Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Vaşington (Washington) Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaletlerinden birisidir. Eyalet, Amerika Birleşik Devletleri'nin Büyük Okyanus kıyısındaki eyaletlerinin en kuzeyde olanıdır. Eyalet, Seattle, Spokane gibi ABD'nin sayılı büyük şehirlerini barındırır. Eyaletin kuzey sınırları Kanada'ya komşudur. Eyaletin genelinde sanayi gelişmiştir. En önemli sanayi kolu ise ormancılıktır. Bölgedeki dağlık alanlarda iğne yapraklı ormanlar hakimdir. Ancak nehirlerdeki vadilere inildikçe bitki örtüsünde küçük değişiklikler görülür. Seattle şehrinin Büyük Okyanus'ta liman oluşturduğu bölge, dünyanın en güvenilir limanlarından biridir.

    alt text

    Bayrağı:

    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Herkesin oncelikleri kriterleri farkli olunca birimizin begendigi yeri bir baskasi begenmeyebiliyor. Benim icin gundelik hayatta, iste okulda sokakta trafikte muhatap oldugum insanlarin hal tavir ve davranislari cok onemli. Belki artik yaslandigim icin oyledir, genclerin bu konulari daha az onemseyecegini dusunuyorum nedense. Insan kalitesi de her eyalette farkli olabildigi kadar eyalet icinde yasadiginiz mahalleden mahalleye de degisebiliyor. Sosyo ekonomik seviye, crime rate'ini ve insanlarin insani ozelliklerini sanki burada turkiyedekinden daha cok etkiliyor gibi.
    Amerikada egitim seviyesi arttikca insanlarin alcakgonullulugu de artiyor, turkiyede egitim seviyesi arttikca insanlarin kibirleri de artiyor. Subjective bir degerlendirme bu tabii ki.

    Cocuklu olunca Seattle eastside'da arabanin ve evin kapisini ardina kadar acik biraktigimiz cok oldu, ne evimize hirsiz girdi ne arabamiz calindi. Philadelphiada gazetelerden okuyorum, evlere soygun amacli silahli baskin en az ayda bir oluyor. Philadelphia'da Mall'larda parking lotlarda insanlar daha tedirgin ve etraflarindan daha haberdar, her daim uyanik olmak gerekiyor aynen turkiye gibi (wa state'in zengin semtleriyle pa'nin fakir semtlerininden birini karsilastirmis oldum kisisel tecrubelerimden dolayi).

    Biz seattle'in eastside denilen tarafinda yasadik.redmond, kirkland, bellevue ucgeni ve cevresinde. Microsoftun kampusu orada, cok fazla egitimli gocmen oldugu icin cok seviyeli bir ortam. Gunluk hayatta muhatap oldugunuz insanlar daha samimi, sicak kanli, yardimsever, cozum odakli. Para sorun olmayinca, gundelik basit meseleleri asmislar, daha humanitarianlar. Microsoft, amazon, boeing gibi yuksek maas odeyen isverenler olunca, hayat ta daha pahali oluyor dogal olarak. 5 sene once kirada $1700'a oturdugumuz mustakil evin degeri $400bin dolarin biraz altindaydi, bugun ayni evin degerine baktim $780 bin olmus. Eminim ki kiralar da cok artmistir. Emlak piyasasi balon yasiyor. okul kalitesi cok cok iyi ama hayat pahali. Havasi iliman, yemyesil, ormanin icinde gibi yasayip 15 dakikada iste olabiliyorsunuz. Tabii daha uzak semtlerde daha uygun fiyata ev bulabilirsiniz. Redmond-bellevue-kirklanddan 40-50 dakika uzaklasinca, daha uygun fiyatli semtlerde oturabilirsiniz. Hem microsofta yakin olsun hem de fiyatlar ortalama olsun derseniz, sammamish iyi bir secim olur. Kenmore, bothell, newcastle yarim saat uzaklikta, kaliteli okullari olan daha ucuz semtler.
    Mucrosoftta Cok fazla hindistanli muhendis var, keske onlarin yerinde turk muhendisler olsaydi diyor insan. Genelde direkt microsofta calismak yerine, contractor olarak Avanade, accenture ve baska sirketler araciligiyla microsoftta projelerinde calismaya baslayip, zamanla microsofta gecenler oluyor.
    Yine subjective bir degerlendirme olacak, republican olanlarin az, democratlarin cok oldugu yerler daha yasanabilir, gocmenlere karsi ayrimcilikla daha az karsilasirsiniz bu tur yerlerde. WA state blue yani democrat 🙂


  • biz washington state gideceğimiz için araştırmalar yapıyorum. yaşanacak en iyi 10 yer adlı bir video paylaşmak istedim. biz ilk etapta kirkland'da akrabamız yanında kalacağız.


  • en iyi 15 turist noktası. Mount rainier favorim 🙂


  • washingtona geleli 4 gün oldu. biz eastside diye anılan tarafta kirkland da kalıyoruz şu an. gördüğüm kadarıyla buranın zengin ve gelişmiş muhitlerinden. insanlar çok canayakın ve kibarlar. asyalı ve hintli yogunlugu var ancak herkes kendi halinde. ormanın içinde yaşıyorsunuz diyebilirim. her yer yemyeşil çeşit çeşit bitkiler var. yalnız havasından dolayı örümcek çok fazla 😞 hiç de sevmem beni buldu şansıma 😞 siyahi nüfus oldukça az, daha çok beyaz amerikalılar var. göçmenlere karşı çok nazikler. her yaştan insan çalışma hayatında yer alıyor. kiralar malesef yüksek. bugün 1+1 için 1550$ a fiyat aldık. ilk izlenimlerim bunlar. zamanla ekleme yaparım 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav Washington (State) içinde söyledi:

    washingtona geleli 4 gün oldu. biz eastside diye anılan tarafta kirkland da kalıyoruz şu an. gördüğüm kadarıyla buranın zengin ve gelişmiş muhitlerinden. insanlar çok canayakın ve kibarlar. asyalı ve hintli yogunlugu var ancak herkes kendi halinde. ormanın içinde yaşıyorsunuz diyebilirim. her yer yemyeşil çeşit çeşit bitkiler var. yalnız havasından dolayı örümcek çok fazla 😞 hiç de sevmem beni buldu şansıma 😞 siyahi nüfus oldukça az, daha çok beyaz amerikalılar var. göçmenlere karşı çok nazikler. her yaştan insan çalışma hayatında yer alıyor. kiralar malesef yüksek. bugün 1+1 için 1550$ a fiyat aldık. ilk izlenimlerim bunlar. zamanla ekleme yaparım 🙂

    hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar!


  • Bu ileti silindi!

  • @hadi kesinlikle haklısınız ayni fikirdeyim. Akrabam olması gerçekten büyük şans. Etrafında da çok fazla Türk tanıdıkları var zaten onlarla birlikte vakit geçiriyorlar. O anlamda şanslı olduğumu düşünüyorum.


  • @damladav Hos geldiniz...Umarim bende seneye bu aansa sahip olurym.Suan washington dc deyim bir yil kalacagim bir alsilik olmazssa...potomac nehrinin yaninsa Mac Arthur Bulvarinda ikamet ediyorum.Dediginiz gibi orman nehir hersey harika..Sizinde bu eyalete geldiginizi okuyunca yazmadan durmadim...


  • @solita ben dc de degilim yalniz washington state e geldim.


  • @solita Washington (State) içinde söyledi:

    @damladav Hos geldiniz...Umarim bende seneye bu aansa sahip olurym.Suan washington dc deyim bir yil kalacagim bir alsilik olmazssa...potomac nehrinin yaninsa Mac Arthur Bulvarinda ikamet ediyorum.Dediginiz gibi orman nehir hersey harika..Sizinde bu eyalete geldiginizi okuyunca yazmadan durmadim...

    solita hanım, o bahsetiğiniz nehirde balık yasıyor mu acaba,cidden merak ettim.izmir ve cevresini bilirsin var bu tür nehirler ama balık araki bulasın.orda durum nasıl ,sonucda orası da sanayi bölgesi.


  • eveeet uzun zamandır bu yazıyı yazmak istiyordum ama önce biraz gözlemlemek istedim, şimdi de bu vakti buldum. umarım bilgiler işinize yarar.

    -21 Mayıs günü Seattle'dan ilk girişi yaptık ve kuzenimizin Kirkland'da yer alan evine yerleştik. 2 temmuzdan beridir de kendi evimizde oturuyoruz.
    -Washington State in en bilinen şehri tabiki Seattle Downtown. Eastside denilen bölgesinde ise Kirkland, Redmond, Bellevue, Sammamish, Issaquah, Bothell, Kenmore gibi şehirler var. gördüğüm kadarıyla bu şehirlerin refah ve yaşam düzeyleri oldukça yüksek. Klasik Amerikan evleri, iyi arabalar, çok kibar eğitimli insanlar, herkes çok fit bakımlı, evler oldukça pahalı. condolarda 1+1ler 250K dan başlarken normal evler için en az 500-600k ödemeniz gerekiyor. Kiralar içinse yine 1+1ler 1600den başlıyor. normal evlerin kiraları 2500den başlıyor.
    -downtownın üstünde kalan bölge, north seattle diye geçiyor. biraz daha yaşam ve insan kalitesinin düşmeye başladığı, nispeten fiyatların ucuzladığı yerler.
    -dowtownın altında kalan bölge ise south, tacoma havaalanının olduğu bölge. burda da yine insan kalitesi değişmeye başlıyor.
    -her tarafı yemyeşil ağaçlarla dolu bir eyalet. zaten nickname "evergreen state" yani her zaman yeşil. ağaçların çoğu çam. lake washington gölünün etrafında kurulan yerleşim yerleri var. adım başı park ve plaj var yazın insanlar göle giriyorlar.
    -tabi ağacı bol olunca börtüsü böceği de fazla. örümcek çok fazla, garip böcekler de var ama göreceğiniz ilk şey her yerdeki örümcek ağları olacak. (bu konuda inanılmaz dertliyim)

    • duyduğuma göre kışın yagmurlu, bahar ayları uzun, yaz ayı ise 2 ay kadar sürüyor. şu an bol bol güneş ışığı var. ancak haziran ayında uzun kollu sweatshirtler montlar giydiğimiz oldu. temmuz agustos ayında ciddi yaz yaşanıyor. diğer aylar ise nispeten serin. henüz kışını deneyimlemedim ama dondurucu soğuk olmadığını yılda 1-2 kez 1 gün süren kar yagdıgını söylediler. özetlersek, iklimini karadenize çok benzetiyorlar.
      -seattle ve çevresi birçok büyük firmanın merkezi olduğu için göçmen almış ve pahalı bir şehir. Microsoft, Amazon, Google kampüsleri, Expedia, Indeed, Zillow gibi sitelerin merkezi burada. mesela microsoftun redmond şehrinde koccaman bir kampüsü var. hatta şehri microsofttan sonra kurmuşlar. zaten sadece Microsoft çalışanı 300bin kişi yaşıyor. elinizi sallasanız bir microsoft çalışanına çarpıyorsunuz. BU nedenle hintli ve asyalı göçmen çok. tabi ki en donanımlıları gelmiş diyebilirim. o yüzden bu firmalar için rekabet büyük. burda çalışan insanlar da iyi kazandıkları için ev piyasasını ciddi anlamda yükseltiyorlar.
      -etrafta çok güzel doğal güzellikler var. doğa ve şehir bir arada olsun isterseniz tam size göre. 2-3 saatlik yolculuklarla inanılmaz doğa harikalarına ulaşabiliyorsunuz. kanada sınırında olduğunda 3,5 saatlik bir yolculukla da Vancouvera gidebiliyorsunuz. özellikle oy kullanmak için kanada, los angelestan daha yakın kalıyor.
      -insanlar çok kibar saygılı, yardımsever, güler yüzlü. yolda yürüken selam veren, saygı duyan tipler. şimdiye kadar bir ırkçılıkla karşılaşmadım.
      -eyalet satış vergisi %10. türkiyeden 10 saat geride.

    başka özel sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.


  • @damladav Seattle hakkındaki görüşlerinizi ve bilginizi paylaşmanızı hayallerinin peşinde koşan bizler için çok yararlı olacaktır. Ne iş yapıyorsunuz? Vs biz neler yapabiliriz.


  • @wedofun çeşitli konulardaki mesajlarımda ne is yaptığımızı ve görüşlerimi yazmıştım. Konulara yazdığım mesajlardan görebilirsiniz. Microsoft ve Amazon gibi 2 devi ve çok daha fazlasını bünyesinde barindirinca tabi ki ilk tercihim bilişim işleri olur. Eğer mesleğiniz bilişimse hic düşünmeden gelebilirsiniz.


  • güzel yer güzel bilgiler damla abla söyle baktım eyalete yaşanacak yer cidden 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @damladav Damla hanım yorumlarınız için çok teşekkürler. Bugün Washington State ferry ile bir iş görüşmem oldu. 14 Aralık'ta skype video konferans yapacağım. Kazanırsam sanırım oralara yerleşeceğim. Ancak Washington DC deki gemileri de ara sıra ziyaret edeceğim. Kısmetse Ocak 2019 sonu Amerikaya ilk giriş yapacağım. Takriben 6 ayı orada doldurdunuz. Yaşamınız ile ilgili gelişme ve düşünceleriniz nedir. Benim için öneriler var mı kira , yaşam ve yaşama ilişkin maliyet konusunda


  • @redsat2000 selam, acikcasi ben bu eyaleti çok sevdim. Doğası insanları yaşam tarzı çok güzel. Ancak ben seattle da oturmuyorum oraya 20dk mesafe de bir ilçe de yasıyorum. Masraflar biraz fazla. Kiralar yüksek. Tek kişinin asgari ücret maasiyla gecinemezsiniz. Eğer asgari ücretle calisilcaksa 2 kişinin de çalısması lazim. Cunku bir maaş kira ve faturalara bir maaş da masraflara gidecektir. Onun dışında sosyal aktivite olarak yaşam kalitesi olarak sevdiğim eyalet. Daha önce florida da kalmıştım. Oradan daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Ayrıca basıma birsey gelmeyecekse bana o kadar yağmurlu ve havası gri gelmedi 😃


  • Bence @redsat2000 in başlangıçta tek kişi bile çalışsa rahatlıkla orta seviyelerde bir yaşam sürdürecek güzel bir mesleği var. 5 yıl sonra da tutabilene aşkolsun 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin çok teşekkürler Eğer herşey yolunda giderse kesinlikle yetecek gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @damladav Washington (State) içinde söyledi:

    @redsat2000 selam, acikcasi ben bu eyaleti çok sevdim. Doğası insanları yaşam tarzı çok güzel. Ancak ben seattle da oturmuyorum oraya 20dk mesafe de bir ilçe de yasıyorum. Masraflar biraz fazla. Kiralar yüksek. Tek kişinin asgari ücret maasiyla gecinemezsiniz. Eğer asgari ücretle calisilcaksa 2 kişinin de çalısması lazim. Cunku bir maaş kira ve faturalara bir maaş da masraflara gidecektir. Onun dışında sosyal aktivite olarak yaşam kalitesi olarak sevdiğim eyalet. Daha önce florida da kalmıştım. Oradan daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Ayrıca basıma birsey gelmeyecekse bana o kadar yağmurlu ve havası gri gelmedi 😃

    @damladav geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Şuan başvuru yaptığım işim gerçekleşirse tek başına bile yeterli olacağını düşünüyorum. Enspektörlük maaş limitleri Seattle için 85000- 94000 usd yıllık maaş skalasında . İlk görüşmede bu limitler görüşüldü. Sanırım Seaatle yakın bir ilçedesiniz. (Kirkland ) . Edindiğim bilgiler yaşanma açısından Florida ya göre daha iyi. Daha doğrusu bu bölgeye ve insanları nada kanım ısındı gibi. Olumlu enerji alıyorum . İşler oturana kadar oralarda ilk dönem için air bnb önerirmisiniz. Deposite olayları ne durumda . Birde şehir merkezi tahmini 1+1 kira durumları güncel ne durumdadır.
    Şimdiden teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum