Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dalailama elçiliğin sitesinde de var girip bakabilirsiniz beklemenize gerek yok


  • @ob16222 biz nişanlımızın boşanma belgesini de mi koymalıyız kendi dosyamıza? K1 vizesi yönergeleri TR de bulunan taraf için değil mi ?


  • @pelin-dikmen iki taraf için.


  • Aşağıda ki linkten genel olarak vize evraklarına bakabilirsiniz. Elçilik sitesinden paylaşıyorum.


  • @ob16222 yani posta yoluyla edinmemiz gerekiyor öyle mi ? Scan edip göndermesi yetersiz


  • Aşağıda konsolosluğun müşakattan önce yolladığı emaili koyuyorum. Detay detay hangi belgeleri ve orijinal gerekli mi değil mi yazıyor

    Documents to bring with you (all applicants)

    -Court Record(s) (Original and English translation), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.
    -Police Certificate (Original and English translation), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
    -Prior marriage documents (Original and English translation), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable.
    -Medical exam, All immigrant visa applicants are required to undergo a medical examination by a panel physician designated by the consular section. The validity of the medical exam will determine the visa validity, which will be the last day to enter the United States.
    -PTT registration receipt, Each passport holder applying for a visa must register their passport pickup location with Turkish Post (PTT) before coming to the Embassy by using the provided link or calling +90-850 390 2884 (or 703-520-2490 from inside the United States). Failure to register your appointment at this web site will delay your entry at the Embassy gate on the day of your interview.
    -Color photograph, 2 x 2 inches (51 x 51 mm) in size, printed on photo-quality paper, two per applicant.
    -Previous passport with valid U.S. nonimmigrant visa (Original), If applicable.

    Details for each applicant

    Documents and/or Actions Required:
    -Divorce decree of your petitioner (Original and English translation), English translation is not required for the documents in Turkish., if applicable.
    -Letter of Intent to Marry within 90 Days from Petitioner (Original).
    -I-134, Affidavit of Support (Photocopy).
    -IRS Transcript (Photocopy), From petitioner and any co- sponsors for the most recent year. If the petitioner did not file a tax return, they must provide a letter explaining why.
    -Proof of relationship between you and your fiancé / spouse. (Original), May include-but not limited to-photographs, email messages, phone logs, internet chat logs, and travel tickets which show a continuing relationship between petitioner and beneficiary.
    -IMBRA pamphlet, Before your visa interview at the U.S. embassy or consulate abroad, it is important that you carefully read this pamphlet. In doing so, you will learn about your rights and protections, as well as resources available to you, if help is needed when you come to the United States.
    -DS160 form (Electronic submission), Please complete an electronic visa application., Print and bring us your DS160 confirmation page.
    -Military Service Completion/Exemption Card (Original).
    -Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi)., Not required for follow-to-join asylee/refugee (V92/93) applicants.
    -Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).

    Sincerely,


  • @pelin-dikmen Pelin hanım yukardan linki paylaştım orada hangi durumlarda Orjinal veya kopya kabul ettiklerini etmediklerini söylüyorlar. Linki okumamızı tavsiye ediyorum. Diğer arkadaşta İngilizce paylaşmış orada da aynı şekilde belirtiyor. Fedex ile göndersin adresinize nişanlınız 140-150$ civarı bir ücret tutuyordu en son. Onunla birlikte iyi niyet mektubunu vs imzalayıp kargoya ekleyebilir tekrardan uğraşmazsınız , randevunuza yakın tarihli bir tarih yazsın iyi niyet mektubuna. 1 günde size ulaşır kargo. Başka Orjinal gereken evrak varsa onları da ekleyip gönderebilir. Detayları çok hatırlamıyorum


  • Arkadaşlar selamlar Dosyamız Ankarada hazır aklıma takılan bir kaç soru var sebebi ise elçiliğin gönderdiği linkler. Elçilik ds 260 doldurup invoice id ile ceac a giriş yapıp ödeme yapmamızı istiyor ve nişanlım bu şekilde olcak diyor. Ancak burada okuduğum şeyler ds 160 doldurup ais.usvisa-info.com adresine girip sadece ödemeyi yapıp mülakat tarihi ayarlamam gerekiyor. Bu arada Ankaradan herhangi bir mail geldi(daha öncesinde gelmediğini ve gelmesini beklememiz gerektiğini söylemişti @ob16222 ). Şuanda yapmam gereken sadece ais e ds 160 confirmation ile kayıt olup mülakat tarihi almam. Doğru mudur . Yardımcı olabilir misiniz ?


  • @Blackjack35 evet doğru ds160 doldurmanız gerekiyor. Kayıt olup randevu almanız lazım , ais e kayıt olmanız lazım olmadan randevu alamazsınız. Ds260 ile işiniz yok hocam kafanızı durduk yere karıştırmayın. İki üç mesaj yukarda elçiliğin sitesinden istenilen evrakların olduğu link var paylaştım. Ds160 yazıyor orada da.


  • @mary1014 Teşekkürler, çok yararlı bir bilgi. Tek bir sorum var, başvuru yaparken doğum belgesi yerine vukuatlı nüfus kayıt kabul ediyordu.

    -Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).

    Bu yukarıdaki satır için doğum belgesi ve kayıt örneği mi yoksa doğum belgesi yerine nüfus kayıt örneği yeterli oluyor mu? Herhangi bir raddede Türk nişanlının doğum belgesi vermesi gerekiyor mu?


  • @odessanwaves Türk vatandaşlarının doğum belgesi maalesef yok Amerika’da ki gibi en azından. Nüfus kayıt örneği bizde doğum belgesi olarak geçiyor.


  • Arkadaşlar selamlar Ankaradan mail geldi yönergeler ile alakalı olarak ve altında give in-depth interview yazıyor.Bunun anlamı yada sebebi var mıdır ?
    image.png


  • Heryerde Ds160'ın geçerlilik süresi 30 gün oldugu yaziyor. Formu doldurduktan 40 gun sonra randevumuz varsa ne yapacagiz. Tekrar mı Ds160 dolduracagiz? Yardimci olursaniz sevinirim🙏


  • Güzel bir soru. Ben’de 1 ayın üzerinde sistemde randevu kovalıyorum. 1 ayı doldurduğum için yeni DS 160 formu doldurup yeni DS 160 numarasi ile’mi randevu kovalamaya devam etmem lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim


  • Merhaba arkadaşlar.
    Amerikan vatandaşıyım. Nişanlım Lübnanlı ve șu an ikimiz de Lübnan'dayız. Nişanlılık vizesine başvuracağız ama kafamıza takılan bir soru var. Başvuruyu Lübnan'dan posta yolu ile yapabiliyor muyuz? Yoksa benim Amerika'ya gelip Amerika'dan mı işlemleri başlatmam gerekiyor?


  • @mary1014 letter of intent to marry dilekçesinin orijinali nişanlımda , ama tarattık çıktı alabiliyorum illa ıslak imzalı orijinal kağıdı mı istiyorlar ya da imzalı kağıdı çıktısını alsam kabul ederler mi ?


  • @zeynepaydın, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Heryerde Ds160'ın geçerlilik süresi 30 gün oldugu yaziyor. Formu doldurduktan 40 gun sonra randevumuz varsa ne yapacagiz. Tekrar mı Ds160 dolduracagiz? Yardimci olursaniz sevinirim🙏

    Her yer neresi mesela? Bir örnek verir misiniz?


  • @Emir-1, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @mary1014 letter of intent to marry dilekçesinin orijinali nişanlımda , ama tarattık çıktı alabiliyorum illa ıslak imzalı orijinal kağıdı mı istiyorlar ya da imzalı kağıdı çıktısını alsam kabul ederler mi ?

    Illa scan ya da orijinal diye bir şey yok. Scan edip onay alan da var, orijinal götürüp onay alan da.
    Bu tamamen size kalmış.


  • Yanlış bilgileriniz ile forumu daha sonra okuyacak arkadaşların kafasını çorba etmeye gerek yok.

    Ds 160 formunu doldurmaya başladığınız andan itibaren sistem size 30 gün onu revize etme hakkı verir. Doldurup confirmation page'i aldıktan sonra ise 6 ay boyunca kullanabilirsiniz.
    @ob16222 teşekkürler teyit için.


  • @samsa 6 ay hocam. Ben size kesin rakamı vereyim. Tamamlanmamış form da sistemden 30 gün içinde siliniyor. Bende bilemedim arkadaş nereden ulaşmış bu bilgiye.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1476
  • 57
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum