K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
@Ekto-Oktan Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, inşallah herkesin işlemleri yolunda gider, gelişmeleri paylaşacağım.
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.
şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@dalailama elçiliğin sitesinde de var girip bakabilirsiniz beklemenize gerek yok
@ob16222 biz nişanlımızın boşanma belgesini de mi koymalıyız kendi dosyamıza? K1 vizesi yönergeleri TR de bulunan taraf için değil mi ?
@pelin-dikmen iki taraf için.
Aşağıda ki linkten genel olarak vize evraklarına bakabilirsiniz. Elçilik sitesinden paylaşıyorum.
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/K1K2-VIZELER-ICIN-YONERGELER-TR.pdf
@ob16222 yani posta yoluyla edinmemiz gerekiyor öyle mi ? Scan edip göndermesi yetersiz
Aşağıda konsolosluğun müşakattan önce yolladığı emaili koyuyorum. Detay detay hangi belgeleri ve orijinal gerekli mi değil mi yazıyor
Documents to bring with you (all applicants)
-Court Record(s) (Original and English translation), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.
-Police Certificate (Original and English translation), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
-Prior marriage documents (Original and English translation), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable.
-Medical exam, All immigrant visa applicants are required to undergo a medical examination by a panel physician designated by the consular section. The validity of the medical exam will determine the visa validity, which will be the last day to enter the United States.
-PTT registration receipt, Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.
-Color photograph, 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size, printed on photo-quality paper, two per applicant.
-Previous passport with valid U.S. nonimmigrant visa (Original), If applicable.
Details for each applicant
Documents and/or Actions Required:
-Divorce decree of your petitioner (Original and English translation), English translation is not required for the documents in Turkish., if applicable.
-Letter of Intent to Marry within 90 Days from Petitioner (Original).
-I-134, Affidavit of Support (Photocopy).
-IRS Transcript (Photocopy), From petitioner and any co- sponsors for the most recent year. If the petitioner did not file a tax return, they must provide a letter explaining why.
-Proof of relationship between you and your fiancé / spouse. (Original), May include-but not limited to-photographs, email messages, phone logs, internet chat logs, and travel tickets which show a continuing relationship between petitioner and beneficiary.
-IMBRA pamphlet, Before your visa interview at the U.S. embassy or consulate abroad, it is important that you carefully read this pamphlet. In doing so, you will learn about your rights and protections, as well as resources available to you, if help is needed when you come to the United States.
-DS160 form (Electronic submission), Please complete an electronic visa application., Print and bring us your DS160 confirmation page.
-Military Service Completion/Exemption Card (Original).
-Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi)., Not required for follow-to-join asylee/refugee (V92/93) applicants.
-Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).
Sincerely,
@pelin-dikmen Pelin hanım yukardan linki paylaştım orada hangi durumlarda Orjinal veya kopya kabul ettiklerini etmediklerini söylüyorlar. Linki okumamızı tavsiye ediyorum. Diğer arkadaşta İngilizce paylaşmış orada da aynı şekilde belirtiyor. Fedex ile göndersin adresinize nişanlınız 140-150$ civarı bir ücret tutuyordu en son. Onunla birlikte iyi niyet mektubunu vs imzalayıp kargoya ekleyebilir tekrardan uğraşmazsınız , randevunuza yakın tarihli bir tarih yazsın iyi niyet mektubuna. 1 günde size ulaşır kargo. Başka Orjinal gereken evrak varsa onları da ekleyip gönderebilir. Detayları çok hatırlamıyorum
Arkadaşlar selamlar Dosyamız Ankarada hazır aklıma takılan bir kaç soru var sebebi ise elçiliğin gönderdiği linkler. Elçilik ds 260 doldurup invoice id ile ceac a giriş yapıp ödeme yapmamızı istiyor ve nişanlım bu şekilde olcak diyor. Ancak burada okuduğum şeyler ds 160 doldurup ais.usvisa-info.com adresine girip sadece ödemeyi yapıp mülakat tarihi ayarlamam gerekiyor. Bu arada Ankaradan herhangi bir mail geldi(daha öncesinde gelmediğini ve gelmesini beklememiz gerektiğini söylemişti @ob16222 ). Şuanda yapmam gereken sadece ais e ds 160 confirmation ile kayıt olup mülakat tarihi almam. Doğru mudur . Yardımcı olabilir misiniz ?
@Blackjack35 evet doğru ds160 doldurmanız gerekiyor. Kayıt olup randevu almanız lazım , ais e kayıt olmanız lazım olmadan randevu alamazsınız. Ds260 ile işiniz yok hocam kafanızı durduk yere karıştırmayın. İki üç mesaj yukarda elçiliğin sitesinden istenilen evrakların olduğu link var paylaştım. Ds160 yazıyor orada da.
@mary1014 Teşekkürler, çok yararlı bir bilgi. Tek bir sorum var, başvuru yaparken doğum belgesi yerine vukuatlı nüfus kayıt kabul ediyordu.
-Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).
Bu yukarıdaki satır için doğum belgesi ve kayıt örneği mi yoksa doğum belgesi yerine nüfus kayıt örneği yeterli oluyor mu? Herhangi bir raddede Türk nişanlının doğum belgesi vermesi gerekiyor mu?
@odessanwaves Türk vatandaşlarının doğum belgesi maalesef yok Amerika’da ki gibi en azından. Nüfus kayıt örneği bizde doğum belgesi olarak geçiyor.
Arkadaşlar selamlar Ankaradan mail geldi yönergeler ile alakalı olarak ve altında give in-depth interview yazıyor.Bunun anlamı yada sebebi var mıdır ?

Heryerde Ds160'ın geçerlilik süresi 30 gün oldugu yaziyor. Formu doldurduktan 40 gun sonra randevumuz varsa ne yapacagiz. Tekrar mı Ds160 dolduracagiz? Yardimci olursaniz sevinirim
Güzel bir soru. Ben’de 1 ayın üzerinde sistemde randevu kovalıyorum. 1 ayı doldurduğum için yeni DS 160 formu doldurup yeni DS 160 numarasi ile’mi randevu kovalamaya devam etmem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba arkadaşlar.
Amerikan vatandaşıyım. Nişanlım Lübnanlı ve șu an ikimiz de Lübnan'dayız. Nişanlılık vizesine başvuracağız ama kafamıza takılan bir soru var. Başvuruyu Lübnan'dan posta yolu ile yapabiliyor muyuz? Yoksa benim Amerika'ya gelip Amerika'dan mı işlemleri başlatmam gerekiyor?
@mary1014 letter of intent to marry dilekçesinin orijinali nişanlımda , ama tarattık çıktı alabiliyorum illa ıslak imzalı orijinal kağıdı mı istiyorlar ya da imzalı kağıdı çıktısını alsam kabul ederler mi ?
@zeynepaydın, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Heryerde Ds160'ın geçerlilik süresi 30 gün oldugu yaziyor. Formu doldurduktan 40 gun sonra randevumuz varsa ne yapacagiz. Tekrar mı Ds160 dolduracagiz? Yardimci olursaniz sevinirim
Her yer neresi mesela? Bir örnek verir misiniz?
@Emir-1, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@mary1014 letter of intent to marry dilekçesinin orijinali nişanlımda , ama tarattık çıktı alabiliyorum illa ıslak imzalı orijinal kağıdı mı istiyorlar ya da imzalı kağıdı çıktısını alsam kabul ederler mi ?
Illa scan ya da orijinal diye bir şey yok. Scan edip onay alan da var, orijinal götürüp onay alan da.
Bu tamamen size kalmış.
Yanlış bilgileriniz ile forumu daha sonra okuyacak arkadaşların kafasını çorba etmeye gerek yok.
Ds 160 formunu doldurmaya başladığınız andan itibaren sistem size 30 gün onu revize etme hakkı verir. Doldurup confirmation page'i aldıktan sonra ise 6 ay boyunca kullanabilirsiniz.
@ob16222 teşekkürler teyit için.
@samsa 6 ay hocam. Ben size kesin rakamı vereyim. Tamamlanmamış form da sistemden 30 gün içinde siliniyor. Bende bilemedim arkadaş nereden ulaşmış bu bilgiye.