Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@Mertcan-Karatepe Merhaba, JFK ilk girişte US citizens,permanent residents/international visitors bölümü var dediniz. Göçmen vize sahipleri bu bölmeden hangisine giriyor? Çünkü malum greencard henüz ulaşmamis olacak.
-
@Berkan-Duru US citizen & Green Card kısmından geçeceksiniz 🙂 şimdiden bol şanslar
-
@Erdoğan-0 bundan haberim yoktu ve benim için çok iyi oldu çok teşekkür ederim
-
@Mertcan-Karatepe central lane yani?

-
@Berkan-Duru evet aynen ama biraz daha ilerlediğinizde sıraların başında green card diye ayriyeten belirtmişlerdi
-
@Mertcan-Karatepe green card yeni giriş yapacagimdan dolayi henuz elime varmamis olacak. O kisma gelince sıkıntı oluyor mu?
-
@Erdoğan-0 yeni hayatınızda başarılar..
-
@Mertcan-Karatepe yeni hayatınızda başarılar..
-
Herkese merhabalar,
Biz de eşimle 4 Eylül'de Houston'dan giriş yaptık, çok kısa tecrubelerimizi yazmak istedim. İstanbul- Houston direkt uçuş ile geldik, uçaktan inince direkt sıraya girdik, çok uzun bir sıra beklemedik ve görevliye sarı zarflarimizi teslim ettik, bizi farklı bir görevliye gönderdiler bir süre bir alana aldılar ve orada bekledik, pasaportlarimiza damga vurup bu sefer bagaj kontrol noktasına gönderdiler, bagajlarimizi da aldık ve giderken yanımızda 12k gibi bir rakam olduğu için onun beyanını form ile yaptık. Burada bizim eksiğimiz şu oldu, girişte adres beyanimizi değiştirmek istemiştik ama ilk görevli bize hiç bir şey sormadığı için biz de anlamadık ve son görevliye sorana kadar aklımıza gelmedi, o da o işlemlerin yukarıda (yani ilk gorevlide) yapıldığını ama kendisinin de burada deneyeceğini söyledi, henüz adres değişti mi ne oldu bilmiyoruz ama yakında öğreneceğiz:)
Genel olarak sorunsuz bir şekilde girdik, görevliler hep arkadaş canlısı yaklaştı. Havaalanindan çıkıp bir uber çağırıp kalacağımız airbnbye geldik. Biz ilk başta belki de severiz diye biraz Houston'da da kalmak istedik 4 gün orada kaldık ancak Midtown'da kalmak gibi bir hata yapmışız ve sonuç olarak Houston'i çok sevemedik. Daha sonra Austin'e geçtik ve burayı şu an için çok beğendik. Yalnızca ilk baştaki işlemlerimiz için henüz şansımız çok yaver gitmiyor diyebilirim :) Apartmanlarla ev tutmak için görüşüyoruz ancak kiranin 3 katı gelir, veya kıranın 3 katı gelir çarpı sözleşme süresi kadar bir rakamı banka hesabımızda göstermemizi istedi çoğu, hatta bir kısmı bunlar artı co-signer istiyor. Bakalim artık bir yolunu bulacağız, buraya kadar geldik :) herkesin çok kolay açtığı banka hesabı için bile bizden kendi adımıza adres kanıtı istedi 2 banka şubesi, denemeye devam :)Umarım herkesin süreci çok güzel geçer, bize şimdiye kadar destek olan herkese tekrar çok teşekkürler. Sorularınız olursa lütfen çekinmeden ulaşın, henüz biz de yeniyiz ama elimizden ne gelirse :)
Herkese bizden sevgiler,
-
@Zeynep-0 ellerine sağlık 🙏🏻 başta biraz zorluk olacak ama ben size inanıyorum halledeceksiniz hepsini 🥹
-
@ozzgedenizz inşallah kuzucum, çok sağol
-
@Zeynep-0 Güzel günlerin sizi beklediğine eminim. Allah yardımcınız olsun.
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@Mertcan-Karatepe green card yeni giriş yapacagimdan dolayi henuz elime varmamis olacak. O kisma gelince sıkıntı oluyor mu?
Yok hayır ben de aynı soruyu sordum görevlilere ama o sıradan ilerlememi söylediler, kapalı zarf ve pasaportunuzu hazırlayın istediklerinde verin başka soru sormuyorlar
-
@Zeynep-0 ben ny ta hesap açtırırken Türkiye'de kullandığım ve dolar hesabımın olduğu kartı da verdim ve işlemler sırasında benden Türkiye'deki adresimi de istediler ilk etapta banka hesabı (debit) açacaklarını green kartım gelince kredi kartı alabileceğimi söylediler
-
Bugun ssa ofise gittim ssn numarası ögrenmek için ı-94 gormu doldurman gerek dedi, sonra bir form doldurdum 2 hafta içinde posta kutusuna gelir dedi, ssn numarasını söylemedi.
-
@baran-bozdogan I94 göçmen olmayan kişiler için geçerli bir şey siz I94 sunamazsınız LPR olarak, yine bir SSA çalışanı boş yere sorun çıkartmış anlaşılan
-
@Erdoğan-0 Erdoğan bey çok faydalı bir link olmuş ben de şu an öğrendim gidince böyle bir şey aklımda vardı. Tam olarak nasıl oluyor normal dershane kursları gibi mi, memnun musunuz tamamen ücretsiz mi vs.
Çok kısa bahsedebilir misiniz acaba tecrübelerinizden -
@Emre-Kurtulmuş ı-94 ü doldurmadım ama ss-5 i doldurdum ı-94 ile alakam yok dedim ısrarla kabul etti
-
@utkuuck merhabalar benim online kursum 26 eylulde baslicak o yuzden suanlik bir yorum yapamiyorum icerik konusunda maalesef. Bolgelerdeki okullarin, kutuphanelerin, kiliselerin bunun icin siniflari oluyor paylastigim linkten hangilerinde varmis bakabilirsiniz. Cogu ucretsiz, bazisinda kitap dokuman vs icin cok az bir ucretten bahsetmis. Ben advance icin de yazilmak istedigimde kontenjan doluydu mesela bekleme listesine alindim. Basladiktan sonra da bilgilendiririm sizi 10 hafta 1.5 saat seklinde surecek, her haftanin bilgilendirme mailini de simdiden aldim, hocanin ismini vs paylasmislar. Mesela ben miami'de oldugum icin Ispanyolca sinif seviyeleri de mevcut daha sonra ona da yazilmayi planliyorum umarim faydali olmustur.
-
@Erdoğan-0 Gayet güzel bir uygulama aslında linki inceledim benim gideceğim bölgeye yakın yerler de mevcutmuş. Çok teşekkürler tabi deneyimlerinizi bekliyoruz yine de :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum