Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Green Card sahibiyim yakında vatandaş olacağım ve sonrasında başka bir ülkede yaşayacağım. Bu yüzden eşime green card a başvuru yapmayı düşünmüyorum, bunun yerine benim yanımda kısa süreli kalabilmesi ve benimle seyahat yapabilmesi için B2 veya F2 vizesi düşünüyorum. B2 için uzun bekleme süresi olduğundan F2 ye yöneldim ama Green Card sahibinin eşinin F2 alması tam olarak mümkün müdür bilmiyorum. Bilgisi olan varsa yanıtlayabilir mi?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • Merhaba herkese. Evlilik yoluyla green card almayla ilgili hangi seçeneğin daha kısa olacağına dair bir sorum olacaktı.

    İki yıldır green card sahibi olan bir arkadaşımla evlenerek oraya yerleşmeyi planlıyorum.

    Kendisi Türkiye’ye geldiğinde burada evlenip sonra benim adıma talepte bulunmakla, ben turist vizesi alarak A.B.D.’ye gidebilirsem orada evlenip, turist vizesini kalıcı oturuma çevirmek gibi bir seçenek varsa hangisi süre olarak daha kısa ve daha mantıklı?

    Bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirm.

  • ⭐⭐

    @gurars Bir arkadastan kastiniz partneriniz sanirim. Bu durumda; bu basligin ilk sayfasinin ilk mesajinda bulabilrsiniz cevaplari.

    @crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Arkadaslar merhaba,
    ...

    • Eger Green Card sahibi biriyle evlendiyseniz, ABD vatandaslari ile evliligin aksine surece baslamak icin kendi siranizin gelmesini beklemeniz gerekiyor. Bu konudaki bilgileri su sayfada bulabilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

    • Eger DV sureci bittikten sonra evlenirseniz, o durumda yapmaniz gereken family sponsored green card icin basvuru yapmak. Fakat bunun icin esinizin yurtdisinda birkac yil sira beklemesi gerekebilir. Zaten yukarida da yazili, bu konudaki ayrintili bilgiler icin su sayfayi takip etmelisiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    • Eger esinizin ABD disinda kalmasini istemiyorsaniz ve kendisi baska bir sekilde ABD'ye girmeyi dusunuyorsa (mesela F1 vizesi ile girerek bir dil okuluna kayit yaptirma plani yapiyorsa), o durumda esiniz bu vizeyle giris yaptiktan sonra ABD'de evlenip sureci baslatabilirsiniz. Tabii, esinizin yeterince uzun sure ABD'de kalacagina emin olmaniz gerekiyor, ayrica gocmen olmayan vizeleri alirken gocmenlik konusunda da yalan soylememelisiniz.Gocmen olmayan vizeler, gocmenlik amaciyla kullanilmamali. Boyle bir niyetiniz var ise bile bu konuda cok dikkatli olmalisiniz, daha sonra "visa fraud" ile suclanabilirsiniz. Green Card'li biriyle evlenip ABD'ye gitmenin yolu F2A kategorisindeki gocmen vizeden gecer.Ayrica gocmenlik amaciyla bir dosya actiktan sonra, turist vizesi, ogrenci vizesi gibi gocmen olmayan vizeleri alma ihtimalini zorlasir. Eger F2A gocmen vize surecine baslamadan once bir turist vizesine basvurmak isterseniz yine de Turkiye'ye geri doneceginizi ve amacinizin ABD'de kalmak olmadigini belgelerle gosterebilmek zorundasiniz. Gocmen vize basvurusu yapmis olmaniz size ABD'de bir statu saglamaz. Dolayisiyla ABD'de gocmenlik islemleri boyunca kalmanizi saglayan bir vize sahibi olmaniz lazim. Green card almak amaciyla turist vizesi alamazsiniz, turist vizesi sadece ABD'yi gecici olarak ziyaret eden kisilere verilir. Eger USCIS gorevlisi yaptiklarinizin bir "visa fraud" olduguna kanaat getirirse dosyaniz dusebilir. Misal ABD'ye girdiniz ama vizenizin (daha dogrusu statunuzun) suresi bitti ve ABD'de kalmaya devam ettiniz. O durumda maalesef F2A kategorisinde AOS yapanlarin, ABD'de yasal olmalari gerektigi icin surece baslayamayacaksiniz. (not: ABD vatandaslarinin esleri icin yani CR1/IR1 basvurularinda ABD'de yasal bulunma sarti aranmiyor). Ayrica USCIS evliligin gercek bir evlilik olup olmadigiyla da ilgilenir. Eger siz ABD'ye gocmen olmayan bir vize ile girip evlenirseniz ve USCIS sizin bu vizeyi alirken asil amacinizin gocmenlik olduguna kanaat getirirse yine "visa fraud" ile suclanabilirsiniz. Burada dikkat etmek gereken seylerden biri de ne zaman evlendiginiz. USCIS 30-60-90 kurali uyguluyor evliliklerde, eger ABD'ye girisinizden 30 gunden az bir surede evlenirseniz dosyaniz hemen red flag yiyor ve genelde eleniyor, eger 30-60 gun arasindaysa daha ince elenip sik dokunuyor sizin gorusmenizde ama otomatik olarak fraud olarak damgalanmiyor. Su an 90 gun altindaki butun evlilikleri daha cok arastiriyorlar, o nedenle ilk 90 gun icinde evlenmemeniz kesinlikle sizin yarariniza olur.


  • @lumos çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linklerdeki başlıkları inceleyeceğim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Cancan Cancan 

  • Merhaba Amerika'da green card olan kız arkadaşımla evlendikten sonra, işim gereği farklı bir ulkeye tayinim çıkarsa evlendikten sonra bu durum sorun teşkil eder mi? Bu arada kız arkadaşımın işi Amerikada tayinim çıksa yalnız gitsem ne olur acaba? Teşekkürler

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • Merhabalar herkese. Washington DC, Virginia civarlarinda uscis greencard saglik raporu icin uygun fiyatli doktor biliyor musunuz acaba ?


  • Arkadaslar herkese merhaba.Uscis dolumunda bir hata yaptik ve tekrar doldurmamizi soylediler.Bizde bunu yaotik ve formunuzu aldik maili Temmuzda geldi.NVC adimlarini alacagim mail bana ne zaman yonlendirilir tahminen bu yapilan hatalarin geri donusu ne kadar suruyor?Yakim tarihte tecrube eden varmi:/


  • Merhaba arkadaşlar, kız arkadaşıma greencard çıktı, evlenmeyi düşünüyoruz, ama benim case number 24*** diyor ve polonyaya gitmeliyiz mülakat için diyor. Bunu ankarada yapmamızın bir yolu var mı? Ve evlendikten sonra soyisim mevzusu sıkıntı olur mu çünkü greencard ona çıktı ve evlenirsek soyismi değişecek. Yardımlarımızı bekliyorum sevgiler


  • @Eser-0 Ankara için mülakat gelmeyebilir başka bir yerde mülakat kovalamak mantıklı olur diye düşünüyorum. Soy isimle ilgili bir problem çıkmaz. Aynı şekilde benim de eşim asıl talihliydi. Soyadından önceki ve sonraki olarak iki pasaportunu da beyan ettik.


  • Merhaba,2023 greencard kazananıyım ve geçtiğimiz haziran ayında greencardımı teslim aldım.Sormak istediğim soru şu ağustos 2024 gibi kız arkadaşımla evlenmek istiyoruz evlendıkten sonra amerikaya kız arkdaşımın gelebilmesi için sadece F2A sürecine mi girmemiz gerekicek yoksa başka bir vize türü var mı?

    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @lumos sizin case number 30***. Mülakatınızı Ankara'da mı yaptınız? Benim koz arkadaşımın da case number 24*** (yani çok sıra var önümüzde) ankarada mülakat bulamayız diyor polonyaya gidelim diyor. Sizce ne yapmalıyız?

  • ⭐⭐

    @Eser-0 Oncelikle lutfen surecinizi, partneriniz adina da olsa, imzaniza tasiyin.

    Sanirim henuz DV2023 surecine yabancisiniz, lutfen onceki senelerin mulakat deneyim ve asamalar konulu sayfalarini okumaya calisin, ozetlemek guc zira surecleri. Ankara'da girmedim, Ankara 15 Bin uzeri kimseye mulakat planlamadi ki...
    Sansiniz varsa tasiyin tabii ki, sadece tasiyacaginiz ulkenin performansina da bakin. Bu tip sorulari da ilgili basliklarda iletirseniz bilgi karmasasi olmaz.


  • Merhabalar bi duyum aldım da doğrulamak istedim evlenir evlenmez add aplicant mı yapmak gerekiyor yoksa sadece mülakat tarihi gelince mi yapmamız gerek bunu yani asıl talihli olan nişanlım evlenince direkt add aplicant mı yapması gerekcek bu konuda aydınlatırsanız sevinirim


  • @talhabakunin selam, mülakat tarihi aldıktan sonra yaparsanız daha mantıklı olur biz de öyle yapmıştık.

  • ⭐⭐

    @talhabakunin Nikahtan hemen sonra yaparsaniz, mulakat mektubunda ikinizin de adi oluyor, mulakat planlamasindan sonra yaparsaniz konsololuga haber vermeniz gerekiyor tekrar, bu da ozellikle dosya tasiyanlaricin ekstra islem demek. Kisisel tavsiyem ilkidir, ama her ikisi de olur, 'zorunluluk, gereklilik' yok.


  • merhabalar herkese kız arkadaşım green card kazandı ve 1 hafta önce amerikaya giriş yaptı beraber yaşamak istiyoruz nasıl bir yol izlememiz lazım en hızlı şekilde yanına gidebilrim formda okuduğum kadarıyla evlilik mülakatının gelmesi 2 yıl civarı sürüyormuş en hızlı şekilde oraya gidip orda nasıl evlenebiliriz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • @senamd merhaba çok özel değilse bir şey sormak istiyorum. ds-260 formunuzu gönderdikten sonra 1 sene beklemişsiniz, ankarada mı mülakatı yaptınız acaba neden bu kadar çok beklediniz?


  • @Eser-0 case number 25lere kadar gelemedi ankara maalesef, muhtemelen viyana, honk kong ya da maskat'ta mülakat almıştır arkadaş.


  • @Eser-0 normalde süreç zaten beklemekle geçiyor ama biz mülakata viyanada girdik. sizin de case numaranız yüksek görünüyor ankaradan mülakat beklememenizi tavsiye ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

175
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum