Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Washington (State)

Diğer Eyaletler
163 52 18.0k 43

• Bu ileti silindi!

• @hadi kesinlikle haklısınız ayni fikirdeyim. Akrabam olması gerçekten büyük şans. Etrafında da çok fazla Türk tanıdıkları var zaten onlarla birlikte vakit geçiriyorlar. O anlamda şanslı olduğumu düşünüyorum.

• @damladav Hos geldiniz...Umarim bende seneye bu aansa sahip olurym.Suan washington dc deyim bir yil kalacagim bir alsilik olmazssa...potomac nehrinin yaninsa Mac Arthur Bulvarinda ikamet ediyorum.Dediginiz gibi orman nehir hersey harika..Sizinde bu eyalete geldiginizi okuyunca yazmadan durmadim...

• @solita ben dc de degilim yalniz washington state e geldim.

• @solita Washington (State) içinde söyledi:

@damladav Hos geldiniz...Umarim bende seneye bu aansa sahip olurym.Suan washington dc deyim bir yil kalacagim bir alsilik olmazssa...potomac nehrinin yaninsa Mac Arthur Bulvarinda ikamet ediyorum.Dediginiz gibi orman nehir hersey harika..Sizinde bu eyalete geldiginizi okuyunca yazmadan durmadim...

solita hanım, o bahsetiğiniz nehirde balık yasıyor mu acaba,cidden merak ettim.izmir ve cevresini bilirsin var bu tür nehirler ama balık araki bulasın.orda durum nasıl ,sonucda orası da sanayi bölgesi.

• eveeet uzun zamandır bu yazıyı yazmak istiyordum ama önce biraz gözlemlemek istedim, şimdi de bu vakti buldum. umarım bilgiler işinize yarar.

-21 Mayıs günü Seattle'dan ilk girişi yaptık ve kuzenimizin Kirkland'da yer alan evine yerleştik. 2 temmuzdan beridir de kendi evimizde oturuyoruz.
    -Washington State in en bilinen şehri tabiki Seattle Downtown. Eastside denilen bölgesinde ise Kirkland, Redmond, Bellevue, Sammamish, Issaquah, Bothell, Kenmore gibi şehirler var. gördüğüm kadarıyla bu şehirlerin refah ve yaşam düzeyleri oldukça yüksek. Klasik Amerikan evleri, iyi arabalar, çok kibar eğitimli insanlar, herkes çok fit bakımlı, evler oldukça pahalı. condolarda 1+1ler 250K dan başlarken normal evler için en az 500-600k ödemeniz gerekiyor. Kiralar içinse yine 1+1ler 1600den başlıyor. normal evlerin kiraları 2500den başlıyor.
    -downtownın üstünde kalan bölge, north seattle diye geçiyor. biraz daha yaşam ve insan kalitesinin düşmeye başladığı, nispeten fiyatların ucuzladığı yerler.
    -dowtownın altında kalan bölge ise south, tacoma havaalanının olduğu bölge. burda da yine insan kalitesi değişmeye başlıyor.
    -her tarafı yemyeşil ağaçlarla dolu bir eyalet. zaten nickname "evergreen state" yani her zaman yeşil. ağaçların çoğu çam. lake washington gölünün etrafında kurulan yerleşim yerleri var. adım başı park ve plaj var yazın insanlar göle giriyorlar.
    -tabi ağacı bol olunca börtüsü böceği de fazla. örümcek çok fazla, garip böcekler de var ama göreceğiniz ilk şey her yerdeki örümcek ağları olacak. (bu konuda inanılmaz dertliyim)

• duyduğuma göre kışın yagmurlu, bahar ayları uzun, yaz ayı ise 2 ay kadar sürüyor. şu an bol bol güneş ışığı var. ancak haziran ayında uzun kollu sweatshirtler montlar giydiğimiz oldu. temmuz agustos ayında ciddi yaz yaşanıyor. diğer aylar ise nispeten serin. henüz kışını deneyimlemedim ama dondurucu soğuk olmadığını yılda 1-2 kez 1 gün süren kar yagdıgını söylediler. özetlersek, iklimini karadenize çok benzetiyorlar.
      -seattle ve çevresi birçok büyük firmanın merkezi olduğu için göçmen almış ve pahalı bir şehir. Microsoft, Amazon, Google kampüsleri, Expedia, Indeed, Zillow gibi sitelerin merkezi burada. mesela microsoftun redmond şehrinde koccaman bir kampüsü var. hatta şehri microsofttan sonra kurmuşlar. zaten sadece Microsoft çalışanı 300bin kişi yaşıyor. elinizi sallasanız bir microsoft çalışanına çarpıyorsunuz. BU nedenle hintli ve asyalı göçmen çok. tabi ki en donanımlıları gelmiş diyebilirim. o yüzden bu firmalar için rekabet büyük. burda çalışan insanlar da iyi kazandıkları için ev piyasasını ciddi anlamda yükseltiyorlar.
      -etrafta çok güzel doğal güzellikler var. doğa ve şehir bir arada olsun isterseniz tam size göre. 2-3 saatlik yolculuklarla inanılmaz doğa harikalarına ulaşabiliyorsunuz. kanada sınırında olduğunda 3,5 saatlik bir yolculukla da Vancouvera gidebiliyorsunuz. özellikle oy kullanmak için kanada, los angelestan daha yakın kalıyor.
      -insanlar çok kibar saygılı, yardımsever, güler yüzlü. yolda yürüken selam veren, saygı duyan tipler. şimdiye kadar bir ırkçılıkla karşılaşmadım.
      -eyalet satış vergisi %10. türkiyeden 10 saat geride.

başka özel sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• @damladav Seattle hakkındaki görüşlerinizi ve bilginizi paylaşmanızı hayallerinin peşinde koşan bizler için çok yararlı olacaktır. Ne iş yapıyorsunuz? Vs biz neler yapabiliriz.

• @wedofun çeşitli konulardaki mesajlarımda ne is yaptığımızı ve görüşlerimi yazmıştım. Konulara yazdığım mesajlardan görebilirsiniz. Microsoft ve Amazon gibi 2 devi ve çok daha fazlasını bünyesinde barindirinca tabi ki ilk tercihim bilişim işleri olur. Eğer mesleğiniz bilişimse hic düşünmeden gelebilirsiniz.

• güzel yer güzel bilgiler damla abla söyle baktım eyalete yaşanacak yer cidden 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@damladav Damla hanım yorumlarınız için çok teşekkürler. Bugün Washington State ferry ile bir iş görüşmem oldu. 14 Aralık'ta skype video konferans yapacağım. Kazanırsam sanırım oralara yerleşeceğim. Ancak Washington DC deki gemileri de ara sıra ziyaret edeceğim. Kısmetse Ocak 2019 sonu Amerikaya ilk giriş yapacağım. Takriben 6 ayı orada doldurdunuz. Yaşamınız ile ilgili gelişme ve düşünceleriniz nedir. Benim için öneriler var mı kira , yaşam ve yaşama ilişkin maliyet konusunda

• @redsat2000 selam, acikcasi ben bu eyaleti çok sevdim. Doğası insanları yaşam tarzı çok güzel. Ancak ben seattle da oturmuyorum oraya 20dk mesafe de bir ilçe de yasıyorum. Masraflar biraz fazla. Kiralar yüksek. Tek kişinin asgari ücret maasiyla gecinemezsiniz. Eğer asgari ücretle calisilcaksa 2 kişinin de çalısması lazim. Cunku bir maaş kira ve faturalara bir maaş da masraflara gidecektir. Onun dışında sosyal aktivite olarak yaşam kalitesi olarak sevdiğim eyalet. Daha önce florida da kalmıştım. Oradan daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Ayrıca basıma birsey gelmeyecekse bana o kadar yağmurlu ve havası gri gelmedi 😃

• Bence @redsat2000 in başlangıçta tek kişi bile çalışsa rahatlıkla orta seviyelerde bir yaşam sürdürecek güzel bir mesleği var. 5 yıl sonra da tutabilene aşkolsun 🙂

• @murat-taskin çok teşekkürler Eğer herşey yolunda giderse kesinlikle yetecek gibi.

• @damladav Washington (State) içinde söyledi:

@redsat2000 selam, acikcasi ben bu eyaleti çok sevdim. Doğası insanları yaşam tarzı çok güzel. Ancak ben seattle da oturmuyorum oraya 20dk mesafe de bir ilçe de yasıyorum. Masraflar biraz fazla. Kiralar yüksek. Tek kişinin asgari ücret maasiyla gecinemezsiniz. Eğer asgari ücretle calisilcaksa 2 kişinin de çalısması lazim. Cunku bir maaş kira ve faturalara bir maaş da masraflara gidecektir. Onun dışında sosyal aktivite olarak yaşam kalitesi olarak sevdiğim eyalet. Daha önce florida da kalmıştım. Oradan daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Ayrıca basıma birsey gelmeyecekse bana o kadar yağmurlu ve havası gri gelmedi 😃

@damladav geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Şuan başvuru yaptığım işim gerçekleşirse tek başına bile yeterli olacağını düşünüyorum. Enspektörlük maaş limitleri Seattle için 85000- 94000 usd yıllık maaş skalasında . İlk görüşmede bu limitler görüşüldü. Sanırım Seaatle yakın bir ilçedesiniz. (Kirkland ) . Edindiğim bilgiler yaşanma açısından Florida ya göre daha iyi. Daha doğrusu bu bölgeye ve insanları nada kanım ısındı gibi. Olumlu enerji alıyorum . İşler oturana kadar oralarda ilk dönem için air bnb önerirmisiniz. Deposite olayları ne durumda . Birde şehir merkezi tahmini 1+1 kira durumları güncel ne durumdadır.
    Şimdiden teşekkürler

• @redsat2000 Airbnb kullanmadım o yüzden oneremem. 1+1 ler de çok değişken trulia, zillow, hotpads den bakabilirsiniz. 1500$dan başlar 2800e kadar çıkanı var. Evin durumuna ve yerine göre değişiyor. Depozito da ayni şekilde oyle. Ama size eastside tarafında kalmanızı öneririm. West Seattle Burien tacoma civarları pek elit mahalleler degil. Aldığınız maaşla bellevue da oturup sadece bir köprü geçerek ise gidebilirsiniz. Ya da seattle University district bölgesinde ev bakmaya çalışın oralar daha nezih.

• @damladav Hanım iyi günler bilgiler için teşekkürler. Benim genel bir sorum var size. ABD yaşamın Türkiye'den farklı olduğu yanlar neler sizce gözlemleye bildiğiniz. Örnek verecek olursam iyi veya kötü anlamında paylaşa bilirseniz çok sevinim...

• @damladav Washington (State) içinde söyledi:

@redsat2000 Airbnb kullanmadım o yüzden oneremem. 1+1 ler de çok değişken trulia, zillow, hotpads den bakabilirsiniz. 1500$dan başlar 2800e kadar çıkanı var. Evin durumuna ve yerine göre değişiyor. Depozito da ayni şekilde oyle. Ama size eastside tarafında kalmanızı öneririm. West Seattle Burien tacoma civarları pek elit mahalleler degil. Aldığınız maaşla bellevue da oturup sadece bir köprü geçerek ise gidebilirsiniz. Ya da seattle University district bölgesinde ev bakmaya çalışın oralar daha nezih

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim @damladav hanım . Gelişmeler oldukça sizin ile paylaşacağım. Cuma günü durum şekillenir. Umarım en kısa zamanda Sizlerle Seatle da görüşürüz. İstanbul'dan selamlar

• @redsat2000 iyi yolculuklar dilerim şimdiden sizede güzel haberlerinizi bekliyoruz

• @barış Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda sizde bu hayallere kavuşursunuz. Önce hayal kuruyorsunuz mayısta seviniyorsunuz ve sonra kendinizi bir koşuşturmaca da buluyorsunuz. Tek tavsiyem forumdaki tüm konuları okumanız ve yorumlar /öneriler dahil önemli bazı kısımlarını bir yere kaydetmeniz.

• walters'dan seattle'nin 5 iyi, 5 kotu tarafini anlatan bir video.
    https://www.youtube.com/watch?v=gBVsK6uOObE

Benzer Başlıklar

• Minnesota

Diğer Eyaletler minnesota
    28
    1
    1 Oy
    28 İleti
    4k Bakış
    Unlucky 0U
    @minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
  • Massachusetts

Diğer Eyaletler massachusetts boston
    127
    1
    1 Oy
    127 İleti
    17k Bakış
    Meliha YalınM
    @brucewayne merhaba bostona giriş yaptınız mı acaba
  • Delaware

Diğer Eyaletler delaware
    197
    1
    2 Oy
    197 İleti
    18k Bakış
    sadıkkurtogluS
    @MySea my steak is too juicy, my lobster is too buttery
  • Washington DC (District of Columbia)

Diğer Eyaletler washington dc baskent
    31
    1
    2 Oy
    31 İleti
    4k Bakış
    mertsaricaM
    Merhaba, Tecrübelerime istinaden ABD'de yeni bir hayat kuracaklar için en zorlu konulardan biri muhakkak ki kiralamak veya satın almak için ailenize sıcak bir yuva bulmak olacaktır. Bu noktada bilmediğiniz bir coğrafyada önünüze hem sosyal güvenlik numaranızın (SSN) olmaması hem de kredi risk skoruna / geçmişine sahip olmamanız nedeniyle çeşitli engellerin çıkması, ev için yapılan onlarca başvuru arasında başvurunuzun elenme ihtimalini oldukça yükseltmektedir. ABD'ye resmi yollardan gidebilmek için iyi bir avukat ile çalışmak sizin için ne kadar önemli ise ev bulma konusunda da engellere rağmen sizi iyi bir şekilde temsil edebilecek, empati yapabilecek, ikna kabiliyeti yüksek bir emlak danışmanı ile çalışmak bir o kadar önemlidir. Kısıtlı bir zaman aralığında ev bulma konusunda tam umudumuzu yitirmişken bize yardım elini uzatıp, kendimize sıcak bir yuva bulmamız konusunda yardımcı olan, özellikle yakın zamanda benim gibi yeni bir maceraya atılacaklar ve özellikle Washington DC, Virginia ve Maryland civarına yerleşmek isteyenlerin Arda AKBAS Hanım ile +1 (917) 324-4704 numaralı cep telefonundan iletişime geçmelerini tavsiye edebilirim. Yakın zamanda ABD'ye yerleşmiş ve Türk emlak danışmanı bulmakta oldukça zorlanmış biri olarak umuyorum ki bu mesaj birilerine faydalı olur.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k