[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Famel Ben de bunu cok dusundum dv lottery dosyasindan evlilik sebebiyle green carda mi donustu dosya diye ama ortada basilmis bir green card yok ki esim de bundan dolayi green card alsin. AOS sureci de soyle Ocakta turist vizemle buraya geldim zaten aralikta esimle evlenmistik bu arada turist vizemle gecen sene de Colorado’ya gelmistim zaten. Nisan ayinda da evraklarimizi toparlayip mulakati buraya tasidik. Receiptler, parmak izi vs. mulakat tarihi vermislerdi temmuz icin. Bu arada sunu da dusunuyoruz eger artik mulakat vermiyorlarsa mulakatlar bitti ancak arka planda ek evrak istenen dosyalar islenmeye devam ediyor olabilir mi? Cunku zaten biz ve bizim gibi bir suru insan surece girdi. Bizim islemlerimiz olumlu ya da olumsuz tamamlanmadan diger talihlilerle green card surecinin tamamlanmasi biraz garip olmaz mi?
-
@Mediha-Kiremitci Sistem söyle isliyor, Field Office’niz dosyanizin tamam olduguna kanaat getirdikten sonra sisteme girip onay veriyor ve kotadan green card veriliyor. Bunun disinda bekleyen dosyalar icin ayrilmis bir kota yok.
-
Arkadaşlar öncelikle olanlar adına çok üzüldüm . Uçağım gece , yola çıkıyorum . Yardıma ihtiyacı olan istediği soruyu sorabilir ancak her zaman aktif olarak forumu kullanamıyorum . Size son olarak birkaç söyleyeceğim şeyler var 2014 DV talihlisiyken case number 51900 dü 41000 lerde aldılar . Çok uzun süre bekledim çok umutlanmıştım . Sponsorum işim kalacağım yer her şey hazırdı ancak gidemedim . Aradan 10 yıl geçti nerdeyse tekrar çıktı. Bu sefer önüme çok farklı şeyler çıktı K1 vizesi başvurusu yapacakken vazgeçtim . Dosya taşımaya biranda karar verdim. Ancak ben ve ailem her zaman kısmet dedik. Ben elimden geleni yapmıştım. Aslında atanmayı bekledim uzun süre olmadı. Size belki saçma gelebilir ancak sadece şunu söylemek istiyorum, Allah size bir şeyi nasip etmiyorsa gerçekten zamanı değildir. Sürece güvenin. Yaşadığınız , yaşadığımız çok zorlu süreçlerdi. Dilerim daha güzel şeyler sizi bekliyordur. Sevgilerle.
-
@sevilt hayırlı olsun, bol şans
-
@koray2000 peki simdi bizim surecimiz ne olacak calisma iznim var ama b2 turist statumu surec sonunda kaybedicem. Ek olarak surec olumsuz olursa calisma iznim ne olacak? Kafamiz allak bullak oldu. Su an burda tanidigim tum Amerikalilar statun ne diye soruyorlar cevap veremiyorum cok komik bir sekilde 🫣
-
@sevilt İyi uçuşlar yolunuz açık olsun. Size ABD’de yemek borcum var :) Muscat’ta konaklama konusunda yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. Özge hanım müthiş bir insan. Benim ve ailemin mülakat sürecini tatil gibi geçirmemize vesile oldunuz. Görüşmek üzere :)
-
@tgctgctgc 21 Mayıs 2023 tarihinde resmî internet sitesinden form doldurarak pasaport ve vizemi de ekleyerek taşıma talebimi yazdım
-
EAD kartinizi calismak icin kullandiginiz zaman non-immigrant statunuz iptal olmus oluyor galiba.
Siz bence bir avukatla durumu konusun bir noktada, cunku eger 30 Eylül’e kadar approved olmazsaniz su an B1 ile girdiginiz icin overstay olma durumunuz ortaya cikabilir.
Elinizdeki karta gelince 30 Eylül’de surec biter Greencard alamazsaniz, onunla birlikte sona erer diye biliyorum ama emin degilim.
USCIS’e de bir sorun tekrar, benim bu permitlerin durumu ne olur bu gibi bir durumda diye. AOS başlığına ayrica yazin isterseniz bir de, belki baska birisinin bir bildigi vardir.
Sizin bir de vergi durumu ortaya cikiyor. Onu da unutmamak lazim.
-
@sevilt Amerika daki hayatında başarılar 🙏🙏
-
@EzgiLera merhaba. bizde ds260 formunu doldurduk fakat eşim kıbrısta 2 sene bulunmasına rağmen ikametgahına kıbrısı eklemedik. siz bir sorun yaşamışmıydınız ? veya ds260'ı mülakat aldıktan sonra açtırıp bu bilgiyi girmek önemli olur mu ?
-
@Rizamrs Merhaba, sorunuza aslinda cevap verildi;
@ramsen18, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Rizamrs Eşiniz mezun olup diplomasını aldıysa ve mülakat mailini aldıktan sonra dosyanızı açtırmalı ve eşiniz hangi üniversiteden diplomasını aldıysa sadece onun bilgilerini foruma girmeli ve mülakata giderken diplomasını da yanında götürmelidir.
ayni soruyu farkli basliklarda sormaniza gerek yoktur. Bununla birlikte dogru baslik; DV2024 (DV2024 Green card Lotosu) Asamalari'dir DV2024 sureci ile ilgili cevaplar ve bilgi alis verisi icin, oradan devam etmelisiniz. Esenlikler.
-
Abd dışişleri bakanlığı bu akşam dv-2023 için resmi rakamları açıkladı.
Konsolosluklar toplam 55121 green kart onayı vermiş.
Uscis ise 917 green kart onayı vermiş.
Toplamda ise 56038 green kart basılmış. Yasada belirtilen sınırdan 1038 tane daha fazla.

-
@Tugce-0 merhaba. sizinle aynı süreci yaşıyoruz. biz yeni talihliyiz fakat ds 260 forumuna daha önce kıbrıs ve istanbulda ikamet etmemize rağmen yazmadık çünkü e devlette kayıtları yoktu. siz adreslerinizi tam olarak girmemenize rağmen mülakatta sıkıntı yaşadınız mı ?
-
@sanaldeniz bizde öyle . sadece e devlette izmir yazıyordu onu girdik. fakat kıbrısta 2 sene istanbulda 1 sene yaşadık. şuan mülakat bekliyoruz fakat siz sorun yaşamış mıydınız ? eksik ikamet girmek problem olur mu
-
@ousimsek merhaba. sizde ds 260 için eksik ikametgah mı yazdınız. Süreciniz nasıl ilerledi ? bizde sadece e devletteki adresi yazdık. dv24 talihlisiyiz. istanbul ve kıbrısta yaşamamıza rağmen bunları yazmadık. Sizde problem oldu mu ? mülakat aaldıktan sonra dosya açtırıp bu bilgileri güncellemeli miyiz ?
-
Arkadaşlar hepinize merhaba , Washington Dulles Havalimanından 10 Eylülde giriş yaptım. Pasaport kontrol sırasında girdim . Polis birkaç soru sordu Umman lımısınız :) No . Dosyamı transfer ettiğimi anlattım. Sonra fotoğraf çekti , sarı zarfı açtı üzerinde mühürlemesi gereken yerleri mühürleyip uçak bilgimi sarı zarfa zımbalı a4 e yazdı. Bayağı sohbet ettik Ordu lu olduğumu söyledim. Arkadaşımın adresini sordu onayladım. Türkçe teşekkür ederim demeyi biliyorum dedi Teşekkür ederim dedi :) Beni odaya almadılar ya da sorgulama yapmadılar . Bu şekilde işlemler tamamlandı çıktım valizlerimi köşeye ayırmışlardı aldım yola çıkıp Salisbury e geldim . Herşey yolunda .
-
SSN gelmesini bekliyorum bugün SSA ofisine gidip öğrenmeye çalışacağım. Amazonda işe başlayacağım. Dün araba kullanıp trafik kuralları öğrendim . Oldukça zevkli geçti . Yakında ehliyete yazılacağım.
-
@sevilt çok sevindim sizin adınıza. İnşallah kalbiniz kadar güzel bir hayat karşılar sizi ABD'de. Selamlar.
-
@sevilt Merhaba eşimle 4 ekimde Maryland de olacağız henüz iş bulamadık. Acaba Amazonda hangi pozisyonda çalışacaksınız ve nasıl iş buldunuz?
-
Bende Amazon’da çalışıyorum Amazon depo yada Amazon Fresh depo gibi benzer işler için
https://hiring.amazon.com/ adresinden gideceğiniz lokasyonun posta kodunu yazarak mesafeyi siz kendiniz belirleyip civarlarda açık iş ilanları var mı diye kontrol edebilirsiniz. Ben Fulfillment Center’da çalışıyorum işe alırken departman söylemediler ben ilk iş günümde öğrendim açıkçası sonra geçiş yapabiliyorsunuz başka bölümlere duruma göre ama genel depo personeli diye geçiyor.
SSN olmadan başvurabilirsiniz, pasaportta yer alan vize ile başvurulabilir sonra ilk iş gününden önce eklersiniz başvuruya bunu izin veriyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum