Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Emre-Kurtulmuş Çok özür dilerim. Ben bu hesabı "AOS" üzerinden yapmıştım. Türkiye üzerinden yapmadım. Kısmet olur ise herkes Ankara'dan alsın green cardını. Benim düşündüğüm şeyler tamamen AOS süreci için yapılan plan ama dediğim gibi abartı abartı yani. Yazan arkadaşım "New York" için diyince ve New York çok pahalı bir şehir. Bende döndüm o bütçeyi gönderdim. Ama kişiden kişiye değişir böyle şeyler. Acaba gönderdiğim postu silsem mi diye düşündüm, çünkü doğru başlıkta yapılması gereken bir yorum olmadı ve insanların kafası karışacak.. Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bu arada yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.
    Businiess için açıklamam: Ben amerika'ya 2 kere gittim. 1 gidişimde business gittim ve geldim. 2. gidişimde normal bilet aldım. Benim fiziksel bir problemim var. Dolayısıyla okyanus aşırı uçuşlarda business verilen para gerçekten değiyormuş. Uçak bilet maliyetini de hesaplarken şöyle hesapladım. Giderken business - pestiliniz çıkıyor, en azından rahat gideyim, dönerken normal dönerim diye. Bu arada dediğim gibi bütçe yada harcamalar kişiden kişiye çok değişkenlik gösteriyor.
    Vakit ayırıp, yorumlarıma katkı sağladınız için teşekkürler..
    Saygılarımla,

• @dgnnnnn DV2022de giden bir çift mülakatlarda banka hesabında 4000 Dolar göstermişti kendisine, aynı parayı bankadan çekip eşine de aktarmış ve onun adına da 4000 Dolar göstermişti. yani 8000 dolarla almıştı vizesini. Ama sırf banka hesabında para gösterebilmek için eş dost sayesinde para koyan da oluyor ya da kredi çekip yatıran da.. Arkadaşımın teyzesi öyle yapmıştı.. Eştten dosttan borç alıp banka hesabına yatırdı. Bence siz de halledersiniz, endişelenmeyin.

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Redbeard dediğiniz gibi bütçe herkes için değişebilir olduğu için araba, ev kirası gibi noktalara bir miktar belirtmek çok zor. Özellikle ev konusu geldiğiniz şehir, kişi sayısı, çocuk durumu vs çok fark yaratabiliyor. Ama ankarada mülakata girecek ve sadece bir kişi için ortalama bir miktar düşünürsek yazdığınız örneklerde bana çok abartı gelenleri söylemiş olayım.

Greencard 8000 dediğiniz noktada Sağlık + Konsolosluk + USCIS ödemesi ortalama 1000$ civarı tutuyor. Bu cevabı bankada göstermemiz gereken miktar üzerinden çıktığı için bu kişinin AoS yapmadığını düşünerek bu miktarı belirtiyorum.

Amerika Uçak Bileti ortalama direk uçuşlar 700$ civarı şu anda. Tabii ki ben business yada first class uçucam diyebilirsiniz ama amerikaya yerleşmeye giden ve özellikle ilk girişini yapacak kaç kişi business için fiyat farkı ödemesi yapacaktır biraz bunuda göz önüne alıp gerçekçi değerlendirmek lazım diye düşünüyorum

Benzin ve araç noktalarına yorum yapamayacağım bulunduğunuz eyalete göre çok değişkenlik gösteriyor çünkü ama araç sigortası için genelde okuyup gördüğüm ortalama kadarıyla aylık 200-300$ civarı tutuyor hiç bir geçmişimiz olmadığı için

İngilizce kursu ücretsiz olanların yaygınlığına bir şey diyemem ama amerikaya yaşamaya gelen birinin her ne kadar ingilizce bilmese bile bir kursa bu kadar para vermesi bence akıl karı olmaz. Çünkü kursa gitmeseniz bile gün içinde maruz kalacağınız için zaten öğreneceksiniz ister istemez yavaştan kurs size ekstrem bir durum katmayacak yani

Sağlık sigortası bana çok abartı geldi ama ortalama bir miktar vermem zor.

Kişisel harcama 3000 dediğiniz aylıksa çok ama 9 aylıksada az kalıyor bence özellikle faturalarda bu kişisel bölümüne dahilse 9 ay 3000$ ise imkansız gibi bence

Dediğim gibi diğer kısımlar çok fazla etkenle değişkenlik gösterebildiği için o kısımlar çok göze batan yüksek veya düşük diyebileceğim noktalar değil. Ama bence yukarıda bahsettiğim noktalardaki miktarlar ya çok fazla abartı yada muhtemel olacak miktardan çok az şekilde gözüme çarpanlar oldu benim. Tekrarda belirtmiş olayım bu özellikle greencard masrafı ve uçak bileti dışındaki kısımlar tamamiyle benim düşünceme göre ortalama diyebileceğim fiyatlar

Emre hocamında özetle dediği gibi, masraflar ve yaşam maliyetleri kişiye göre değişkendir.

Daha gitmeden harcana paralar sabit;
    1-Mülakat ücreti: 330$
    2-Sağlık Muayenesi: 270$
    3- Aşılar: 350$ (Geneldir düşebilirde artabilirde ortalama yetişgin için aşı kartları yoksa)
    4- Kart ücreti: 220$

Daha gitmeden kişi başı: 1170$ civarı. bunu +/- 1000$ ile 1300$ arası gibi hesaplayabilirsiniz.

Bu rakamlar sadece 1 kişi için. Vize alacak kişiler için her bir kalem aynıdır sadece aşı ücretleri değişkenlik gösterebilir.

Ben Atlanta'ya gitmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki ücret kalemleri kendi araştırmam ile oluşturduğum ortalama ücretlerdir.

Ucak + Hotel: 750$ (Ekonomi) + 2.850$ (30 gün otel ucuz)

Gidiş ve konaklama toplam: 3.600$

Aylık harcama min: 1500$ (benzin, yemek, v.b)

Bu rakam sadece sizi 1 ay kalacak yerle birlikte idare edecek ortalama rakamdır. Kişiye göre hayat tarzına göre kalacağı yere göre değişkenlikler gösterebilir. Ben hesaplarken 4 kişilik bir aile için 2 yetişkin 2 cocuk olacak şekilde hesapladım.

Bundan sonraki giderlerinizi hespalarken; ödemeniz gereken vergiler, ev kiraları, sağlık sigortası v.b. için aşağıdaki sitelerden faydalanabilirsiniz.

Vergi Hesaplama

Georgia Health Ins. Help

USA Health Ins

Kiralık evler için farklı siteler mevcut;

Apartments Cominutiy

Trulia

Zillow

Herkese kolay gelsin. Kimse ortalama şu olur diye bir rakam veremez bence. Hesaplama için çok parametre var.

• @yusufalak + bir o kadar da sağlık muayene ücreti

• @yusufalak Ellerinize ve emeklerinize sağlık, katkılarınız için çok teşekkürler..

• @yusufalak Bende Atlantaya Yerleşmeyi düşünüyorum ama henüz bu kadar kapsamlı bir fiyat analizi yapmamıştım. Elinize emeğinize sağlık Yusuf bey. Atlanta da görüşmek dileğiyle.

• @ibrahimhalılll, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak Bende Atlantaya Yerleşmeyi düşünüyorum ama henüz bu kadar kapsamlı bir fiyat analizi yapmamıştım. Elinize emeğinize sağlık Yusuf bey. Atlanta da görüşmek dileğiyle.

İnşallah ibrahim bey allah nasip ederse inşallah görüşürüz. Bende çok isterm tanışmayı.

• @yusufalak Arkadaş gitmekten vazgeçti bence 😂

• ⭐⭐

@Yıldıray81, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak Arkadaş gitmekten vazgeçti bence 😂

neden vazgeçti? Gerçekten gitmeden yapılan masraflar azımsanacak rakamlar değil. Fakat dolar kuru :(

• selamlar, asıl talihli eşim 19k. Kendisi Türkiye'de. Ben ise Polonya'dayım Polonya oturumum var. (Asıl talihli ben değilim.). Daha önce bu şekilde benzer bir durumda olup dosya taşımış olan arkadaşlarımız oldu mu hiç acaba? Tecrübeniz ve duyumlarınıza istinaden özellikle adminlere sormak istedim. . Şimdiden teşekkürler. @gucarslan

• @Serkan-Kaya elbette oldu. eşlerin oturum hakkı ile dosya taşıyabilirsiniz.
    prosedürü ilerletirken oturum belge / kart / vize vb dökümanları maile ekleyerek yapın talebinizi.

• Merhabalar
    Bir sorum olucak müsaitseniz
    Ben 2024 greencard visa ankaraya yaptım interview icin yer seçimini ancak sıram EU22600 lerde
    Bulgaristan vatandasliğim da var oraya taşıma şansım var mı bu aşamada?
    Ankara da kalırsam sıra gelme sıkıntısı var gibi gözüküyor sofya ya da başka bir şehir mi onerirsiniz yoksa ankarada devam mi? Aos seçeneği daha mi uygundur?
    Teşekkürler
    Eu22xxx

• @rumblefish85 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bu taşıma talebini yapabilirsiniz elbette.
    ama performanslaırnı da kontrol etmeyi unutmayın. bol şans..

• Arkadaslar Kcc'ye mail atmistim dosya ne durumda diye

Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

Bu cevap geldi benimle benzer case number ve ds 260 gönderme tarihi benzer olan arkadaslarin bilgisine.

• @hasans_ bilgi için teşekkürler, beklemedeyim 😂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

ve lübnan'daki litani nehri'nin kıyısında kaybolan koyun yine bizi alakadar etti;

lubnan'daki abd konsolosluğu'nun kapatıldığı ve çalışanların ülkeyi terk etmeleri direktifi verildiği bilgisi geliyor.

bu durum ve ne yazık ki türk siyasilerin iğneleyici cümleleri ankara'yi çok da olumlu etkilemeyecektir.
    bunu önceki yıllarda birebir yaşayan bizler çok kötü tecrübe ettik.

umuyoruz ki korktuğumuz gibi olmaz.

güncelleme;
    konsolosluk normal çalışma düzenlerini devam ettiklerini belirtiyor.
    şimdilik tek korkumuz türk siyasilerin abd hakkındaki demeçleri..

• @hasans_, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar Kcc'ye mail atmistim dosya ne durumda diye

Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

Bu cevap geldi benimle benzer case number ve ds 260 gönderme tarihi benzer olan arkadaslarin bilgisine.

2000 current for interview oluyor da bana niye hala bişe gelmedi anlamadım

• @dgnnnnn dosyalar mülakat için hazır, mülakat daha dağıtılmadı, dağıtım bekliyoruz

• ⭐⭐

@gucarslan Umarım öyle olmaz hocam, şimdilik beyruttaki konsolosluğun sosyal medyasındaki paylaşımı 'açığız, kapanmadık' şeklinde olsa da aksi bir tutum izleme ihtimalleri ziyadesiyle yüksek maalesef.

• ⭐⭐

@hasans_ Her sey olmasi gerektigi gibi sizin icin. Dosyanizin mulakat almak icin hazir oldugunu soylemisler bu durumda dosyaniz artik konsoloslukta ve mulakatinizi bekleyeceksiniz.

Benzer Başlıklar

• Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k