DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Redbeard Merhaba. Biz bu yolu yaptık AOS sürecine başlamadan önce Türkiye'de. Ancak kabul edilmedi burada. Zaten burada aldıkları kan tahlilinde buna bakıyorlar. Neden olarak bunu söylediler. Tetanoz ve Hepatit aşılarını her halükarda yapıyorlar. Farklı ihtiyaç varsa dediğim gibi kan testi sonucunuza göre size söylüyorlar. Ama Covid aşıları gibi aşı kartınız varsa tabii onu göz önünde bulundurabilirler. Ancak bizim zamanında olduğumuz aşıların maalesef kartı olmadığı için (hepatit vs tüm aşılar dahil) hiç bir belge kabul etmediler.


  • @OzdeNeslihan Çok teşekkürler. Verdiğiniz bilgi benim için çok değerli, yukarıda @gokhanabd
    Bey aşı fiyatlarından bahsetti ve Amerika'yı önermişti. (Tercüme ile uğraşmamak için) Sizde şuan perçinlemiş oldunuz. Tşk.
    Saygılarımla,


  • @Redbeard Ben önceden Ocak gibi gitmeyi düşünüyordum ancak Aralık da çok mantıksız görünmüyor. Henüz çok bi plan yapmadım ama kendimi aralıkta gidecekmiş gibi hazırlayacağım.


  • @avc Normalde Amerika girişte 6 aylık süre veriyor. (Turist vizesi ile) Bana 2022 ve 2023 yılında bu şekilde süre verildi. (I-94 Formundan bakmıştım.) Umarım girerken garip bir şey olup da 1 aylık süre vermezler 🙂 Sonuçta Turist olarak gittiğimiz için verilen süre kadar kalmak gerekiyor, aksi taktirde illegal kalmış oluyoruz. O nedenle zamanlama çok önemli. En azından Current olmadan 1-2 ay kalıp, "AOS" başlatmak mantıklı gibi, bu arada öyle 90 gün kaldıktan sonra "AOS" başlatılır gibi yazılı bir kural yok. Ne kadar erken gidebilirsen o kadar erken gitmekte fayda var. Dediğim gibi maddi mecburiyetler nedeni ile biraz planlama da problem yaşıyorum.. Gerisi kısmet 🙂


  • @Redbeard kesinlikle haklısınız. Ben de aynısını düşünüyorum ama umarım bir sorun olmaz, olması için de bir sebep yok. İyi düşünelim, iyi olsun.

    Küçük bir detay ama belki etkili olabilir, önceki girişlerimde giriş yaptığım yerden girmeyi düşünüyorum yine. Umarım soru bile sormadan salarlar bizi 🙂


  • @avc soru sormadan olmaz 🙂 🙂 Ben 2022'de Atlanta 'dan , bu yıl Miami'den giriş yaptım. yanınızda gerekli evraklar olduktan sonra problem olmayacağını düşünüyorum. Uçak bileti (Geliş ve Geri Dönüş ) ben dönüş biletini açığa almalı yapacağım, giriş yaptıktan sonra açığa alacağım. (Biraz pahalı ama yapacak bir şey yok.) Bu kısım ile ilgili AOS yapan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. "AirBnb" yada "Booking" üzerinden otel yada kalacağım yerin evraklarını alacağım, Covid aşı kartı bildiğim kadarıyla mecbur değil ama yine de yanıma alacağım, Seyahat Sigortası poliçesinin print çıktısını yanıma alacağım. Çalıştığım şirketten, şirket yazısını alacağım. (Şu tarihler de izinli, şu tarihte şirkete dönüp çalışmaya devam edecek bla bla yazısı) Özetle önceki seyahatlerime nasıl hazırlandıysam öyle hazırlanacağım. İşimizi garantiye alalımda , kıltoş yada o gün kötü gününde (Sonuçta oda insan) çalışan bir memura denk geliriz tatilimizi zindan etmesin 🙂 🙂
    Saygılarımla,


  • @Redbeard Açıkcası ben giderken sadece gideceğim yerin adresini cebime koyup gittim hep. Ama tabi tedbirli olmakta her zaman fayda var. Sakıncası yoksa sormak istedim hiç kullanmanız gerekti mi bu hazırladığınız belgeleri?

    Ayrıca merak ettim, avukat olarak belirlediğiniz bir isim var mı? İsterseniz forumdan da mesaj atabilirsiniz. Ben mesaj size atmayı denedim ancak sanırım sadece beni takip ederseniz mesaj atabiliyorum 🙂


  • Merhaba tekrar,

    2023 ‘your case must be reviwed’ yazan arkadaslardan olumlu ya da olumsuz cevap alan oldu mu? Biz de hala bir gelisme yok. Ek olarak gecen gun dikkatimizi calisma izni dosyamda I-765 de (mulakattan 3 gun sonra) statu kazanimi ya da fayda saglanmasi sebebiyle dosya kapatilmistir yazdigini farkettik. Bundan 2 gun sonra da onceki kararin tekrar gozden gecirilmesi diye dosyayi geri actik yaziyor. Bu asamada ilk dosyayi kapattilar da acaba es durumuna dustu ondan mi bekletiyorlar diye dusunduk. Yani mulakat sonrasi benim green kartimi onaylayip, evliligimize dair ek belge istedikleri icin esimi ve onla birlikte de beni bekletiyor olabilirler mi? Gorusu olan var mi?


  • @avc kişiyi eklemeden normalde mesaj atılıyor diye biliyorum (emin değilim) ben size mesaj attım. Aklınıza bir şey takılırsa buradan yada mesaj kutusundan atabilirsiniz.


  • @Mediha-Kiremitci Eger 7 Eylul 2023 oncesinde kartiniz onaylanmadiysa ne yazik ki artik alma sansiniz yok. Esiniz ve sizin su anda eski statulerinize donmus olmaniz gerekiyor. Sizin gecici olarak aldiginiz calisma izniniz de artik gecerli degil diye biliyorum.

    Zaten Greencard'iniz onaylanmis olsaydi simdiye elinize gecmis olmaliydi.

    DV2023 cekilisinden beklettikleri kimse oldugunu sanmiyorum. 2023 tamamen kapandi diye dusunebilirsiniz.

    Ancak sizin durumunuz ozel bir durum farkli bir sey olur mu, ben de bilmiyorum.


  • @koray2000 surekli vergi oduyorum nasil calisma iznim iptal onu anlayamadim. Her ay odedigim 400 dolara yakin vergi bosa mi gidiyor simdi? Bunu nasil anlayabilirim ki? Senatorun gecen hafta bana ilettigi son mailde de 25 ekimde bilgilendirileceksiniz yonundeydi. Valla biz bu isten bisi anlayamadik.


  • @Mediha-Kiremitci Gecici calisma izni oldugu icin sureciniz sona erdiginde izinleriniz de sona eriyor. Bunu en net teyit edebileceginiz yer, mulakata girdiginiz USCIS ofisi olur, bir infopass actirmayi deneyin ve gidip yetkili biriyle konusun. Senator araci olup kuruma soru soruyor, konuyu arastiramiyorlar. Uscis’i telefonla aradiginizda zaten dunyadan haberleri yok, belki Tier 2 biriyle konusursaniz size yardimci olabilir, Tier 2 bir yetkili ile gorusmek istiyorum diye belirtin USCIS'i arayip.


  • Bu asamada bilgi vermek adina sizlere IVAMS isimli sistemden bildigim kadariyla bahsedeyim.

    Acilimi: Immigrant Visa Allocation Management System (IVAMS)

    Olumlu bir mulakattan sonra ilgili Immigration Officer bu sisteme baglanarak sizin icin kart talebinde bulunuyor, sistem kotanizi kontrol ediyor ve islem onaylaniyor.

    Eger bu sistem kota doldugu icin kapatildi ise artik size kart verilemiyor, hangi durumda olursaniz olun.

    Bu sene bir arkadasimiz mulakati bittikten sonra avukatinin yardimi ile sistemin yaninda acilmasini ve dosyasinin onaylanmasini istiyor, bir sekilde bu istegi kabul ediliyor ancak sistemden onay alamiyorlar cunku 7 Eylul 2023 tarihi itibari ile kota doldu diye ilan edilmis.

    Bazi USCIS ofislerinin kotadan haberleri olmadigi icin 7 Eylul'den sonra mulakata aldiklari insanlar oldu ama Greencard veremediler.

    Bazilarina deny letter geldi, bazilari sistemden guncellendi ve bu sekilde ogrenmis oldular.

    Daha once belirttigim gibi bana posta yolu ile Deny Letter geldi ama sistemde dosyam hala parmak izi alindi ve sureci devam ediyor olarak gorunuyor.


  • @koray2000 senatore agustosun basinda durumu anlatmistik ve o da ofise bildirmisti. Son mailinde bize USCIS supervisor’dan aldigi maili iletmis. Bu arada bir avukatla da konustuk ve o da dediginiz tier 2 ile iletisime gecmek icin islemler yapti ama ne avukattan ne de USCIS den daha sonra olumlu ya da olumsuz bilgi donusu oldu. Bu arada bu gelismelerin hepsini biz zaten agustos ayinda yapmistik. Yani su an ek bisi kalmadi yapacak o yuzden merakla buraya yazdim. Bu nedenle su an bize sadece beklemek kaldi diye dusunuyorum.


  • Merhabalar GreenCardliyim ameriakdaki esim icin Aos basvurusunda son asamada Saglik rapori I-693 ve I-864 icin rfe aldik. Aldigimiz mektupta Summit adresine belgelerin postalanmasi gerektigi yaziyordu. Buraya kadar tum islemleri halletik. Sorum su sekilde belgeleri postaladik ilgili adrese ulastigini biliyorum. Ancak 10 gun olmasina ragmen rfe responded mesaji almis degiliz. Uscis websitesinde online respond bulunuyor ancak buraya I-693 eklemem mumkun degil diye biliyorum. Respond due date a 2 gun kaldigi icin sormak istedim. Suan yapilabilecek bir sey var mi? Ayrica Saglik raporu posta ile istendigine gore bu interview olmadan islemlerin sonuclandirilabilecegi sonucunu mu doguruyor. @Figen @crazycells


  • @bionicks Saglik Raporunu sure bitmeden posta ile gonderin . Gonderi tarihiniz esas aliniyor zaten . Digerinide ayni pakete koyabilirsiniz . RFE ye donusler genelde 60 icinde olur , sorun olmaz merak etmeyin ve evet mulakatsiz olacaktir buyuk ihtimalle .


  • @Mediha-Kiremitci Tier-2 bir yetkili ile konusmak istediginizi tekrar arayarak belirtebilirsiniz USCIS'e, konustugunuz kisiye gore degisiyor cunku aldiklari aksiyonlar. Beklerken overstay olma durumunuz yoksa bekleyin tabiki, daha sonra overstay yuzunden karsiniza farkli bir durum cikmasin diye soylemek istedim.

    Umarim alirsiniz Greencard'inizi, harika bir haber olur Dv2023 AOS case'leri icin.


  • Merhabalar. Biz kızım için aos yaptık . Ben bakıyorumda Biometrik randevu verilmişde ama eve hala mektub gelmedi ne kadar zamana geliyor mektup?


  • 2023 green card talihlisiydim AOS yaptim ancak kota bitimi sebebi ile green cartimi alamadim. Esim Colorado’da doktora yapiyor. Ocak ayinda turist vizemle Coloradoya geldim ve mulakatimi Colorado’ya tasidigim icin halen burdayim ki bu surecte benim calisma iznimi gonderdiler calismaya da basladim ancak su an iptal edilecegi icin Turkiyeye geri donmem gerekiyor. Lafin kisasi esim burda doktora yaptigi icin f2 vizesine basvurduk. 16 kasim da mulakatimiz var birlikte katilicaz ancak basta anlattigim tum surec f2 vize reddi almama sebep olur mu? Ya da destekleyici neler yapmam gerekir? Gorusleriniz nelerdir?


  • @Plus19 Merhaba hocam sizi yabanci olan forumdan da takip ediyorum. Bizde letterimizi bekliyoruz bio icin onerilen tarihte mi gittiniz? Walk in yaptiniz gozukuyor bu sureci aciklar misiniz acaba 🙂 tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum