evet dedim. Sonrasında hem dosyaya hemde benim pasaporta damga bastı ve git dedi.

Yürürken arkadan bir ses geldiğinde tedirginlikle baktım ama bana seslenen olmamış :) hızlı adımlarda içeriye doğru devam ettim. :D Bagajımda sorunsuz gelmiş. oohhh misss. Şaka gibi. LA'deyim artık.

Şimdide tuttuğum odadan yazıyorum bunları size. Umarım faydalı olacaktır. sorularınız olursa çekinmeyiniz.

Namaste :)

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    352 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • Mobil Pasaport Kontrolü (Mobile Passport Control) MPC uygulaması ile ABD ye giriş

Taşındı Yolculuk
    1
    12 Oy
    1 İleti
    194 Bakış
    smkS
    Merhabalar, MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim. Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık. Uygulama basit, 1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor. 2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor. 3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz. 4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar) Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.) CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz. Ne kazandırıyor? En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz. Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor. Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut. MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry: Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH) Anchorage International Airport (ANC) Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL) Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA) Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA) Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI) Boston Logan International Airport (BOS) Calgary International Airport (YYC) Cleveland Hopkins International Airport (CLE) Charlotte Douglas International Airport (CLT) Chicago O'Hare International Airport (ORD) Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) Denver International Airport (DEN) Detroit Metropolitan Airport (DTW) Dulles International Airport (IAD) Dublin Airport (DUB) Edmonton International Airport (YEG) Fairbanks International Airport (FAI) Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL) Halifax Stanfield International Airport (YHZ) Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL) Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH) Houston William P. Hobby International Airport (HOU) John F. Kennedy International Airport (JFK) Kansas City International Airport (MCI) Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS) Los Angeles International Airport (LAX) Miami International Airport (MIA) Miami Seaport (MSE) Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP) Montreal Trudeau International Airport (YUL) Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS) Newark Liberty International Airport (EWR) Oakland International Airport (OAK) Orlando International Airport (MCO) Ottawa International Airport (YOW) Palm Beach Seaport (WPB) Philadelphia International Airport (PHL) Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX) Pittsburgh International Airport (PIT) Port Everglades Seaport (PEV) Portland International Airport (PDX) Sacramento International Airport (SMF) Salt Lake City International Airport (SLC) San Diego International Airport (SAN) San Francisco International Airport (SFO) San Jose International Airport (SJC) San Juan Airport (SJU) San Juan Seaport (SAJ) Seattle-Tacoma International Airport (SEA) Shannon Airport (SNN) Tampa International Airport (TPA) Toronto Pearson International Airport (YYZ) Vancouver International Airport (YVR) Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG) https://www.cbp.gov/travel/us-citizens/mobile-passport-control
  • Coronavirüs sonrası ilk giriş

Yolculuk
    176
    3 Oy
    176 İleti
    9k Bakış
    YollardakiAdamY
    @redsat2000 hos bulduk tesekkurler. Bir hafta kalip geri dondum :grinning_squinting_face:
  • ABD ye giderken Frankfurt aktarması yapmak

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    mutlukurt0534M
    @hayallerabd teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k