Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gkorkmaz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba I864 formu için joint sponsor kullanacağız. Dolduran kişinin finansal belgelerini sisteme yükledikten sonra ( tax transcript) benim de petitioner olarak yüklemem gereken bir şey var mı finansal kayıt vs? ABD vatandaşıyım fakat ABD'de çalışmıyorum TR'de ikamet ediyorum.

Merhaba, geliriniz yetersiz olsa bile sizin de Petitioner olarak I-864 formunu doldurmanız şart.
    Amerika dışında yaşıyor olsanız dahi aşağıdakileri sunmanız gerekiyor:
    You are living abroad temporarily.
    If you are not currently living in the United States, you must provide proof that your trip abroad is temporary and that
    you have maintained your domicile in the United States. Examples of proof include:
    A. Your voting record in the United States;
    B. Records of paying U.S. state or local taxes;
    C. Having property in the United States;
    D. Maintaining bank or investment accounts in the United States;
    E. Having a permanent mailing address in the United States; or
    F. Other proof such as evidence that you are a student studying abroad or that a foreign government has authorized atemporary stay.

https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-864instr.pdf
    Buradan detayları görebilirsiniz.

• Bu ileti silindi!

• @ufukadiyaman bekledim sadece

• @oğuzhan-adıyaman
    23 ekime sağlık muayenesi randevusu aldım. Sizden yarım saat sonra mülakat saatim. Size de hayırlı olsun. Sağlık muayenesine giderken götürmem gereken belgeler var mi ? Bir de ben ms (multiple skleroz) hastasıyım, bununla ilgili belge götürmem gerekiyor mu ?

• Herkese selam. Eğer paylaşılmışsa birdaha sormamı bağışlayın lütfen. Bildiğiniz üzere 2 yıllık olan koşullu green card süreleri 5 yıl olarak güncellendi. Buna CR-1 ile alınan 2 yıllık green card'ta dahil mi ? Eğer dahilse o zaman vatandaşlık veya kalıcı green card için beklenen süreye +3 mü eklememiz gerekecek? Şimdiden teşekkürler.. :)

• Merhabalar
    Forumu uzun bir süredir takip ediyorum ama bir konuda tam net bilgiye denk gelemedim. Ben ve eşim türkiyede yaşıyoruz. Eşim abd vatandaşı. Sorum şu olacak. Mülakata sadece ben mi katılıyorum? Yoksa eşim ile birlikte mi giriyoruz?

• @Samet-Ünlü sizin adiniza cok sevindim, hayirli ugurlu olsun;)

• NVC belge yukleme asamasinda belgelerin tercume edilip edilmeyecegi konusunda eskiden yeniye iletileri okudukca kafam karismisti, ve bu asamada burada sizlerden yardim istedim ve fazlasiyla yardim gordum, cok tesekkur ediyorum, bu forumda ki herkes harkasiniz ve insanlarin canla basla birbirine yardimci olmaya calismasi cok guzel. Bugun d260 formunu doldurmak icin NVC maillerini okumaya baslayinca; immigrant visa processte steps leri gosteren bir chart varya hani; orada ilk Step 7 Civil Docs bolumunde Please note that all documents not written in English, or in the official language of the country from which you are applying, must be accompanied by certified translations. ve sonrasinda Step 8, Scan Docs bolumunde; Include a certified translation of your document with your original (i.e. foreign language) document in a single file. Please note that a translation is not required for documents in the language of the country where your visa interview will take place. soylenildigi uzere, vize gorusmenize Turkiyede girecekseniz, belgeleriniz Turkce ise ingilizce tercume yapmaniza gerek yok. Bana yardimci olan arkadaslar zaten soylemislerdi, bende benim gibi kafasi karisan olursa, gonulleri rahat olsun diye belgesini de koymak istedim.

• @timtim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Samet-Ünlü sizin adiniza cok sevindim, hayirli ugurlu olsun;)

Teşekkür ederim 😇

• @Emrahav mulakata 1 kisi katiliyor esiniz giremiyor iceri

• @Gönül-Akbaş, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese merhaba, bugün mülakat tarihim geldi 1 Kasım a . Çok uzun bekledik, sonunda oldu. Darısı bekleyen herkesin başına. Umarım herkes eşinin yanına hayırlıca gidebilir. Burada bunca zaman bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Uçak biletini şimdiden almayı düşünüyorum, hazır daha uygunken. Mülakat 1 Kasımda olacak sizce pasaportum kaç gün içinde gelir ona göre uçak için gün seçeceğim. Şimdiden teşekkürler

Genelde istediginiz noktaya gore 2-5 is gunu icerisinde gonderiyorlar. Kesin olsun diyorsaniz mulakattan 2 hafta sonrasina alabilirsiniz. Ben 3 hafta sonrasina almistim, pasaportumu Ankara'dan teslim aldim adrese istemedim, 2 gunde elime ulasti. Ona gore artik kararini verirsiniz.. :)

• @Samet-Ünlü Hayirli olsun arkadasim, gozun aydin. Cok sukur senin de bitti. Darisi diger arkadaslara.. :smiling_face:

• @Payakan Tebrik ederim. Gozunuz aydin.. 6 Ekim'de mi Los Angeles'ta olacaksiniz? Ben de 7 Ekim'de LAX'ten Turkiye'ye donuyorum, tesadufe bakin. Ama SoCal'de olacaksaniz haberlesebiliriz.. :)

@ahsenas Tax Transcripler sistemde oldugundan ciktilari genelde istemiyorlar. Ben de hepsini goturmustum hatta vereyim mi diye sordugumda "sistemden bakiyorum, ciktilara gerek yok" demisti. Siz yine de garanti olsun diyorsaniz goturun. Ama buyuk ihtimalle istemezler diye dusunuyorum..

• @ernduru Belgelerin hepsi Turkce yukleniyor. Zaten orada sizden ya Turkce ya da Ingilizce yukleyin, eger Turk vatandasi degil de 3. ulke vatandasiysaniz o zaman Ingilizce tercumeli yukleyin diyor. Bazi belgelerin E-devlette Ingilizce halleri var; adli sicil kaydini (mutlaka arsiv kayitli olsun) biz de Ingilizce yukledik. Diger belgelerin hepsi Turkce olarak yuklendi.

• @ernduru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

NVC belge yukleme asamasinda belgelerin tercume edilip edilmeyecegi konusunda eskiden yeniye iletileri okudukca kafam karismisti, ve bu asamada burada sizlerden yardim istedim ve fazlasiyla yardim gordum, cok tesekkur ediyorum, bu forumda ki herkes harkasiniz ve insanlarin canla basla birbirine yardimci olmaya calismasi cok guzel. Bugun d260 formunu doldurmak icin NVC maillerini okumaya baslayinca; immigrant visa processte steps leri gosteren bir chart varya hani; orada ilk Step 7 Civil Docs bolumunde Please note that all documents not written in English, or in the official language of the country from which you are applying, must be accompanied by certified translations. ve sonrasinda Step 8, Scan Docs bolumunde; Include a certified translation of your document with your original (i.e. foreign language) document in a single file. Please note that a translation is not required for documents in the language of the country where your visa interview will take place. soylenildigi uzere, vize gorusmenize Turkiyede girecekseniz, belgeleriniz Turkce ise ingilizce tercume yapmaniza gerek yok. Bana yardimci olan arkadaslar zaten soylemislerdi, bende benim gibi kafasi karisan olursa, gonulleri rahat olsun diye belgesini de koymak istedim.

Mesajinizi size cevap verdikten sonra gordum, kusura bakmayin. Paylasim icin tesekkurler, elinize saglik. :cherry_blossom:

• @Naerys Teşekkür ediyorum 🥰

• @Naerys, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Samet-Ünlü Hayirli olsun arkadasim, gozun aydin. Cok sukur senin de bitti. Darisi diger arkadaslara.. :smiling_face:

Teşekkür ederim dostum dediğin gibi darısı diğer arkadaşlara. Elimizden geldiğince yardımcı olacağız biz de :)

• @Emrahav Türkiye'de konsolosluk yoluyla başvurduysanız o zaman giriliyor diye duydum.

• 10 Ekim’de sağlık muayenem var. Günübirlik gitmeyi düşünüyorum. Dönüş biletimi de alayım diyorum ama muayene işlemleri ortalama kaçta biter? Bir sonraki güne uzama ihtimali var mı acaba?

• @ahsenas, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

10 Ekim’de sağlık muayenem var. Günübirlik gitmeyi düşünüyorum. Dönüş biletimi de alayım diyorum ama muayene işlemleri ortalama kaçta biter? Bir sonraki güne uzama ihtimali var mı acaba?

Merhaba, benim sağlık işlemlerim 2.5-3 saat sürmüştü. Muayene saatiniz 08:00-09:00 arasında ise öğlene bitmiş olur diye düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k