Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Zeynep-0 ellerine sağlık 🙏🏻 başta biraz zorluk olacak ama ben size inanıyorum halledeceksiniz hepsini 🥹


  • @ozzgedenizz inşallah kuzucum, çok sağol


  • @Zeynep-0 Güzel günlerin sizi beklediğine eminim. Allah yardımcınız olsun.


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @Mertcan-Karatepe green card yeni giriş yapacagimdan dolayi henuz elime varmamis olacak. O kisma gelince sıkıntı oluyor mu?

    Yok hayır ben de aynı soruyu sordum görevlilere ama o sıradan ilerlememi söylediler, kapalı zarf ve pasaportunuzu hazırlayın istediklerinde verin başka soru sormuyorlar


  • @Zeynep-0 ben ny ta hesap açtırırken Türkiye'de kullandığım ve dolar hesabımın olduğu kartı da verdim ve işlemler sırasında benden Türkiye'deki adresimi de istediler ilk etapta banka hesabı (debit) açacaklarını green kartım gelince kredi kartı alabileceğimi söylediler


  • Bugun ssa ofise gittim ssn numarası ögrenmek için ı-94 gormu doldurman gerek dedi, sonra bir form doldurdum 2 hafta içinde posta kutusuna gelir dedi, ssn numarasını söylemedi.

  • ⭐⭐⭐

    @baran-bozdogan I94 göçmen olmayan kişiler için geçerli bir şey siz I94 sunamazsınız LPR olarak, yine bir SSA çalışanı boş yere sorun çıkartmış anlaşılan


  • @Erdoğan-0 Erdoğan bey çok faydalı bir link olmuş ben de şu an öğrendim gidince böyle bir şey aklımda vardı. Tam olarak nasıl oluyor normal dershane kursları gibi mi, memnun musunuz tamamen ücretsiz mi vs.
    Çok kısa bahsedebilir misiniz acaba tecrübelerinizden


  • @Emre-Kurtulmuş ı-94 ü doldurmadım ama ss-5 i doldurdum ı-94 ile alakam yok dedim ısrarla kabul etti


  • @utkuuck merhabalar benim online kursum 26 eylulde baslicak o yuzden suanlik bir yorum yapamiyorum icerik konusunda maalesef. Bolgelerdeki okullarin, kutuphanelerin, kiliselerin bunun icin siniflari oluyor paylastigim linkten hangilerinde varmis bakabilirsiniz. Cogu ucretsiz, bazisinda kitap dokuman vs icin cok az bir ucretten bahsetmis. Ben advance icin de yazilmak istedigimde kontenjan doluydu mesela bekleme listesine alindim. Basladiktan sonra da bilgilendiririm sizi 10 hafta 1.5 saat seklinde surecek, her haftanin bilgilendirme mailini de simdiden aldim, hocanin ismini vs paylasmislar. Mesela ben miami'de oldugum icin Ispanyolca sinif seviyeleri de mevcut daha sonra ona da yazilmayi planliyorum umarim faydali olmustur.


  • @Erdoğan-0 Gayet güzel bir uygulama aslında linki inceledim benim gideceğim bölgeye yakın yerler de mevcutmuş. Çok teşekkürler tabi deneyimlerinizi bekliyoruz yine de 🙂


  • Merhaba değerli grup üyeleri 15 eylül itibari ile vize bitimine 13 gün kala losangelas dan giriş yaptık fransa aktarmalı geldik yemekler berbat makarna ıvır zıvır midem bozuldu uçak güzel di losangelas havalanı kalabalıktı mahşer yeri gibi polisler amerkan vatandaşını ve greencardlilari ayrı bankaya ayırıyorlar hemen o sıraya mutluluk fulucukleri ile geçtim ve gözüm e pozitif enerjili bir görevli s3ctim ona yöneldim bana welcome amerika dedi soru sormadı sarı zarfı aldı pasaport vize kenarına bir damga karşı sayfaya dv1 yazıp 15 eylül yazdı ve müdürü bastı girebilirsiniz dedi sarı zarfı aldı cd yi almadı bu karnı dedim evet dedi form veya para konuşulmadı bavullar sorulmadi allah her kese böyle kolay geçiş nasip etsin mutlu ve kolay başladı amerika hayatı hayatımızda güzel degisiklelere v3sile olan grup yöneticisi uğur gucaslan beye ve diğer yöneticiler e minnettarlığımi ve müteşekkirim arz ederim saygılar hürmetler diliyorum


  • @Mertcan-Karatepe 3 - 4 farklı sube denedik ama hiç biri yardımcı olmadı illa adımıza adres kanıtı istediler, bu de benim duyduğum bir bize oldu normalde böyle bir şey istenmeden hesap açılıyormuş aslında, şans işte:)


  • @Yıldıray81 çok teşekkür ederiz


  • @baran-bozdogan bizden hiç bir form istemeden numaraları vermişlerdi, o ofisten ofise ve hatta çalışandan çalışana değişiyor, farklı bir ofis veya aynı ofiste farklı bir çalışan deneyebilirsiniz:)


  • @Zeynep-0 farklı bir ofis yok maalesef bulunduğum yerde


  • Merhaba,
    17 Eylül sabah 10:00’da uçağım Chicago’ya indi ve 10:10’da pasaport kontrol sırasına geçtim. Ankara konsolosluğunda işveren sponsorluğunda göçmen vizesi görüşmesi sonunda idari işleme bırakıldığım için ABD’ye girerken bana ekstra sorular soracaklarını düşünüyordum ama öyle olmadı. Pasaport kontrolde 10 dakika sonra sıra bana geldi ve görüşme de 5 dk kadar sürmüştür. Paketimi ve pasaportumu verdim. Fotoğrafımı çekti, paketin içindeki Unganlardan gelen sağlık raporuma baktı. Onun dışındakilere üstün körü baktı. Bana sorduğu tek soru adres değişikliği yapmak isteyip istemediğimdi. İstemediğimi söyledim. Vizemin yanına damga bastı ve yeşil kartım gelene kadar bu vizeyi bir sene yeşil kart olarak kullanabileceğimi söyledi. Sonra pasaportumun arasına üzerinde “Multiple Inspection Referral” yazan turuncu bir kağıt koydu. Bunu verdiği zaman bavullarınızı kontrolden geçiriyorlar sanırım. Belki de bütün göçmen vize ile gelenlere bunu yapıyorlardır. En son Welcome to the US dedi ve bavul kontrole doğru geçtim. Bu forumda okuduklarımdan anladığım beni bir odaya götürüp görüşme yapacaklarıydı ama her şey ilk görüştüğüm yerde bitti. Bu uygulama Chicago’ya özgü bir şey de olabilir.
    Benim bagajımda herhangi bir yiyecek ve ya başka madde olmadığı için kontrolden hemen geçtim. Ben güvenlikten geçerken yiyecek getirmiş kişilerin valizlerinin detaylı arandığını gördüm. O yüzden yiyecek getirmemenizi tavsiye ederim. Zamanında bir arkadaşımın annesinin bu yüzden 300$ ceza yediğini biliyorum.


  • Arkadaşlar hepinize merhaba , Washington Dulles Havalimanından 10 Eylülde giriş yaptım. Pasaport kontrol sırasında girdim . Polis birkaç soru sordu Umman lımısınız 🙂 No . Dosyamı transfer ettiğimi anlattım. Sonra fotoğraf çekti , sarı zarfı açtı üzerinde mühürlemesi gereken yerleri mühürleyip uçak bilgimi sarı zarfa zımbalı a4 e yazdı. Bayağı sohbet ettik Ordu lu olduğumu söyledim. Arkadaşımın adresini sordu onayladım. Türkçe teşekkür ederim demeyi biliyorum dedi Teşekkür ederim dedi 🙂 Beni odaya almadılar ya da sorgulama yapmadılar . Bu şekilde işlemler tamamlandı çıktım valizlerimi köşeye ayırmışlardı aldım yola çıkıp Salisbury e geldim . Herşey yolunda .


  • @veli Yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim. Vizenizde “Clearance Received” yazıyor mu? Ap’den dolayı.


  • @dpdemir Çok teşekkür ederim! Pasaportumda sadece vizemin bitiş tarihini gösteren damga var. CEAC'den de baktım vize statüsüne, orada da hala "Issued" yazıyor.
    Sizin durumda bir gelişme oldu mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum