Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'dan Türkiye'ye Eşya Kargolamak (gümrük işlemleri)

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
37 24 24.6k 23

• @gucarslan ben bu konunun basligini ilgili sekilde degistiriyorum o halde.

ABD'ye yolcu olarak girerken uygulanan gumruk kurallari su baslikta:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2766/türkiye-ye-girerken-uygulanan-gümrük-kuralları

Bu baslikla ilgili olabilecegi icin onu da paylasmis olayim...

• merhaba arkadaşlar yakın zamanda Amerikadan Turkıyeye iphone telefon nasıl gönderile bilir gümrüğe takılmadan bir yolu varmıdır ?

• @faysal gümrüğe takılmadan diye bir şey olmaz. Kişi kendi telefonu diye götürebilir. Ancak Türkiye de kullanamaz iphone kırılmaz

• Selamlar arkadaslar tam tersini sormak istiyorum, Türkiye'de handheld oyun konsollarımı amerikaya kargolamak istiyorum bu durumda Türkiye gümrüğünde herhangi bir sorun yaşar mıyım?

• Ağustos ayında bu durumu yaşadık, Ups firması gümrük vergilendirme sistemi sebebinle bizden vekaletname istedi kendilerinle defalarca görüştüm kargo alıcı ismi eşimin abd vatandaşı olduğunu dile getirdim istediğiniz vekaletname yi nasıl düzenlenmesi gerektiğini sordum, "noter gerekli bilgiye sahip size göndermiş olduğumuz vekaletname örneği ile notere gidip düzenletebilirsiniz" denildi tekrar sormama rağmen beni yanlış yola sürükleyerek gereksiz yere 2500tl masraf yaptırdılar. vekaletname yi taraflarına gönderdim ve bana verdikleri cevap vekaletname de "geçerli bir vergi numarası olmadığı için vergilendirme yapılamıyor bu sebepten kargonuzu size teslim edemiyoruz" dendi. Eşimin ailesi aynı kargodan bir tane daha hazırlayıp bu sefer United States Postal Service ile gönderdi ve PTT bunu kolay bir şekilde vergilendirerek tarafımıza teslim etti. Ups müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar yeterince bilgiye sahip değiller ve insanları mağdur ediyorlar, kendilerinin bize YANLIŞ bilgi aktarması yerine Ups nin anlaşmalı olduğu ithalat firması ile görüştürseydiler bu mağduriyeti yaşamamış olacaktık.

• Merhaba,
    ABD den bir tanıdığım Türkiye'ye ayakkabı, tişört, gömlek gibi ürünler gönderecek.
    Şahsi kargo olsa bile gümrükte vergilendirme yapılıyor mu? Daha önce tecrübe edeniniz ya da bileniniz var mı ?

Kargo: 2-3 parça ayakkabı 1 gömlek falan çok bir şey yok.

• Merhabalar,benim konum biraz daha farklı bilgisi olan varsa cevaplayabilirse sevinirim. Amerika’dan arkadaşım bilgisayarı mağazadan satın alsa fatura arkadaşımın adına fakat uçakla Türkiye’ye gelen dayım getirebilir mi? Aklıma takılan tam olarak şunlar fatura isimleri farklı olunca sorun olur mu veya dayım faturasız bir şekilde kendi PC kutusuyla getirebilir mi veya faturasıyla sırt çantasında getirebilir mi, bilgisayarın fatura bedeli 1136$ vergi çıkmaması için ne yapılabilir? Şimdiden teşekkür ediyorum

• Merhabalar yarın 13 Temmuz akşam Denver'dan Adana'ya uçuyorum 1 aylığına Türkiye’ye gidiyorum eğer Türkiye’ye bir şey göndermek veya almak isterseniz veya Türkiye’den Amerika'dan bir şey almak isterseniz bana yazabilir getirebilirim ücreti karşılığında bana ulaşabilirsiniz.

• @Alper-2, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Eşya Kargolamak (gümrük işlemleri)

Merhaba,
    ABD den bir tanıdığım Türkiye'ye ayakkabı, tişört, gömlek gibi ürünler gönderecek.
    Şahsi kargo olsa bile gümrükte vergilendirme yapılıyor mu? Daha önce tecrübe edeniniz ya da bileniniz var mı ?

Kargo: 2-3 parça ayakkabı 1 gömlek falan çok bir şey yok.

Bunu bende öğrenmek istiyorum. Yeğenlerime ayakkabı tişört vb eşyalar göndermek istiyorum. Tecrübe eden arkadaşlar oldu mu gümrüğe takılıyor mu merak ediyorum.

• @mahves Merhaba, Eşimin ailesi houston dan sizin sorduğunuz tüm ürünlerden 2 şer adet gönderdiler bir sorun yaşanmadan gümrükten geçti fakat çıkan vergi çok yüksekti neredeyse ürünlerin buradaki fiyatlarına eş değer geldi. Bir bilgi daha (United States Postal Service) ile gönderilmesini rica edin ups ve diğer özel kargolarda büyük sorunlar yaşadık.

• @Davut-Korkmaz Teşekkür ederim. Aklıma gelmişti bu vergi olayları. Burada bir arkadaşta tam tersi Türkiye'den çocukları için hikaye kitabı ders çalışmaları için yardımcı dokümanlar falan istemişti ve ailesi kargoyla gönderdi. Eve ulaştığında çok şaşırmıştı kargodan çikolatalar jelibonlar falan çıktı. Türkiye'ye sordu siz neden zahmet ettiniz bunları neden koydunuz diye onlarda biz abur cubur koymadık sadece senin istediklerini aldık gönderdik dediler. kuvvetle muhtemel gümrükte baktılar çocuk kitapları falan hediye amaçlı çikolata falan koydular. Bizde buna şaşırmıştık. Açıp bakıyorlar sanırım. Ama dediğiniz gibi para ödendikten sonra kıymeti kalmaz. En iyisi giderken götürmek.

• Gecen hafta USPS ile Turkiye'ye ilac gonderdim. Tracking bilgisine gore, 2-3 gun Turkiye'de gumrukte islem yapildi ve dun adrese teslim edildi. Ama karsi tarafa adrese henuz teslim edilen hicbirsey yok. Bu konuda ne yapabilirim? Parasi hic onemli degil ama ilacin ulasmasi onemli.

• Gonderdigim ilac adrese nihayet ulasmis ama teslim sirasinda 570 TL gumruk vergisi odenmesini istemisler. Adresdeki alici "param yok, odeyemem" deyince, ilac geriye gonderilecekmis 😒

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Eşya Kargolamak (gümrük işlemleri)

Gonderdigim ilac adrese nihayet ulasmis ama teslim sirasinda 570 TL gumruk vergisi odenmesini istemisler. Adresdeki alici "param yok, odeyemem" deyince, ilac geriye gonderilecekmis 😒

Kiyafetler de gumruk vergisine dahil oluyor mu acaba

• @benjaminblacks Bilgim yok ama cok sacma bir gumruk olayi var. Gonderdigim ilac hala geri gelmedi. Bekliyorum...

• merhabalar abd usa post ile turkiyeye oyuncak gondermek istedim . paket bana geri geldi . ustunde gumruk beyannamesi uyarisi yaziyordu . nasi gonderebilirim bilen var mi komuda

• Usps ofislerinden birine gidip, orda bulunan custom declaration formunu doldurarak gonderebilirsiniz. Formda, alicinin ve gonderenin bilgileri girdikten sonra, paket icerigindekileri beyan ediyorsunuz.
    Ticari degil ise, gift i secip, altina listeyi yapip, fiyatini beyan ediyorsunuz. Postane calisani geri kalan islemi yapiyor. Kargo genelde 5-6 gun icinde turkiyedeki gumruge variyor.ordan sonrasi biraz zaman aliyor

Ticari gonderiyorsaniz, o biraz daha detayli bir islem. Urunun HS kodunu bulup, formu o kod ile eksiksiz olarak dolduruyorsunuz. Formda parca isim, numarasi mensei vs herseyi giriyorsunuz.Usps den ticari gondermedim. DHL in online sisteminden kolayca yapiyorsunuz. Fedex de ne kadar doldurursaniz doldurun, mutlaka birsey eksik diye gece yarisi sizi geri ariyorlar.

• ⭐⭐

trye kargo yaptığınızda gümrük limitlerine bakın derim.

• evet formu doldurdum hatta gif diye belittim ; a new costums declarition is needed for re-mailling 'diye sari etiket yapistirmislar

• evet formu doldurdum hediye yazdim a new costums declaration is needed for re-mailling diye sari etiket yapistirmislar

Benzer Başlıklar

• Amerika'dan çift telefonla dönmek

Türkiye Cumhuriyeti
    2
    0 Oy
    2 İleti
    142 Bakış
    ATS16A
    @Brownhood https://yesilkartforum.com/forum/post/476653
  • Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları

Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    216 Bakış
    crazycellsC
    @ozancanan, içinde söyledi: Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları Bildiğiniz gibi Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma yasaklarından turistler muaf tutuluyor. Bu muafiyetten turistik ziyaretlerimizde bizler de yararlanabiliyor muyuz? Genelgede bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. Televizyonda gördüğüm kadarıyla turistlere sadece kimlik ya da pasaport soruluyor. Green card gösterip bundan yararlanabiliyor muyuz? Son dönemde Türkiye’ye seyahat eden arkadaşlardan deneyenler oldu mu? Yasal olarak Turkiye'de bir TC vatandasinin turist olmasi mumkun degil, o nedenle Green Card ile bu yasaklardan muaf olamiyorsunuz maalesef.
  • Türkiye’de üniversiteye girmek

Türkiye Cumhuriyeti
    3
    1 Oy
    3 İleti
    165 Bakış
    NilorhanN
    @hasanKaraca YOS yabanci uyruklu ogrenci sinavi diye bir sinav var ve her fakultede yabanci ogrencilere ayrilmis bir kontenjan var. Bu sinava girerek universite okuyan bir suru arkadasim ve ogrencim oldu. Ancak bir kaynakta bu sinavin sarti olarak TC vatandasi olmamak belirtilmis. "Sınava sadece yabancı uyruklu öğrenciler başvurabilir. KKTC uyruklu olanlar veya çifte uyruğundan biri T.C veya KKTC olanlar Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına başvuruda bulunamazlar." https://www.atakurumsal.com/yabanci-uyruklu-ogrenci-sinavi-yos-nedir/ Baska bir kaynakta ise celiskili bir ifade var:'' 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine” b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine..." https://www.globalacademia.com/yos-sinavi/yos-nedir/ 2010 yilindan once OSYM yapiyormus sinavi ama sonra merkesi bir sinav olmaktan cikmis, universiteler kendileri yapiyormus. Bence iyi arastirin hakkiniz var gibi gozukuyor.
  • Turkiye'de resmi nikah tazeleme

Türkiye Cumhuriyeti
    8
    0 Oy
    8 İleti
    4k Bakış
    S
    .....arkadasin problemi evliligin soy kutugune islenmesi....benim oglum 14 yildir yabanciyla evli, cocuklar var fakat turk konsolosluguna bildirilmedi, soy kutugunde bekar gozukuyor,simdilik hic bir sakinca gorunmuyor,turkiyeye gidip yasayacaklarida yok. .amerikada yabanciyla evlenmis kisi gidip temelli turkiyede yasiyacagiz derse,kutukte bekar gorundugu icin belki hanimi icin problem cikabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k