Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank Amerika konsolosluğu shengen vize reddimi görebilirmi?

  • ⭐⭐

    @melisa2020 eşinizin burada kalması ve çalıştığınız şirketin yönetimine geçmesi avantajınıza olabilir. görevli zaten bu seyahati neden sadece ikinizin yaptığı, eşinizin ABD vize durumunu ve sizinle birlikte gelip gelmeyeceğini soracaktır. Bu soru esnasında çok fazla detaya girmeden (eşim şurada çalışıyordu şimdi şuraya geçti gibi bilgileri vermenize gerek yok bence), "buradaki işimizin başında kalması gerekiyor, şu an çalıştığım şirketi eşim yönetiyor. tatili çocuğumla beraber yapmayı planladım" gibi bir cevap verebilirsiniz. Pasaportunuzu inceledikten sonra boş olduğunu görecektir görevli ve buna paralel olarak nereleri ziyaret ettiniz sorusu gelecektir. Bu soru biraz sıkıntı olacaktır sizin için. Gezi rotası olarak ABD seçiminizi görevliye anlatmanız lazım. Sadece Disney yeterli olur mu bilmiyorum. Gezinizin amacı gerçekten sadece bu ise o zaman iyice vurgulayıp anlatabilirsiniz. Belki ziyaret zamanının sizin açınızdan en uygun zaman olduğu ve mevsimsel avantajlardan bahsedebilirsiniz. Dediğim gibi burada en önemli nokta doğru doldurulmuş bir DS-160 ve buna paralel olarak yapacağınız mülakat. Görevliler insan analizini çok iyi yapıyorlar. En ufak tutarsız ve şüpheli bir cevap ret almanıza neden olacaktır. Bu riskleri göz önünde bulundurarak iyi hazırlanmanız gerekecek görüşmeye. Umarım görevliyi ikna edebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @melisa2020 bu konu hakkında fikrim yok açıkcası. Avrupa ülkeleri birbiri ile bu bilgiyi paylaşıyor ama ABD'nin bu bilgilere erişimi var mı, var ise bakılıyor mu hiç fikrim yok.


  • Öncelikle detaylı anlatım ve önerileriniz için teşekkür ederim.. benim planım şu şekilde,formadada belirttiğim gibi noel zamanında orda olmak istediğim tarih yazıldı..bu planımıda mülakatta söylicem…


  • Selamlar,

    Başvurum hakkında şöyle bir sorum var.
    2 cocuklu bir aileyiz, başta ais sitesinde grup kurmayı bilmediğim için bir tane cocugum için ayrı ödeme yaptım. sonradan cocuklara mülakatsız vize alınabildiğini öğrendiğim için sadece eşimle ayı bir grup kurup eşim ve kendim için randevu aldım.

    Bu durum hem mevcut vize görüşmemizi hem de ileride posta yoluyla çocuklara vize almamızda sorun oluşturur mu?


  • Selamlar, bugün itibariyle B1/B2 vizem onaylandı. Darısı herkesin başına.

  • ⭐⭐⭐

    @melisa2020 benim görüşmeden 1 hafta önce almanya schengen red im vardı bir sorun olmadı aldım vizemi


  • Bu ileti silindi!

  • @tolgasatir
    Tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun, darısı almak isteyenlere inşallah..

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • Arkadaşlar merhaba, 30 eylül sonrası Uğur beyin de tavsiyesiyle, posta yoluyla eşimin turist vizesini yenileme talebinde bulunacağız. Yıllardır bize vize danışmanlığı yapan biri var. Posta yoluyla yenilemeyi de belki kendisi yapar diye kendisi ile konuştuk ancak bize çok olumsuz dönüş yaptı ve kafamızı karıştırdı. Biz bu noktada Uğur beyin yönlendirmesini dinleyerek DS160 ı kendimiz doldurup diğer evraklarla birlikte posta ile göndermeyi ve şansımızı denemeyi planlıyoruz. Ds260 ı kendimiz doldurduk bunu da yaparız sanıyorum. Fakat kadının eşime yazdığı mesajı yine de sizinle paylaşmak istedim. Bizi çok tedirgin etti, gerçeklik payı var mıdır? Red alırsak ülkeye giriş yasağına kadar gerçekten gider mi bu durum fikrinizi almak isterim. Mesaj şu şekilde:

    “Evlilik vizesi veya çalışma vizesi ile Berna üzerinden işlem yapmanız lazım. O da avukatla vs olur çok karmaşık işler çünkü evlilik ve çalışma vizeleri. Normal başvuru yaparsak turistik olarak red alabilirsin. Hiç tavsiye etmem alınan red tüm diğer süreçleri etkiler. Evlilik ve çalışma vizesi de vermeyebilirler, ülkeye giriş yasağı bile gelebilir yanlış beyan sebebiyle. Çünkü önce diyorsun ben yerleşmeye gideceğim, o olmayınca ben turist olarak gideceğim, o da red olunca da ben evliyim evlilik için gideceğim. Bu kadar farklı beyanlar ülkeye giriş yasağına kadar varabilir. En doğrusu avukat ile Berna üzerinden evlilik vizesi ile eş durumundan dolayı gitmek. Bu sebep önceki başvuruna uyumlu.” Bu şekilde. Bu arada eşimin hali hazırda 5 yıllık UK ve 1 yıllık Schengen vizesi mevcut. Şimdiden teşekkürler görüşleriniz için.

  • ⭐⭐

    @bernat Süreciniz hakkında fikir sahibi olmadığım(ımız) için nasıl bir fikir yürütebiliriz emin değilim. Uğur bey size deneyimlerinden, bilgilerinden yola çıkarak bir öneride bulunmuşsa bence dikkate almaya değer. Ben de birçok konuyu forumda öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum. Eğer 100% emin olmak istiyorsanız bir avukata da danışabilirsiniz elbette. Paylaştığınız danışmanlık fırmasının yaptığı yorumda doğru olmayan bilgiler var. Göçmen vize türleri ile göçmen olmayan vize türleri arasında bir bağ yok. Yani birinden ret almış olmak diğerini almaya engel değil. Bu yoruma göre B1/B2 vizemiz ret aldı diye DV kazandığımız halde göçmen vizesini alamamız gerekiyor, ki bu bence mantıklı değil.


  • @tufank çok teşekkürler Tufan bey. Sürecimiz ile ilgili olarak bu sene DV kazananlarındanım ancak eşim apye kalmıştı ve maalesef vize kalmadığı için vizesi basılamadı. Bu nedenle 30 eylül sonrası posta yoluyla turist vizesini yenileme talebinde bulunup onaylanırsa da F2 sürecimizi ABD de baslatmayı düşünüyoruz. Bu nedenle danısmana form doldurma gibi konularda danısalım derken çok olumsuz şeyler söyleyince tedirgin olduk. Ama biz kendimiz doldurup basvurumuzu yapacagız. Ülkeye giriş yasağı gelir kısmı bizi korkuttu o nedenle yeniden foruma sormak istedim. Çok sağolun

  • ⭐⭐

    @bernat anladım, geçmiş olsun öncelikle. elinizde posta ile yenileme seçeneği varken bunu değerlendirmeniz bana göre de en iyi seçenek gibi görünüyor. Risk var mı, elbette var, tüm aşamalarda var maalesef. Risk derken "ret" alma riskinden bahsediyorum. Senaryolar aşağıdaki gibi:

    • Posta ile başvurduğunuz vize yenileme talebiniz onaylanır ve işleme alınır. Ya doğrudan ya da AP'ye kalarak vizeniz yenilenir.
    • Posta ile başvurduğunuz vize yenileme talebiniz onaylanmaz ve mülakata çağrılırsınız:
      a- Mülakatta onay alırsınız. Ya doğrudan ya da AP'ye kalarak vizeniz yenilenir.
      b- Mülakatta ret alırsınız.

    Mülakata çağrılırsanız tabi ki DV ile ilgili konular gündeme gelebilir. "Eşimi ziyarete gidiyorum" bence çok doğal bir talep olur. Mantıklı bir açıklama yapıp görevlinin insafına kalmaktan başka çare yok zaten. Niyetiniz geçici bir ziyaret olmalı ve buraya döneceğinize ikna etmelisiniz. Ret alırsanız da dünyanın sonu değil, danışmanınd dediği "ülkeye giriş yasağı" bence çok ağır bir yaptırım. Umarım eşiniz en kısa zamanda vizesine kavuşur, bol şans diliyorum sizlere.


  • @tufank Çok teşekkürler. Şimdi daha netleşti süreç. Elimizden geleni yapacağız umarım kısa sürede sonuç alırız. Çok sağolun tekrar.


  • @Lgelada3daMgda Merhabalar tebrikler çok sevindim adınıza güle güle gidin .


  • @baharaziz Teşekkürler, darısı herkesin başına.

  • ⭐⭐⭐

    @bernat benim size naçizane tavsiyem bir göçmenlik hukuku avukatından fikir almanız yönünde olacaktır, danışmanınız çok bilgili olmasa bile sizin greencardınız var iken eşinizin turist vizesi ile gidecek olması tutarsızlık yaratabilir. ancak ülkeye giriş yasağı gibi bir durum söz konusu olacağını sanmıyorum aile birleşim vizeleri bu işlere yarıyor zaten.


  • @tolgasatir çok teşekkürler. İlla ki bir avukatla ilerleyecegiz süreç içerisinde fakat şu aşamada anlamadığım eşimin turist vizesi ile gelip orada süreci başlatması ile bu sene dv sürecini turist vizesi ile abd ye gidip orada yürüten arkadaslardan ne gibi bir farkı olur? Kimseye neden turist vizesi ile gelip göçmen vizeye basvurdun, burada tutarsızlık var gibi bir şey sorulmadı. Yani bu şekilde nasıl bir riski olur?

  • ⭐⭐⭐

    @bernat şöyle ki onlarda greencard çıkıp çıkmadığını turist vizesi ile girdiklerinde pasaport polisi göremiyordu zaten hali hazırda turist vizesi olanlar bu yola başvurdular. Ama konsolosluk sizin greencard bilgilerinizi görecektir risk burda başlıyor açıkçası yoksa tabi ki turist vizenin olsaydı kimse soramazdı ancak şuan siz vizeye yeni başvuruyorsunuz .


  • @tufank abd ile bilgi paylaşımı yapılmıyor.
    abd sadece kanada/ingiltere/irlanda/avustralya/yeni zelandayi görür.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum