Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
@btek14 Çok teşekkürler,
Saygılarımla,
@Redbeard rica ederim. vpn ile cozemezseniz hangi bolge icin istiyorsaniz yardimci olmaya calisirim.
iyi gunler.
@btek14 Vpn ile bir şekilde çözeceğimi düşünüyorum. Tekrar dan çok teşekkürler..
Saygılarımla,
Merhabalar, Bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim. Bugün bir devlet hastanesinin "Enfeksiyon" bölümünden randevu alarak antikor testi için başvuruda bulundum. Göçmenler için yapılması gereken aşı listesini paylaştım. Aşı listesinin çoğu ülkemiz de yapılmıyor dendi. (Yarısı için antikor testini sisteme girdi.) Forum da hem bu başlıkta hem de farklı başlıklar da okuduğuma eminim ama teyit etmek istedim. Aslında Sorum Şu; "AOS" yapan arkadaşlarımız , Aşıların bir bölümünü Amerika'da mı yaptırdı? Tamamını Türkiye'de yaptıran oldu mu? Eğer yaptılar ise özel bir laboratuvar da falan mı yaptırdı? Yeni yaptılar ise aşı kartı alarak, yeminli tercüme ve apostil falan mı yaptırdılar? Şimdiden yanıtlar için teşekkür ederim. Not: Türkiye'de hiç uğraşmayıp, Amerika'da sağlık raporu alacağımız yerde mi yaptırmak mantıklı? Bu husus ile ilgili de değerli yorumlarınızı rica ederim.
Saygılarımla,
@Redbeard Merhabalar. AOS dolayisiyla yurtdisinda asi/doktor islerini yaptik. Covid disinda hicbir asimizin kaniti olmadigi icin asilari vurulmayi dusundum. Once USCIS Civil surgeonla konustuk ve bize bir lab testi ayarladi gorusmeden once. Gittik ve kan verdik. Bu kan testinde MMR,Tuberkuloz ve Varicella degerlerine baktilar (Doktor ucretini dahildi aradiginiz doktora sorabilirsiniz bunu). Varicella ve tuberkulozda sorun cikmadi ancak MMR im dusuk oldugu soylendi. Walmart ve CVS den MMR,Tdap,Hepatitis B(2 doz, ikinci doz doktor muayenesinden sonra olsada olur) vurulduk. Sirketimin sigortasi oldugu icin tum asilari karsiladi. Eger sigortaniz yoksa tanesi asagi yukari 50-100$ arasi hesaplayabilirsiniz. Yada sitelerinde bu rakamlar yaziyor. Daha sonra asi belgeleriyle birlikte CIVIL surgeone gittik ve belgemizi halletti.
Size tavsiyem, eger maddi durumunuz el veriyorsa, tercume isleriyle hic ugrasmadan burada yaptirmaniz. Asi islemleride kolay, bildiginiz markete girip asi oluyorsunuz. Maximum 1-2 haftada asi islerini halledersiniz. Onemli olan uygun bir doktor bulup onunla onceden konusup Lab islerini halletmek. Doktora sadece bir kere gittik cunku butun lab islerini onceden ortak calistigi kurumda hallettik. Bir sorunuz olursa bana yazabilirsiniz 
@Redbeard amerikan vatandaşıyla amerikada evlenen bir arkadaş türkiyeden imzalattığı bir aşı belgesiyle hiç aşı olmadığını söylemişti bana.
@Redbeard Aşı listesinden olmak istediğiniz aşıları "Enfeksiyon" bölümü yapmıyor. Bölümde gerekli antikor testlerini yaptırabilirsiniz.
Antikor testlerinize göre aşı listesindeki hangi aşıları daha önce olduğunuz ya da hangilerini olmadığınız ortaya çıkacak. Bunun sonucunda eksik olan aşılarınızı gidip kendiniz Aile Hekimliği'nde ya da kliniklerde yaptıracaksınız.
Örneğin Tdap aşısı Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz karşılanan bir aşı değil, bu aşıyı gidip kendiniz eczaneden (Örnek Tdap aşı ismi Adacell) temin edeceksiniz. Tdap aşısının ayrıca antikor testi de yok.
Doktorunuza antikor testleri sonrası listedeki hangi aşılara ihtiyacınız olduğunu sorarsanız sonrasında o aşıları temin edip (Kızamık vb. aşıları Aile Hekimliği'nde ücretsiz olabilme şansınız var.) Türkiye'de aşılarınızı olabilirsiniz.
@phenex hocam bu doğrultuda arkadaş bana eksik bilgi mi aktarmış yoksa amerikada fiziksek olarak bulunup amerikan vatandaşıyla evlenince bu durum farklı mı oluyor bilmediğim için soruyorum
@phenex geri dönüş için çok teşekkür ederim. Biliyorum "Enfeksiyon" bölümünde aşı yapmayacağımı, zaten sadece "Antikor" testi için gittim ve bugün yaptırdım, sonuca göre hareket edeceğim. Daha sonrasında Aile Hekimliğine gittim, aşı listesini gösterince şaşıra şaşıra listeye baktı, bana çok ilginç geldi tepkisi zaten. (Ben hastanenin Aile Hekimliği ile görüştüm.) Antikor testi çıkınca kendi Aile Hekimliğime gidip konuşacağım. Sizin dediğiniz aşıyı da Eczaneden alıp, Aile Hekimliğine yaptırırım. Aslında amacım, Amerika'da pahalı ise bu aşılar Türkiye'de maliyeti düşürmek. Tekrar yanıtınız için çok teşekkürler..
Saygılarımla,
@aristocrat Arkadaşınız da benzer süreçten geçmişse ilgili belgelerle aşı olduğunu ispatlamışsa aşı yapılmasına gerek görülmemiştir.
@Redbeard Rica ederim, durumunuzu açıklarsanız size yardımcı olurlar diye düşünüyorum, tabii bazı doktorlar biraz fazla uğraştırıyor. Umarım size uğraştırmayanları denk gelir. 
@gokhanabd Yardımlarınız ve bilgilendirme için çok teşekkürler.. Amerika'da yaptırma konusunu düşeceğim. Bir şey olur ise gerekirse tekrar size yazarım.
Saygılarımla,
@Redbeard Merhaba, ben de sizin gibi hangi aşılara sahibim öğrenmek için enfeksiyon bölümüne randevu almıştım. Henüz randevu günü gelmedi. Aşı listesi şu linkteki gibi, değil mi?
@avc ben söylediğin siteye değil de aşağıdaki siteye baktım ve print çıktısını alıp götürdüm.
@Redbeard Teşekkürler, Listeyi karşılaştırdım, birebir aynı.
Siz ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz?
@avc "AOS" ciddi bir maliyet, dolayısıyla uygun başlangıç şartları sağlar isem Aralık gibi, sağlamaz isem Ocak'24 hatta Şubat'24 gibi görünüyor. Planlamayı yapmaya çalışıyorum.. Siz ne zaman kısmetse gitmeyi düşünüyorsunuz?
@Redbeard CS 10k lar olarak Ankara'dan umudu kestik sanırım. Ben de almanyadan oturum almaya çalışıyorum alamazsam benim de planım Aralık gibi giriş yapmak. Hangi field office ile süreci devam ettirmeyi düşünüyorsunuz acaba?
@Hope-Breaker
Merhabalar;
10k ya mülakat verirler diye düşünüyorum.Eğer ds260 ı erken doldurduysanız.Fakat vermeleri biraz zaman alabilir geçen sene öyle olmuştu.Mülakatın bitimine son 3-4 ay kalaydı sanırsam.Tabi sonucu sizin kararınız belirler.
@devrim09 Geçen sene 15klara kadar geldi ancak her geçen sene ankara kötüye gidiyor. Bu sene 10klara gelebilir belki ama okuduğum yorumlara göre bu sene 140k kişi çekilişi kazanmış o yüzden ağustos ortasında kota bitebilir yani sıra gelse de kotaya takılabiliriz diye düşünüyorum bu yüzden aos zorlayacağım sanırım
@Hope-Breaker Ben bu sene çok ümitliydim hatta bir başlıkta bununla ilgili inancımı belirtmiştim ancak bu mali yılın sonuna doğru Ankara'nın performansı görünce, üstüne bir de kota bitince "AOS" tekrar yöneldim. Bir de bildiğim kadarıyla CS NO Current olsa bile illaki "randevu maili" herkes gönderilmiyor. (Yanlışsam düzeltir birisi) Burada nasıl bir algoritma çalışıyor onu da bilmiyorum. Dolayısıyla mülakat maili almasam bile en azından "AOS" ile süreci manuel tetikleritirim. Uygun şartları sağlar isem GC alırım yada almam gerisi kısmet olacak. Sadece olan şuana kadar biriktirdiğim küçük maddiyatım gidecek
O risk de GC için alınır diye düşünüyorum. Çok istiyorum, elimden geleni yapıyorum. Yaşayıp göreceğim. Field office konusu o bile belli değil, "Brooklyn NY" olmayacağı kesin. AOS yapan Koray Bey söz konusu ofisten alamamış (Hala aklıma geldikçe üzülüyorum
) Kendisi oranın çok yavaş olduğunu belirtmişti. (Bilerek dosyaları son aylara bırakmışlar) Ben bir avukat ile çalışacağım için o nereyi yönlendirirse ona göre hareket edeceğim.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum