[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@gunesdogdu merhaba tekrardan, size gelen bu cevap bize de ek evrakları gönderdikten bir müddet sonra gelen mail ile aynı. Ocak ayında bekliyorduk biz de konsolosluk görüşmesi için fakat gelen bir mail olmadı, sayfa da güncellenmedi. Takip edebildiğim kadarı ile sadece 3 ocak için 3 kişiye (bildiğimiz) randevu verildi. Şubata kaldık diye düşünüyorum. Sizin de o şekilde olacaktır. Beklemeye devam gibi görünüyor :) KCC yi arayanlara da net bir cevap verilmiyor. Bir gelişme olursa forumdan bildireceğiz biz de...
-
Merhabalar;
sağlık kontrol randevum 7 Aralık 2018 de idi bu nedenle 6 Aralıkta yola çıktım. 7 Aralık sabah 09:00 gibi Dr .Ungan'ın ofisindeydim. foto çekimi yapılıp bir imza alıp elime bir form tutuşturdu sekreter ve beni bir alt kata Düzen lab. a gönderdi. orada 118 USD ödeyip kan ve idrar örneği verdim. ve Akciğer filmi çekildi. işlem tahminen 30 dakika sürdü. tekrar Dr .Ungan'ın ofisine yönlendirildim. burada da 15 dakika bekledikten sonra doktor muayenesi yapıldı aşılarım vuruldu ve 280 USD ücret ödeyip raporun 10 Aralık saat 15:30 gibi hazır olacağı söylendi. Konaklamak için görev yaptığım kurumun tesisinden faydalandım. Elçiliğe 15 dakika yürüme mesafesinde oldukça rahat bir ortamda gergin bir dört gün geçirdim.
11 Aralık 2018 günü saat 09:15 randevusu için 08:30 da elçiliğin konsolosluk bölümü kapısının önündeydim. içeri girmek yaklaşık 1 saat sürdü. içeri girdiğimde müthiş bir kalabalığın olduğunu gördüm. benim numaram 24 tü iki farklı numara akıyordu. göçmen olmayan vizeler 3 haneli göçmen vizeleri 2 haneli idi. girdikten 10 dakika sonra evrak teslimi yaptım. sırası ile pasaport ve iki fotograf(5x5) sağlık raporunun bulunduğu kapalı zarf, nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı, diploma aslı ve onaylı fotokopisi, evlilik cüzdan ve fotokopisi, banka dökümleri, yaklaşık 45 dakika sonra 7 numaralı bankoda 330 USD vize ücretini yatırdım, sonra saat yanılmıyorsam 13:00 e kadar bekledim. bekleme salonu boşaldı sadece 3 kişi kaldık. benim numaram panoda yandı. ilgili bankoya gittim. konsolosluk görevlisi son derece nazikti oldukça detay sorular sordu. görüşmemiz yaklaşık 8 ila 10 dakika kadar sürdü. sonuçta tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi. pasaportumun 5 iş günü içinde belirttiğim PTT şubesine vize basılmış olarak gönderileceğini söyledi. kendisine teşekkür ederek Elçilikten ayrıldım. -
@cemil59 hayırlı olsun
-
@abdullah1453 verdiğiniz evraklarda diploma fotokopisi noter onaylı miydi, bazı arkadaşlar onaylı fotokopi götürmüşler sanırım...
-
merhabalar. KCCden 1 ay önce mail gelmiş bana ve şimdi KCC ye belgelerimi yoluuyorum. Hepsini Türkçe yolluyorum askerlik durum belgesi için inglizce çeviri gerekmiyor mu türkçe yeterli mi. Cevaplarınıza göre bugün düzenleyip yollayacağım
-
@bihterya Tamam Sağol. Herhangi bir gelişme olursa buradan paylaşırız.
-
@berkergn13 boşanma ve mahkeme kararları varsa bunları İngilizce'ye çevirmelisin. Bunun dışında vatandaşı olduğun ülkenin dili ve İngilizce dışında bütün belgeleri İngilizceye çevirtmelisin. Belgeleri e-devletten indirebilirsin. Arşiv kayıtlı sicil kaydı direkt İngilizce indiriyorsun. Diğerleri Türkçe. Vukuatlı nüfus kaydı örneği ve askerlik durum belgesini de unutma.
Yurtdışında 6 aydan uzun bir süre kaldıysan o ülkeden de sabıka kaydı alman gerekecek -
@cemil59 Diploma aslını götürmüşsünüz zaten onaylı fotokopisine gerek yok sanırım
-
@mardin-le-gund tamam saolun
-
@mardin-le-gund DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@berkergn13 boşanma ve mahkeme kararları varsa bunları İngilizce'ye çevirmelisin. Bunun dışında vatandaşı olduğun ülkenin dili ve İngilizce dışında bütün belgeleri İngilizceye çevirtmelisin. Belgeleri e-devletten indirebilirsin. Arşiv kayıtlı sicil kaydı direkt İngilizce indiriyorsun. Diğerleri Türkçe. Vukuatlı nüfus kaydı örneği ve askerlik durum belgesini de unutma.
Yurtdışında 6 aydan uzun bir süre kaldıysan o ülkeden de sabıka kaydı alman gerekecekBoşanma belgesinin tercumesine gerek yok , gelen mesaj şöyle:
For Turkish Applicants:
"Please note that English translations are not required for the documents in Turkish, except for the court documents excluding the divorce decree. Please bring the original and one copy for each applicant."
mulakata fotokopisini ve orijinalini götürüyoruz , sonra orijinalleri geri teslim ediyorlar. -
@barış Teşekkürler. Tek kişi olarak başlıkta önerildiği miktarda bir para mevcuttu hesabımda.
-
@mardin-le-gund hep türkiyedeydim belgelerin hepsi türkçe. yani askerlik ve vukuatlı nufus türkçe göndersem oluyor mu ?
-
@sash boşanmadım ya da mahkeme kaydım yok. yani anladığım kadarıyla kalan her şeyi türkçe yollayabiliyorum
-
@berkergn13 evet e devletten alacağınız herşeyi türkçe yollayabilirsiniz. Sadece sabıka kaydı ingilizce seçeneği var e devlette, onu isterseniz ingilizce olarak gönderin.
-
@mardin-le-gund DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@cemil59 Diploma aslını götürmüşsünüz zaten onaylı fotokopisine gerek yok sanırım
Ben diploma aslı ve onaylı fotokopi götürdüm.
-
@berkergn13 elbette...Ben Türkçe gönderdim bir sorun olmadı
-
@gunesdogdu beklemeniz gerekiyor. Mulakat tarihini siz almiyorsunuz, KCC veriyor. Dolayisiyla KCC'nin mulakat tarihi vermesini beklemelisiniz.
-
Sayın, @crazycells ''Herhangi bir suctan hukum giymisseniz mahkeme ve hapis kayitlari (ve ingilizce tercumeleri)'' demişsiniz. Konuyla ilgili bir mesajım vardı fakat tam netleştirememiştim. Herhangi bir suçumuz ya da hapis kaydımız yok. Bir mahkeme kaydımız var. Mağdur olan bizdik ve bu yüzden mahkeme kaydımız görünüyor. Sayın @Mardin-Le-Gund ile de konuştuk. Kendisi de davacı olduğu bir mahkeme kaydini KCC'ye göndermemiş. Sizce bu belgeleri ingilizceye çevirtip göndermeli miyiz? Yoksa arşiv kayıtlı bir sicilimiz olmadığı için göndermesek olur mu?
-
Arsiv kayıtlı belgede sabıka kaydı görünmüyorsa, uyapta gorunen mahkeme kayıtlarını gondermenize gerek yok, sabıka kaydında gorunen yada hukum giyilmiş mahkeme kayıtları isteniyor.
-
Sayın, @sash sizde böyle bir durum var mıydı? Mülakatta bunun konusu geçti mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum